Povabljene smo doživele hudo presenečenje
No, kaj pa vem … a si ti tista, ki je pisala, da ima prijateljice, ki se skrivnostno nasmihajo, ko pridejo z dopusta?
Sicer pa tako: bilo bi ok, če bi ti slavljenka prej povedala glede testov.
Potem pa pišeš, da se paziš, nikamor ne greš, družiš se samo s prijateljicami – najbrž se one ne samo s tabo in komot dobiš virus od ene od njih, tudi če so cepljene. To te ne skrbi?
edino pravilno. s tvojo peijateljico ni nic narobe le okuziti se noce in biti kriva zaradi druzenja. ce nisi cepljena niti testirana je to najmanj kar si lahko naredila..se sla v avto samotestirat. razen ce su jasnovidna in vidis virus kako leta po zraku in si 1002% da je zletel mimo tebe. jaz si ne bi zelela imeti tako egocentricne prijateljice ki ji je cisto sprejemljivo da okuzi vse po spisku in zaradi testa ki ti ga ni bilo treba niti kupiti naredi celo DRAMO. sram te bodi da si tako neodgovorna pa se brez maske hodis ocitno naokoli in potem trosis bedarije kot so jaz pa ze ne morem bit okuzena. zaradi vas takih je situacija kaksna je. ne rabis se cepit da se pq noces niti testirat ker menis da bi zdrava kr tko na suh je pa nepojemljivo.
Sebična in neumna si. Nič drugega. A ti misliš, da ne moreš zbolet in če bi bila slučajno pozitivna in bi okužila ostale in bi le-te okužile naprej domače in nekdo umre zaradi tebe. Ja nič hudega, je pač umrl ker se meni ni dalo tiste klinčeve palčke v nos. Slabo mi je že od takšnih egoistov, edino ne razumem še ali ste dejansko tako neumni ali tako bezbrižni oz skoraj psihopatski, da vam je vseeno, če kdo umre zaradi vaše neodgovornosti. Jaz ne bi mogla mirne vesti živet naprej, vedoč, da sem bila jaz izvor nekogaršnje smrti. A vi pa lahko? Res me zanima kako to opravičujete.
Kr tko, 26.10.2021 ob 11:14
Sebična in neumna si. Nič drugega. A ti misliš, da ne moreš zbolet in če bi bila slučajno pozitivna in bi okužila ostale in bi le-te okužile naprej domače in nekdo umre zaradi tebe. Ja nič hudega, je pač umrl ker se meni ni dalo tiste klinčeve palčke v nos. Slabo mi je že od takšnih egoistov, edino ne razumem še ali ste dejansko tako neumni ali tako bezbrižni oz skoraj psihopatski, da vam je vseeno, če kdo umre zaradi vaše neodgovornosti. Jaz ne bi mogla mirne vesti živet naprej, vedoč, da sem bila jaz izvor nekogaršnje smrti. A vi pa lahko? Res me zanima kako to opravičujete.
Ko so se moje frendice napovedale k meni, edina stvar ki mi je šla po glavi je bila, če je vredno da obstaja možnost okužbe mene in mojih bližnjih, zato da bodo one zadovoljne tisti dve uri, da so nekje bile. Tisti čas se še nismo cepili in mislim da ni bilo hitrih testov.
Dejte prosim se prej malo pozanimati in dogovoriti s prijatelji kje stojite pri teh zadevah in se ne delat da ne živimo s pandemijo. Ne se delat da je kar v redu po kavbojsko in sramotno če si dosleden in skrben. Mogoče bomo rešili kakšna prijateljstva iz ene in druge strani. Bodimo uvidevni.
Tudi sama nisem cepljena. Testiram se občasno, tedensko pa samotestiram za službo. Takšnemu druženju v zaprtih prostorih bi se itak v vsakem primeru izognila, saj se mi zdi preveč tvegano. V skrajnem primeru bi morali biti pa vsi pred dogodkom testiranu, pa se to je še vedno nezanesljivo in precej tvegano.
Prej prenehaš to prijateljstvo bolje bo zate. Saj si vidla, da nima niti kančka pameti. Z debili se pa res ni treba družiti. Čudi pa me, da nisi vedla kakšna je tvoja prijateljica. Sama imam prijateljice, ki isto razmišljamo o tem nategunskem virusu in ni šans, da bi se mi lahko kaj takega zgodilo.
Sicer je pa to provokacija.
Pazim, 26.10.2021 ob 11:30
Tudi sama nisem cepljena. Testiram se občasno, tedensko pa samotestiram za službo. Takšnemu druženju v zaprtih prostorih bi se itak v vsakem primeru izognila, saj se mi zdi preveč tvegano. V skrajnem primeru bi morali biti pa vsi pred dogodkom testiranu, pa se to je še vedno nezanesljivo in precej tvegano.
OMG a takšni debili res obstajate? Za vas je res edina rešitev, da se zašvadate v bajto za naslednjih 10 let pa še to ne vem če boš varna, ker boš po novem lahko dobila virus tudi preki računalnika in telefona:)))))))
Čaki mal…. Men je to tko, kot da bi mi nekdo rekel “nimam spolne bolezni”. Pa si se testiral? Ne. Pa hodiš na javna stranišča? Da. Ali je imel kdo od tvojih predhodnih a redkih partnerjev morda STD? Ne. Kako veš? Zaupal sem jim, ko so mi povedali. Pa nimaš simptomov? Ne. Ampak ene STD lahko le prenašaš in eni ne dobijo simpotomov, ne moreš pa vedeti, če se ne testiraš? ja, vem, vendar sem prepričan, da nimam nič. Ajjaaaa pol pa greva seksat. Sedaj sem prepričan, da nisi okužen in da tudi drugih ne bom okužil.
Se sliši malo drugače, ne?
povabljena inficiranka, 26.10.2021 ob 07:24
in, če bi ti videla, da si pozitivna? Mislim, pri testu? Bi šla vseeno k drugim, bi vseeno žurala, pila, se smejala z vsemi ostalimi, negativnimi? Bi jih lepo okužila, one pa njihove doma in v njihovih službah?
Seveda bi, saj si zagrižena antivaksarka, ki misli, da se ji ne more zgodit, da zboli.
Navadna egoistična pra sica si, vedi to.
To je pa bolano zmerjat kr tk cloveka saj je sploh ne poznas??
Ja,ja, 26.10.2021 ob 08:34
Ne se preveč sekirat. Me pa preseneča, da ni vseh testirala, saj so prav cepljeni največji prenašalci.
Tako je ja. je ravnala odgovorno, a pristransko, samo do necepljene avtorice.
Praviloma bi bilo tako; če se že gre gostiteljica , ki jo avtorica omenja neko praznovanje v zaprtem s povaljenimi z “vseh vetrov” pri sebi: Vnaprej jim sporočit, da pač za zagotavljanje varnosti zdravja udeleženih v določeni situaciji, ko moramo biti v teh orimerih pač pošteni drug do drugega in se nenamerno ne okužujemo da želi, da se opravi hitri test- kupi gostiteljica še te teste in diskretno nastaviš nekje v sobi, ali pa prej pošlješ povabljencem s pšotno, da naredijo ta test tik pred odhodom, pa ti pošljejo rezultat /fotko potem. Fair play. Sorry , če smo tako daleč, da je treba hodit stat v vrsto na svajpanje za pildek če “SI ali NISI”, da grem lahko v laboratorij oddat kri, ali pa na obravnavo na sodišče, nimam nič proti, če bi morala opraviti tak test tudi predno grem (če se seveda zavestno odločim, da se tako zabavanje v teh časih tudi grem) na neko zabavo in s tem dokažem, da sem poštena in neokužena oseba, da nimam namena tja priti širit okužbe, okuževat drugih. Fair play. Jebigfa, predolgo to že traja, da bi se tako nekateri lahko “švercali in šlepali” če greš zavestno na neko zabavo. Tudi v službah se morate hitro testirani – je tako? Pa se dajte še za zabavo v zaprtem prostoru. To je dandanes tudi “cena” brezskrbnega zabavanja.
fakmi…, 26.10.2021 ob 00:24
Lej, ce te zapustijo prijateljice zato ker nisi čeplena, nic ne skrbi. To niso prave prijateljice. V normalnem svetu jih imenujemo … znanci.
Mimgrede … to je bil jasen dokaz, da te ne zeli tam. Verjemi mi, psihologija je moja čednost…
Tako pac je….
Za fakmi
In obratno. Tudi avtorica ni nobena prijateljica, če skensla svojo prijateljico zato, ker skrbi za svoje zdravje, ter navsezadnje še za zdravje vseh ostalih, ki so prišli na praznovanje. Če za prijateljico ni pripravljena potrpeti sekundo ali dve palčke v nosu, in ko je zaradi tega skenslala, potem ji pač ni preveč do prijateljstva. In verjemi, psihologija je tudi moja čednost.
Zakrneli možgani, 26.10.2021 ob 11:59
OMG a takšni debili res obstajate? Za vas je res edina rešitev, da se zašvadate v bajto za naslednjih 10 let pa še to ne vem če boš varna, ker boš po novem lahko dobila virus tudi preki računalnika in telefona:)))))))
Ja. Obstajamo. So tudi bolj previdni od mene. Sem jim hvaležna, da so odgovorni do skupnosti. Če bi nas bilo več, bi že lani maja tega virusa ne bilo več. Iz nas se pa norčujejo takšni, ki ne zdržijo en dan na miru, tudi ko imajo že simptome, se hitro vse obredejo, ker potem par dni ne bodo smeli nikamor.
Ti si zapustila prijateljico,ker ti je vec pomenilo da se ne testiras,kot,da bi z njo prezivela par uric. Zal si sama kriva. Raje si se namulala in uzaljeno odsla kot,da bi potrpela. Res tezko malo povrtat po nosu. Morda je bolje da nima taksne prijateljice,ki ji principi in osebna prepricanja pomenijo vec kot druzenje z njo.
kot una, ki je šla na otroško zabavo…. ful se je potrudila, ful lepo darilo…. Kaj te tolk matra, da si izmišljuješ… imamo 2200 okuženih vsak dan, če hočeš na zabavo, se pač testiraj. Govorit da paziš in hkrati prijateljicam organiziraš žurke, to ne gre skupaj. Pa verjemi, da ostale prijateljice so rekle, da so šokirane, samo zaradi tebe, v resnici jim je dol viselo, one so bile cepljene in so lahko žurale…. Če jim kaj ne bi pasalo, bi šle domov.
dejstva….fakti..artifakti…
lej, jest ti ponudim, da te peljem na letalisce in ti ves vesel/a sprejmes. Prides do avta in te vprasam: si si umil/a roke? Ce nisi, ne slataj kljuke. In ti pod nos poriunem tisto sprico s kobajagirazkuzilom za roke.
Kaksen bi bil tvoj odziv? Obcutek? A?
Ce in le CE bi ti jaz v naprej povedal kaj moras storiti, bi bilo to v redu. Drugace pa je popolna segregregacija. In to hoces? Da ti, ki si poplnoma zdrav/a … da te strapciram?
Nope, lepotec/a, psihologija je tvoja cednost le za tvoje potrebe.
Taksni kot si ti … hej, popolni pripadniki tiste zgodbe, ki jo je napisal Klaus Schwab: COVID19:The Dreat Reset.
Nikakor ne mislim nikomur pameti soliti, ali se cepiti ali ne cepiti ali se testirati ali ne.. Če že ni mogla biti toliko fer, da bi vas vse o pct pogoju obvestila takrat, ko vas je povabila na zabavo, pove dosti o osebi, ki jo je organizirala.. Jaz bi ji ob taki prošnji od prihodu rekla: “Seveda se bom testirala, ampak ti in vsi ostali povabljeni tudi – okužen je lahko marsikateri cepljeni, preboleli in sploh taki brez simptomov, drugače pa v vsakem primeru naredimo prijavo na NIJZ in policijo, ker gre za shod večjega števila ljudi v zaprtem prostoru”, pa da jo vidimo to tvojo prijateljico (ki to sploh ni, če je vedela, da si edina ne cepljena, neprebolena in ne testirana)… Človek človeku človek…
Mislim da si tuki ti butast ker verjames v tako znanost ..kje si pa to vidu da bi kr u 1 letu razvil cepivo da bo ucinkovito …to ni znanost to je nateg ljudi kakrsen si ti ..pa nism anticepilc sam nocem bit poskusni zajcek …to vam ni resitve se mi prov smilte …ko se bojo pa zacele zdravstvene tezave pa jok in stok …poznam ene3 primere ki pravjo da 3 odmerka za noben denar vec
Riko695, 26.10.2021 ob 07:20
Ne bos verjela, a odjebal sem vse anticepilce. Z idioti se pa res ne bom druzil, pa ni vazno so testirani ali ne. Tukaj se vidi, kdo je neumen- ta ki nasprotuje znanosti.
Forum je zaprt za komentiranje.