Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Nobena več ne bi šla na vrt

Nobena več ne bi šla na vrt

Mi na kraj pameti ne pade sadit in plet, nikoli tega v življenju nisem delala. Sem v mestu, imamo travo, nekaj dreves, nekaj okrasnih loncev in top vrtno pohištvo, fertik zgodba. Če si zaželim rož grem v cvetličarno. Kaj si kdo misli mi dol visi

Lej vrt je osebna odločitev in je ne moreš kar vsepovprek vsiljevat, da so pa leni tisti ki ga nimajo. . jaz bom imela ob hiški brezov gaj, uf božanskoo… če pa me bo kdaj prijelo imeti vrt ga bom pa naknadno naredila na drugi strani..

Obstaja kakšna check lista? Da grem po ulici pogledat:):):)

Obstaja kakšna check lista? Da grem po ulici pogledat:):):)
[/quote]

Seveda:
1. Gartelc pred hišo – al je nasadila letošnje, al je tako lena, da ima same trajnice?
2. Živa meja, je postrižena?
3. Če je postrižena, komot vidiš okna, če so lepo pomita (morajo se svetiti)
4. če so okna pomita, se lepo vidijo tudi zavese – ene goljufajo z barvastimi, da jih ni treba
tolikokrat prat – te so lene. Ta pridne imajo samo snežno bele.
5. pred hišo je pometeno? Pomesti je preba vsak dan. Po možnosti dvakrat.
6. Kante za smeti, so lepo pomite in odišavljene?
7. Domače živali (če so) lepo počesane in znane pasme, če imajo vodo ni tako zelo važno.
8. Mož – je zlikan kot se šika? Značilen je slabo likan ovratnik na srajci
9. Otroci – lahko samo mirno sedijo na vrhnji stopnici pred hišo v lepih oblekcah in lepo
pozdravijo vsakega, ki gre mimo.

Tolk za zdaj, to so osnove.
Za nadaljevalni tečaj sem ti pa na voljo :)))

Jaz imam zelišča v lončkih, pa 2 sadiki paradižnika v grozdu na balkonu. Glede vrta, ne maram pleti, polžev in ostalih živali na vrtu. Pol ti toča sklati ali pa suša, moraš ravno tako potem vse kupiti.

Seveda:
1. Gartelc pred hišo – al je nasadila letošnje, al je tako lena, da ima same trajnice?
2. Živa meja, je postrižena?
3. Če je postrižena, komot vidiš okna, če so lepo pomita (morajo se svetiti)
4. če so okna pomita, se lepo vidijo tudi zavese – ene goljufajo z barvastimi, da jih ni treba
tolikokrat prat – te so lene. Ta pridne imajo samo snežno bele.
5. pred hišo je pometeno? Pomesti je preba vsak dan. Po možnosti dvakrat.
6. Kante za smeti, so lepo pomite in odišavljene?
7. Domače živali (če so) lepo počesane in znane pasme, če imajo vodo ni tako zelo važno.
8. Mož – je zlikan kot se šika? Značilen je slabo likan ovratnik na srajci
9. Otroci – lahko samo mirno sedijo na vrhnji stopnici pred hišo v lepih oblekcah in lepo
pozdravijo vsakega, ki gre mimo.

Tolk za zdaj, to so osnove.
Za nadaljevalni tečaj sem ti pa na voljo :)))
[/quote]

Odlično! Hvala:)
Printam:)

PS: kaj je “gartelc”?

[img]https://i.gifer.com/465n.gif[/img]

Odlično! Hvala:)
Printam:)

PS: kaj je “gartelc”?

[img]https://i.gifer.com/465n.gif[/img]
[/quote]

Gartelc je obhišni vrtiček, pred hišo posajene razne rože. Ponavad tik ob steni hiše, al ograjen, al pa ne.

Gartelc je obhišni vrtiček, pred hišo posajene razne rože. Ponavad tik ob steni hiše, al ograjen, al pa ne.
[/quote]

aaa..zdaj veš, da ga nimam :):) Kok točk rabim, da kandidiram za “best of…”?

aaa..zdaj veš, da ga nimam :):) Kok točk rabim, da kandidiram za “best of…”?
[/quote]

A, ne gre to tako zlahka.
Za “the best of” rabiš :
dva (ali več) sladoledov za otroke, ki sedijo pred hišo, pozimi so lahko bomboni.
Ta čas, ko otroci to konzumirajo, jih malo povprašaš:
– kaj je pa mamica skuhala za kosilo?
– a pri vas samo mamica kuha?
– kdo je bil pa tisti stric, ki je prišel v sredo ob 11h?
– kolikokrat na teden pa menjate brisače?

Moj ata je zunaj od jutra do večera. Stalno si nekaj najde za delati, če tudi je že vse narejeno, po mojem mnenju. Mama isto, pride iz šihta, pa je že v vrtu, sadovnjaku, ali pa si kakšno drugo delo najde. In ko sem enkrat ata vprašal, kaj ma od tega, da nonstop samo dela, pa je rekel, da je njemu delo to, kar so meni igrice na računalniku. 🙂

Meni tudi ni težko delati, sem vesel, da je lepo urejeno vse, čisto itd … Od kar živim na svojem, tudi sam vidim delo oz. ko delam, včasih bolj uživam zraven, kot pa da bi igral igrice. Najrajši sem v gozdu, ko drva kalam in uživam v naravi.

Mi smo odraščali v dobi tehnologije in tako bomo živeli do smrti. Delali bomo samo to, kar nam bodo v službah dali za delati, in parkrat na leto pokosili okoli hiše, da hiše ne preraseta trava in trnje, ostalo pa bomo fejsbuk, tviterje in mone obračali okoli … starši pa so pač odraščali brez te tehnologije in so se kratkočasili tako, da so delali. In v delu oni vidijo veselje, mi pa v tehnologiji, ker smo ob tem odraščali. Sem rojen v 80ih letih prejšnjega stoletja, glih tisto obdobje, ko še v 80ih ni bilo računalnikov in neke tehnologije in smo se s sovrstniki igrali skrivalnice, lovili, si govorili šale, se vozili s kolesi, kotalkali, smučali, igrali košarko, igrali nogomet, se kopali v jarkih, skrivali v koruzah, kjer so babice iz koruze naredila “indijanski šotor”, da se je koruza sušila, si šotore postavljali, da smo zunaj prespali noč itd itd. Mi še znamo ceniti to in nam je to zanimivo še danes. Danes mojemu otroku pa nečakom poveš, da se naj gredo raje igrat kakšnega badmintona, skrivalnice itd … pa te gledajo kot bik v nova vrata in potem rečejo, da hočejo igrati kakšnega farming simulatorja … a pri dedku, ki je pa kmet, pa se real life farminga še dotaknili ne bi, na računalniku pa bi to nabijali po par ur skupaj.

A, ne gre to tako zlahka.
Za “the best of” rabiš :
dva (ali več) sladoledov za otroke, ki sedijo pred hišo, pozimi so lahko bomboni.
Ta čas, ko otroci to konzumirajo, jih malo povprašaš:
– kaj je pa mamica skuhala za kosilo?
– a pri vas samo mamica kuha?
– kdo je bil pa tisti stric, ki je prišel v sredo ob 11h?
– kolikokrat na teden pa menjate brisače?
[/quote]

Strogi kriteriji, ni kaj. Si slučajno v žiriji?
Saj sem pogrnila že pri gartelcu in zavesah: nič od tega nimam.

Ne glej samo naravnost. Je treba tudi levo desno.
1. Odvisno je kaksno sluzbo imas. Ce delas v sluzbi tezko fizicno delo prides domov krepacina. Ce se pa hodis b sluzbo odpocit potem lahko doma delas.
2. Odvisno kdaj delas, koliko delas, kdaj se vracas domov. Ali moras do.a se skuhat.
3. Ogromno ljudi, ki ima vrtove ga tudi obdelujejo.

Ne glej samo naravnost. Je treba tudi levo desno.
1. Odvisno je kaksno sluzbo imas. Ce delas v sluzbi tezko fizicno delo prides domov krepacina. Ce se pa hodis b sluzbo odpocit potem lahko doma delas.
2. Odvisno kdaj delas, koliko delas, kdaj se vracas domov. Ali moras do.a se skuhat.
3. Ogromno ljudi, ki ima vrtove ga tudi obdelujejo.
[/quote]

Veliko tudi spremeni način obdelave. Po starem – vse preštihat, prekopat, plet dan in noč, zalivat ko pri norcih – je res zelo zamudno. Lahko si pa stvari olajšaš, delaš z debelo zastirko, naštimaš namakanje, ne planeš na vsak plevelček – in gre pol manj časa.

Če je tebi užitek krampat po cele dneve, krampaj, nekateri imamo druge pomembnejše prioritete v življenju.
Sicer pa če se je pred 100 leti živelo samo z delom na vrtu, se časi spreminjajo veš, treba bo v korak s časom, ženske že dolgo nismo več samo za vrt pa štedilnik

Pol bab po vasi je brez služb. Deco imajo v vrtcu/šoli od 8:00/16:00 doma pa tako travo pa nobenega vrta pa nobene njive pa nobenega sadovnjaka. Še v trgovino gre (200m obvezno z avtom) po mizica pogrni se svinjarijo. Ma pa 100kg.

Zanimivo kako eni vse veste kaj se v sosednji hisi dogaja, kdaj otrok ni, kaj imajo na mizi, dreka pred svojim pragom pa ne znate pomest!

Twelve points👍👍👍

Stara ženička seka drva, pa jo vpraša mimoidoči. A vam sinovi in vnuki nič ne pomagajo? Ne, ne,nimajo časa, morajo v fitnes.

Mi prodajamo hišo s tremi hektarji zemlje okrog nje, pa nihče noče kupiti hiše, ker vsakdo zastoka češ joj, koliko zemlje je, pa kaj naj delamo z njo. Pa je zemlja na ravnini in lahko imaš zgolj travnik, ali pa jo pol prodaš, pa imaš že delno odplačano hišo. Ampak ne. Nihče več ne mara zemljišča. Imeli bi samo hišo, pa majhen vrtek.

zakaj pa vi ne prodate travnika posebej..saj je res, kaj bo nekdo kupil 3ha travnika, če ga ne rabi

Vrt je hobi za penzioniste, ki nimajo druzga dela.

Ja ma to pa res, sama ne more prodat travnika z bajto, ker noben noče, kupec magičar bi pa naj z lahkoto prodal samo travnik. Najhuje pa je, da še sebi verjame.

Jaz bi melaaa, samo da zadenem jackpot! Mam že vse splanirano kaj počet s tolk zemlje, sam še srečko kupim!

in kaj je zate proriteta?
visenje po lokalu?
jesti pipravljeno hrano?
ko mladi zbolijo šele vejo kaj je to domače in cenijo vrt,njivo.

Upam da po njima ne boš kaj podedovala.
Kdor je gnil je gnil zraven pa še pokvarjen in išče koristi od drugih.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close