Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Pes mi ne dovoli skrbeti za lastnega otroka

Pes mi ne dovoli skrbeti za lastnega otroka

Očitno si spodbujala takšno obnašanje psa, namesto da takšno obnašanje zatreš v kali, zdaj pa ko je vse skupaj šlo predaleč, pa namesto da najameš strokovnjaka, tu fehtariš za zastonj nasvete, ker si preškrta. Za prevzgojo pač rabiš čas in denar. Ni druge.

V zavetisce. Psa seveda.

Daj prosim otroka in psa stran, da bosta mela vsaj kasno moznost v svojem zivljenju. Za tebe svetujem obisk zdravnika in ga kar prosi za nujno napotnico za najblizjo psihiatricno. Pa srecno!

Ma niste normalni, a zdaj vam pa pes ureja življenje, najbolje da vas zaprejo v pesjak

Odgovor na objavo uporabnika
Budala na kvadrat, 22.07.2023 ob 12:02

Ma jebi se no

Kaj bos ce se bo dusila. Rekla da nisi mogla do nje.

Odjebi psa nekam.

Zaenkrat pa ga daj na povodec in naj cuci tm. Ce bo laju mu daj pa se nagobcnik.pol pa cimprej nekam dat psa.to je lahko katastrofa.kaj ce ti skoc za vrat in ti ga pregrizne. Al pa tamali

Ti si šele bolnik.

Budalo zahojeno.

Joj kaksni zaljivi komentarji in provokacije nekaterih… 🙁

Avtorica, ko je partner pripeljal psa, se sama nisi imela casa ukvarjat z njim zaradi malcice, kar je razumljivo. Pes pa je postavil hiearhijo, morda je zanj gazda samo partner. Ko je partner odsel, je pes sam pri sebi rekel, da je sedaj on gazda. Zato te ne uboga. Tu je potreben kar oster pristop, da mu ne popustis in dokazes, da si pa sedaj ti vodja vasega kardela. To gre lahko kar na hard, odvisno pod njegove moci in karakterja.

Ko postavljas meje, bodi odlocna v postavi (mimiki telesa) in govoru. Takrat ga ne istocasno npr trepljat po plecih in govorit ne, ker bo to razumel kot nagrado oz odobravanje. Glej ga v oci, spremjaj njegove poteze gibanja in toliko casa ponavljaj svoj ukaz, da se bo nanj odzval. Poskusi to delati v odsotnosti malcice sprva, ce bo slo. In ne delaj s priboljski, ker te bo potem ubogal samo, ce bo dobil priboljsek. Naj bo njegova nagrada tvoja pohvala, bozanje, nekaj kar mu lahko vedno das ko bo ubogal. Priboljska nimas vedno pri roki.

Drugace pa pobrskaj v knjiznici za knjigami:

– Inteligenca psov

– Zivali nas clovecijo

In se ena je, ne vem tocnega naslova, je stara, mislim da je nekaj v smislu Govorica zivali/psov, notri so res izcrpni opisi s slikami o vedenju psa, njegovi drzi, kaj s to drzo sporoca, kaj lahko takrat delas z njim in cesa ne, da ne poslabsas situacije.

Ja, ti bo vzelo cas in energijo, ampak ce bos izbrala pravilen pristop in bila pri tem odlocna, se bo hitro videl napredek.

Je pa pomembno, da dokazes, da je on clan tvojega kardela in ne ti njegovega.

Tudi pasje sole niso vse primerne za postavitev vajine hiearhije in marsikateri pasji ucitelj lahko poslabsa situacijo, tako da si ne ocitaj zarasi sole.

Sama osebno nisem peljala nobenega psa v solo, delala sama z njimi in nimam tezav. Res da sedi, tacko, glas in podobno s*anje za filanje cloveskega ega ne obvladajo, vedo pa kdo je gazda, kje so meje, odpoklic, tudi srne na sprehodih jih ne ganejo, vedo da ne smejo in je to to. Povsod grem lahko z njimi brez povodcev, niso konfliltni. Sem si pa res pomagala s temi knjigami, da sem ‘zakapirala’ njihovo obnasanje in kaj sporocajo, ter tudi zelo obozujem pse ze od nekdaj.

Skratka, ce bos vlozila nekaj casa in sole, ceprav si v stiski s casom, se bo obrestovalo. Tu pisati tocen prijem, brez videnja kako pes reagira in kaj s svojo drzo sporoca, je tezko, ker lahko bo to pomagalo, lahko pa rezultira v napadu.

Avtorica, srecno in bravo za miselnost, da zato psa ne bos oddala, saj je taksnih revezev ze prevec po zavetiscih, ki jih monovske brihte zajebejo, ne obvladajo, oddajo in delajo travme zivalim, ti pa ga nisi zajebala, le tajming je bil neugoden, ampak bos resevala, ker se da resit. Ni tolk crno.

Srecno!

1.Vzemi si vinogradniško žagico.

2. Hodi v najbližji gozd.

3. Izberi si lepo, ravno lesko in odreži ¾ metra (glede na to, da si ženska – fi20).

4. Hodi domov.

5. Priveži psa na kratko.

6. Izmlati ga kot vola.

7. Voila.

8. Prosim.

Ko pes vzame igračo v gobec in jo potem dete izpuli in jo samo da v usta je izredno higienično.

Kako imajo taki otroke in pse?

Psa uspavat.. Lastnika na zdravljenje…

Dis džouk isnt it?

Če pes zarenči nate, narediš kar želiš kljub temu, da zarenči in ga kregaš. Mu daš vedet, kdo je glavni. Če te šavsne, ga pa prpališ, da si bo zapomnil in vedel, kdo je po hierarhiji višje. Meni to z mojo ni bilo nikol treba, ker se je končalo pri prvem renčanju za hrano že pri mladiču. Nimam teh problemov sploh. Če bi jih imela, beri zgoraj. Pes te nima kaj nadvladat, sicer je nevarno. Nisem za to, da se da psa stran, ampak če pa res nisi talent, da postaneš vodja krdela, ga pa oddaj. Drugače bo zgrizel tebe in mogoče otroka.

Če je karkoli od napisanega res, se nimaš kaj iti prevzgoje sama, ker ne obvladaš niti osnov. Obrni se na kakšnega od strokovnjakov, ki se ukvarja prav s prevzgojo problematičnih psov. Teh je sicer malo, npr. .https://www.bajka.si/pasja-psihologija/prevzgoja-psa/

@ProblemiSPsom

Malo me firbec matra – kako napreduje? V tem tednu bi se morala že malo poznati razlika,… Ste vsi trije postali zen masterji ????‍♀️☯️

Fuknjena avtorica, fukjen pes!  Bogo dete, ali je sploh še živo?

No to temo sem jaz odprl.

Grem pogledati koliko ima ogledov.

Če mene ne bi bilo, bi ta usran forum ob tako butastih moderatorjih in animatorjih propadel.

Pa me debili ne razumejo, ko jim razlagam, da naj manipulativne psihične nasilneže in psihopate blokirajo.

kdo je oče otroka?
Upam, da Človek.

Odgovor na objavo uporabnika
Kokoši anonimno, 29.07.2024 ob 07:14

No to temo sem jaz odprl.

Grem pogledati koliko ima ogledov.

Če mene ne bi bilo, bi ta usran forum ob tako butastih moderatorjih in animatorjih propadel.

Pa me debili ne razumejo, ko jim razlagam, da naj manipulativne psihične nasilneže in psihopate blokirajo.

Ne glede na to, da je tema fake, imaš v realnosti precej bolnikov, ki jim je pes pomembnejši od samega sebe ali celo od otroka.

Tole je pa samo za CSD za poklicat.

Pes te je nadvladal,nujno TI v solo da se naucis s psom delat…pa kasneje z otrokom,pes bo pac mal cical zunaj tacas.

Tebi bi morala socilna otroka vzet…

pa kaj si prizadeta?!?! Omg kaksni imate otroke, kako jih boste vzgojili?! 🙁

Presneti pes.

Gospa, katero stopnjo izobrazbe imate dokončano? Ker po vaših besedah in načinu razmišljanja, se ne bi čudil, da imate narejeno samo osnovno šolo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close