Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Pakiranje za dopust me prav izčrpa, še koga?

Pakiranje za dopust me prav izčrpa, še koga?

Meni pa je strošek za kozmetiko omembe vreden in mi res ni, da bi na destinaciji vse kupila in neporabljeno zavrgla.
Sploh ta celo družino. Pranje prav tako ni zastonj.
Gremo pa na hr za 10 do 14 dni. V hribe za cca 3 do 7 dni. V Slo ali v A. V A ne za 7 dni.
Gremo na smučanje v Slo, ker je tujina predraga.
Pa še kakšen podaljšan vikend ali morda 1 teden z avtom v bližnje države.
Resno premislimo, kaj s sabo.

Joooj, no, pa opereš 2 dni prej, zadnja 2 dni nosite pa tisti dve coti, ki jih neboste nesli s sabo na morej!
Pišuka, ma, če imate za dopust, imate pa tudi še za 2 majci in ene hlače!

Res ne razumem v cem je problem
Ti pridem spakirat.. lahko dam tudi prej prat.. vi me pa vzamete za nekaj dni na morje 😉
Vse se da z dobro voljo 🙂

A si zihr, da hočeš kam it s takim kontrol frikom in jamračem?

Za tiste brez otrok: pakiranje za druzine je nekaj cist drugega kot pakiranje za samskega cloveka. Tudi za samskega cloveka je veliko lazje ze vse zdavnaj prej zlikat in oprat kot pa ob otrocih (kjer vcasih pac lovis zadnje minute, ker prej nisi uspel). Tudi ima lahko odrasel dovolj 5 majic za dopust, majhne otroke je pa vcasih treba tudi veckrat na dan preoblec.
Kupovanje cesarkoli na dopustu in potem puscanje neporabljenega tam, mi je pa navadno preseravanje. Kupim si kremo, jo nekajkrat uporabim, potem pa v smeti?
Ko grem kam sama sem tudi jaz spakirana zelo hitro.

Kaj vraga tolk peglate?

A bejž, bejž. Stvar kompliciranja in preseravanja. Smo sli v sotor cez vikend z enoletnikom in sestletnikom. Ideja je padla na en vroc petek ob stirih popoldan. Ob osmih smo ze z enimi nizozemci sotor postavljali, ker midva sva si ga mogla it sposodit in sva se za to ponucala eno uro. Pa sploh nismo nc doma pozabil. En tak sproscujoc vikend je bil. Kako se ga da prezivet brez nekega planiranja in kompliciranja. No, pri nas niti zdaj ne rabimo ne vem kaj premisljevat, valda ves kaj je nepogresljivo na dopustu in gres. Nikol pa ne vlacim komplet garderobe za kergakol clana s sabo. Kar imamo s sabo, to imamo. Lahko se za silo se tud dol opere, ce je sila tud na roke. Tuki ste pa eni pac cist prekomot in ze cel stres dozivite, se preden se odpeljete od doma. Saj kakor komu pase in odgovarja, samo zakaj potem jamrate? Se hocete komu zasmilit, ker ste tko dobr organizirane, da brez seznama se do morja ne pridete? Jst vam cestitam, jst mam moj spomin za te reci, k ne rabim drugih pomembnih podatkov drzat v glavi.

Res je.

Na stara leta sem tudi jaz začela komplicirat. Pa kremca za utrujene noge, pa kaj za kislino za vsak slučaj, pa windstoper, čeprav vreme kaže dobro … In to za Slo obalo ali Italijo. Včasih pa sem v dveh urah spakirala še za otroka in moža. Važno, da so bili dokumenti, voucherji, aviokarte in kartice, za ostalo me ni skrbelo, saj se da vse kupit. Ko sem bila še sama, pa sploh. Mali ruzak, kopalke, kavbojke, par majčk, hlačk, ščetka, glavnik … in na Dolgi most štopat.

Midva z mojim dragim vzameva na dopust (samo) vsak svoj figov list. The end.

Ne vzame tvoj se uda zraven?

Se strinjam… Ravno o tem razmišljam🤔

Pakiram po načelu manj je več. Vsak ima svoj Ryanair kufer iz Ikee, ker je lahki in nima ohišja. Gremo na destinacije, kjer se lahko tudi kaj dokupi po potrebi in obvezno v apartma s pralnim strojem. Domov se vrnemo s čistimi oblačili. Pakiram pa praktična oblačila, ki jih je možno kombinirat za podnevi in ponoči. Malo več nanesejo edino planinski dopusti, ze na racun nahrbtnikov in čevljev. Smučat pa hodimo že vrsto let samo na dnevni bazi, na lokacije do max 150 km od kraja bivanja, ker nas je vsakokrat nategnilo vreme.

Oblačila perem sproti, ko so umazana. Tako, da ni nobene posebne žehte za dopust :).
Oblačil za dopust ne likam.
Spakiram samo zase. Kdor želi z mano, naj si sam spakira. Ok, tisti, ki imate male otroke, je jasno, da si ne bodo sami vsega spakirali, ampak imate pa tudi potem može in on spakira zase, ti zase pa vsak od vaju za po enega otroka pa je.
Imam pa tudi jaz xls tabelce. In po tem seznamu pakiram. POgledam lanskega in ga dopolnim glede na novo lokacijo (ni isto ali grem na Isladnijo ali na Kreto ali grem pozimi ali poleti) in je lažje, da pač dajem na kup po seznamu.

S tremi otroci starimi 8, 10 in 11 se odpravljam na morje za 4 tedne v APP.
Mož bo prihajal vmes kot bo imel čas.
Vsak je dobil check listo in svoj kufer – to obvlada vsak že od 5 leta. Nastavijo si kupčke vsak zraven svojega kufra in potem na hitro samo prečekiram.
Kaj si bodo spakirali to bodo imeli.
Poskrbim edino, da imajo večino oblačil opravnih in suhih.
Isto velja za igrače knjige športne rekvizite in pa ostalo navlako – tukaj moram malo posečt, ker bi drgač eno prikolo vlekli zraven samo tega sranja.
App ima pralni stroj, tako da z oblačili brisačami in posteljnino ne pretiravamo.
Če kdo kaj pozabi pripelje vmes mož.

Pakiram po načelu manj je več. Vsak ima svoj Ryanair kufer iz Ikee, ker je lahki in nima ohišja. Gremo na destinacije, kjer se lahko tudi kaj dokupi po potrebi in obvezno v apartma s pralnim strojem. Domov se vrnemo s čistimi oblačili. Pakiram pa praktična oblačila, ki jih je možno kombinirat za podnevi in ponoči. Malo več nanesejo edino planinski dopusti, ze na racun nahrbtnikov in čevljev. Smučat pa hodimo že vrsto let samo na dnevni bazi, na lokacije do max 150 km od kraja bivanja, ker nas je vsakokrat nategnilo vreme.
[/quote]

Kaj je to raynair kufer iz ikeje? Lahko link? Hvala!

Sem organizirana in imam vedno pospravljeno in oprano. Mož ima urejeno klet, kjer hranimo zložljive stole, plavute, maske, marele in te reči.
Že kakih 14 prej grejo mož in otroci v klet in pregledajo opremo. Jaz v neseser dam vso kozmetiko, za higieno in druge pripomočke, lekadol, hanzaplast in proti komarjem, pripravim brisače za plažo, kopalke in sandale za vodo. Dokupimo, kar je potrebno in imamo vsaj 1 teden prej to urejeno. Prav tako v tem času postrižem otroke in moža čisto na kratko, grem na pedikuro, manikuro, barvanje obrvi in trepalnic. Tako rabim na morju samo lipglos in kremo.
3 dni pred odhodom spakiram še perilo in oblačila in potem mož odnese vse skupaj v avto. Ne jemljem veliko, ker gremo tja, kjer dobimo njihove brisace in možnost pranja v pralnem stroju.
Dva dni prej posesam, z otroci preoblečemo postelje, počistim kopalnico, perem. Zadnje popoldne gremo v knjižnico po knjige, pripravimo hrano za po poti in operemo še zadnje stvari. Tik pred odhodom odnesem vse rože v bano, nalijem vodo do roba loncev in tako počakajo 3 tedne. Pošto pobira soseda, ki tudi pobere iz hladilnika vse, kar bi se pokvarilo. Odnesemo smeti, potegnemo rolete in odpremo okna na pregib. Preverimo bančne kartice in dokumente, zaklenemo in gremo. Ko začutimo lakoto se ustavimo, pojemo, z možem nekje spijeva kavo, pretegnemo noge in gremo dalje.
Odkar delamo tako, ni nobene panike in slabe volje. Ničesar ne likam za na dopust. Pred odhodom domov, tam vse operem, tako da imam doma samo 1 stroj belega, 1 stroj pisanega in brisače s plaže.

Kakšni kontrol friki povsod…

A ni dopust zato, da si ga na izi vzameš?

A parcele ne pokosite na nulo prej? Pa vrta oplejete? Pa pridelkov poberete in vložite? Pa namakalni sistem na tajmer naredite? Pa krompir osipate? Pa psa peljete v varstvo? Pa za mačko varstvo naštimate in hrano nabavite in nastavite? Pa taščo v dom odpeljete? Pa mleko odjavite? Pa trajnike naštimate? Totalno neoragnizirano vam rečem?

Ne. Ta del mi je všeč. Malo manj tisti po dopustu, ko je treba vse razpakirat, oprat itd.. zato ne prihajam domov zadnji dan dopusta, ko je vse na kupu…

Otroci in midva smo po cele dnevne v kopalkah.
Za ven majcka in za v trgovino se oblect. Drugače pa free.
Na komot. Kakšno neki večkratno preoblacenje.
Najraje bi bili nagci.
Aja ,da še povem,da smo na svojem mini vikendu kjer skorajda kampiramo.
Hoteli so pa že druga zgodba….

Kaj je to raynair kufer iz ikeje? Lahko link? Hvala!
[/quote]

https://www.ikea.com/de/de/cat/reisetaschen-16254/

A parcele ne pokosite na nulo prej? Pa vrta oplejete? Pa pridelkov poberete in vložite? Pa namakalni sistem na tajmer naredite? Pa krompir osipate? Pa psa peljete v varstvo? Pa za mačko varstvo naštimate in hrano nabavite in nastavite? Pa taščo v dom odpeljete? Pa mleko odjavite? Pa trajnike naštimate? Totalno neoragnizirano vam rečem?
[/quote]

Lej vsak po svoje, ane. Eni pač padajo v depro zadnji dan in grejo skregani na dopust, na dopustu ugotovijo, da nimajo kopalk, obtožujejo otroke da so tečni, mož se dere na ženo, ona nazaj. Neštetokrat videno. Mi začnemo prej in se vnaprej pripravimo tudi na prihod, da ne pridemo v umazano in neurejeno.
Tako je to pri nas. Kako pa pri vas?

Vedno na izi in minimum. Prej ko smo kampirali smo imeli vse na minimumu, zdaj pa dopusti pri azijcih, pa naša družina gre na letalo z 1 kovčkom, smo pa 3je, če se bi kaj pozabilo, si bi pa kupili

Spakiram maksimalno v 30 minutah, ne likam, otroka vključim v pakiranje. Potem pa grejo otroci v šolo v naravi in ne vejo kaj je njihovo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close