Od moškega pričakujem, da ima povprečno plačo
TOČNO TO!
Ker one pa ne bodo mamice 2 nekemu tipu, mi pa mormo bit očki :P[/quote]
Se pravi, se strinjaš s Skelo, ki je proti temu, da bi moški v skupno blagajno prispeval (bistveno) več?
Ne, jaz trdim, da naj v skupno blagajno vsak prispeva čimveč kar gre, hkrati pa naj ima za sebe vsaj neki minimum za svoje ”posebne” hobije.
Meni se zdi pogojevat partnerstvo z denarjem neumno, oz. da specificiram, meni se zdi pogojevat partnerstvo ki je nad lastnim preživetjem, znak najhujše oblike preračunljivosti ki pa je večinoma ženska domena….. moški se veliko hitreje in lažje odločimo za lepo brezposelno punco, kot pa ženske za moškega brez službe pa čeprav ga majo rade al pa jim je po karakterju všeč….. prvih primerov poznam vsaj nekaj, obratno redkokaterega.
Je pa res da je deloma to zato, ker moški jemlejo v mojih letih mlajše punce, oz ima nekaj mojih vrstnic tipe starejše 3 ali več let in one še študirajo on pa je električar z 800€ plače…… obratno praktično nobene ženske ne poznam…. morda pa kdo tukaj poznam obratni primer 🙂
Ne, jaz trdim, da naj v skupno blagajno vsak prispeva čimveč kar gre, hkrati pa naj ima za sebe vsaj neki minimum za svoje ”posebne” hobije.
Meni se zdi pogojevat partnerstvo z denarjem neumno, oz. da specificiram, meni se zdi pogojevat partnerstvo ki je nad lastnim preživetjem, znak najhujše oblike preračunljivosti ki pa je večinoma ženska domena….. moški se veliko hitreje in lažje odločimo za lepo brezposelno punco, kot pa ženske za moškega brez službe pa čeprav ga majo rade al pa jim je po karakterju všeč….. prvih primerov poznam vsaj nekaj, obratno redkokaterega.
Je pa res da je deloma to zato, ker moški jemlejo v mojih letih mlajše punce, oz ima nekaj mojih vrstnic tipe starejše 3 ali več let in one še študirajo on pa je električar z 800€ plače…… obratno praktično nobene ženske ne poznam…. morda pa kdo tukaj poznam obratni primer :)[/quote]
Ja luba duša, če smo dedci butasti kot noč, ne moreš tega vzeti za zlo, ker ženske pač niso. Ženske so malo materialistke, ki dedce priklenejo na svet, dedci smo pač sanjači. Zato pa pravijo, da prava ženska naredi pravega moškega. Dobro, pravijo tudi gospodinje -slovenskih fantov grob, ampak pustimo to;-))
zanimivo je, da bi lahko ISTO (samo obrnemo spola v tvoji povedi) rekli ženskam ko ”jamrajo” al pa tožijo da so jih tipi z lepimi besedami in obljubami spravili v postlo kajne? zanimivo je da jih takrat vsi pomiljujejo češ boge punce, one pač so taaaak čustvene, tipom pa je prav (v tvojem primeru) če mislijo s spodnjo glavo?
Dvoličnost? 🙂
Pač jaz menim da vse materialne zahteve ki so nad OBJEKTIVNIM (ne subjektivnim pogledom posameznika, ker za Abramoviča smo vsi reveži in on ne bi z niti 3000 na mesec preživel) pogledom na finance in sposobnosti ki VKLJUČUJEJO današnjo situacijo trga dela v SLO, so gola preračunljivost ki s pravim partnerstvom in ljubeznijo nima nič.
Če bi meni katerakoli ženska rekla, da me ljubi ampak da z mano pač ne bo ker mam minimalca ona pa 1100€ plače bi reko poglej potem me že nisi nikoli ljubila in bi ji reko hvala lepa in nasvidenje, in enako bi rekel v obratnem primeru…
Je pa res da je deloma to zato, ker moški jemlejo v mojih letih mlajše punce, oz ima nekaj mojih vrstnic tipe starejše 3 ali več let in one še študirajo on pa je električar z 800€ plače…… obratno praktično nobene ženske ne poznam…. morda pa kdo tukaj poznam obratni primer :)[/quote]
Moj oče je šel naknadno študirat, medtem je mama preživljala oba + enega majhnega otroka.
Jaz sem 4 mesece plačevala praktično vse, ko je moj partner ostal brez službe, isto zdaj počne moja znanka.
Pa še nekaj primerov poznam. Če že vprašaš. 🙂
Moj oče je šel naknadno študirat, medtem je mama preživljala oba + enega majhnega otroka.
Jaz sem 4 mesece plačevala praktično vse, ko je moj partner ostal brez službe, isto zdaj počne moja znanka.
Pa še nekaj primerov poznam. Če že vprašaš. :)[/quote]
In kdaj je tvoj oče študiral? takrat ko si bla ti ta ”mali otrok” kajne? Torej pred 25+ leti? 🙂 Saj veva oba kajne da gospodarska situacija danes in nekoč ni primerljiva.
ajde znanka če je zdaj v tem trenutku potem kot praviš se kvalificira…. je pa takih primerov zelo malo 🙂 več je obratnih
zanimivo je, da bi lahko ISTO (samo obrnemo spola v tvoji povedi) rekli ženskam ko ”jamrajo” al pa tožijo da so jih tipi z lepimi besedami in obljubami spravili v postlo kajne? zanimivo je da jih takrat vsi pomiljujejo češ boge punce, one pač so taaaak čustvene, tipom pa je prav (v tvojem primeru) če mislijo s spodnjo glavo?
Dvoličnost? 🙂
Pač jaz menim da vse materialne zahteve ki so nad OBJEKTIVNIM (ne subjektivnim pogledom posameznika, ker za Abramoviča smo vsi reveži in on ne bi z niti 3000 na mesec preživel) pogledom na finance in sposobnosti ki VKLJUČUJEJO današnjo situacijo trga dela v SLO, so gola preračunljivost ki s pravim partnerstvom in ljubeznijo nima nič.
Nak, v obeh primerih je isto. Rezultat je primeren organu s katerim razmišljaš. Oz- čer razmišljaš z ritjo, si v… riti.
Če bi meni katerakoli ženska rekla, da me ljubi ampak da z mano pač ne bo ker mam minimalca ona pa 1100€ plače bi reko poglej potem me že nisi nikoli ljubila in bi ji reko hvala lepa in nasvidenje, in enako bi rekel v obratnem primeru…[/quote]
Pa še nekaj primerov poznam. Če že vprašaš. :)[/quote]
In kdaj je tvoj oče študiral? takrat ko si bla ti ta ”mali otrok” kajne? Torej pred 25+ leti? 🙂 Saj veva oba kajne da gospodarska situacija danes in nekoč ni primerljiva.
ajde znanka če je zdaj v tem trenutku potem kot praviš se kvalificira…. je pa takih primerov zelo malo 🙂 več je obratnih[/quote]
Vidiš, spet se isto dogaja – postaviš vprašanje, na katerega dobiš odgovor, potem pa naknadno postavljaš pravila, po katerih je odgovor ustrezen oz. ne.
Aja, z eno povprečno plačo je bilo pa včasih res mala šala preživeti 3-člansko družino, odplačevati kredit za flat, ja, seveda… In ne, bilo je pred 35-imi leti, ker je bil ta mali otrok moja starejša sestra, jaz sem bila spočeta šele takrat, ko so se finance stabilizirale.
ajde znanka če je zdaj v tem trenutku potem kot praviš se kvalificira…. je pa takih primerov zelo malo 🙂 več je obratnih[/quote]
Vidiš, spet se isto dogaja – postaviš vprašanje, na katerega dobiš odgovor, potem pa naknadno postavljaš pravila, po katerih je odgovor ustrezen oz. ne.
Aja, z eno povprečno plačo je bilo pa včasih res mala šala preživeti 3-člansko družino, odplačevati kredit za flat, ja, seveda… In ne, bilo je pred 35-imi leti, ker je bil ta mali otrok moja starejša sestra, jaz sem bila spočeta šele takrat, ko so se finance stabilizirale.[/quote]
Mah senza, ne ljubi se mi v petek zvečer ob 20:30 (ne ni bila točno tolko ura ko sem tisto napisal da ne boš dlakocepla) postavljat 20 kriterijev kdaj kaj je in kdaj kaj ni relevantno……..
Veš leta 1882 je tudi bil en tak primer, pa pač danes več ni relevanten…. Če ne zmoreš kritične primerjave kakšna je bila situacija takrat ko še tebe ni bilo (in mene) in kako je danes potem pač ne morem pomagat.
Veš moja babica je tudi mojega deda leta 1942 gor držala s hrano ko je on bil pri partizanih, pa pač jaz to ne štejem kot ENAK zadovoljiv primer ki bi bil smiseln v debati o letu 2014 in generaciji 21-28 +/- par mesecev morda let….. meni se to zdi samoumevno, tebi pa morda ne, kaj češ tu sva si pač različna 🙂
To je res. Zato pa se marsikateri naivni moški znajde v pasti zaradi ženske preračunljivosti.
Ti meni nekaj povej, kako lahko imaš tako bedasti Nick : Enostavno Bog?[/quote]
Ah, to je pa lahko vprašanje – to lahko pa iz glave odgovorim. Prvič sem ga zagledal na MON forumu. Všeč mi je bil na prvi pogled. Ob primerni priliki sem ga zlorabil. Od takrat sva najboljša prijatelja.
Resno: to so sam nick-i. tko kot v štacuni kupiš pulover pa jih je zraven še 10 enakih. kaj boš potem, če boš kdaj v prostoru z nekom ki ima enak pulover, šel do njega pa mu težil?
In pol sem jaz otročji.
Ti meni nekaj povej, kako lahko imaš tako bedasti Nick : Enostavno Bog?[/quote]
Ah, to je pa lahko vprašanje – to lahko pa iz glave odgovorim. Prvič sem ga zagledal na MON forumu. Všeč mi je bil na prvi pogled. Ob primerni priliki sem ga zlorabil. Od takrat sva najboljša prijatelja.
Resno: to so sam nick-i. tko kot v štacuni kupiš pulover pa jih je zraven še 10 enakih. kaj boš potem, če boš kdaj v prostoru z nekom ki ima enak pulover, šel do njega pa mu težil?
In pol sem jaz otročji.[/quote]s
Zanimivo. Si kdaj raszmislil, da bi bil:
-Bog i Batina
Aja, z eno povprečno plačo je bilo pa včasih res mala šala preživeti 3-člansko družino, odplačevati kredit za flat, ja, seveda… In ne, bilo je pred 35-imi leti, ker je bil ta mali otrok moja starejša sestra, jaz sem bila spočeta šele takrat, ko so se finance stabilizirale.[/quote]
Mah senza, ne ljubi se mi v petek zvečer ob 20:30 (ne ni bila točno tolko ura ko sem tisto napisal da ne boš dlakocepla) postavljat 20 kriterijev kdaj kaj je in kdaj kaj ni relevantno……..
Veš leta 1882 je tudi bil en tak primer, pa pač danes več ni relevanten…. Če ne zmoreš kritične primerjave kakšna je bila situacija takrat ko še tebe ni bilo (in mene) in kako je danes potem pač ne morem pomagat.
Veš moja babica je tudi mojega deda leta 1942 gor držala s hrano ko je on bil pri partizanih, pa pač jaz to ne štejem kot ENAK zadovoljiv primer ki bi bil smiseln v debati o letu 2014 in generaciji 21-28 +/- par mesecev morda let….. meni se to zdi samoumevno, tebi pa morda ne, kaj češ tu sva si pač različna :)[/quote]
Vse to je čisto primerljivo! In Senza ima prav.
L 1942 je bil ponekod kos kruha vreden kot danes cela mesečna plača.
Sploh pa o čem ti to razpravljaš, ko svojo plačo zagoniš zgolj zase? In niti nimaš nikoli namena kogarkoli preživljat? O čem ti to?
Veš moja babica je tudi mojega deda leta 1942 gor držala s hrano ko je on bil pri partizanih, pa pač jaz to ne štejem kot ENAK zadovoljiv primer ki bi bil smiseln v debati o letu 2014 in generaciji 21-28 +/- par mesecev morda let….. meni se to zdi samoumevno, tebi pa morda ne, kaj češ tu sva si pač različna :)[/quote]
Matkic, ravno tako kot danes družina z eno povprečno plačo vsak kovanec dvakrat obrne, preden se odloči, za kaj ga bo porabila, je to počela moja mama. Ima dober spomin in ne zna lagati, tako da ji glede tega kar verjamem. In ni kake bistvene razlike, pa lahko palamudiš, kolikor hočeš…
Samo na koncu so ženske z dobro plačo primorane vzeti moškega, ki ima slabšo, ali pa so samske. Ker moški, ki so plačilno na njihovem nivoju, ali pa višje, včasih nimajo problema vzeti ženske, ki so plačilno precej nižji rang. Z drugimi besedami: uspešnicam “primerne moške” pogosto poberejo manj-uspešne ženske…
Pa, če je eden od pogojev za uspešno vezo ta, da smo si čim bolj podobni, potem velja ta podobnost tudi za standard, oz prihodke, če pa to ne velja, potem je pa ta debata brezpredmetna. To pa lažje odgovorite tisti, ki ste v dolgoletnih vezah.
Matkic, ravno tako kot danes družina z eno povprečno plačo vsak kovanec dvakrat obrne, preden se odloči, za kaj ga bo porabila, je to počela moja mama. Ima dober spomin in ne zna lagati, tako da ji glede tega kar verjamem. In ni kake bistvene razlike, pa lahko palamudiš, kolikor hočeš…[/quote]
Ženska, ki ne zna lagat. Thanks for making my day better :)))
Forum je zaprt za komentiranje.