placa
Respect,malo bolje pozorno preberi kar pišemo!Dejal sem,da se je službo lažje dobilo v prejšnjem režimu kot danes,ne mi govort,šefe.Glede arhitekta.ja kdo mu je kriv,če išče najboljšo ponudbo.Arhitekt bo že našel službo,težje jo bo en stojni ali lesarski tehnik.Pomisli malo slovnični picajzelj.Če bi bil še kje drugje tako natančen bi…
Glede plač po moje preveč posplošujemo. Ni nujno, da ima en strojni tehnik majhno plačo, kot ni nujno, da ima npr. u.d.oec bajno. Formalna izobrazba v teh časih pomeni bore malo. Je pa res, da tisti, ki imajo poklicno oz. SŠ izobrazbo ponavadi nižje začnejo, potem pa, če so sposobni lahko zelo visoko prilezejo.
Pa ne govorit stalno o vezah, jest nisem imela niti ene, pa sem hitro dobila službo, pa imam tako izobrazbo, katera je precej pogosta.
LP!
Skupinski kakšnih podarjenih 100.000 EVRIH – a si ti zblaznel. Kje so, jaz jih nimam. A jih mogoče imam pa se motim? Mogoče ti bolje veš?
Kje piše da bosta moja starša zapusila stanovanje meni – zakaj ne cerkvi ali pa komu drugemu. Zakaj jemljete vse tako samoumevno. Ni vse tako kot misliš. Mogoče bosta stanovanje prodala in šla uživat v nek dom za ostarele in jaz ne bom podedovala niti ficka.
Ja, mogoče že res, da bom nekoč, ko bom stara 50 let podedovala stanovanje, ker smo v dobrem odnosu. Sorry prodati ga ne bom mogla za 100.000 Evrov – pozabljaš, da sem iz Zasavja. V Zasavju točno tak stanovanje kot ga imasta 74 m2 z pokrito garažo, kabelsko televizijo, zasteklenim balkonom itd… ne stane več kot 7 – 8 milijonov tolarjev. Če mi daš vsaj 8,5 milijonov ti ga takoj prodam. Takšna je realna slika.
Urška
Če je kdo zadovoljen s plačo, sem to gotovo jaz. 10 EUR na uro, delam tudi po 10 ur na dan, tudi sobote in nedelje, izračun cca 700.000 na mesec, seveda neto, ker ne odvajam državi ničesar (delo na črno), urnik super kadar hočem, da le naredim, kar je treba. Plačume si delovno dobo in zavarovanje, tako rentno kot obvezno, skratka ne sekiram se za nič, ko bom malo starejša pa bom že poiskala kakega strička, ki me bo zaposlil.
Toda če bi bile plače boljše, bi raje s svojo izobrazbo delala drugje, tako pa za ta denar, ne razmišljam o drugem. Sedaj je SUPER, da bolje ne more biti!
lp
K smo že pri nepravičnosti.
Pri delitvi družbenega premoženja, smo dobili
certifikate.
In moj oče je vloživ certifikat v Ateno, ker ni mogel drugam.
In on k je ustvarjal družbeno premoženje 35 let je
dobil nič, NIČ.
Eni k so vložil v Krko, Lek so dobili ogromne denarje.
To je bilo nepravično.
Kako je mogel otrok od enga tazga dobit take denarje če
pa ni ustvaril še nič.
In zato ta država ni moja, ker nism od nje dobila nič.
Forum je zaprt za komentiranje.