Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Pes mi ne dovoli skrbeti za lastnega otroka

Pes mi ne dovoli skrbeti za lastnega otroka

Odgovor na objavo uporabnika
gazda142, 22.07.2023 ob 14:26

Vsaka hiša rabi gazdo. Pri vas je to prevzel pes ker ti nisi zmožna očitno. Ni on kriv. Ne rabiš šol in ne vem kaj če si ne moreš privoščit. Imaš internet in knjižnico in miljon informacij o tem kako se vzgaja pse. In otroke. In SEBE.

Takšni, ki ne premorejo avtoritete in vzgoje, ter imajo psa, jim mora nekdo od strokovnjakov pokazat in naučit, kako je treba delati s psom v takšnih situacijah. Začet je treba pa pri sebi seveda. Ampak za avtorico je to čisto preveč težko. Ne zna postaviti mej psu, kako jih bo postavila šele odrasčajočemu otroku tekom let? Ona rabi pomoč.

Ampak ne tu na forumu.

Včasih se sprašujem ali ma pes tudi mene kaj rad. Vse se vrti okoli tamale.

Ti imaš pa resen problem, avtorica.

Resno.

Si bila že pri kakšnem psihologu?

Če sem prav prebrala naslov… “pes mi ne dovoli…..”?

🙁

brez komentarja

Saj so ti že dali nekaj nasvetov, pa z nobenim nisi zadovoljna. Znebiti se psa nočeš, vzgajala ga tudi ne bi, nagobčnika mu ne bi dala, privezala ga ne bi…. kaj bi pa rada slišala? Povej, ti napišemo.

Cucek mora stran, ker je tvoja hči v resni nevarnosti zaradi njega. Pa ne tako, da bo njej kaj naredil, ampak ker je povsem mogoče, da bo en dan tebe resno napadel. Kdo bo klical rešilca? Hči ali pes? Ali pa se ji bo kaj zgodilo, ti pa je ne boš uspela rešiti, ker bo pes skočil nate. Če si tako upiljena, da ti je bolj pomembno to ščene kot lasten otrok, potem ne sprašuj tu gor za nasvete. V nasprotnem primeru se psa znebi.

Ampak ona se sprašuje, zakaj ima pes raje otroka kot njo. To je njej zdaj glavni problem. Pes je nima dovolj rad.

Za posrat.

Psa nauciti da ti moras met dostop do otroka. Ce je zgodba resnicna se je treba vpradat zakaj tocno ti ne dovoli, je bil peica kakemu dogodku kjer si nekaj naresila da se je otrok preplasil in pes to avtomatocno povezuje z slabim.. od kle startaj in ga nauci da je vse okej…

…nauči ga, nauči ga…

Ona tega ne ve in ne zna! V pasjo šolo se ji pa ne ljubi psa vlačit, niti se s tem ukvarjat. Avtorici je samo hudo, ker ima pes raje hčerkico kot njo.

Pa smo tam.

problemi s psom, 22.07.2023 ob 14:01

Pa je on tvoj lastnik?, 22.07.2023 ob 13:55

Ko te ogrize reci ne. Ko greš po otroka mu rečeš, da počaka.

Jebene osnove, ko imaš psa. Če jih ne znaš je miljon pasjih šol, ki te bodo naučile. Ne vem zakaj si taki sploh kupujete psa in nato naredite še otroka.

Bo mali tudi brez mej, cel pobezlan, ker ga mama ne zna nič naučiti?

Pa kaj misliš, da mu ne govorim vsega tega. Pa brez učinka. Pes se obnaša kot, da me ne zastop.

Psa nisem kupila jaz ampak ga je partner, oče od hčerke ko sem jaz rodila, pes je le dva mesca starejši od hčerke, potem sva se razšla. Psa pa ne bom stran dajala zdaj ker sta z malo zelo navezana in bi bilo to nečloveško od mene.

Ja, ker mu ne pokažeš dovolj očitno. Kupi box, zapri počakat, delaj to dokler ne neha biti vznemirjen. Ko neha in se umiri nagrada. Ali ga zapri v drugo sobo. Ne je ne. Ko razume ne, nagradiš.

Ti si lastnik, nehaj se zgovarjati na vse drugo. Poči se po glavi ali daj psa stran!

Monovski idioti pa res na vsako kretenijo padete in resno odgovarjate. Neverjetno.

Se sprasujem ce hci najde kaj na tleh in da v usta. In se zacne davit. Kaj bo ps. Slisal zvoke ki jih se ni ratal nervozen in se nate spravil. A ti ves kok situacij je s psom.

Jo previjas zajoka ps te ugrizna za nogo in vlece stran. Odrga ti meco. In potem itak rata zver ko enkrat kri zavoha. Lahko te razcota ko picko. Ko si na tleh te sam za vrat prime pa stisne.

A res nisi se brala teh nezgod.

Ps ves zaljubljen v gospodarja kr naenkrat napadel.

Se tocno spomnim ko je puncka mela psa zelo povezana. Pes je jedu kot ze 100x prej. Tist ddan je glih tako jedu.tMala se je igrala igraca padla blizu skodele jo pobrala pes pa samo savs po roki. Dobr jo je odnesla.

Kaj ce tvoja ne bo.otroc majo cudne gibe. Kr naenkrat pade, zakrici zajoka se skloni vrze igraco.

O ne jz nocem psa v blizini. Tebe pa ne mara .sej ti ja kaze da te povezuje da si ti kriva da tamala joka.

Tole je letos, mislim da edina tema, ki bi lahko bila resnična. Avtorica to ti pa verjamem. Nekateri psi so neverjetno zaščitniški ?

.https://youtube.com/shorts/U6sjikIqmX0?feature=share4

majkoMilo, 22.07.2023 ob 15:40

…nauči ga, nauči ga…

Ona tega ne ve in ne zna! V pasjo šolo se ji pa ne ljubi psa vlačit, niti se s tem ukvarjat. Avtorici je samo hudo, ker ima pes raje hčerkico kot njo.

Pa smo tam.

ja pa naj se nauci ane a je ona mat al pes???

Malo poguglaj na strani Psi in Mi in kontaktiraj avtorici. Se spoznata na pasjo psihologijo in prevzgojo psov. Sama ne boš zmogla. V nevarnosti ste lahko pravzaprav vsi trije. Sem ljubiteljica psov, a popolnoma mu ne bi zaupala. Ne pravijo zaman, da je pes kosmat za ušesi. 100 x gre lahko vse ok, 101 pa se lahko zalomi.

.https://youtube.com/shorts/BPIHrImw0vY?feature=share4

Pes ve, da nisi dovolj dobra mama.

Katera pasma pa je, velik ali čivava ?

Mogoče poiščeš kontakt  od koga iz kinološke zveze, te tam komu usmerijo, da bi delala z psom.

Ja, seveda bo potrebno nekaj vložit denarja in časa- za rezultate, na hitro to ne gre.

– Victoria Stillwel – dog academy- ona se full spozna na pse..mal preberi…

Lej, no, daj psu plenice, pa jih bo on zamenjal in hrano ji naj tudi skuha.

Ja, so psi, ki “svojega” dojencka/ otroka zelo cuvajo, da se mu kaj ne zgodi, ampak ce. bi bilo res, kar ti opisujes, ti tudi ne bi dovolil, da otroka nahranis in bi otrok ze dolgo nazaj umrl zaradi lakote. Zato si bo treba izmisliti kaksno boljso zgodbico.

Pa da se vam da kracati take nebuloze no….

Se tepem po glavi, da sem kljub abotnemu naslovu šla brat…

CSD te bo verjetno v  kratkem obiskal na domu. Psov je res čisto preveč, mačk pa sploh !

zgodbice za vikend, 22.07.2023 ob 17:33

Lej, no, daj psu plenice, pa jih bo on zamenjal in hrano ji naj tudi skuha.

Ja, so psi, ki “svojega” dojencka/ otroka zelo cuvajo, da se mu kaj ne zgodi, ampak ce. bi bilo res, kar ti opisujes, ti tudi ne bi dovolil, da otroka nahranis in bi otrok ze dolgo nazaj umrl zaradi lakote. Zato si bo treba izmisliti kaksno boljso zgodbico.

Ti nič ne razumeš. Sem napisala, da mi pes ne dovoli do nje zgolj takrat, ko je vznemirjena in se joka se upira. Drugače mi vedno dovoli do nje.

Pa ne dovoli mi še, da bi ji igračo vzela. Ker če probam me šavsne. Ko mi ona da igračo ni nič narobe.

Jakob682, 22.07.2023 ob 17:20

Katera pasma pa je, velik ali čivava ?

Mogoče poiščeš kontakt  od koga iz kinološke zveze, te tam komu usmerijo, da bi delala z psom.

Ja, seveda bo potrebno nekaj vložit denarja in časa- za rezultate, na hitro to ne gre.

– Victoria Stillwel – dog academy- ona se full spozna na pse..mal preberi…

Velik črn pes, mešanec

problemi s psom, 22.07.2023 ob 11:31

Je zelo zaščitniški do moje leto in pol stare punčke. Če punčki vzamem igračo me ogrize. Če punčka se smeji in je vesela mi dovoli, da poskrbim za njo. Če joka mi prepreči da bi prišla do nje. Ne morem je previti včasih tudi po uro, potem dam psu priboljšek v drugi sobi, hitro stečem tja kjer je punčka, da poskrbim za njo. Ne morem do nje, če bo padla, da jo ujamem. Ne morem preprečiti, da punčka pade na nos. Bili sva že pri zdravniku zaradi poškodb. Kaj storiti?

Ti si zrela za obravnavo na CSD, ker zanemarjaš otroka in daješ ščenetu prednost.

Hudič babji.

V bistvu je to provokacija.

@problemi s psom

Pes smatra tvoj odziv kot napad na otroka in otroka brani. Ne jemlji tega kot napad nase ampak kot povratno informacijo, da si v bad place in potrebuješ 5sekund pavze.

Glej, s partnerjem sta se razšla, ostala si sama z leto in pol starim otrokom in psom – to je stresno. Samo, za otroka in psa pa ni treba, da je stresno. Tiste 5sekund bo že preživela v plenički, in če naredi tri korake po tepihu pa sede, pa tudi ne bo umrla. Če nimaš childproofano dovolj, da ti ni treba biti zraven, potem ni dovolj childproofano. Prej kot slej boš stran pogledala in bo frka. Ne krivi psa “kaj če je ne ujamem”, če pade na rit je ne bo konec, če pade z glavo v rob mize pa lahko tudi medtem ko jo držiš za roko in gledaš v oči.

Bodi v ravnovesju, bodi mirna, bodi odzivna in ne reaktivna. Če imaš detergent izven dosega otrok, ti ni treba skrbeti, da ga da v usta, če ga imaš na dosegu otrok, ga umakni.

Mislim, da je zelo dobro za punco, da ima pasjega bratca s katerim drug za drugega skrbita. Minimiziraj svoj stres.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close