Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Odklop zenska

Odklop zenska

Upati si pomeni sprejemati spremembe kot del življenja. Eni bi pa najraje videli, da bi se jim ustavil čas, ko so bili še v plenicah.[/quote]
Katere spremembe ?
Tiste, ki jih sprejme družba kot neke moderne normative ?
Kaj pa je v tem pogumnega, če slediš čredi ?
A je za to potreben pogum, da se prilagajaš, izgubiš sebe in svojo individualnost in ne veš kdo si, kaj si in zakaj si tam, kjer si ?
Upa si tisti, ki hoče izstopiti iz črede, ker tvega, da jih bo z bičem dobil po hrbtu. Kaj šele, da bi šel svojo pot, te ostala družba takoj obsodi.[/quote]
Robi, za tisto prvo je potrebno veliko poguma, še več kot za drugo, saj pri prvem izgubiš sebe, kar pomeni veliko težav. :)) Ok, to je v hecu, ker kdo bi pa šel namerno izgubljati stik s sabo. Težava je, da to vedno delamo nezavedno, ponavadi res vedno takrat, ko nas je strah in samo sledimo (drugim).

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Je pa pomembno, komu slediš. Ker vedno so nam podobni ljudje nekje in vedno lahko nekdo reče, da ne komu sledimo in sami imamo vedno v nekomu nek zgled. Vedno nekomu sledimo, da se ne bomo preveč slepili, kako smo pogumni. 😉

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Absolutno se strinjam, da bi bilo ločitev bistveno manj, če bi bilo vsaj nekaj erogenih con nameščenih še v naših v želodcih. Vsaj sodeč po trebuščkih, ki se moškim sčasoma napihnejo v dalj trajajoči partnerski zvezi in po kulinaričnih mojstrovinah, ki smo jih sposobne ženske. V tem primeru bi najverjetneje živeli srečni (in spolno potešeni) do konca svojih dni …. :))))[/quote]

O, hvala, Margot, zdaj pa razumem, zakaj punce tako lepo mojega partnerja gledajo – ker nima trebuščka, mogoče predpostavljajo, da je samski. :)[/quote]Ali pa da si ti slaba kuharica in je pri tebi lačen pa se jim smili….. 😉
No, če že ne kuhaš dobro s čim ga pa potem obdržiš ob sebi? :))))

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Predvidevam, da to velja tudi zate, zato zagovarjaš, da imajo ženske z moškimi čim manj izkušenj. Manj kot jih je, večja je verjetnost, da izpadeš poseben. Če pa jih sploh nima pa tako ali tako druga možnost sploh ne obstaja. :-))

Zanimive besede s strani nekoga, ki sicer zagovarja precej tipična stališča, značilna za večino, bolj kot ne….Sam si v bistvu del ene velike črede, česar se niti ne zavedaš.:)

O, hvala, Margot, zdaj pa razumem, zakaj punce tako lepo mojega partnerja gledajo – ker nima trebuščka, mogoče predpostavljajo, da je samski. :)[/quote]Ali pa da si ti slaba kuharica in je pri tebi lačen pa se jim smili….. 😉
No, če že ne kuhaš dobro s čim ga pa potem obdržiš ob sebi? :))))[/quote]

Pa kaj je danes s tabo On-e? Kaj ni očitno s čim ga obdrži ob sebi?
Če je slaba kuharica pomeni, da je odlična v postelji oz. sex mašina, kot bi se izrazil Matjažko.
:)))

..... [i]Damn! I'm so good in bed. I can sleep for hours.[/i]

Iskrena, no, potem pa razloži, zakaj nisi poročena in nimaš otrok? Verjetno si tudi ločena…
Ker ženska, ki je imela mnoštvo moških, je na slabem ugledu tudi pri “največjih osvajalcih”.
Le redki si želijo takšne ženske za mater svojih otrok, kakorkoli se že to sliši seksistično, za seks pa ja.
Ene so to pač sposobne prikriti oz. izberejo tip moškega, ki se ga da z lahkoto “okrog prenešat” in vodit.
Tak material pač ni iskan in ne željen za družinski tip človeka, ker ni ustaljenosti in naravnanost k neki notranji umirjenosti. Mislim, da je zate nepredstavljivo in neizvedljivo ,da bi bila s s “samo” enim moškim.

No, super, ker si ti tako “odprte glave” in si “svašta” preizkusila.
Me pa res zanima, za katerega moškega je to vrednota za resno zvezo, da si imela kup moških? 😉
Kako nekdo živi svojo seksualnost, to je čisto njegova zasebna stvar, glavno da se ujameta.
Iskrena, obstaja pa ena stvar, v kateri ne boš iskrena, ko je potrebno povedati o številki, a ne…. Zakaj le? :D[/quote]

Naravnost smešen si Matjažko!
Kaj misliš, da sem tako zabita in naivna, da bi tle na forumu razlagala od mojega življenja in kako ga jst živim? Sej ob rojstvu nisem padla na beton, da ne bi uvidela kaj se greš.
V svojem poizkusu bi dosegel svoj odgovor pri ljudeh, ki emocionalno reagirajo, ne pa pri takih, ki jih razum vodi naprej in ne čustva. Matjažko mene ne moreš vržt iz tira, še nobenemu to ni uspelo, še najmanj bo tebi. Sem pa zelo iskrena oseba o tem ne rabiš dvomit, pa po vrhu vsega še direktna, da glava kdaj boli, samo kot sem ti že napisala, taki ljudje nekoga takega kot si ti, ga vržejo ven iz faze. Pač drzni ljudje so zmeraj naleteli na neodobravanje ostalih, ko pa takim ljudem uspe, pa ostane pri ostalih le zavist!
Zate vsak, ki zna širit obzorja in sprejemat drugačne ljudi je odpadnik oziroma nekaj najslabšega. Torej če že nekaj pišeš se tega tudi drži. Če si napisal da so stvari naša zasebna stvar, zakaj pol te tako zanima moje življenje in življenje ostalih?
Ehhh Matjažko sam sebi se ga porineš……. sej veš kam?!

Bravo Iskrena 🙂

Iskrena

Imaš prav, to ni moj “biznis”, ampak vem pa, a ne? Kar je še posebej moteče, če se ne strinjam s tvojim življenjskim slogom? 😉 Ampak saj zato pa nas naredi narava v vseh mogočih variacijah, zato se tudi podobni družimo, zato imamo politične frakcije, mišljenjska razhajanja. Saj to jaz dopuščam, se mi zdi dobro, ampak svoja stališča pa tudi zastopam s prepričanjem, ki je pač podobno mojim “idejnim bratom”, tako ko nekdo drug deli s tabo tvoja, tudi En_tip ima svoje interese, verjetno ne samo zgolj idejne, ampak ker je moškim všeč ženska “odprtost”, ki jo tako rada poudarjaš. 😉

Iskrena

Ne, ker je pri bolj čustvenih ženskah v ospredju vedno kvaliteta in odnos z moškim.
Obiskovalci prostitutk ponavadi tudi ne izstopajo bo večjem “čustvenem razponu”.

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Zanimive besede s strani nekoga, ki sicer zagovarja precej tipična stališča, značilna za večino, bolj kot ne….Sam si v bistvu del ene velike črede, česar se niti ne zavedaš.:)[/quote]
A ti ljudi deliš samo na tradicionaliste in netradicionaliste ter potem to posplošiš na splošna stališča ?
Se mi pa zdi, da večina vseeno bolj zagovarja tvoja stališča, kot pa moja,. 🙂

“On_”, jaz sem se danes prepričal, da je tvoja žena dobra kuharica. 🙂
Pa ji vseeno ni uspelo me obdržati ob sebi in sem šel nazaj k svoji, ki ni tako dobra kuharica. 🙂

Ti še o sebi veš bolj malo, kaj šele o drugih. Celo kot psihoanalitik si obupno slab, streljaš v prazno, kar ni čudno, saj so tvoja izvajanja omejena bolj kot ne na neumne provokacije, obračanje stališč po vetru, sej v bistvu stališč niti nimaš…

“On_”, jaz sem se danes prepričal, da je tvoja žena dobra kuharica. 🙂
Pa ji vseeno ni uspelo me obdržati ob sebi in sem šel nazaj k svoji, ki ni tako dobra kuharica. :)[/quote]:))
Še dobro, da te je malo “sprehodila”, da ti ne bi preveč napihnilo trebuha, ker potem res ne vem kam bi lahko šel….. :)))

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

O, hvala, Margot, zdaj pa razumem, zakaj punce tako lepo mojega partnerja gledajo – ker nima trebuščka, mogoče predpostavljajo, da je samski. 🙂
[/quote]Ali pa da si ti slaba kuharica in je pri tebi lačen pa se jim smili….. 😉
No, če že ne kuhaš dobro s čim ga pa potem obdržiš ob sebi? :))))[/quote]

Če se v prvem stavku še sprašuješ o tem, kakšna kuharica sem, je prav zanimivo, kako si se brez kakršnekoli razlage (oz. odgovora) v drugem stavku že odločil, da slabo kuham, po čemer sklepam, da te moj odgovor pravzaprav ne zanima.

Ne, ne, v postelji še zdaleč nisem odlična, ker je zaradi poškodovanega ogrodja podložena z Općimi enciklopedijami 5-8, kar pa na drugih področjih pridno (khm) nadoknadim. No, nadoknadiva. 🙂

_____________________________________________________________________________________________________________ V hitlerjanskih zadnjih sobah gostiln spet udarjajo drug po drugem, ti majhni rodovi na povodcih...

To me spominja na vic o tisti bjondini, ki je doktorju jamrala, da jo boli tukaj, pa tukaj, pa tukaj in pri tem s prstom kazala na različne dele telesa, na koncu so pa po vseh možnih preiskavah ugotovili, da ima zlomljen prst.:))

..... [i]Damn! I'm so good in bed. I can sleep for hours.[/i]

To me spominja na vic o tisti bjondini, ki je doktorju jamrala, da jo boli tukaj, pa tukaj, pa tukaj in pri tem s prstom kazala na različne dele telesa, na koncu so pa po vseh možnih preiskavah ugotovili, da ima zlomljen prst.:))[/quote]

Uf, jaz si s prstom ne upam pokazati, da sva tukaj, pa tukaj, pa tukaj, ker bi se marsikomu zataknil kak košček moje kuharije… Pa na tem mestu si upam trditi, da ne zato, ker bi bila hrana slaba… 🙂

_____________________________________________________________________________________________________________ V hitlerjanskih zadnjih sobah gostiln spet udarjajo drug po drugem, ti majhni rodovi na povodcih...

Če prav razumem je ogrodje postelje popustilo in je sedaj podložena z literarnimi deli od 5 do 8 in sedaj nista tam več divja, ker vama zmanjkuje knjig za podlaganje in sta se spravila “divjat” na druga področja vajenega stanovanja, kjer vse zamujeno nadoknadita? Nemara celo presežeta… 🙂
Torej tudi v kuhinji “divjata” ?
Na pultu, na mizi, pod mizo, v predsobi, kopalnici, hodniku na balkonu…..? :)))

Uf, ne upam mislit dalje na kakšne načine in kje preganjata lahkoto….in kolk apetita s tem povzročita še sosedom…. :)))

Ps.
Senza sklepaš dobro, res me ne zanimajo odgovori, samo na glas razmišljam. Tako, mal za zabavo 😉

Imaš prav, to ni moj “biznis”, ampak vem pa, a ne? Kar je še posebej moteče, če se ne strinjam s tvojim življenjskim slogom? 😉 Ampak saj zato pa nas naredi narava v vseh mogočih variacijah, zato se tudi podobni družimo, zato imamo politične frakcije, mišljenjska razhajanja. Saj to jaz dopuščam, se mi zdi dobro, ampak svoja stališča pa tudi zastopam s prepričanjem, ki je pač podobno mojim “idejnim bratom”, tako ko nekdo drug deli s tabo tvoja, tudi En_tip ima svoje interese, verjetno ne samo zgolj idejne, ampak ker je moškim všeč ženska “odprtost”, ki jo tako rada poudarjaš. 😉
[/quote]
Iskrena

Ne, ker je pri bolj čustvenih ženskah v ospredju vedno kvaliteta in odnos z moškim.
Obiskovalci prostitutk ponavadi tudi ne izstopajo bo večjem “čustvenem razponu”.[/quote]

Imaš prav, to ni moj “biznis”, ampak vem pa, a ne? Kar je še posebej moteče, če se ne strinjam s tvojim življenjskim slogom? 😉 Ampak saj zato pa nas naredi narava v vseh mogočih variacijah, zato se tudi podobni družimo, zato imamo politične frakcije, mišljenjska razhajanja. Saj to jaz dopuščam, se mi zdi dobro, ampak svoja stališča pa tudi zastopam s prepričanjem, ki je pač podobno mojim “idejnim bratom”, tako ko nekdo drug deli s tabo tvoja, tudi En_tip ima svoje interese, verjetno ne samo zgolj idejne, ampak ker je moškim všeč ženska “odprtost”, ki jo tako rada poudarjaš. ;)[/quote]

Samo je res nekaj hudoooo narobe, da ne dojameš določenih stvari. Glej spet izjemno slabo bereš in slab poizkus, da bi iz mene ven izvlekel informacijo za karkoli. S tem, da se strinjam ali ne strinjam bi se človek izjasnil za kaj se gre in očitno ti res psihologija ne gre od rok in bo treba drugačen pristop vzet, če želiš pridobit informacije od nekoga. Žal na take fiaskote jaz ne padam. Te ne briga, ma želiš, da ti potrdim tvoje trditve, ki so zame totalno absurdne, ker se nekaj izmišljuješ in to plasiraš naprej. Izmišljuješ si stvari, ki so plod tvoje domišljije in sklepanj. Ne govorim ti to, samo zame, že večkrat si to napravil, samo bit oseba s karakterjem in človek s hrbtenico, ter priznat, ko si v zmoti in se opravičit je pa druga plat te zgodbe. Žal ti tega nisi sposoben!
Res imam ljudje različna stališča in hvala bogu, da smo si raznoliki saj tako lahko poglabljamo odnose in se spoznavamo v nasprotnem primeru bi nam bil dolgčas zaradi monotonosti.
Ljudje, ki imajo enaka mnenja je logično, da se ulovijo med sabo in tu se ustvarijo neke vezi, ter kemija med njimi, saj je pogoj za obstanek katerekoli vezi (prijateljske, partnerske,…) DOBRA KOMUNIKACIJA! Ljudje premalo damo na komunikacijo in izražanje in, ko le ta se nekje izgubi se počasi prične zadeva rušit, saj se nekako oddaljujeta.
Si izjemno zategnjen glede dojemanja, kaj ti želim sporočit, če ti rečem, da je oseba odprta, si ti to razlagaš kot, da se nekomu ponujam. Glej, če mene nekdo zanima, ga povabim ven, nimam jaz s tem nobenih dilem in predsodkov, da bi nekoga ne mogla povabit ven na pijačo ali kavo. Pa naj si gre to za žensko ali moškega, to meni osebno ne dela težav, ker sem izjemno komunikativna in nisem sramežljive sorte. Pač, to bi lahko sklepal, da nimam zadržkov debatirat in razglabljat v vse smeri.

Obiskovalci prostitutk ponavadi tudi ne izstopajo bo večjem “čustvenem razponu”.[/quote]

Glej…..ljudje, ki čustveno reagirajo jih hitro vržeš iz tira, oziroma, ko pride do kakih težav jim glava odpove, ker so podvrženi, da jih čustva vodijo. V takem primeru je takemu tipu človeka karkoli brezveze razlagat, ker on ni sposoben dojet, nekateri dojamejo čez čas, nekateri pa nikoli in se smilijo sami sebi, ter zapadejo v hude depresije.
Oseba, ki pa je razumsko naravnana, bo težko jo kaj iztirilo in malo verjetnosti je za to, da bi tak tip osebe zapadel v depresijo, ker na stvari gleda realno in brez olepševanj.
Spet si narobe in po svoje razlagaš, da tak tip ljudi ni sposobna gojit globoka čustva. Človek razumskega tipa bo v kriznih situacijah se vedel trezno in umirjeno (z glavo), ne bo paničaril, to nima nobene veze z globino njegovih čustev, ki jih lahko goji do nekoga.
Po tvoji logiki, prizemljene in realne ženske niso sposobne gojit globokih čustev in odnosa al kako?

Iskrena, bravo 🙂

Mogoče se ga bo pa kaj prijelo če mu ženska pove če od nas noče slišat.

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close