Odklop zenska
Iz česar lahko tudi potegnemo zalkjuček, da nisi zrel. In ker ti je tako najboljše, ni s tem sploh nič narobe, saj nimaš nobenega problema in s tem sploh ne rabiš obremenjvat, tudi če ti kdo reče, da nisi zrel. 😉
Ni nujno. Če moški VE, kaj hoče, to še ne pomeni, da na tem “seznamu” ni tudi interes do partnerke oziroma do tega, kar ona hoče. Pa ne zdaj it v ekstreme iz tega, ker potem spet prideš do nezadovoljive zveze. Zadovoljiva zveza obstaja, vem. ;)[/quote]
Daj faking preberi si še enkrat….
BOLDANO NE GRE SKUP…
Nehaj obračat besede če je lepo napisala da ”zreli” so samo tisti ki imajo vse zgoraj našteto… to pa NI MOGOČE!
Hkrati imeti empatijo in ti bit vseeno za vse drugo razen tvoje želje ni možno….[/quote]
Seveda gre. Človek, ki pozna SAMO svoje želje, zame pač NI ZREL za zvezo. Simpl. To pa imajo starejši, ampak spet ne vsi, da ne bo pomote. 😉
Pomembna definicija, ki manjka je : STAREJŠI????[/quote]
Rekla sem, da zmagajo starejši, ampak jo lahko imajo tudi mlajši. Jaz mislim, da nekako zrel lahko postaneš okrog 30 leta (ženske) moški pa med 35-40 letom. Zato bi bilo idealno, da bi se vsi poročali po 30 letu in šele takrat stopali v partnerske veze. Žal pa v veze rinemo vsi po 20 letu.[/quote]
Izkušnje so precej pomembna zadeva, vsaj kar se doseganja zrelosti tiče. Tudi izkušnje z vezami kot takimi. Če bo nekdo šele po 30-tem imel prvo vezo, bo bolj težko zrel.
Daj faking preberi si še enkrat….
BOLDANO NE GRE SKUP…
Nehaj obračat besede če je lepo napisala da ”zreli” so samo tisti ki imajo vse zgoraj našteto… to pa NI MOGOČE!
Hkrati imeti empatijo in ti bit vseeno za vse drugo razen tvoje želje ni možno….[/quote]
Seveda gre. Človek, ki pozna SAMO svoje želje, zame pač NI ZREL za zvezo. Simpl. To pa imajo starejši, ampak spet ne vsi, da ne bo pomote. ;)[/quote]
Drugič ti napišem… preberi si kaj je gazela napisala in 1000x si preberi kaj sem jaz podkrepljeno obarval v tem kar je ona napisala….
potem preberi kaj je napisala na koncu in potem boš morda uvidel da to kar je ona spisala NE GRE SKUPAJ
Rekla sem, da zmagajo starejši, ampak jo lahko imajo tudi mlajši. Jaz mislim, da nekako zrel lahko postaneš okrog 30 leta (ženske) moški pa med 35-40 letom. Zato bi bilo idealno, da bi se vsi poročali po 30 letu in šele takrat stopali v partnerske veze. Žal pa v veze rinemo vsi po 20 letu.[/quote]
Izkušnje so precej pomembna zadeva, vsaj kar se doseganja zrelosti tiče. Tudi izkušnje z vezami kot takimi. Če bo nekdo šele po 30-tem imel prvo vezo, bo bolj težko zrel.[/quote]
Res je. Po drugi strani pa lahko nekdo slabe izkušnje tako težko doživlja oziroma pustijo v njemu tako trajne posledice, da se veze raje sploh več ne loti, čeprav je starejši in izkušenejši. Nekateri so potem tako izkušeni, da vedo, da za zvezo niso ali pa do so le te zlagane itn.
Veze, v katere se “rine” pri 20 oz. malo čez, itak ne obstanejo. Danes si ženske dolgoletnega partnerja najdejo, ko so v poznih 20-ih, ali če žez 30, moški pa ko so čez 35.[/quote]
Se strinjam…. samo nekatere pa vseeno obstanejo….
pač vedno so izjeme takšne ali drugačne 🙂
Je pa vprašanje kaj je ”dolgoletni” partner?
kaj je to če pretvorimo v leta?
2, 5, 15, 30???
Kje je meja ko partner postane ”dolgoletni” …. Ker jaz ne delam razlik med tem…. 🙂
To je pa itak jasno, da je to 3 ali več let, ker 3 je najmanjše pravljično število. 🙂
Veze, v katere se “rine” pri 20 oz. malo čez, itak ne obstanejo. Danes si ženske dolgoletnega partnerja najdejo, ko so v poznih 20-ih, ali če žez 30, moški pa ko so čez 35.[/quote]
Res? Jaz ne poznam nobene veze, ko bi bila ona 30 on pa 35? Vsi 35-letniki ki jih poznam so poročeni in imajo otroke. Tako da malo beri forum pa boš ugotovil, 30 letnice (da ne bo pomote) čeprav so zrele za vezo ne najdejo partnerja, potem pa se spustijo v razmerj s poročenim, pa se ta loči al pa ne, pa se vrti krog naprej in naprej polno razočaranja. Moje mnenje je , da bi vsak moral iti po daljši vezi /recimo 3 letih kot je napisal Marko) narazen, ugotoviti, kaj je delal narobe in kaj hoče od veze ter to poiskati v naslednjih vezah. S tem bi rasel, dozoreval in si končno ustvaril vezo po svojih željah, potrebah – ampak to pač ni reala.
Če se bolj direktno prevede pojem zrelosti glede partnerstva glede na prebrano:
zrel je torej nekdo, ki se z namenom odloča za drugega. V ospredju je torej namen (in manj partner). Potem bi veljalo, da sta zrela oba nasprotujoča si primera: tako tisti, ki si ga želijo, ker bi se radi ustalili in si ustvarili družino, kot tudi tisti, ki bi se radi samo dali dol.
Res? Jaz ne poznam nobene veze, ko bi bila ona 30 on pa 35? Vsi 35-letniki ki jih poznam so poročeni in imajo otroke. Tako da malo beri forum pa boš ugotovil, 30 letnice (da ne bo pomote) čeprav so zrele za vezo ne najdejo partnerja, potem pa se spustijo v razmerj s poročenim, pa se ta loči al pa ne, pa se vrti krog naprej in naprej polno razočaranja. Moje mnenje je , da bi vsak moral iti po daljši vezi /recimo 3 letih kot je napisal Marko) narazen, ugotoviti, kaj je delal narobe in kaj hoče od veze ter to poiskati v naslednjih vezah. S tem bi rasel, dozoreval in si končno ustvaril vezo po svojih željah, potrebah – ampak to pač ni reala.[/quote]Je reala je. Vendar kar je pomembno je to, da se posameznik tako odloči, da bo tako deloval.
“Zrelost” je torej preračunljivost.
Nezrelost pa pomeni, da greš v vezo iz nepreračunljivega navdiha, zaljubljenosti…[/quote]
Gotovo ne LE TO. Se bolj gotovo pa TUDI TO.
Zato zrele hruske, hocem reci zenske, lovijo samske geeke. Bolj, ko so se uspeli situirati, bolj so zazeljeni. Ce klikor toliko normalno izgledajo. To je profil, ki ima na on line portalih sanse. V reali se vedno 0.
Torej, 20-letno dekle zanimajo “kulski frajerji”. Baš jo briga, kaj imajo v žepu, važno da so navihani, lepi za pogledat in zanimivi.
To je torej “nezrelo”.
Če se našemu dekletu z nobenim takim frajerjem ne izide, tam pri 30+ začne oglaševati “spremembo kriterijev” in iskati enega, ki ji bo napolnil rit in jo bo “razumel”.
To je pa “zrela iskalka”.
Ne moreš rečt, da je zrela, ker še ni opravila “testa zrelosti”. 🙂 Test je pa večletna zadovoljujoča zveza. Takšna, iz katere si nihče ne želi.
Lepo vas prosim kje pa smo današnja mladina in mi 30+ letniki zreli?
Zrele so bile generacije naših staršev, ki so rojene po vojni in so danes poročene že 30 ali 40 let. Oni so bili zreli ne pa mi, ki smo imeli in imamo polno rit vsega in ne znamo nič potrpeti.
Zakaj so bili zreli? Ker so imeli otroke pri 20? Glede vez je bilo isto, veliko se je varalo, kot sedaj – takrat predvsem na moški strani. V vezi pa so bili v večini primerih nezadovoljni , vsaj en partner. Ko gledam mojo teto, vidim da je bila celo življenje nesrečna, čeprav sem jaz mislili, da imata s stricem super zakon. Pa še to sem zvedela da jo je varal. On nikakvi, ona pa lušta, pridna, prijetna, …. in sedaj on star in senilen (čeprav le 62 zaradi bolezni) in ona skrbi zanj, na živce ji gre ko ga gleda.
Forum je zaprt za komentiranje.