Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Niz dogodkov – Nizka samopodoba

Niz dogodkov – Nizka samopodoba

Nič ni tako, kot se tebi zdi. 🙂

Saj perfekcionizem izvira iz tega, da se nimaš rad.

Pa ti si pravi čudež. :)))
Samo kaj, ko v čudeže ne verjamem. Misliš, da je to moj problem ? :)[/quote]

Če sem perfekcionistka, to avtomatično pomeni, da se nimam rada? Ker želim imeti stvari jasne, organizirane, determinirane…se nimam rada? Tebi očitno perfekcionizem predstavlja pehanje za materializmom. Mešaš stvari.

Torej se takšen že rodiš? :/[/quote]

Tako je:). Če si pa dovolj priden, lahko en delček pridobiš:).[/quote]Ahaaaaaaa….. :)))
Jaz sem se rodil kot punčka, potem sem še en delček pridobil in postal fantek. Ti si pa en delček izgubila in si nazadovala v deklico?
Takoj po rojstvu ali se je šele v zadnjem času zgodila ta izguba? :)))

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Ja.
Če pa si res perfekcionistka ali pa ne, pa jaz ne vem. 🙂
Mogoče si samo misliš, da si, ker se gre bolj za neko aroganco, ne pa za perfekcionizem.

Saj perfekcionizem izvira iz tega, da se nimaš rad.

Pa ti si pravi čudež. :)))
Samo kaj, ko v čudeže ne verjamem. Misliš, da je to moj problem ? :)[/quote]

Če sem perfekcionistka, to avtomatično pomeni, da se nimam rada? Ker želim imeti stvari jasne, organizirane, determinirane…se nimam rada? Tebi očitno perfekcionizem predstavlja pehanje za materializmom. Mešaš stvari.[/quote]Ti si uspešna perfekcionistka, avtorica pa neuspešna… V tem je razlika 😉
Shit happens se je pač narobe rodila…. 😉

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Mislim, da bi vi trije morali najprej definirati besedo PERFEKCIONIZEM, preden ste se začeli znašati nad to besedo. 😉

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Perfekcionizem je lahko tudi poskus obvladovanja sveta okoli sebe.
Globoko spodaj sta velika negotovost in nezaupanje vase, kar poskušaš obvladovati s tem, da
skušaš čim več stvari imeti pod nadzorom.
Malo premisli, če kakšno obnašanje ne meji že na kompulzivnega…ali lahko zaspiš recimo, če
nimaš oblek zloženih točno tako in tako…če ni pobrisan pult v kuhinji…če si pustila čevlje pred
omarico, namesto v njej?

Pomaga pa …kaj? Enim pomaga temeljita lekcija v ŽVIŽGANJU. Da se naučiš POŽVIŽGATI se
na vse, pustiti da se “svet podre”, ker česa nisi naredila, se enostavno obrniti stran in žvižgati.

Poskusi, lahko vadiš do perfektnosti :-)))

https://www.youtube.com/watch?v=FK1DCWrW02s

Komaj čakam definicijo 🙂

Zelo dobro, da si to opazila . Verjetno se je ta tesnoba z leti le nabirala. Predlagam terapevta za osebnostno rast. malo poguglaj, da ga najdeš v tvoji bližini.

Pomembno je da ugotoviš, zakaj je zate tako pomembno,da je vse najboljše? To izhaja iz tvojega otroštva, ker si bila verjetno pohvaljena le za dosežke nikoli pa kar tako, zato bolestno težiš k temu. Lahko je še kaj drugega. Ampak to je samo vzrok. Pri psihoterapiji boš prepozana te situacije, jih ozavestla ter tudi poiskala pot iz tega. Vedi pa , da to traja kar nekaj časa. Ker če si to kar si 30 let, ne moreš pričakovati da boš v nekaj mesecih sanirala. Poskusi, izgubiti nimaš kaj, le kvaliteta življenja je boljša.

Nima veze ali se gre za materializem ali za obsedenostjo s čistočo….Gre se za to, da imaš in si postavljaš visoke in ponavadfi nedosegljive cilje, da se sploh lahko imaš rada.
Imeti v hiši red in organiziranost, pa še ni pogoj za perfekcionizem. Seveda, če imaš ob vsem tem redu še čas zase, da si z življenjem zadovoljna…..In na splošno nimaš večjih problemov s sabo ali partnerjem….

Vsi popolni, vsi enakopravni in vsi popolnoma zadovoljni. 🙂
Kaj češ lepšega. 🙂

Nima veze ali se gre za materializem ali za obsedenostjo s čistočo….Gre se za to, da imaš in si postavljaš visoke in ponavadfi nedosegljive cilje, da se sploh lahko imaš rada.
Imeti v hiši red in organiziranost, pa še ni pogoj za perfekcionizem. Seveda, če imaš ob vsem tem redu še čas zase, da si z življenjem zadovoljna…..In na splošno nimaš večjih problemov s sabo ali partnerjem….

Kaj češ lepšega. :)[/quote]

Ko te berem imaš ti resen problem s to “perfekcijo”:)). Moji cilji so dosegljivi, merljivi in kvalitetno začrtani:). Ker se imam rada, ne prepuščam vseh stvari usodi, naključjem ali streli, da me udari.

Kaj češ lepšega. :)[/quote]

Ko te berem imaš ti resen problem s to “perfekcijo”:)). Moji cilji so dosegljivi, merljivi in kvalitetno začrtani:). Ker se imam rada, ne prepuščam vseh stvari usodi, naključjem ali streli, da me udari.[/quote]
Jaz ga tudi berem in se mi sploh ne zdi, da ima on kak problem s perfekcijo. Zanimivo a ne? 🙂

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Ko te berem imaš ti resen problem s to “perfekcijo”:)). Moji cilji so dosegljivi, merljivi in kvalitetno začrtani:). Ker se imam rada, ne prepuščam vseh stvari usodi, naključjem ali streli, da me udari.[/quote]
Jaz ga tudi berem in se mi sploh ne zdi, da ima on kak problem s perfekcijo. Zanimivo a ne? :)[/quote]

Mislila sem bolj na to, da ima mnenje prilagojeno svojemu karakterju in zato nas vse perfekcioniste vidi kot ljudi, ki ustvarjajo nove zablode v že tako zablojenem svetu. Zelo zanimivo ja:).

Zanimivo. Ker jaz pa tebe berem in sem dobil občutek, da imaš ti problem s perfekcijo, ker zagovarjaš svoj perfekcionizem in nenehno trdiš, da si popolnoma zadovoljna. Pa čeprav je to možno le v pravljici. 🙂
Resnično zadovoljen človek ne rabi zagovarjati tega, da je zadovoljen. Ker preprosto je zadovoljen in tako deluje.

Eden izmed vidikov perfekcionizma je prav tako pohlep. Pohlep pa je res kriv za nastalo situacijo v tej družbi.
Če bi ljudje poznali zmernost, bi bilo za vse dovolj in nobene potrebe po revščini in izkoriščanju.

Če si tudi sam s sabo tako presneto zadovoljen, potem pusti tudi nas, da uživamo:). Zakaj bi me prepričeval, da ne morem biti? Maš stekleno kuglo?:) Ne moreš je imeti, ker je pri meni:))).

Perfekcionizem je rezerviran za ljudi, ki so obsedeni z življenjem v “okviru začrtanih pravil”. Za ljudi brez ustvarjalne domišljije, na kratko. Perfekcionist le izpopolnjuje že davno odkrito in dlakocepi okoli stvari, ki so jih definirali drugi. Talentirani ljudje niso nikoli perfekcionisti, ker je njihova opsesija ravno nasprotno, podajanje v sfere, ki še niso čisto definirane. Ljudje, ki se hvalijo s perfekcionizmom, v bistvu le povedo, da nimajo domišljije in da se trudijo zasledovati cilje, ki so jim jih predpisali drugi.

Eden izmed vidikov perfekcionizma je prav tako pohlep. Pohlep pa je res kriv za nastalo situacijo v tej družbi.
Če bi ljudje poznali zmernost, bi bilo za vse dovolj in nobene potrebe po revščini in izkoriščanju.[/quote]

Če je pohlepno živeti svoje življenje v polnosti, pol naj bo:).

Če te nekdo označi za lažnivca ali tatu, boš verjetno imel neko željo oziroma potrebo po tem, da zagovarjaš svojo iskrenost oziroma poštenost. Ali si samo tiho? :))

Če ti kratim tvoje zadovoljstvo ? 🙂
Saj pa nisi zraven mene. 🙂

Povem le svoje mnenje. Tako kot ti poveš svojega in se zaradi tvojega mnenja ne počutim nič manj zadovoljnega. Res pa jaz ne trdim, da sem popolnoma zadovoljen. 🙂

Res pa je tudi, da si pojem “popolnoma zadovoljen” različno razlagamo in s tem ga tudi različno rabimo. 🙂

Če te nekdo označi za lažnivca ali tatu, boš verjetno imel neko željo oziroma potrebo po tem, da zagovarjaš svojo iskrenost oziroma poštenost. Ali si samo tiho? :))[/quote]
Dokler me nekdo označi za tatu ali karkoli že, le preko foruma, se bom samo smejal. 🙂
Na sodišču pa bi seveda zagovarjal svojo nedolžnost.

A to je priročen izgovor za vse pohlepneže, kot so tajkuni, bankirji, razni direktorčki, ki so spravili na kant ogromno podjetij in na cesto na tisoče ljudi ? Niso naredili nič narobe, so le v polnosti živeli svoje življenje.

Če te nekdo označi za lažnivca ali tatu, boš verjetno imel neko željo oziroma potrebo po tem, da zagovarjaš svojo iskrenost oziroma poštenost. Ali si samo tiho? :))[/quote]
Dokler me nekdo označi za tatu ali karkoli že, le preko foruma, se bom samo smejal. 🙂
Na sodišču pa bi seveda zagovarjal svojo nedolžnost.

A to je priročen izgovor za vse pohlepneže, kot so tajkuni, bankirji, razni direktorčki, ki so spravili na kant ogromno podjetij in na cesto na tisoče ljudi ? Niso naredili nič narobe, so le v polnosti živeli svoje življenje.[/quote]

Zdaj ne vem…a ti braniš vse te ljudi, da jih ves čas omenjaš??? Ne moreš pogledati še na drugo stran?

Res pa je tudi, da si pojem “popolnoma zadovoljen” različno razlagamo in s tem ga tudi različno rabimo. :)[/quote]
Gre se za potrebo po sami trditvi. Kako si drugi razlagajo, pa nam je bolj ali manj vseeno.
Perfekcionist ne more biti nikoli popolnoma zadovoljen. Zato tu nekaj ne štima. 🙂

Ne razumem, koga bi naj branil in na katero stran bi naj pogledal ?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close