Novi ukrepi od ponedeljka
v tej vojni ni solidarnosti, 06.11.2021 ob 09:08
Zarinda, 06.11.2021 ob 09:04
v tej vojni ni solidarnosti, 06.11.2021 ob 08:54
Zarinda, 06.11.2021 ob 08:49
v tej vojni ni solidarnosti, 06.11.2021 ob 08:40
Zarinda, 06.11.2021 ob 08:32
zanimivo563, 06.11.2021 ob 06:54
in še vedno ni testiranja za cepljenje lol
Cepljeni smo svoj delež k preprečevanju okužb že prispevali. Zadnje čase sem se nekajkrat samotestirala (pred stikom z bolj ogroženo osebo) in ugotavljam, da mojemu nosu vrtanje s palčko po njem ne ustreza. In je dobro, da imamo taki alternativo – to je cepljenje (cepljena sem sicer že zdavnaj, sedaj se pripravljam na tretji odmerek).
Skratka, dragi anticepilci, ne tako egoistično misliti samo na lastno rit. Vi imate možnost za testiranje (zagovarjam PCT, PC ne zagovarjam), drugim pustite, da se cepimo.
good for you. raje se palčkam, kot da tvegam zaenkrat možgansko ali infarkt s trenutnimi cepivi. Vsak ima pa svojo pravico do odločitve, kaj bo kaj storil in kaj je dobro, zdravo in najbolj primerno zanj, njegovo telo, njegovo zdravje. V tej vojni pa se je že dokazalo, da ni solidarnosti.
Drži, družba ni solidarna. Lahko pa si solidaren na osebni ravni. Jaz svojo solidarnost v tej “vojni” izkazujem tako, da zagovarjam PCT. Naj bodo anticepilci solidarni vsaj toliko, da ne tulijo o testiranju cepljenih. Zmenjeno?
saj sem.Vendar samo še do svojih najbližjih in meni pomembnih .Ker so me drugi v tej vojni že razočarali.
Pa v javnosti spoštujem predpisane ukrepe, da se razumeva: razdalja, nošnja maske, razkuževanje in umivanje rok po uporabi javnega WCja.
Prav. Saj ti nič nočem. Nekako pa me pod ledvičkami nekaj opozarja, da skušaš biti ti malce nasilna do mene. Ni ti treba biti. Ti se pač nočeš cepiti, jaz pa ne testirati. Meni se zdi to dober deal. 🙂
Avtorica Melinda:
Matr si težka in trda – ne da s mi s teboj ukvarjat, resnično.
Nisem anticepilec imam pa upravičene zdr. razloge, da se še ne cepim. Spoštuj in ne obsojaj drugih i njihovih stanj, razlogov da se še n cepijo, če se ne odločajo enako kot ti. Jaz spoštujem tvojo odločitev. Enoug said.
Avtorica Zarinda, pardon- zatipkano….
težko bo tole, 06.11.2021 ob 08:53
negativnost obvezna za vstop v vse trgovine za vse, 06.11.2021 ob 08:12
Seveda bo potrebno testiranje tudi za cepljee -bodo pa zastonj hitri testi za vse, imeti ga boš moral tudi za obisk živilske trgovine po tanovem.
Od kod vam ideja, da bodo testi zastonj?? Testi bodo zastonj samo za zaposlene in za šolarje. Ostalo bo plačljivo, če boš recimo v gostilno hotel itd. Samo ceno za teste so določili.
Piše v članku, je treba vse prebrat:
Bo pa stroške hitrega testiranja spet kril državni proračun
Zarinda, 06.11.2021 ob 09:14
A to je meni namenjeno (nisem Melinda, sem Zarinda)? Pa si res nasilno bitje. Pa razumeš tudi nič. Ah ja.
Za V tej vojni ni solidarnosti.
Pa še en lep pozdravček tej komentatorki. Ker mislim, da sploh ni slaba, samo noče (ali ne zmore) razumeti, da smo dobri tudi drugi. 🙂
težko bo tole, 06.11.2021 ob 08:57
vatikanske ječe, 06.11.2021 ob 08:55
A lahko bedaki razumete, da ne bo nobenega testiranja za cepljene, če je pogoj PCT? vam je to jasno? je to preveč za vašo možgansko celico?
Točno to! Očitno nepismeni! Tudi testiranje bo PLAČLJIVO, samo najvišjo ceno so določili, torej za hitri antigenski test, ki ga boš recimo moral opraviti, če boš hotel kamorkoli, je 7€. WTF budale ne kapirajo? Zastonj testiranje je za zaposlene vsake dva dni in za šolarje.
“Bo pa stroške hitrega testiranja spet kril državni proračun.”
Ste funkcionalno bralno nepismeno nerazumevajoči? Kaj gornje pomeni drugega, kot brzplačen test zate? Omejili so ceno na 7 EUR za izvajalce teestiranja ( toliko ji bo bodo plačala država – namesto prej morda 20) in 2 .5 EUR za samotestirne teste.
beri in se čudi, 06.11.2021 ob 09:11
Piše v članku, je treba vse prebrat:
Bo pa stroške hitrega testiranja spet kril državni proračun
Se bojim, da je to mišljeno za delodajalce. Da ne bodo več delodajalci krili stroškov hitrega testiranja, ampak država. Ne pa za posameznike, če so določili ceno testov v maloprodaji. Bomo videli.
Ti meni s tem, da si samo cepljena ne moreš tudi dokazat da si negativna. Zato ne tako egoistično mislit da ne moreš kogarkoli okužit z korono.
Cepljeni pač niste verodostojni ko je treba pokazat stanje za korono, jebat ga.. ta da pa ste vladi je pa druga zgodba, saj vas izrablja za svoja podla posla.
Tonincek, 06.11.2021 ob 09:12
Tonin MED zasedanjem nekaj twitta, namesto da bi sodeloval v razpravi in objavi nekaj, kar še niso dorekli do konca.
Tonin je objavil, da so se dogovorili o maksimalni ceni, na koncu so se dogovorili drugače.
ja, napačno je spet čivkal glede plačljivosti testov, zato zavajanje in zmedenost nacije -testiranje za uporabnika bo brezplačno; 7 eur plača drvža (pod)izvajalcu. Tako navaja v članku tudi 24UR…
Zartrose izven profila, 06.11.2021 ob 09:18
Ti meni s tem, da si samo cepljena ne moreš tudi dokazat da si negativna. Zato ne tako egoistično mislit da ne moreš kogarkoli okužit z korono.
Cepljeni pač niste verodostojni ko je treba pokazat stanje za korono, jebat ga.. ta da pa ste vladi je pa druga zgodba, saj vas izrablja za svoja podla posla.
Cartrozika, saj ni nič zanesljivega na tem svetu razen smrti. S tem se je pač treba sprijazniti. Imamo pa ljudje možnost, da se odločamo tako, da delamo svet boljši in ne slabši.
Zarinda, 06.11.2021 ob 09:29
Cartrozika, saj ni nič zanesljivega na tem svetu razen smrti. S tem se je pač treba sprijazniti. Imamo pa ljudje možnost, da se odločamo tako, da delamo svet boljši in ne slabši.
tudi tisti, ki ne delajo v trenutni situaciji in v konkretnm primeru enako tako kot ti, delajo svet boljši in lepši.
Zarinda, 06.11.2021 ob 09:33
Pa še nekaj bi rekla: anticepilci in vsi, ki se iz najrazličnejših razlogov ne želite, ne morete ali ne smete cepiti bi lahko razumeli vsaj to, da ni pametno, da si delate sovražnika iz človeka, ki zagovarja PCT (PCT, in ne PC). 🙂
Ma ti si ku una avtorica Pitra, ki j vedno na MONu za vsako stvar ponujala THC smolo. turila vsakomur. ker da “njej pomaga”. Pusti ljudem dihati po njihovo, ti pa dihaj po svoje.
Tudi necepljeni zagovarjajo in spoštujejo PCT – ko rabijo, se testirajo. Vzorno. in so tudi velikokrat negativni….Kolikokrat si se pa ti, samoplačniško, kot cepljena testirala zadnje pol leta, ali pa tako samo preverjanje, da kot cepljena ne širič na zdrave ? Igraj torej pošteno. Izgovor test v službi, ne velja. Da si se šla tstirat za nekaj privat.
Slabe odločitve rezultira trenutno stanje.
Slabe plače ( pa ne celotno zdravstvo, ker so najvišje plače v cvetkah v zdravstvu) ampak pri medicinskih sestrah, ki odhajajo v tujino zaradi boljsih pogojev in plač. Te ki ostajajo v bolnisnicah, so res izcrpane 3 izmene, vikendi, petki i svetki.
Na drugi strani medicinke v ZD opravljajo vec kot 70% papirologije.
V ZD bi morali uvesti centralno narocanje, sprejemanje … in ostalo birokracijo, ki jo lahko opravlja poslovbi administrator.
Medicinska sestra je lahko za 3 zdravnike v ZD za previjanje ran, in ostalo med. Oskrbo.
Napotnice so v eobliki, BL v e obliki… med. Sestra, ki je šolana porabljajo za papirologijo in prenasanje z. Kartonov???
Medicinske sestre delajo po barih, v prodaji med. Pripomockov… nobena ne zeli delati za 2 v 3 izmenah ob praznikih in vikendih…na drugi strani tako osebje premetava kartone…
dihaj svojo pot, 06.11.2021 ob 09:40
Ma ti si ku una avtorica Pitra, ki j vedno na MONu za vsako stvar ponujala THC smolo. turila vsakomur. ker da “njej pomaga”. Pusti ljudem dihati po njihovo, ti pa dihaj po svoje.
Tudi necepljeni zagovarjajo in spoštujejo PCT – ko rabijo, se testirajo. Vzorno. in so tudi velikokrat negativni….Kolikokrat si se pa ti, samoplačniško, kot cepljena testirala zadnje pol leta, ali pa tako samo preverjanje, da kot cepljena ne širič na zdrave ? Igraj torej pošteno. Izgovor test v službi, ne velja. Da si se šla tstirat za nekaj privat.
Spet nasilno in popolnoma napačno. Pa a ljudje res ne zmorete razumeti sočloveka? In kar ugotavljam je to, da se dober in pravičen človek vedno razume v nasprotno smer (kot da je slab in nepravičen oziroma da razmišlja na tak način). Svoje barabinsko razmišljanje pa taisti človek (ki ne razume dobrega in pravičnega) vedno skuša zapakirati v nebarabinsko. To meni o teh drugih ljudeh veliko pove.
Zagovarjam PCT (in ne PC). Zakaj vas to tako neskočno moti? Ker mislite, da mora biti družba vedno razdeljena, da so prava le ekstremna stališča?
yram, 06.11.2021 ob 08:13
Pa kaj oni pijejo na Brdu medtem ko se igrajo odlocevalce.? So oni sploh normalni.? Kot prvo sole bi bilo treba dat na daljavo za 1 teden dokler se ne zacne testiranje v soli 15.11 ( testiranje 3x tedensko podpiram). To da so pustili teden dni odprte sole je napaka, ker bo se vec okuzb. Strinjam se tud da maske iz blaga niso primerne. Modni dodatek ni maska.
A bejž no. Maska fttp 2 je koliko učinkovita pi 4 urah? Nič, je samo modni dodatek. Ampak vsi šolarji ga morajo nosit, očitni zarad lepšega. Da ne govorim da v istem razredu lahko brez problema sedijo brez mask in malicajo ali telovadijo v telovadnicah ali še bolje v jedilnicah zmešani vsi razredi med sabo brez mask. Daj naj mi en od vas pametnjakovičev razloži kako torej ščitijo maske otroke v šolah.
Nehajte se delat norca.
jaz sem s smrtjo sprijaznjena že od rojstva, ko me bo dočakala me bo.
Svet delati lepši na način da blatite necepljene, ker se ne bodo cepili?
Svet delati lepši, ker so vlade izkoristile neko bolezen za svojo nadvlado/teror nad ljudmi in polnjenje svojih žepov?
Jaz sem bila lani prisilno na čakanju/višji sili 4,5 mesecev zaradi blesavih ukrepov. V to koronsko malho sem več kot dovolj prispevala. Svojega telesa pa jim ne dam. Pika konc. Dolžni so pa oni meni kar dosti denarja, če primerjam to kar sem dobila s tem kar bi morala dobit z svojim delom. Poštenim delom!!
harrki, 06.11.2021 ob 08:43
LJUDJE, ne verjemite v ta namišljeni virus, iz letala nas špricajo z razredčenim bojnim strupom SARINOM, ki povzroča izgubo vonja, okusu, pljučno vnetje, kašelj, vročino…………..in nas na ta način dobijo v bolnice, kjer nas priklopijo na respirator, kjer umre 9 od 10 ljudi in potem nas s tem strašijo,. Po drugi strani, je PCR test popolna laž-LAŽ ki mafiji zagotavlja POZITIVNE s katerimi nas zopet strašijo. V takšnih razmerah se ne da normalno funkcionirati. Cilj mafije in fašistov je, da se vsi posrani prestrašeni cepimo z zvarki, ki bodo pobili najmanj 30% ljudi- vse je dogovorjeno, vse je splanirano že davnega leta 2012.
LJUDJE, NE VEREJMTITE TEJ BANDI FAŠISTIČNI IN SE UPRITE!
Venom, 06.11.2021 ob 09:42
Stroske hitrega testiranja bo spet kril drzavni proracun, a ne znate brat? 7 eur je pa najvisja cena, ki jo bo izvajalec testiranja dobil nazaj, zdaj je bilo 10.
Hahaha, a ni zanimivo, država ima 7 evrov, a posamemeznik je imel najvišje 15.
Tako milostljivi do državljanov niso bili, pa ne pozabimo kdo futra državo!!
Testiranje v šoli je najbolj top ideja… Namesto, da bi imeli pouk, se bodo testirali. Cepljenim se ni treba. Torej naj šole najprej pridobijo podatek o tem, kdo je cepljen in kdo ne. Osebni podatek, ki mi ga za otroka ni treba posredovati. Pomislite, katere vse drobnarije morajo šole spraševati starše in zbirati zanje soglasja na začetku šolskega leta. Zdaj naj zbirajo še podatke o tem. Kup staršev zopet v zrak… Mlajši učenci se bodo samotestirali? Brez pomoci ne, se pravi, trikrat na teden vsaj dve uri pouka na ta račun, to je tretjina ur v prvem triletju. In če učitelj odkloni pomoč, ker to pač ni njegovo delo? Aja, se mu grozi z odpovedjo…
Rezultati samotestiranja pri starejših učencih bodo merodajni ali pa ne…
In kaj s tistimi, ki se ne bodo hoteli samotestirati, s tistimi, ki ne nosijo mask, ker so njihovi starši bolj pametni od zdravnikov? Aja, še naprej nastradajo zaradi njih vsi ostali.
Iz šol bomo naredili centre za testiranje. Isto kot če jih zapremo.
Zartrose izven profila, 06.11.2021 ob 09:50
jaz sem s smrtjo sprijaznjena že od rojstva, ko me bo dočakala me bo.
Svet delati lepši na način da blatite necepljene, ker se ne bodo cepili?
Svet delati lepši, ker so vlade izkoristile neko bolezen za svojo nadvlado/teror nad ljudmi in polnjenje svojih žepov?
Jaz sem bila lani prisilno na čakanju/višji sili 4,5 mesecev zaradi blesavih ukrepov. V to koronsko malho sem več kot dovolj prispevala. Svojega telesa pa jim ne dam. Pika konc. Dolžni so pa oni meni kar dosti denarja, če primerjam to kar sem dobila s tem kar bi morala dobit z svojim delom. Poštenim delom!!
Cartrozika, kje in kdaj sem pa blatila necepljene? Pravim samo, da smo cepljeni s cepljenjem dali svoj prispevek k preprečevanju epidemije, drugi ga dajete pač na drugačen način (s testiranjem).
Človek naj ima alternativo. Jaz se ne morem tesirati, ker me nos ob em neskončno boli. Nekatetri se pač nočete, ne smete ali ne morete cepiti, zato s epač testirai. Enostavno, pošteno in pravično. Bi pa seveda testiranje moralo biti zastonj (baje sedaj spet bo, kot nekateri pišejo).
Če pa želite ljudle prepričati, da virusa ni in ukrepi niso potrebni, pa se ni treba pogovarjati z mano. Ker tukaj me pa prepričali v svoj prav ne boste. Tukaj pač postavim piko.
Spet kozlarije, 06.11.2021 ob 08:53
Seveda ni denarja za zapiranje. Smo zmetali za bone, enormne covid dodatke zdravnikom, dodatke za socialce in penzionerje…..pa je zmanjkalo zdaj, ko bi bilo zapiranje najbolj upraviceno.
Denar je samo še za pregrešno draga vojaška vozila, ki jih ne morejo niti registrirat ker jim bremze ne delajo. Je toliko ostalo denarja, da so jih naročil še več.
Ljudje kdaj boste spregledali, da niste vredni nič. Vaše življenje za njih ni vredni nič. Ste molzna krava dokler lahko dajete, potem ste pa samo še za odstrel.
Forum je zaprt za komentiranje.