Najdi forum

placa

sramota,da v današnjih časih ne moreš zaslužiti toliko,da se hraniš čez mesec in poplačaš račune – beda

ha, kaj pa jaz, ki sem že 4 leta univ. dipl…. pa sploh ne dobim redne službe!!?? saj ves čas delam in veliko zaslužim, ampak kaj mi to pomaga. raje bi imela redno službo in kakšnih 150.000 manj plače. aja, zdaj dobim okoli 300.000. ogromno ampak bi kar takoj zamenjala z vami. saj še bolna ne smem biti, moji dopusti so pa vsi ultra kratki. regres, bolniška, 13. plača, stimulacija – zame znanstvena fantastika.

saj ne pravim da bi mogla dobit bajne vsote za svoje delo,ne.Ampak vse je drago,tako da 116.000 je v mojem primeru je premalo,in za tiste s studijem je tudi premalo njihova placa.Rada bi tako kot marsikdo normalno prezivela mesec,da ne racunam kar naprej a bo ali ne bo zneslo,to se mi zdi glupo.Je pa res da nas ima vecina prevelike stroske,mobilni tel.racunalnik…..Na kakem odrocnem samotnem otoku najbrz ne bi rabila denarja.
Lp vsem

S V. stopnjo je bila moja mesečna plača z vsemi dodatki 220.000 neto ,zdaj z univerzitetno izobrazbo dobim okoli 400.000 neto.Lp

S čim pa se to podjetje ukvarja, če ni skrivnost?

Delam v državnem podjetju vendar točnega naziva ti žal ne smem povedati ker sem navedla točne zneske plač in ker jih za enkrat ne smemo javno objavljati se ti opravičujem lahko ti pa dam namig če hočeš imeti dobre dohodke da si omisliš delo ,ki je vezano na policijo oz.zdravstvo,sestra je zaposlena v kliničnem centru in prejema podobne prejemke kot jaz le da ima ona visokošolsko izobrazbo.
Pa mislim da je veliko takšnih služb kjer sa da dobro zaslužiti,tudi če nimaš oz.imaš končan faks.Lp
P.S. Mislim pa da obstaja nek internetni naslov ,kjer lahko vidiš koliko prejemajo zaposleni v javnem sektorju.

Tanika, havala za izčrpen odgovor.
Odhajam na policijo 🙂 se hecam, neumen pa nisem.

Zakaj neumen??????????????????????Meni se zdi neumen tisti, ki dela za 100.000 pa bi lahko za 200.000.Važno je edino to ,da opravljaš delo, ki te veseli, lahko pa poskusiš v” zdravstvu” če ti policija ne leži.Ampak se ne hecam. lp

Ne poznaš štosov o policajih?
Policija me ne “leži”.
In kaj naj bi jaz kot d.i.s. počel v zdravstvu?
No ja tam so medicinske sestre, ki so baje spodaj …….
lp

Če d.i.s. pomeni diplomirani ing.strojništva bi se najdlo veliko dela.No na to temo sem se nekaj spomnila,ko sem bila v 4.letnik gimnazije se nisem mogla odločiti kam naprej na faks pa mi je profesorica dejala,če bi rada uživala in da bi drugi delali zame, imela pametnega moža in povrh z dobro plačo pojdi na strojno,ker tam si lahko ženska najde le moža,če bi pa rada celo življenje delala za druga pa pojdi na medicino. vmestno varianto sem morala poiskati sama..lp

Ha, še vedno imaš več kot jaz. Sem aranžerski tehnik v zelo dobro stoječi trgovski firmi… pa kaj, se naj obesim al kaj?

5.stopnja, 65.000
nehejmo jamrat…………….hehe
men nc ne manjka!!!!Se pac naucis ZVET!!!

AJD

IV.stopnja, 330k (služben avto, mobi…) LJ.okolica, privat sektor, prodaja-team leader.
Nič bolniške, mal dopusta, službene poti, celo leto akcija 100/h.

trgovka,,u domzalah,,100000sit…z malico vred,nimam prevoza:(

Brezposelna, dohodki……kaj je že to???

V Sloveniji in na sploh v kapitalizmu je vedno tako, da eni delajo veliko in imajo malo denarja ( ne glede na izobrazbo) eni malo pa veliko denarja, koliko se kdo znajde.
Problem v naši družbi je ta, da smo Slovenci kot narod zelo tihi in se nič ne pritožujemo. Naši sindikati so pa zelo neaktivni, se trudijo samo zelo slabo. Ljudje ne smemo dovoliti, da so nam plače po 65 000 moramo se pritoževati prek sindikatov. Trgovci imajo zelo slabe plače glede na delo, ki ga opravljajo. Prenašajo razna zmišljevanja s strani kupcev in tudi dostikrat verbalno napadanje, potem jih nadrejeni še napadajo, da morajo več delat, več čistit… Meni se zdijo prodajalci kot: psihologi, snažilke, lutke za izživljanje nekiih strank, ki nimajo pri sebi vse pošlihtan, in še marsikaj vse to je prodajalec. Potem so pa še plače majhne. Delal sem kot prodajalec 6 let in vem, da je zelo stresno delo in vsem, ki delajo v pisarnah priporočam, da poskusijo in da vidijo, da je lepše sedeti za mizo kot pa biti prodajalec za isti denar. Premahjne plače so na sploh povsod in ne vem zakaj nikoli ni tukaj nekih protestov kot v Italiji ali v Franciji. Moramo se boriti, da bodo plače višje, ne smemo dovoliti, da to stanje ostane. Slovenski delavci povzdignite svoj glas naj se sliši, ne bodite tiho saj ne boste nič dosegli, organizirajte se pritisnite na sindikate, delajte nekaj samo ne bodite tiho. In še nekaj. Že neki časa opazujem, da ljudje ravnajo z drugimi ljudmi zelo slabo zaničevalno itd.. Potrudimo se in bodimo prijazni z vsakim ne glede katero delo opravlja, spoštujmo soljudi, da nam bo lepše vsem. Potrudimo se nič nas ne stane pa še bolje se bomo počutili.
Lp Vaš Očka

V. stopnja, 90.000 sit neto, privat firma (zaposlenih cca 20), nobenih plačanih nadur (včasih jih je več kot 50 na mesec), nobene 13. plače itd. Samo jaz naredim več kot 5 mio sit prometa na mesec.. jao.

Ej ti k si začela forum a ti je mogoče ime Vesna in si iz okolice Ptuja

nisem iz okolice ptuja,sem pa vesna.Ocka strinjam se s tabo,to je problem slovenske druzbe,nekaj bi bilo potrba ukrenit.

Ja treba bo udariti po mizi,pa tudi,če doma v dnevni sobi.

V.stopnja, 140.000 neto + prehrana + nadure (dolenjska)

udb

Prehrana,vožnja in nadure ne štejejo.Se pravi dobiš malo UDB.

Hmmm…samo ena pripomba. Kar se tiče dela v trgovini, je spet odvisno, kje delaš. Recimo v kakšnem hipermarketu za blagajno, ko skoraj nimaš časa iti na WC in ljudi in vrst ni nikoli konca, tisti trak se nikoli ne ustavi in piskanje čitalca kod osem ur ne utihne,….tisto se mi zdi hudo! In stresno! Ali pa monotono, ubijalsko!

Potem pa pridem v (Mercatorjevo) trgovino s športno opremo, notri tri prodajalke, stranke nobene. Klima dela 100 na uro, one pa klepetajo in klepetajo…mene skoraj ne pogledajo, končno se ena ozre, kot češ, kaj bi pa ti rada, zakaj nas vendar motiš pri klepetu…rečem, da si bom sama pogledala, one si oddahnejo in debata teče nemoteno naprej….odidem in si obljubim, da v tej trgovini nikoli nič ne bom kupila.

In stavim, da imajo te tri enako plačo, kot tista blagajničarka, ki bi skoraj res rabila pleničko za odrasle…

LP

Hej,a ste pozabil da živimo v KAPITALIZMU,kjer ni več enakopravnosti,trinajstih plač,pa regresa,nadur………………….vse je če se te g.Kapitalist usmili ;)))))))))))))))))) sprijaznite se s tem al si pa nekako pomagajte na bolje-pa nehite sam stokat.

LP Benja

Tanika zakaj si tako skrivnostna, sama tudi delam v državnem sek, za povrh še v zdravstvu, pa imam s V. st-120.000 netto. (s tem, da delam delo za VII. stopnjo) Kako lahko potem prodajalka joka glede plače, če je pa višek njenega razmišljanja-šetje denarja???

Tanika, daj napiši kaj več o tvoji službi.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close