Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Obsojanje in žaljivke

Obsojanje in žaljivke

Jst tebi lahko samo povem, da če se že misliš spravljat na nekoga, potem vsaj dobro opravljaj to delo. Ne pozabi, da si tudi ti mene “užalila” ( po vaše ) ko si me nazvala z besedo driska, pa takrat še komunicirat nisva začela. Samo ne, ko sem se pa jaz odvzal nazaj ( iz zajebancije ) pa takoj joj prejoj, misli resno, kako prostaško piše itd. Takoj dudico v usta pa se zjokcat Robiju.

Seveda, da je del mene, po mojih stavkih se vidi, da tudi v resnici izgovarjam žaljivke, no shit ane. Še med prijatelji si takšne govorimo in se potem smejimo ob tem, ker se itak vsi zavedamo, da se gre samo za zafrkancijo in na koncu ni noben užaljen in se ne dela takih nepotrebnih scen kot tu gor. Pa še to, najbolj zabavni in carski 20-letniki so ravno tisti, ki si dovolijo izrečti karkoli jim pade na pamet in se pri tem še ozirajo ne na to kar si drugi mislijo o njih. Tako, da thank you, ker si me kar sama od sebe uvrstila v to kategorijo.

Sem že ne dolgo nazaj pisal, da mi dol visi za ta forum in kako me vi anonimneži vidite, kaj šele, da bi se trudil ustvariti nek hud vtis nad nekom. Ta forum me je že začel malo spominjati še na tiste čase, ko sem še ircal, četal. Kjer sem opazil, da so ravni tisti, ki so bili stalni člani, ko si jih videl vsak dan gor prijavljene, pod istim vzdevkom, ter pisali na javnem, bili v resnici največji revčki. Šlo se je samo za pridobivanje pozornosti, ki pa je v real lifu več kot očitno niso bili deležni dovolj.

"No one can make you feel inferior without your consent." - Eleanor Roosevelt.

Nevem koliko imajo drugi kaj v glavi, samo moraš biti pa res retardiran, da ne dojameš iz kakšnega namena je bila ustvarjena ta tema. Prov bolj očiten res nemoreš bit.
[/quote]Ali pa imaš tako slabo vest, da si “prilastiš zbadljivo” temo za svojo in v njej vidiš napad nase……[/quote]
Niti ne, to mi je tip že nevem kolikorat pripomnil, da ga moti način kako se izražam na forumu. Sicer pa škoda tebi karkoli razlagat.

Ti nemoreš nobenega, ne samo mene, pogruntat kako se obnaša za računalnikom. The end.

Neverjetno dober spomin imaš. Jaz tvojih žaljivk tudi štejem ne več, ker jih napišeš skoraj v vsak odgovor.

Človeška neumnost (in primitivnost) je pač brezmejna. Zdaj se še lahko zgovarjaš, da je mladost norost, z leti si boš pa tega vse manj privoščil, če boš želel ostati kolikortoliko neproblematični član družbe.

Ja, se mi zdi, da jo ravno ti največ pritegneš. Le zakaj potem toliko visiš tu gor, če ti gre tak na živce? Mazohist much?

Saj razmišljam, da bi se kmalu umaknil. To špikanje preko citatov ni zame, preveč utrujajoče in otročje se mi že zdi.

Tako zelo dol ti visi, da nam moraš to neprestano pripovedovat. Mogoče pa nihče ne verjame, ker s svojimi dejanji kažeš na nasprotno. In tako zelo dol ti visi, da moraš vse povprek žalit. Je to logično? 🙂

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Se strinjam.
Naša pričakovanja so tista, ki določajo, kaj je sprejemljivo in v kakšni situaciji.
Za nekoga, ki nam je blizu in verjamemo, da nas ima rad, tudi pričakujemo, da se bo obnašal v skladu s tem, da bomo to občutili.

Od anonimnežev pa toliko ne pričakujemo, se pa vseeno dogaja, da se zaradi izrečenih žaljivk nekdo počuti užaljenega in potem to prijavi. To se je dogajalo na SČ pred kratkim….

Midva s Katjenko bi sigurno našla kaj skupnega…..Bi rekla kaj o determinizmu, pa o tem kako pripraviti vegetarijansko kosilo…:)
Na splošno pa bi res bili manj zgovorni, kot pa tu gor…Vsaj jaz sem…

Obstajajo takšni ljudje, ki jim je nek način pogovora ob katerm se nekdo počuti užaljenega, nekaj vsakdanjega. S tem seveda ne mislijo nič slabega, le tako se pač izražajo….
In v tem primeru se ne gre za samo užaljenost, ampak za problem normativov oz. prepričanj o tem, kaj je kulturno obnašanje in kaj ne.
Sem poznal ljudi, ki jim je vsaka druga beseda pi**a ali pa ku**c…Zaradi tega se ne počutim užaljenega, je pa to zame izražanje, ki je malo pod nivojem in to me potem odbija.

Kot je že bilo omenjeno, sta za neko stanje, kjer se pojavijo občutki užaljenosti, potrebna oba…Tako tisti, ki sproži takšno reakcijo, kot tisti, ki se na takšno reakcijo primerno (užaljeno) odzove.

Tako zelo dol ti visi, da nam moraš to neprestano pripovedovat. Mogoče pa nihče ne verjame, ker s svojimi dejanji kažeš na nasprotno. In tako zelo dol ti visi, da moraš vse povprek žalit. Je to logično? :)[/quote]
Ti se preveč ubadaš z mano, privoščil si si še celo odpreti temo, kjer si se potem zjokcal o uporabnikih, kako neprimerno se ti zdi njihovo obnašanje, v resnici se je pa šlo samo za eno določeno osebo. Butast si.

Ne rabiš se umaknit, samo ne piše več nesramno, oholo. Da se tudi brez tega.

Podobno reagira 4 letni otrok, ko mu drugi reče, da je njegova mama lepša od njegove. 🙂

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Na internetu obstaja netiketa, treba ohranjat minimalni nivo obnašanja.

O tem bi lahko tudi z mano debatiral pa nisem, vegi 🙂 Zadnjič sem bila navdušena nad hrano v Vegedromu, happy hours pa lahko sprobaš vse, njam.

No moja vsaka druga beseda ni pi**ka ali pa ku**ac. Tudi sam sem že naletel na takšne ljudi in tudi mene je odbijalo to njihovo obnašanje.

Sicer pa glede na to koliko utrujate s tem, da ima vsak pravico do svojega mnenja, potem se pa lahko tudi držite tega. Poleg tega pa jaz za vsako žaljivko ( vi temu tako pravite ) tudi zraven navedem razlog zakaj sem mu jo dal in uporabnik to dobro ve. Prav tako tudi večina na tem forumu piše pravilno slovnično z vsemi možnimi ločili, v živo pa se ne pogovarjamo tako, ampak bolj pogovorno, sproščeno poteka vse skupaj. Pa nekateri še furajo nek imidž tu gor, češ če to pa to napišem, potem me ta pa ta nebo več jemal resno, zatorej nebom tega pa tega naredil Taktizirajo, špikajo in tekmujejo se medsabo, tako da na koncu sploh neveš več s kakšnim namenom se je tip registriral na MON. Ja tudi nate leti to Marko. Vsakega uporabnika ti pa res ni potrebno 1000krat citirat, dovolj je da samo enkrat poveš tisto svoje mnenje. Mogoče zdaj veš zakaj vsak, ki se pogovarja s tabo na koncu vedno prvi odneha. Ti ga pa potem še označiš za boječko. Daj zresni se človek, kot da nimamo ljudje še kaj pametnejšega za počet čez dan, kot pa odgovarjat na te tvoje retardirane citate.

Podobno reagira 4 letni otrok, ko mu drugi reče, da je njegova mama lepša od njegove. :)[/quote]
Eo, točno o tem vam pravim. Vsak drek bo šel citirat. Tudi če bi samo eno besedo napisal, bi že čez minuto priletel reply.

Pravica do osebnega mnenja se konča s svobodo drugega. Ne moreš kar izrazit vsega kar ti pade na pamet. Če bi v reali koga tako ozmerjal kot Markota, verjemi da bi bil že večkrat na urgenci.

V končni fazi pa se da to da ti je nekdo skrajno zoprn, izrazit na 1001 način pa še ne prestopiš meje nesramnosti.

Eni imajo, ti pa očitno ne. 🙂

Če bi se v reali pogovarjali, potem se tudi nebi špikali medsabo in bili tako pogumni kot tu gor. Če napišeš kretenu ( ni druge beseda zanga ), da ne želiš več govoriti o svoji bivši ta ti jo pa še kar naprej omenja, potem je to zame nič drugega kot provociranje. In če bi to delal kaj takšnega tudi v živo pred mano, bi pa prej on končal v urgenci kot jaz. Verjemi mi.

Marko se sploh nebi tako pogovarjal z mano v živo. Čist lepo v easya bi potekal pogovor in tako tudi meni mu nebi bilo treba govorit, da je butast. Vsi bi se prav lepo razumeli. Tako pa, ko je skrit za računalnikom si pa lahko privošči marsikaj. Pa lahko pišeš kar češ zdaj, resnica je pač takšna.

Kako pa veš, da bi pogovor potekal dobro? Kaj če bi te spet razjezilo nekaj kar bi on rekel, a potem bi si spet prislužil zmelrjivko butec, kreten, idiot?

Resno te sprašujem. Samo zato ker te nekdo razjezi, je to opravičljiv razlog, da ga začneš zmerjati?

P.s. Razlika je, če rečeš Ti si butast al pa če napišeš Tvoje mnenje je butasto.

Sadni lej, jaz bi se zelo podobno pogovarjal s tabo v živo, kot tukaj. Toliko se pa že poznam. Po moje pa si ti tisti, ki bi se drugače. Po moje si v živo le malo bolj vljuden, vsaj upam, za voljo vseh tistijh žensk, ki je pecaš.
Jaz le občasno odgovorim na tvoje provokacije in enako bi naredil v živo. Če bi mi ti rekel, da sem butast, ko bi ti povedal svoje mnenje, bi ti pač povedal to, kar sem ti zgoraj. Mislim pa, da mi v živo tega ne bi rekel, ampak bi se mogoče malo bolj ozrl vase, bi me vzel malo bolj resno, kot me sedaj. Ker, ko gledaš človeka v oči, se ne moreš pretvarjat, lahko se, ampak tega se ne da skrit pred pred nekom, ki je iskren do sebe in drugih. Tudi ti bi vedel, da sem te spregledal in bi se odzval malo bolj prijateljsko in dobronamerno. Ne vem pa, zakaj tukaj ne moreš voditi mirnega in argumentiranega pogovora brez žaljivk. Če ima nekdo drugačno mnenje, kot ga imaš ti, še ne pomeni, da je butast. Prej je ozkogled tisti, ki tako razmišlja.

Kako pa veš, da bi pogovor potekal dobro? Kaj če bi te spet razjezilo nekaj kar bi on rekel, a potem bi si spet prislužil zmelrjivko butec, kreten, idiot?
[/quote]
Veš zakaj vem to ? Zato, ker ponavadi ravno tisti, ki si največ upajo preko interneta se v živo izkažejo kot za popolno nasprotje temu. Če bi mu v živo rekel, da mi ni več do tega, da bi se še naprej pogovarjal o bivši, bi se tip zaustavil, ker bi vedel kje je meja, tu za računalnikom si pa lahko marsikaj privošči. Zdaj koliko bi se pa midva zaštekala je pa druga stvar. Verjetno ne kaj preveč, ker sva se že neštetokrat tu gor nestrinjala. Si pa zato še vedno nebi skakala v besedo, provocirala drug drugega, ali pa se žalila. Vsaj jaz se ne obnašam tako v reali, vsaj ne takrat ko ni temu nuja. Saj tudi jaz vem, da je on imel bivšo, mi je Twilight še nekaj zaupal o njemu preko privatnih sporočil ( sicer kar sam od sebe ) pa mu je nikoli nisem omenjal, ker vem da se tega ne spodobi delat.

Ne moreš nekomu prbit, ni čudno da te je bivša zapustila, zaradi tega pa tega. Tega si nobeden iz tega foruma nebi upal izgovoriti pred mano. Če pa se najde kdo, potem ga pa rade volje povabim na kavico.

Zato ker je Marko enkrat ali dvakrat omenil nekaj v zvezi s tvojo ex, ga imaš sedaj v želodcu? Pa ti sploh veš, kako znaš bit nespoštljiv? Poglej, vsak neodvisni opazovalec lahko vidi, da je Marko vseeno bolj uglajen od tebe (pustimo, da kdaj ne zna odnehat).

Ugotavljam, da je tvoja šibka točka torej tvoja bivša. Če bi jo Marko omenil v živo, bi bil ob zobe ali kako?

To ti je zasebnost draga moja. Po zobeh bi pa dobil ( če bi že ) ne zaradi tega, ker bi rekel nekaj čez mojo bivšo, ampak ker bi posegal v mojo zasebnost, brez mojega dovoljenja. Gre se zame in ne za njo.

Če besede ne zaležejo v tem primeru in če ni drugega izhoda in če vidiš da tip še kar naprej utruja ga pa razbiješ. Potem pa uglajenost gor ali dol, eni se še vedno znamo postavit zase.

Se pa strinjam, da nasilje ni način in ga tudi ne podpiram.

Kakšno poseganje v tvojo zasesbnost? Kar daš na javni forum, ni več tvoja zasebnost. Če o svoji zasebnosti z nekom govoriš, mu s tem dovoliš, da poseže v tvojo zasebnost. Si pa ti tisti, ki trosi osebne informacije okrog o meni (preko Twilighta). Kar sicer mene ne moti, dokler gre za laži. Vidim pa, da te hudi motijo stvari, ki jih sam najraje počneš drugim.
Če se samo vrnem nazaj, ko si omenjal, da imaš sam veliko bolj pametnejšega za počet, kot citiranje mojih sporočil. Te pa vprašam, zakaj ne počneš namesto tega tistih bolj pametnih stvari. A ni to nekako butasto?

Sploh pa se ne spomnim, da bi omenjal tvojo bivšo. Verjetno sem jo že, če si si to tako zapomnil, ampak od tega je kar nekaj časa nazaj. Če te je karkoli užalilo, se ti opravičujem. Se pravi, ti je le malo mar za naša anonimna mnenja.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close