Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Pes mi ne dovoli skrbeti za lastnega otroka

Pes mi ne dovoli skrbeti za lastnega otroka

Odgovor na objavo uporabnika
problemi s psom, 22.07.2023 ob 20:33

zgodbice za vikend, 22.07.2023 ob 17:33

Lej, no, daj psu plenice, pa jih bo on zamenjal in hrano ji naj tudi skuha.

Ja, so psi, ki “svojega” dojencka/ otroka zelo cuvajo, da se mu kaj ne zgodi, ampak ce. bi bilo res, kar ti opisujes, ti tudi ne bi dovolil, da otroka nahranis in bi otrok ze dolgo nazaj umrl zaradi lakote. Zato si bo treba izmisliti kaksno boljso zgodbico.

Ti nič ne razumeš. Sem napisala, da mi pes ne dovoli do nje zgolj takrat, ko je vznemirjena in se joka se upira. Drugače mi vedno dovoli do nje.

Pa ne dovoli mi še, da bi ji igračo vzela. Ker če probam me šavsne. Ko mi ona da igračo ni nič narobe.

In ko bo punčka dobila v roke naprimer nevarno čistilo, ter ga hotela zaužiti, ter ji ga ti ne boš mogla pravočasno vzeti, ker bo ščene to preprečilo, boš naredila kaj? A si res tako zabita, da ne štekaš, v kakšni nevarnosti je otrok, ali ti je samo vseeno?

problemi s psom, 22.07.2023 ob 12:30

nimas avtoritete, 22.07.2023 ob 12:26

problemi s psom, 22.07.2023 ob 12:21

Budala na kvadrat pes ne bi moji punčki nikoli storil nič. Sta zelo navezana drug na drugega. Punčka mu lahko jemlje igrače iz gobca in podobno in pes je zelo potrpežljiv do nje. Tako se obnaša, ker je zelo zaščitniški do nje. In to je nekaj kar enostavno moraš spoštovati, ko to vidiš.

Nimas nobene avtoritete in pes to dobro ve, zato je prevzel vlogo skrbnika dojencka, nezaupa ti popolnoma nic in ti nimas nad njim roke.

Zakaj imas sploh psa?

Kaj naj naredim, da mi pes bo zaupal? Psa je kupil partner, ko sem rodila in potem ga pustil meni, ko sva se razšla. Psa imam zdaj tudi sama rada. In ganjena sem kako rad ima mojo punčko. Sta nerazdružljiva. Čeprav mi dela resne probleme.

“Kaj naj naredim, da mi pes bo zaupal?”

S psom je treba komunicirati na podoben način kot z žensko in tudi ljudmi na splošno, z ravno pravšnjo kombinacijo topline in moči, pri čemer morajo biti govorica telesa, ton in emocija izrečenega povsem skladna z našim namenom, sicer je pes zbegan in skeptičen. Morate biti suvereni, ženske imajo pogosto preveč topline in premalo moči v odnosu do psa, moraš ga imeti rad, valjda, moraš pa tudi vedeti, da je to pes, ni človek, če zagusti, bomo njega prvega pojedli in pes mora razumeti kje je njegovo mesto v hierarhiji, s tem se počuti varnega in je miren in ubogljiv.

Anonimno 8409, 23.07.2023 ob 15:40

“Kaj naj naredim, da mi pes bo zaupal?”

S psom je treba komunicirati na podoben način kot z žensko in tudi ljudmi na splošno, z ravno pravšnjo kombinacijo topline in moči, pri čemer morajo biti govorica telesa, ton in emocija izrečenega povsem skladna z našim namenom, sicer je pes zbegan in skeptičen. Morate biti suvereni, ženske imajo pogosto preveč topline in premalo moči v odnosu do psa, moraš ga imeti rad, valjda, moraš pa tudi vedeti, da je to pes, ni človek, če zagusti, bomo njega prvega pojedli in pes mora razumeti kje je njegovo mesto v hierarhiji, s tem se počuti varnega in je miren in ubogljiv.

Je pa to, da te lasten pes ugrizne kot da te ženska prevara, tega ni nujno modro tolerirati, očitno je pes nase prevzel vlogo vodje krdela, ker nekdo pač mora biti alfa, ampak to vlogo morate prevzeti vi. Poskusite za začetek s tem, da pes jé zadnji, da nima povsod dostopa, ne sme na vašo posteljo ipd., dosledno nagrajujte submisivnost in v kali zatrite vsak poskus dominacije z njegove strani. Živali smo rojene z željo po moči in dominaciji, taki pač smo, mi in psi, vakuum moči bo nekdo zapolnil, vi ali pa pes.

Hvala. Končno sem dobila praktične nasvete za katere sem prosila. Poskusila bom tako.

problemi s psom, 23.07.2023 ob 18:04

Hvala. Končno sem dobila praktične nasvete za katere sem prosila. Poskusila bom tako.

Nimaš pojma kaj so ti napisali. Ne štekaš.

Danes malo previjam. Mala začne jokati. Pes pride me zagrabi za pižamo in me vleče na drug konec sobe. Mala joka še 20 minut. Pes me drži za pižamo in sedi.

problemi s psom, 23.07.2023 ob 18:08

Danes malo previjam. Mala začne jokati. Pes pride me zagrabi za pižamo in me vleče na drug konec sobe. Mala joka še 20 minut. Pes me drži za pižamo in sedi.

Veš, metla je odlično sredstvo, za dobro mahniti po glavi.

A mahniti je treba tebe, ne psa.

Pesem metle, 23.07.2023 ob 18:57

Veš, metla je odlično sredstvo, za dobro mahniti po glavi.

A mahniti je treba tebe, ne psa.

Še eno tako pa te bom prijavila.

Ne morem verjeti,kaj berem?‍♀️

Sama sem imela par “hudih” pasem in nasvet,ki je zelo deloval pri moji dobermanki-ko me je opozorilno ugriznila,češ,da je glavna,sem jo prijela za zgornji del gobca.Takoj je spustila.Nato pa samo na bok in eno koleno za vrat,drugo pa med rebra.Dokler se ni nehala upirat.Niti enkrat več ni zarenčala vame ali me ugriznila.

Poskusi,če to ne deluje se psa znebi,preden bomo brali o novem primeru Baričevič

NatašaPo, 23.07.2023 ob 21:01

Ne morem verjeti,kaj berem?‍♀️

Sama sem imela par “hudih” pasem in nasvet,ki je zelo deloval pri moji dobermanki-ko me je opozorilno ugriznila,češ,da je glavna,sem jo prijela za zgornji del gobca.Takoj je spustila.Nato pa samo na bok in eno koleno za vrat,drugo pa med rebra.Dokler se ni nehala upirat.Niti enkrat več ni zarenčala vame ali me ugriznila.

Poskusi,če to ne deluje se psa znebi,preden bomo brali o novem primeru Baričevič

Pesov namen ni, da nama škodi, ampak, da naju varuje in je zaščitniški. Zdaj ga bom samo vzgojila, da, da bo vedel, da ne škodujem najini punčki.

problemi s psom, 23.07.2023 ob 21:18

Pesov namen ni, da nama škodi, ampak, da naju varuje in je zaščitniški. Zdaj ga bom samo vzgojila, da, da bo vedel, da ne škodujem najini punčki.

vajini punčki? 😀

Takoj se pozna, če si vzameš 5sekund, a ne 🙂 bo trajalo, dolgo pa ne (kakšen mesec, da se uteče, tri da je ziher in ene 6 da je 99.99 procent).

Kasneje lahko še malo vadiš (ko boš imela čas in pes občutek varnosti) dve stvari:

1) kakšen “no touch” oziroma karkoli se odločiš za “geslo” (jaz imam “ne vtikaj se”) – da pusti pri miru/se ne vtika npr. Mačka, premikajočo žogo, ptiča. Vaja je oziroma se začne, da se kupi vidno drugačno žogo (psi vidijo modro-rumeno) in potem nagrajuje, da se je ne dotakne, ne vzame, ne gre za njo, ko jo zapelješ po tleh, potem tudi ko vržeš (VMES OBILNO NAGRAJUJEŠ) in je zelo dober ukaz za naprej, ko bo npr. “no touch” žogo, ko se otroci med seboj igrajo, ali kulije ki padejo na tla. (NAJ BO DRUGAČEN UKAZ OD PUSTI IN FUJ TO – to naj ostane ukaz, da se ne vplete npr. Če se na igrišču igra z drugim otrokom naj bo ta “no touch, da se ne vplete”

2) “bom jaz”: da ti pusti prevzeti odraslo vlogo kar lahko vadiš npr. Mu daš par priboljškov v Tupperware, ko tega ne bo znal odpreti, “bom jaz” in mu odpreš in pustiš. Ključno je, da se pes počuti varovanega od tebe. Mojemu je velikokrat šla žogica pod kavč – gre mene iskat, da pomagam, odložim priboljške na omaro, pove, jaz pomagam. Tudi hčeri bo zelo prav prišlo, ko bo npr. Vedela da lahko vzame igračo iz spodnje omare (se čuti opolnomočeno za tisto kar zmore), za zgornjo pa tebi reče in ne gre plezati po omari.

Če zdaj to dam skupaj: nekdo potrka na vrata, pes zalaja, ti rečeš “ooo a je kdo prišel, (da vidi, da si ga slišala), “počakaj” stran od vhodnih vrat, “no touch”, da ne bo potem šel, ko npr. Pozdraviš sosedo, in “bom jaz”, da ti zaupa, da obvladaš odpiranje vrat. cilj je, da pes po svojem opozorilu preneha z laježem, počaka stran od vhodnih in ti pusti “vrata odpreti” in urediti.

Glavno je, da se vsi trije počutite varno drug z drugim in imate potrpljenje drug z drugim. 🙂

Veliko potrpljenja in še več uživanja v starševstvu in pasje lastništvu 🙂 lp

problemi s psom, 23.07.2023 ob 19:00

Še eno tako pa te bom prijavila.

Jaz pa tebe zaradi zanemarjanja otroka in nesposobnosti skrbeti zanj. Pa  v resno nevarnost ga spravljaš. Tako da kar izvoli. Ti ne bom ostala dolžna.

Kliči na kinološko društvo in si naroči pasjega inštruktorja – individualne ure na domu in zunaj doma. Ti pa obvezno v pasjo šolo s psom! Bo obema koristila!

Zdaj še napiši da imaš čivavo in bo vse jasno.

Obvezno v pasjo solo s psom, da se bolje povezeta in da se pes nauci kje so meje. Da dobis avtoriteto nad njim. Vse dobro. Lp

Pes je posesiven. Jaz bi v takem primeru poklicala nekoga ki se ukvarja s psi.

Problem je v tem, ker že prvič in drugič ko je zarenčal ali vas pogrizel mu niste pokazala mesta. Zdaj sami tega ne boste rešili oz. težko, rabite pomoč od profesionalca.

Mi imamo ameriškega Stafforda in je tudi 2x zarenčal ko sem neki povzdignila glas nad otrokom. Ko je zarenčal in pokazal zobe, sem mu takoj pokazala in povedala da jaz vzgajam otroka. Drugič k je isto naredil, ampak v milejši obliki sem isto naredila. Jaz vzgajam otroka ne pes. Od takrat naprej ni problema.

Pes je naš družinski član, ampak ima mejo, mora imeti mejo.

Za take kot si ti obstajajo psihiatri,za psa pa lovci!

Budala na kvadrat, 22.07.2023 ob 12:02

Ma jebi se no

Kaj bos ce se bo dusila. Rekla da nisi mogla do nje.

Odjebi psa nekam.

Zaenkrat pa ga daj na povodec in naj cuci tm. Ce bo laju mu daj pa se nagobcnik.pol pa cimprej nekam dat psa.to je lahko katastrofa.kaj ce ti skoc za vrat in ti ga pregrizne. Al pa tamali

Edina rešitev je da psa naučiš leteti….polet iz devetega štuka mu bo dobro del

Ha ha ha baba glupa 🙂 Poklič socialno, da ti vzamejo otroka, pa pustijo psa. Nisi normalna

pa kaj si prfuknjena ali kaj?! 20 minut te je pes stran držal? Si predstavljaš da se otrok obrne pa pade na tla iz previjalne ker si ti bolana psihopatka pustila cucku da ti ubije otroka! Seveda da pes škoduje tvojemu otroku samo si ti preveč tupa da bi to uvidela! Ženska spravi se k sebi! Na prvem mestu bi moral biti varnost tvojega otroka! Pes po obnašanju sodeč ni navezan nate tebi je pa psa težko stran dat zaradi bivšega ker ga je on nabavo in ker je on odšel imaš nek obutek utehe. Povej bivšemu za tvoje težave ali pa tvojim staršem ali pa staršem od bivšega, kaki kolegici! Jaz na tvojem mesti niti minute nebi ostala sama z takšnim psom! Ukrepaj preden bo prepozno! Nemore ti biti pes pred tvojim lastnim otrokom!! Kaj bo ko se bo punčka jokala ker se bo dušila tebe pa eno ščene ne bo pustilo da ji rešiš življenje!? Kje ti je logika

Pojdi s psom v eno kvalitetno pasjo šolo, zelo priporočam. Psi so pametni, ti moraš biti še bolj. Lp

Če to tolk spoštuješ, kaj pa potem tukaj sprasuješ kaj narest?

Spoštuj po tvoje še naprej, dokler te ne bo pes do konca pogrizel..

Pes mora vedeti kdo je gospodar. Ne razmišlja kot ljudje ampak kot pes. Treba ga je naučiti kaj je prav in kaj ne. V tropu je tudi samo en alfa gospodar.
Od prijatelja pes se je podelal v sredi kuhinje v hiši, ker ga nihče ni naučil, da ne sme.
Dokler ga ne naučiš, da tega ne sme, bo delal kar mu bo pasalo.

Zgleda, da je pes pri vas gospodar.

Zbrisan komentar !

pes mora znat letet, ne rabi red bulla, preprosto ga flikneš iz devetega štuka in če preživi bo ozdravljen, če ne ,pa itak ne bo več težil.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close