Pakiranje za dopust me prav izčrpa, še koga?
Vsako leto pridem prav utrujena od tega pakiranja, saj veste vse cote oprat, zlikat, jih zložit in še le na to spravit v kovčke, no to zadnje je od vsega še najmanj…in to za štiri ljudi kar nanese.
Včasih mi pri tem sicer pomaga mož, a je ponavadi ta čas, ko sama vse to pripravljam z otrokoma kje zunaj, da imam sama svoj mir, da se lahko bolj skoncentriram..pa še takrat se zgodi, da kaj pozabim. Se spomnim, da sem enkrat pozabila celo kopalke vzet s sabo na morje, ker se ponavadi najbolj osredotočim na otroka takrat pa sem se še toliko bolj, ker sta bila še majhna, da sem potem na svoje čisto pozabila.
Sem pa ugotovila, da so tudi tiste kopalke iz ‘štanta’ čisto ok, vsaj za eno sezono, čeprav imam ene še zdaj pa je od tega minilo že dve leti. Pa še veliko veliko cenejše so bile kot te, ko jih ponavadi kupim v Calzedoniji ali Tezenisu, tako da je vse za nekaj dobro.
Pri meni je dostikrat isto kot opisujes. Je pa to posledica sicersnje neorganiziranosti. Ker kdaj gres na dopust ves, in ce sproti vse operes in zlikas, samo zlozit v kovcke ni nek big deal. Za pomoc imam tabelco v excellu, kjer imam navedeno, kaj moramo imeti s sabo in potem kolonce po ljudeh 😀. Da je vsaj malo pregleda, in da kaj ne pozabim. Moz pa spakira dokumente in tehnicno robo.
Resno…tabelce? K mi bo ušlo, v vsakem primeru.
[/quote]
Ne razumete veselja do urejenosti.. vznesene zameknjenosti ob tabelicah oz. “Check-listah” (brez katerih nobeno letalo ne poleti!).
Trenutna ameriška boginja zlaganja in pakiranja – Marie Kondo – je bila budistična nuna.. a ni to že dovolj, da pove, da se je moč prav s tem organiziranim KonMari pristopom povzdigniti se v nezavedne duhovne višave, nad (neruejene, impulzivne..) slehernike?
https://www.youtube.com/watch?v=NWCmeklWJug
Pa še terapevtsko je, ko veste, da je vse skoraj idealno in je vaša vloga matere (cankarjansko slovenske) še za odtenek bolj sijoča.
Nimas kaj, moderni cajti, vse je treba met napisan – če pa ni napisan, pa ne vzames. Zalostno u bistvu, da folku tud mislit ni treba vec …
Je pa res gora perila po dopustu, tako da se posluzujem sistema, da preden grem operem vse (ker seveda vsega pa ne vzamem sabo), in potem ni tako nujno vsega naenkrat prat …
Resno…tabelce? K mi bo ušlo, v vsakem primeru.
[/quote]
Tud jaz imam tabelce v excelu že nekaj let. Jih vsako leto samo malo ažuriram. Familiji povem 1 teden prej da morajo umazane cunje za dopust dat v pranje prihodnje 3 dni, drugače jih pač ne bodo vzel. En dan pred odhodom sprintam tabele, jih razdelim otrokom. Oni mi prinesejo zložene cunje, jaz jih le zložim v kovčke. Pripravijo tudi igrače – od kart do mask in plavutk. Mož spoka svoje stvari, poskrbi še za stvari za na plažo in kakšen alko. Jaz za lekarno, pa tisto malega hrane, ki jo vzamemo s sabo. Spokani smo en, dva, tri.
Imamo tri otroke enega za drugim in ce bi sama pakira vse za vse, bi hodili na dopust s tedensko zamudo!
Kar so otroci postali malo dojemljivi, so nabrali sami svoje stvari, pakirati so se ucili ze v vrtcu, ko sem jih pakirala za tabore, seznam v rike, toliko dni, toliko gat, stumfov, majc itd. Zdaj so odrasli in pakirajo po istem sistemu, brez plonk listka 😉
Z mozem spakirava vsak sam sebe, jaz se brisace, posteljnino in psa, moz pobere iz hladilnika in naredi malico za na pot in to je to. Pakiramo glih ene pol ure pred odhodom, ajd, malo vec, ce sem zagreta, znam vcasih ze zvecer nastimat potovalko,ampak v tem primeru obvezno pozabim zobno scetko 😂
Jaz in najstnica: za vsako kopalke, brisače, krema za sončenje, toaletne zadeve, 2 x kratke hlače, 1 x dolge, nekaj majic, vsaka dve obleki, bančna kartica. Za vse ostalo poskrbijo v hotelu. Če potrebujem še kaj, kupim. Včasih odnesem domov, včasih vržem v zabojnik. Skratka, potrebujem vsaj pol ure.
Ne dojames – ker nimas napisan, ne vzames – on to je narobe. Bo šlo?
[/quote]
Sem mislila, da je samoumevno, da je spisek samo pripomocek, okvirni seznam in da si dovolim vzeti s sabo se marsikaj mimo spiska. Je pa koristno imet napisano (zame, ki nimam vsega v glavi), da moram npr. vzet soncna ocala, ki jih sicer skoraj ne uporabljam. Pa zdravila, ki morajo biti pri roki za (malo verjeten) primer potrebe. Pa da pozimi ne pozabimo podkape itd. Pa tud nase pocitnice niso en teden v enem hotelu in je posledicno treba malo bolj razmislit kaj vzames s sabo. In si pri tem pomagam s spiskom.
Kaj si ti nor. Sicer nimava otrok, a res ne vem kaj vse vlačite zraven. Osebno spakiram v max eni uri. Oprano imava vse, ker perem tedensko oz pogosteje, likam pa sploh ne, razen za poroke/pogrebe. In še, ne glede na to za koliko časa greva, vzamem oblačil za 5 dni, ker hodiva po ali apartmajih s pralnimi stroji ali dajeva prat v hotelsko pralnico (po kaki Aziji). In to je to.
In ja, če se zgodi, d pozabiš spakrati škarjice za nohte ali sončno kremo, se to pač kupi na poti.
Pa kaj nosite omare s seboj ali celo stanovanje?
Z možem veliko putujeva, večkrat letno in v glavnem na dolge ture, večina čez lužo, pa imam spakirano vse v 20 min. Kozmetiko kupim tam kamor grem, ker ni nič dražja kot pri nas, kar je ne porabim, jo tam tudi pustim in ne tovorim domov. Oblačila dam oprati v hotelsko pralnico in doma samo zložim nazaj v omaro. Če bi delala tako kot vi, bi raje ostala doma. Tukaj se mi zdi, da greste na dopust večinoma 1x letno, na Hrvaško in še za to, ste že mesec ali več pred odhodom obremenjene s prtljago in kramo, ki jo vlačite s seboj kot, da greste na vojna območja.
Forum je zaprt za komentiranje.