Pakiranje za dopust me prav izčrpa, še koga?
No, mi tudi prej preverimo, če kaka blazina pušča in če niso miši kaj pogrizle. Tako imamo čas kaj dokupiti, ujeti kako akcijo. Obstajamo taki, ki imamo radi pakiranje brez stresa. Ponavadi še delam do zadnjega in mi pride prav, da predhodni vikend pregledamo, kaj bomo vzeli s seboj. Ampak očitno je bolj fensi, če pakiraš zadnji trenutek pod stresom, če kuhaš in zmrzuješ hrano, če si na dopustu kupuješ oblačila.
No, mi tudi prej preverimo, če kaka blazina pušča in če niso miši kaj pogrizle. Tako imamo čas kaj dokupiti, ujeti kako akcijo. Obstajamo taki, ki imamo radi pakiranje brez stresa. Ponavadi še delam do zadnjega in mi pride prav, da predhodni vikend pregledamo, kaj bomo vzeli s seboj. Ampak očitno je bolj fensi, če pakiraš zadnji trenutek pod stresom, če kuhaš in zmrzuješ hrano, če si na dopustu kupuješ oblačila.
[/quote]
Sploh ne gre za to, kaj je fensi, eni si takih priprav v bistvu niti ne moremo privoščit. Na dopust gremo čez 14 dni, kovček bo pred tem še dvakrat v uporabi, tako da niti nimam te opcije, da bi že danes vanj dala brisače za na plažo. Po drugi strani se pa s pogostimi pakiranji zverziras in ti ni več treba tri dni prej kozmetike začet pakirat, ker je to opravek za 5 minut. Česa mi bo zmanjkalo in je potrebno kupit, pa itak vem, ker ne uporabljam nič drugega kot doma.
Sploh ne gre za to, kaj je fensi, eni si takih priprav v bistvu niti ne moremo privoščit. Na dopust gremo čez 14 dni, kovček bo pred tem še dvakrat v uporabi, tako da niti nimam te opcije, da bi že danes vanj dala brisače za na plažo. Po drugi strani se pa s pogostimi pakiranji zverziras in ti ni več treba tri dni prej kozmetike začet pakirat, ker je to opravek za 5 minut. Česa mi bo zmanjkalo in je potrebno kupit, pa itak vem, ker ne uporabljam nič drugega kot doma.
[/quote]
Torej je komentar, da se pakirajo na mount everest, navadna žlehnoba?
Zakaj zlehtnoba?
To so pač za nek družinski dopust nekje na Hrvaškem, po možnosti na isti lokaciji kot že 5x prej, ekstremno dolgotrajne in zakomplicirane priprave. 99 % ljudi to uredi hitreje. Zato primerjava z neko zahtevno alpinistično odpravo, kjer je pa treba malo bolj razmislit, da česa doma ne pozabiš. V hecu seveda. V resnici alpinistične priprave trajajo se mnogo dlje, to mi je jasno. Mogoče bi ti tudi lahko kar letos po dopustu že spakirala za naslednje leto. Spomin bo še svež in ziher ne boš nič pozabila, pa se nervoze pred odhodom drugo leto ne bo. :p
Poglej, poglej si ti to sceno… celo zaradi pakiranja za dopust so si mone sposobne skočiti v frizurce, da malce razkuštrajo ena drugi frizurco. :-))))))
Ko sta bila otroka majhna, me je utrudilo. Bolj kot samo pakiranje, me je obremenila skrb, da česa ne pozabimo.
Brezveze – kot, da gremo na Luno.
Ampak takrat, v tisem naspidiranem obdobju pač nisem vedela, da je brezveze; nisem se znala ustaviti, izklopiti.
Zdaj že nekaj let hodim sama na morje, vsakič le za nekaj dni in le na našo obalo.
Torbo, v kateri imam dvoje kopalk in 2 veliki brisači, imam poleti običajno kar v avtu. Ker nikoli ne veš, kam te pot zanese… 😊😁
Pa imam do obale čez 250 km.
Ampak…
Včasih se paše odklopit, tako, v trenutku, spontano. 😎
Pakiranje za odrasle(ga) in pakiranje za družino z dvema, tremi predšolskimi otroki pa ni primerljivo sploh. Nasploh je življenje, ko so otroci majhni, pač drugačno, ves čas si vpet, v akciji, zadovoljuješ tudi njihove potrebe, iščeš kompromise… Zato je o tem, koliko časa porabita za pakiranje 2 odrasla, ki nimata otrok, tukaj čisto izven konteksta.
Kako nekateri komplicirate? Narediš si seznam in greš po spisku npr.
– osebni dokumenti
– vaučer – napotnica
– denarnica denar
– brisače, kopalke
– spodnje perilo za vse
– oblačila za vse
– obutev, sandali, copati
– milo, zobna pasta, toaletni papir, toal. brisače ali robčki
– telefon + polnilec
– zdravila, obliži
– trenerke, majce za povrhu itd. itd. …..
Za na dopust ni potrebno, da so oblačila brezhibno zlikana, saj ne boste hodili v gledališče in opero. Oblačila lepo zložiš in spraviš v kovček. Verjetno nimaš raztresenih in umazanih cunj vsepovsod. Če nimaš več dojenčkov in majhnih otrok, sploh ni problem.
Poenostavite si življenje in ne komplicirajte ga.
Jaz za naju z možem pripravim vse skupaj v 5 minutah.
Če greste v apartma in boste sami kuhali, potem moraš najbrž s seboj peljati tudi rjuhe in nekaj hrane.
Za oblačila ne komplicirajte, saj lahko sproti tudi kaj opereš. Otroci si kakšne igrače in ostale stvari pripravijo tudi sami.
He he, najpomembnejše preveriš tik pred zdajci, ko ne moreš več nič popravit – dokumente. Po mojem je treba začeti s tem, ne s plavutkami?
[/quote]
Tudi jaz v avtu rečem možu, preden štartaš dejva še osebne preverit. Lej, ziher je ziher 🙂
Sicer pa se moja svakinja vedno pakira na brzino. Da ne rečem, kako skregani grejo od doma :))
Drugače pa drage moje Monike… ne pozabite spakirati s seboj na dopust dobre volje. To je daleć najpomembneje. Potem lahko mirne duše tudi pozabite 3/4 stvari… :-)))
Če pozabite vzeti s seboj dobro voljo… lahko mirne duše kar doma ostanete. Itak ne bo nobene razlike. :-)))
Evo, ta nasvet vam je zastonj…
Izčrpa? Prav gotovo ne:) To je nekaj lepšega, malo manj prijetno je priti domov in vse naenkrat v prajne:)
Pol ure max, brez seznama, sin je bil gotov v 10min (nič pozabil).
Več mi vzame pospravljanje stanovanje (ne maram priti v nepospravljeno stanovanje) in nikoli ne pridem domov zadnji dan dopusta, vedno dan ali dva prej.
Forum je zaprt za komentiranje.