Najdi forum

placa

Da,da kapitalizem z začinjeno “pošteno in pravično demokracijo”Manjka se kakšen Ivan Kramberger,da bi malo po pravici povedal in se zavzel za delavce in malega človeka,ter revnejše ljudi,ki jih je vsak dan več.

donica,ce ti je vsec delo v medicini kar delaj tam,in ne nas imet za manj ljudi,ki ne opravljamo tvojega poklica.Delamo kar je nam vsec,pa ce je to stetje denarja prav.Zato nismo nic manj vredni kot ti.Nisem se zgrazala nad poklicem ampak nad placo in niti nikagar ne primerjam.

Tudi jaz te ne pomilujem, ker si trgovka, ampak sigurno pa ne delaš tako zahtevnega dela kot jaz.

Ja, potem pa pojdi v LJ. Jaz namreč delam v LJ v državnem sektorju in sem podnajemnik. Glede na vrtoglave cene najemnin, mi ostane bore malo. Bi raje zamenjala s tabo, ki imaš manjšo plačo, pa mislim, da ti ostane več kot meni na mesec. Pa še doma si.

LP.

Jaz tut delam v LJ, mislim kaj je z vami-saj so določeni količniki v državnem sektorju. Je pa res, da imaš kar nekaj razredov za določeno del. mesto.
A mislite, da imajo v MB nižje, ali kaj?

Ja a ni placilo odvisno tudi od standard v regiji?
Jaz wem da je studentsko delo slabse placano npr. na Dolenjskem kot v Lj.

Tanika; Delam v državnem podjetju vendar točnega naziva ti žal ne smem povedati ker sem navedla točne zneske plač in ker jih za enkrat ne smemo javno objavljati

Kaj to pomeni zaenkrat ne smete objavljati; če si v državnem sektorju potem so plače javne in si jih vsak prebivalec Slovenije lahko kadarkoli ogleda na Ajpesu.

Mislim, da malo blefiraš, saj tudi jaz delam v državnem sektorju in imam pregled nad državnimi plačami in s V. stopnjo težko zaslužiš 200.000/mesec.

Tudi jaz delam kot prodajalka v mb in dobim 78.000 sit neto.
In kako se naj jaz preživim z otrokom?

Rubyfruit študentsko delo ali pa delo v državnem sektorju=kot dan in noč. Ne moreš primerjati dela, ki ga delodajalci sami vrednotijo, z delom, ki je zakonsko opredeljeno z višino razreda in količnika v razredu.

Vsako delo je častno, delo v medicini in trgovini ali ne DONICA, odgovornost – ima vsak na svojem delovnem področju. Kar v medicini “zajebejo” pokrije zemlja, kar na blagajni v trgovni pokriva blagajničarka iz svojega žepa. Napake pa so pri obeh z razliko, da so nekje vidne, drugod skrite…..

če pa opravljaš delo za VII. stopnjo in imaš le V, si pa res sposobna in to še brez študija, ali to tovji nadrejeni ne vidijo, da bi ti še plačo zvišali???

Plača naj bo taka, da bo lahko normalno preživel najnižji sloj ljudi, brez razsipavanja, da Si bo lahko privoščil človeka dostojno življenje.

ESC kdo ti je kriv, da si brez izobrazbe? Ja skromnost je lepa čednost, sam eni smo pa pač preveč požrti, da bi se zadovoljil z 120.000, a ne?

Avtor: DONICA
Datum: 21-07-04 08:59

Tanika zakaj si tako skrivnostna, sama tudi delam v državnem sek, za povrh še v zdravstvu, pa imam s V. st-120.000 netto. (s tem, da delam delo za VII. stopnjo) Kako lahko potem prodajalka joka glede plače, če je pa višek njenega razmišljanja-šetje denarja???

Torej delaš za 120.000 sit plače?

DONICA – žal te bom razočarala, imam višjo izobrazbo od tebe pa tudi plačo v državnem sektorju višjo, pa kot vidiš se v službi igram z računalnikom. Toda tvoje žalitve trgovki so me spodbodle, ne imej se za tako visoko ker kdor visoko leta – nisko prisane.

lep dan DONICA

Moj dan polepšajo taki kot si ti!

Dobro,zamislite si malo:vsi,ki imate plače od 120.000 naprej in pravite,da dobite premalo.Nič ne rečem,kaj bi pa rekle za tiste,ki dobijo pod sto tisoč,da so socialni reveži.Ne ampak živijo skromneje na vseh področjih:manj morja,skromnejše obleke,manj kvalitetna hrana.Imajo komaj za hrano in obleko za čez mesec,pa da ne naštevam.Zamislite si kdaj bi bili tisti premožnejši sploh zadovoljni za delo,ki ga opravljamo?Hočemo še in še več denarja in smo Slovenci nevoščljivi,ker sosed dobi večjo plačo za isto delo…Razumem vas,da če delate isto delo kot nekdo drug pa ste slabše plačani.Kje je tu logika?Kje so tu izpopolnjeni zakoni,pravilniki,sindikati.Prav imate preveč smo tiho in vsak se boji za službo.

DONICA vsela sem, da sem vsaj nekomu popestrila dan, kajti to me najbolj osrečuje – popstriti dan nekomu.

lepo se imej ESC

DONICA zelo v redu dekle si-realna in potrpežljivo mirna.LP Alf !

ZA RAZLIKO OD NEKATERIH, A NE?

Ja Donica dandanes je potrpežljivosti vse manj,ljudje so explozivni,depresivni,agresivni in nevoščljivi,smo pa tudi v redu ljudje,ki kdaj tudi potrpimo in smo pravični.Eni nimajo nikdar dovolj denarja.Najbolj mi je pa smešno,ko nekdo s 150.000 jamra,da ima komaj za čez mesec.Bo treba rezati tanjše kose kruha.

alf, kaj pa ce mora s temi 150.000 prezivljat tri otroke? Pa placevati sebi studij? Btw, ni izmisljen primer.

A si pomislil, da petčlanska družina, kjer je samo en zaposlen in ta dobi 150.000, res malo težko čez mesec zvoziti? Ma itak, da ljudje niso več zadovoljni, pa saj jih lahko razumemo, ker je res vse tako drago, da….

Makarena to je zelo žalostno,a žal ti ne vem pomagati.Trije otroci in 150.000,to je pa že zelo hudo.Ali toliko zaslužiš ti ali oba skupaj z možem,ali si otroške doklade štela.Hvala,če ni skrivnost.

ma kdo je nevoscljiv komu.Jaz nisem nevoscljiva drugim,ce vec zasluzijo.Ampak nezadovoljna sem s svojo placo.Sploh me pa zanima koliko dobijo trgovke,ne pa taki,ki imajo drugo delo,drugo izobrazbo.To je ze drugi rang,ki me ne zanima prevec

No alf, jaz zaslužim 150.000 na mesec, sem podnajemnik, si sama plačujem študij in si režem zelo tanke kose kruha, pa nimam dovolj.

Vem, da se s skupnim dohodkom (to so 2 plači z malico in prevozom!) moža in žene cca 250.000 sit dobi še skoraj 40.000 sit dokladov za tri
šolske otroke. Zračunamo, pazimo in… hura preživimo!

lep dan!

Glede na to, da sem začela delati kot trgovka, se popolnoma strinjam s tem, da so premalo plačane. Vsak ki ima pet minut časa se lahko zmese nad trgovko, predvsem neki prepotentni dipl nevem kaj že.
Draga v in ostale, vam pa toplo priporočam, da se kljub mizerni plači dodatno izobrazite, da ne boste vse življenje delale za pultom. Tudi jaz sem po končani trgovski šoli naredila še poslovodsko in ekonomsko srednjo šolo, sedaj pa hodim še na faks. Vse šole sem si sama plačala, čeprav nikoli nisem imela nevemkakšnih silnih prihodkov.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close