Poroko nacrtujeva ze eno leto, varam pa ga ze 3 leta
Ne postavljaš pogojev, ker nw ceniš sama sebe. Drugega si izbrala le za to, ker tega ne moreš imeti z njim. Sedaj sediš na dveh stolih in se prepričuješ, da je to ok. Ni ok in zdravo, sedaj boš pa še v to navlekla uboge nič krive otroke, ki bodo gledali to nemogočo nezrelo dinamiko. Super popotnica za življenje.
Terapevt ni za to, da bo pričaral ljubezen kjer je ni, temveč, da ti odkriješ te nezdrave vzorce, ki jih imaš. In prosim te ne navleči otrok v ta svet, dokler ne počistiš svoje glave. Ker ne tole ni normalno in je krik bolečine, ki je ne znaš odpraviti. Zelo očitno to delaš iz obupa, a to ni življenje.
Anonimno6929, 19.10.2023 ob 20:30
Ne postavljaš pogojev, ker nw ceniš sama sebe. Drugega si izbrala le za to, ker tega ne moreš imeti z njim. Sedaj sediš na dveh stolih in se prepričuješ, da je to ok. Ni ok in zdravo, sedaj boš pa še v to navlekla uboge nič krive otroke, ki bodo gledali to nemogočo nezrelo dinamiko. Super popotnica za življenje.
Terapevt ni za to, da bo pričaral ljubezen kjer je ni, temveč, da ti odkriješ te nezdrave vzorce, ki jih imaš. In prosim te ne navleči otrok v ta svet, dokler ne počistiš svoje glave. Ker ne tole ni normalno in je krik bolečine, ki je ne znaš odpraviti. Zelo očitno to delaš iz obupa, a to ni življenje.
Ne rabim terapevta da mi pove da to ni okej, to ze sama vem. Ampak je pac tako se izslo. Marsi kaj ni okej – pa ljudje to se zmeraj pocnejo.
svaštta, 19.10.2023 ob 20:25
A ta bivši ve, da se poročiš? Mu je vseeno? Kaj pa, če naskrivaj pove bodočemu možu, kaj delaš, pol pa bo štala.
Ve, in ne ne bi povedal. Nima razloga, da bi mu sploh kaj povedal. Sej ni proti poroki. In ve, da se nic ne spremeni med nama. Torej nima smisla, da bi sploh kaj okoli govoril.
Pazi, 19.10.2023 ob 20:12
Ker se ti lahko zgodi, da se ti sanje uresničijo- bivši bo čez nekaj let, morda razmišljal drugače, kot sedaj in se bo želel ustaliti. Potem ne boš mogla kar tako oditi, ko boš imela majhne otroke. Meni se zdi, da si boš nataknila zanko za vrat ampak lej, bo tudi pošteno zate padla palica.
Trenutno ne razmisljam kaj bo cez par let.
Ne povem imena, 19.10.2023 ob 20:45
Trenutno ne razmisljam kaj bo cez par let.
Saj.najboljše, da ne razmišljaš.Takoj, ko boš dobila otroka, bo revolucija.Moža boš nagnala, ker ne boš mogla več ležati z njim v skupni postelji in ti bo šel na živce , loverja pa tudi, ker boš hotela več, on pa ne bo za to.
Saj veš – a ne – kako je s karmo.
Kar boš sejala, to boš požela.
P.S. Upam vseeno, da ne boš imela otrok.Nisi stabilna.nisi stanovitna in ne veš, kaj je prav in kaj ne.
Prav smiliš se mi, koliko vrednosi nosiš sama sebi in koliko malo veš, da si vredna in si zaslužiš pristno in pravo ljubezen moškega, ki bi te osrečil in bi pripeljala otroke v ta svet iz neizmerne ljubezni, med njihovema staršema.
Ti pa želim, da jo nekoč le najdeš, da boš spoznala kako lepa zna biti in kako zaslepljena si bila.
Ne povem imena, 19.10.2023 ob 18:53
Anonimno 6926, 19.10.2023 ob 18:09
Grozno, v bistvu le nočeš sprejeti, da mu je tako malo do tebe, da te raje izgubi, kot da je resen. In ti laziš za tem nedonošenčkom povsod?
Daj naredi si uslugo in obišči terapevta preden se poročiš in prosim te nikoli ne imeti otrok z drugim, medtem ko varaš, ne ljubiš in ne spoštuješ njihovega očeta. Te otroci bojo tako zmešani, kot si ti danes. Naprej poštimaj sebe in jih nato spravljaj na svet.
Sem ze sprejela, da ne zeli bit v vezi. Ljudje so pac razlicni. Pa sem sprejela, da se z kaksno dobiva… mi dosti pomeni, da sem lahko z njim pa ce prav ne za dolgo.
Tudi onnje lazil za mano ne samo jaz za njim.
To pa da noce bit v vezi pa ne pomeni, da mu sploh ni mar zame. Se dobro razumeva… a mislis da ko sva 3 ure skup da 3 ure neprestano seksava al kaj? Se menima, pogovarjama, druziva… ni samo fuk in adijo. Je mnogo vec.
Sprijena nezrela smrklja. Vse to se ti bo vrnilo. Poročena sem 25 let, nisem niti pomislila nikoli na varanje, take drolje pa si zaslužite da za vogalom služite kruh. Ker za kaj drugega nisi. Sram naj te bo
Pozdravljeni,
Včasih se znajdemo v situacijah, kjer se lahko hote ali nehote znajdemo v težavah.
Nasveti odvetnika, spori z delodajalci, spori z zavarovalnicami, družino, zahtevanje primerne odškodnine in še mnogo drugih primerov, povzročajo visoke stroške. Zavedamo se, da so odvetniški in sodni stroški visoki, zato vam ponujamo rešitev – zavarovanje ARAG- ki ga pa morate skleniti pravočasno- še preden nastane težava, saj gre za zavarovanje. V okviru zavarovanja vam pripada enkrat mesečno tudi brezplačni pravni nasvet pri odvetniku.
S sklenitvijo zavarovanja ARAG boste prihranili ter se zaščitili. Tega se zaveda že veliko strank, skoraj 80.000, ki so že sklenili zavarovanje pri zavarovalnici ARAG.
Pobrskate lahko tudi po naši spletni strani: https://www.arag.si/zavarovanje-pravne-zascite/
V kolikor bi želeli skleniti zavarovanje, to najlažje storite tukaj: https://www.arag.si/sklenitev-zavarovanja/
V kolikor pa imate dodatna vprašanja, smo vam na voljo tudi na 080 30 16.
ARAG zavarovalnica pravne zaščite
Koliko je takih zakonov, kjer gredo v poroko, naredijo otroke,mislijo pa na drugega?
Ok, ni panike, ce se ti zgodi, da ti je nekdo drug vsec. Se zgodi, z leti. Sam se na zacetku, ko se porocena nista? In to sam zaradi tvoje sebicne zelje?
Verjemi v eno stvar – vse se vrne v zivljenju tako ali drugace. Premisli, kaj pocnes bodocemu mozu, na kaj bos cloveka obsodila, kaj mu bos storila. Premisli, kaksna mati bos in kaj bos otrokom dala taka kot si. Vsaj poskusi trohico empatije imet do sočloveka.
Bivši s tabo noče bit, ker ima nekhe nekaj drugega in ti si mu sam za sex. Nič mu ne pomeniš, in ne bi nikoli bil s tabo, ker si lahka, razširiš noge drugim, ko si že z nekom. Briga ga zate. Tam pa imaš življenje, ki bi lahko imela. In človeka maš za norca. Ko bosta skupaj 20 let, otroci stari čez 15 let, in bo on varal tebe ali se ločil od tebe, ti bo prav? Boš spoštovala njegovo pravico do sexa z drugo, ti si si jo vzela? In če se mu zrola in postane nasilen? Boš sprejela, da te tepe ali zmerja, sam zato, da boš imela veliko hišo, otroke, drag avto? Kaj pa, če imata otroka, in se mu kaj zgodi?
Ni čudno, da so se moški, s katerimi sem se pogovarjala, mislili, da sem cipa k razširi noge vsem in je moj mož lolek k nima pojma nič – če so taki primerki k hodijo po svetu.
Naredi kar želiš, itak te ne briga nič druzga razen tvoja lastna rit. Verjemi pa v eno stvar – življenje poskrbi za vse.
Ne povem imena, 19.10.2023 ob 17:07
Poroko nacrtujeva od lani. Porocila se bova v novembru, torej zelo kmalu.
Skupaj sva 6 let. Pred njim sem imela fanta v katerega sem bila noro zaljubljena. Nisva bila dolgo skupaj (par sva nilako sem bila stara 19, pred tem pa sem 4 leta bila zatreskana v njega), ker je rekel, da ga dusi ce je z nekom v vezi, zelel je bit prost.
Ga nisem videla kako leto po tistem, ko me je zapustil. V tistem letu sem poskusila spet z neko vezo, ampak to ni bilo to, ker se bivsega nisem prebolela.
Po letu in pol pa spet srecam bivsega (ker sva se spet zacela menit po fbju in sva se zmenila, da se srecava). Imava dogovor, da se bova samo srecevala. Torej ne bova imela nic resnega, samo seks.
Vem, da ne zeli bit z mano v vezi, vcasih tudi nisva imela stikov po vec tednov in v tistem casu sem spoznala tega z kerim sem zdaj skupaj.
Potem sem z bivsim koncala. Tu pa tam sva si kaj napisala, ampak to je bilo to. Nekje 3 leta nazaj pa sva se spet srecala. Njega ne moti, da sem v vezi. Vcasih se vidiva 1x na teden, vcasih 1x na 14 dni… odvisno.
Mosko z katerim sem zdaj je v redu clovek, ampak nikoli nisem bila res zaljubljena v njega. Lep je za pogledat, karakter ima dober, sluzbo ima tudi dobro… zelim si imet druzino, ampak vem, da z bivsim tega nikoki ne bom imelan, zato sem si izbrala drugega.
Ampak nisem se sposobna odpovedat bivsemu. Sanjam ob tem, da bi on bil moj moz. Ampak nikoli ne bo.
Lazem, da grem ven s prijateljicami, ko se srecujem z njim. Ko sem z njim sem srecna. Ko sem pa z sedanjim partnerjem pa… cutim samo, da sva dobra prijatelja.
Vedno bolj, ko se bliza poroka. Vedno bolj swm zalostna, da ne morem biti z tistim, ki ga res ljubim. Ampak swm pripravljena celo zivljenje zivet tak. Samo, da sem z njim kaksno uro, samo, da ga vidim in cutim. Ker med tistim casom, ko se nisva videla sem bila zelo nesrecna.
Res je da si partner tega ne zasluzi, ampak ne morem brez bivsega. Ta poroka je samo farsa… da bom imela zivljenje, ki sem ga zelela – ziveti v hisi, imeti otroke… a zal se zelja ne more 100% izpolnit, ker moj moz ne bo moj bivsi. Ampak vseeno bom z njim kolikor bom le lahko.
Sem se upala, da bo kdaj zelel biti v vezi… ampak on zeli samo vse brez obveznosti. Tudi on ima se druge z katerimi se srecuje, ampak to me ne moti kot njega ne moti, da sem jaz v vezi.
Je bila zelja v meni, da bi rekel naj se ne porocim, da naj bom z njim… cas tiktaka pa se to ni zgodilo im se tudi me bo. Sem vedela, da se to ne bo zgodilo, ampak sem o tem sanjarila.
Sorry ampak ti si trčena in tvoja čustvena ter moralna intelegenca je na dnu.Daj vzami se v roke in ,če ze uniči življenje sebi ne pa bodočemu možu .Ti imaš velike težave z odvisnostjo v odnosih,da si z ex in sedanjjm možem ,ta bivsi pa se druge naskakuje ,pa se ti res ne ceniš niti malo ??? Privleči domov k možu še kako bolezen trola zmešana ! Zdaj boš pa še žrtev igrala ,da si tako paf v bivšega in ti ne moreš brez njega … Glej,da se ti to ne bo enkrat maščevalo ,in boš na koncu brez moža ter bivšega .Če seksaš z ex imej jajca in to povej bodočemu možu ,kaj glumiš in se pretvarjaš ? Aja to pa ne bi ,ker želiš družino ne ? Upam,da je ne boš imela ,ker si je ne zaslužiš .Naj te bivši nateguje,da dobiš še kak dodatek spb in boš lahko happy potem.
Poroka s tem, do katerega sploh ne čutiš, kar bi morala, je velika neumnost. Sicer odvisno, kakšna oseba si. Nekateri nimajo čustev in komot tako furajo zvezo, ampak imam občutek, da so pri tebi čustva kar pomembna. Racionalno gledano bi morala pustiti za sabo oba, in tega sedanjega in bivšega, da se psihično in čustveno spraviš v red. Ko preteče nekaj časa pa spet poskusiti z novo zvezo.
Jaz poznam primer, kjer sta 5 mesecev poročena, v vezi pa 3 leta in je ON že vložil papirje za ločitev. Zakaj? Dobil jo je pri varanju, ni ga varala samo z enim, najprej je bil to njegov najboljši prijatelj (bil tudi njegova poročna priča) kako ga ni pekla vest prasca, da je sploh privolil v to? Je pa spet druga zgodba.
No zdaj, ko sta poročena pa jo je dobil še z drugim v katerega je ONA zaljubljena. Kot navajajo sta se poročila samo zato, da je on njej rešil status DROLJE, čeprav prepozno, ker vsi vedo za skoke. Drolja enkrat, drolja vedno.
Respect za avtorico.
Tvoj možakar ali je čustveni invalid, moten ali pa se mu gladko jebe zate. To se vprašam tudi če imaš TI mogoče denar? Ker potem tako stanje z njegove strani razumem. Očitno ga tolerira. Malo katera ženska sli moški zazna spremembo. Zagotovo doma nisi enaka kot si bila pred varanjem.
p.s. ljubimec te ne ceni, ker si svinja enemu in take svinje on nikoli nebi imel!
Forum je zaprt za komentiranje.