Očala-kaj plačaš?
Dioptrija pred leti 0,25, zdaj 0,75 eno oko, drugo 0,50.
Bom ponovila, čeprav zdaj je kar je: za eno steklo moram plačati 50 evrov (30 bi pa plačala, če bi bil polni okvir). To je veliko? Menda so to najcenejša…
[/quote]
Uf, zgoraj omenjaš neke ekstra znamke okvirjev.
Kar se pa leč tiče pa težko rečem ali so tvoje drage ali ne. MOje so bistveno, bistveno dražje, ampak imam pa tudi dioptrijo bistveno višjo. Drage so pa zato, ker jih je treba zelo stanjšati, da lahko sploh nosim.
Kaj pa, če greš kar v kako drugo optiko povprašat koliko pridejo?
Na netu je težko preveriti, ker niti ne veš katere znamke stekel ali pa mogoče veš? Pa vprašanje, če so sploh kaki pametni ceniki.
Po mojem je res najbolje kar osebno se v kaki drugi optiki oglasiti.
Razen, če po forumih, tudi tule, malo povprašaš tiste, z enako dioptrijo in morebitni cilindri pa malo vidiš kako in kaj.
Pri kontaktnih lečah vem, da so pri enakih lečah z enako dioptrijo, ogromne razlike od optike do optike.
Eh, zdaj je, kar je.
Me pa res zanima, če mi kdo pove, koliko plačajo za stekla…
[/quote]
Uf, zgoraj omenjaš neke ekstra znamke okvirjev.
Kar se pa leč tiče pa težko rečem ali so tvoje drage ali ne. MOje so bistveno, bistveno dražje, ampak imam pa tudi dioptrijo bistveno višjo. Drage so pa zato, ker jih je treba zelo stanjšati, da lahko sploh nosim.
Kaj pa, če greš kar v kako drugo optiko povprašat koliko pridejo?
Na netu je težko preveriti, ker niti ne veš katere znamke stekel ali pa mogoče veš? Pa vprašanje, če so sploh kaki pametni ceniki.
Po mojem je res najbolje kar osebno se v kaki drugi optiki oglasiti.
Razen, če po forumih, tudi tule, malo povprašaš tiste, z enako dioptrijo in morebitni cilindri pa malo vidiš kako in kaj.
Pri kontaktnih lečah vem, da so pri enakih lečah z enako dioptrijo, ogromne razlike od optike do optike.
[/quote]
Hvala, sem pozabila, da je veliko odvisno tudi od dioptrije pri ceni. Bi morala res v več optik vprašati za točno moj primer.
Pa za naslednjič vem.:) Zdaj se mi ne da še enkrat iti pa še dodatni popust (zdaj pa je res popust) je dala potem zbegani dečvi.
Ne, ne vem, kakša stekla so. Menda morajo biti neka posebna, trša zaradi laksa spodaj, ampak to je moja izbira (zdaj vem), ker sem tak okvir izbrala.
😀
Evo, pri tem sem bila pa v prvo. Ta, ki mi je menda dal zanič stekla po besedah drugega optika.
[/quote]
In zakaj nisi zdaj nisi šla spet najprej tja?
Nisi bila zadovoljna?
Da cene niso vedno najbolj verodostojen kriterij kvalitete, lahko vidiš v tej ti:
https://med.over.net/forum5/viewtopic.php?t=11123239
Saj veš. Tudi v trgovini ti bodo hoteli prodati drage kavbojke v stilu, da tiste tvoje stare so pa bile že nove zanič. Pa to sploh ni rečeno, da je res.
[/quote]
Imaš prav. Sem bila tudi jaz skeptična, ker so čisto ok stekla.
Me je pa prepričala, da cenejših stekel se ne da dobiti. Zato sem hotela tukaj vprašati, koliko kaj stanejo…
Dioptrija pred leti 0,25, zdaj 0,75 eno oko, drugo 0,50.
Bom ponovila, čeprav zdaj je kar je: za eno steklo moram plačati 50 evrov (30 bi pa plačala, če bi bil polni okvir). To je veliko? Menda so to najcenejša…
[/quote]
Mogoče je čisto osnovna izvedba stekel 10 evrov cenejša, torej eno steklo 20 ali 25 evrov. Ti že v osnovi nisi mogla dobiti takih stekel, ker nisi izbrala polnih okvirjev. Zato tudi nisi mogla dobiti socialnih stekel na nesocialni okvir. Če bi vzela poln nesocialni okvir, pa ne bi bilo ovir za socialna stekla.
Optik ti je dal popust v višini najcenejših šipc, to je 50 evrov plus deset procentov (po 5 evrov) na vsako steklo, skupaj torej 60 evrov, to je enako znesku socialnih šipc.
Če bi prinesla naročilnico od oftamologa, ti tega popusta ne bi priznal. Odštel bi ti vrednost, ki jo prizna zavarovalnica, in plačala bi ganc enako kot zdaj s popustom. Zaradi dražjih šipc.
Razumeš ali še vedno ne?
Jaz za šipce na blizu (navadne, osnovne) plačam cca 50 evrov po komadu.
In zakaj nisi zdaj nisi šla spet najprej tja?
Nisi bila zadovoljna?
Da cene niso vedno najbolj verodostojen kriterij kvalitete, lahko vidiš v tej ti:
https://med.over.net/forum5/viewtopic.php?t=11123239
[/quote]
Ker je optik v isti stavbi, jaz sem bila pa lena.:)
Pa ker sem mislila, da bo cena približno ista. Pač odvisno od okvirja… Ne pa da je treba zraven še stekla prišteti…
Saj malo mi lahko pogledate skozi prste. Zdaj sem drugič v življenju kupovala očala in mi ni bilo še čisto vse jasno.:)
Mogoče je čisto osnovna izvedba stekel 10 evrov cenejša, torej eno steklo 20 ali 25 evrov. Ti že v osnovi nisi mogla dobiti takih stekel, ker nisi izbrala polnih okvirjev. Zato tudi nisi mogla dobiti socialnih stekel na nesocialni okvir. Če bi vzela poln nesocialni okvir, pa ne bi bilo ovir za socialna stekla.
Optik ti je dal popust v višini najcenejših šipc, to je 50 evrov plus deset procentov (po 5 evrov) na vsako steklo, skupaj torej 60 evrov, to je enako znesku socialnih šipc.
Če bi prinesla naročilnico od oftamologa, ti tega popusta ne bi priznal. Odštel bi ti vrednost, ki jo prizna zavarovalnica, in plačala bi ganc enako kot zdaj s popustom. Zaradi dražjih šipc.
Razumeš ali še vedno ne?
[/quote]
Hvala. Prvi del razumem, drugega pa ne.:)
Razumeš ali še vedno ne?
[/quote]
Beri.
Je bila na pregledu pri oftalmologu s koncesijo, ki ji je izdal naročilnico za očala.
Zdravstvo ji bo krilo 50 e na nakup.
Optik ji je na dano izbiro dal še dodatni popust 10 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} na stekli.
Ker je optik v isti stavbi, jaz sem bila pa lena.:)
Pa ker sem mislila, da bo cena približno ista. Pač odvisno od okvirja… Ne pa da je treba zraven še stekla prišteti…
Saj malo mi lahko pogledate skozi prste. Zdaj sem drugič v življenju kupovala očala in mi ni bilo še čisto vse jasno.:)
[/quote]
Lenoba stane.
Na prejšnji strani sem ti prilepila povezavo na Clarus.
Stekli z montažo naj bi stali 60 e.
[/quote]
Hvala. Ampak verjetno je to tista varianta, da je poln okvir. Je pa res, da mi tukaj zdaj računajo še montažo 25 evrov, pred leti je bilo to skupaj v tistih 60 evrih.
A, kot sem že rekla… Če se stekla plača, se plača. Je razlika ali plačaš 0 ali 100 za stekla (pa zraven še princip, ker ni bilo nič govora o steklih) ali je le kakih 20 evrov razlike.
Bom pa res naslednjič naredila primerjavo, hvala.
Beri.
Je bila na pregledu pri oftalmologu s koncesijo, ki ji je izdal naročilnico za očala.
Zdravstvo ji bo krilo 50 e na nakup.
Optik ji je na dano izbiro dal še dodatni popust 10 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} na stekli.
[/quote]
Aaaa… Tako pa zdaj razumem, ja.:)
Hvala. Ampak verjetno je to tista varianta, da je poln okvir. Je pa res, da mi tukaj zdaj računajo še montažo 25 evrov, pred leti je bilo to skupaj v tistih 60 evrih.
A, kot sem že rekla… Če se stekla plača, se plača. Je razlika ali plačaš 0 ali 100 za stekla (pa zraven še princip, ker ni bilo nič govora o steklih) ali je le kakih 20 evrov razlike.
Bom pa res naslednjič naredila primerjavo, hvala.
[/quote]
Bjonda, če bi izbrala navadna stekla, prav tako ne bi plačala nič, ker bi jih pokrila s popustom. Če bi imela recept, tega popusta ne bi bilo. Tako si pa doplačala 40 evrov, toliko kot bi z naročilnico od oftamologa. Razlika je nastala zaradi izbranih stekel, ne zaradi optika.
Bjonda, če bi izbrala navadna stekla, prav tako ne bi plačala nič, ker bi jih pokrila s popustom. Če bi imela recept, tega popusta ne bi bilo. Tako si pa doplačala 40 evrov, toliko kot bi z naročilnico od oftamologa. Razlika je nastala zaradi izbranih stekel, ne zaradi optika.
[/quote]
Bjonda, stekla so navadna. Bjonda, imela sem recept. Bjonda, imela sem naročilnico oftalmologa.
Na pregledu si bila pa kje? Če si bila direktno pri optiku, morda tisti okulist ni mogel izdati recepta za pripomoček ali pa optik nima pogodbe z zavarovalnico, zato da popust. Kolikor vem, ti okulisti delajo pogodbeno, pregled še lahko zaračunajo zavarovalnici, naročilnice pa očitno ne.
To je res malo visoko doplačilo za dioptrijo brez posebnosti – če upoštevamo znesek, ki ga prizna zavarovalnica, je bilo eno steklo tam okrog 80 evrov.
Saj pa ne veš kakšne leče ima ona :).
Ni nikjer napisala niti dioptrije, ki lahko precej podraži cestno stekel.
Lahko imaš isto firmo stekel, isti premaz gor, enak material, ampak različno dioptrijo in bo cena drugačna. Celo, če imaš enako dioptrijo in enake cilindre, so lahko cene različne, ker si lahko nekdo da malo stanjšat, kdo drug pa dosti več (in več plača).
Res pa je, da znajo biti ene optike bistveno bolj zasoljene kot druge. To je dejstvo.
Sploh znajo biti drage tiste v katero te napoti oftamolog (ja, pogosto to počno, že vedno zakaj). AMpak seveda ni treba it v tisto, kamor ti oftamolog svetuje, ampak greš lahko kamor želiš (preverit je pa treba, če ima pogodbo z zavarovalnico).
[/quote]
Nosim očala že celo življenje in sem med vrsticami razbrala, da dioptrija prav visoka ni mogla biti, če so bila stekla prvič tako poceni.
Forum je zaprt za komentiranje.