placa
Za ZVEZDO
Delam v Italiji, natančneje v Miljha pri Trstu, če veš kje je to. Pospralvjam po hiši, dokaj veliki 100 kvadratnih metrov, oskrbujem dva starčka moža in ženo, in čakam, da se vrnejo z dela njihovi svojci, skuham tudi za svojce, operem in zlikam to je vse, pa še čas si vzamem za odgovore na tem forumu.
Lep dan ZVEZDA
Ej Suzana. Ti si pa prava Slovenka. Kdo ti je pa kriv, če ne obvladaš delnic.
Prav briga me tvoj oče, ki je pošteno delal. >>Zmeraj je bilo tako in pika. Če si nesposoben si pa nesposoben. Država je pravično razdelila denar in ti znajdi se.
Naučimo se odgovarjati za svoja dejanja.
Ko smo že pri očetu. V socializmu so kradli vsi. Tudi zadnji delavec na traku je odnesel domov kakšen šrauf. Tega se pa v kapitalizmu ne dela!!!
Foušarija jedna!!!
LP Allex
Alex o bontonu te ne bom učila k ga nimaš.
Torej: v tistem času sploh ni bilo borze in le od tega
ali si delal v Petrolu ali Krki… je bilo odvisno kdo je kam vložil
certifikat, ki naj bi vsem državljanom razdelil
pravično družbeno premoženje.
Moj oče pa ni mogel vložiti certifikata v Krko ker je bilo že
zaposlenih dovolj s svojimi certifikati.
Ne vem kaj ima s tem sposobnost?
In če je kradel tvoj oče to ne pomeni da je tudi moj.
Mim grede obvladam kapitalski trg v piko.
če rabiš kakšne nasvete…..
Alex v socializmu so kradli vsi,to drži a danes v demokraciji kradejo ljudje na višjih položajih,okradejo cele firme ,miljone,pa afere.Ja alex vsak teden poročajo in pišejo,da je propadla kaka firma ,ker je direktor pokradel denar in pobegnil itd…Ja v demokraciji je vse več dovoljenega in vsak si upa krasti z veliko žlico.
Evo me, je skuhano in pospravljeno, čaka me samo še likanje, pa se ne sekiram, ker je klima in mi ne bo vroče.
ALEX – ti dobro veš kdo kradel v socializmu, a veš morda kdo krade sedaj v kapitalizmu?
V – žal sedaj ne vem za staro Gorico, bom pa vprašala če morda tej moji koga poznajo ki bi rabil, če bo kaj ti sporočim na ta forum. Seveda ne tako, da bodo potem vsi klicali tja ampak mi boš takrat pustila tvojo št.
Bonton imam in oliko tudi.
Deklica draga vsak je pač vložil, kamor je upal in vedel. Zastoj zvračati krivdo na druge. Sicer pa bi tvoj zlati oče lahko vedel pri tako pametni hčeri.
Dejstvo je, da tebe sigurno za nasvet ne bom spreševala, ker osnovnih principov kapitalizma ne poznaš.
Če bi pa ti delala v Krki (kar očitno ne) bi ti pa bilo prav in ravno odlično, da bi lahko vanjo vložila tvoj certifikat in se ti sploh ne bi zdelo pošteno, da kdorkoli drug sploh pride blizu.
Svet moramo gledati z očmi policaja in šoferja. (če veš kaj mislim).
LP Alex
Alex ne poznam tvojih policajev in šoferjev tako da ….
Dejstvo je da bi morali vsi dobiti proporcionalno glede
na starost.
Pa so dobili samo na papirju.
In ker niso dobili vsak kolikor si je zaslužil je bilo nepravično.
Slediš.
Je težko?
In ker je bilo nepravično je tudi nepošteno.
Kapiš?
Kaj bi bilo, če bi delala v Krki?
Me zanima toliko kot pridelava rdeče pese v Centralni Afriki.
Trdiš nekaj, kar ni res. Certifikatov nisi mogel vložiti kamorkoli. Razen, če nisi bil pri koritu. Kdo pa je bil in je še vedno tam, pa tako ali tako vsi vemo.
Konkretno – jaz jih recimo nisem mogel niti v Lek, niti Petrol, niti v Krko…
jest sem vložil v petrol in gorenje, pa ne poznam žive duše tm…….
razn unga modela k mi včas šipo na petrolu spuca…….
Tko da res ne vem po kakšnem ključu je to šlo…….no za petrol vem – menda ni blo dost zaposlenih, so pa ostale notr spustl…….
No, sej valda je to čist logičn da imajo prvi možnost zaposleni…….
Forum je zaprt za komentiranje.