Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Nisem več lastnik a težijo za kao neplačane položnice za nazaj

Nisem več lastnik a težijo za kao neplačane položnice za nazaj

Odgovor na objavo uporabnika
omg, 17.09.2025 ob 10:37

nimas se ka sekirat, 17.09.2025 ob 10:03

Pomoč321, 17.09.2025 ob 09:48

Takole. Pregledala sem vse položnice, ki so plačane, zapiske odkljukane iz strani odvetnice.

Enako so mi ti iz sintala počeli že za leto 2023 pa vse do okt 2024. Potem pa je bilo to kar naenkrat pozabljeno in so se spravili na čas od okt 2024 do mar 2025. Zdaj se bodo vrjetno spravili še na zadnje 3 mesece, ko sem bila še lastnik.

Tudi, če res kakšne položnice nisi plačala, ti jaz vsekakor verjamem da si plačevala. Ker… težijo/so ti težili takorekoč za celi 2 leti. Samo taktiko spreminjajo. Najprej za določeno obdobje, potem poskusijo za drugo obdobje. Ker če res ne bi bilo nič plačano še iz leta 2023, bi morali terjati na drugačen način ne samo bebavo preko maila.

Daj, daj:

– za 2 leti nazaj so zadeve pozabljene

– ignorirajo dokazila

– taktizirajo, kar se jasno vidi po datumih.

Po njihovo rečeno nisi plačala NIČ. Če bi bilo res tako:

1. Verjetno sploh ne bi mogla prodat stanovanja

2. Ne bi težili sami preko maila

A to se ti zdaj že sama s sabo pogovarjaš?

Plačaj položnice in nehaj srati po forumu.

Nič se sama s sabo ne pogovarjam. Ne vem zakaj bi 2x plačevala položnice. Raje naj se oni zjasnejo zakaj ignorirajo dokazila. Obstajajo dokazila, nimam kaj plačevati.

računovodkinja iz JS, 17.09.2025 ob 10:40

Pomoč321, 17.09.2025 ob 10:34

računovodkinja iz JS, 17.09.2025 ob 09:54

Ja seveda se bodo – položnice so tvoja obveza za plačilo do dne, ko si dejansko prodala stanovanje. Pa še takrat je tvoja obveza morebitni poračun za nazaj.

Če si usklajevala oktobra 2024 in tudi uskladila, a si bila še vedno lastnica, so se nabirale nove položnice za november 2024 in naprej in za te si še vedno dolžna.

Oprosti, ampak tole je pa osnova!

Vse je plačano. VSE. To zadnje – okt, nov, dec, jan, feb, mar – sem poslala tudi dokazila, ki jih ignorirajo. Za nazaj pa nihče ne reče nič več. Odvetnica je vse pregledala, odkljukala. VSE. Jaz popolnoma razumem, da sem dolžna plačati za časa, ko sem bila lastnica in plačano je. Govorim o tem, da ignorirajo dokazila. Zdaj sem pa pregledovala stvari, tudi njihove maile za nazaj, ki segajo v 2023, in takrat so počeli isto. Opomin za opominom (preko maila), niso pa upoštevali dokazil. Potem je bilo to pozabljeno in so se spravili na novo obdobje.

Kot sem ti že napisala, naj ti pošljejo tvojo kartico za zadnja 3 leta, ti pa preglej, ali imajo zabeležene vsa tvoja plačila in ali imaš vse račune, ki so na kartici.

Ne glej, kaj je odvetnica kljukala leto in pol nazaj, naj pošljejo stanje na današnji dan. In to celotno kartico, ne samo odprtih postavk.

Potem pa ukrepaj naprej, pač glede na to, kaj boš po tem pregledu ugotovila. Lahko kartice in kopije prilepiš tudi prilepiš sem in bomo pomagali.

Azdaj pa naj še sem popa svoje osebne podatke? Omg ljudje ste res bolani. Na javni forum na popa svoje podatke. Pa sej ne morem verjet.

Avtorica, ne bodi neumna in ne limaj sem nič kar vsebuje tvoje podatke! Pomagali ti tukaj sigurno ne bodo. Vidiš, da trdijo, da ti nisi nič plačala kot, da imajo vpogled v to. Drži se svoje odvetnice, kontaktiraj jo in povej situacijo. In, nisi edina. To se dogaja vedno bolj pogosto. Predvsem poskušajo priti do denarja tam kjer vedo, da je človek dobil nek denar, dediščino, nekaj prodal. Če praviš, da imaš dokazila o plačilih, imaš dokazila, ne vem zakaj bi to lagala. Popolnoma razumem, da ne želiš dvakrat ali celo večkrat plačevat, nihče ne želi tega.

Omg, 17.09.2025 ob 10:53

Azdaj pa naj še sem popa svoje osebne podatke? Omg ljudje ste res bolani. Na javni forum na popa svoje podatke. Pa sej ne morem verjet.

Avtorica, ne bodi neumna in ne limaj sem nič kar vsebuje tvoje podatke! Pomagali ti tukaj sigurno ne bodo. Vidiš, da trdijo, da ti nisi nič plačala kot, da imajo vpogled v to. Drži se svoje odvetnice, kontaktiraj jo in povej situacijo. In, nisi edina. To se dogaja vedno bolj pogosto. Predvsem poskušajo priti do denarja tam kjer vedo, da je človek dobil nek denar, dediščino, nekaj prodal. Če praviš, da imaš dokazila o plačilih, imaš dokazila, ne vem zakaj bi to lagala. Popolnoma razumem, da ne želiš dvakrat ali celo večkrat plačevat, nihče ne želi tega.

Mislim, da sem jim celo nasedla na začetku in par položnic res plačala 2x. Zato pa zdaj spet poskušajo, ker jim je 1x že uspelo.

Pa ti veš, da obstaja edigs ali pa prekriješ osebne podatke s kosom papirja?

Ne bi bilo prvič, da bi kaj takega reševali tudi tu!

Komunale, Elektra, upravnika …. pač nič ne briga, ali je kdo dekaj dedoval, prodal, njih zanima samo stanje na karticah.

računovodkinja iz JS, 17.09.2025 ob 10:59

Pa ti veš, da obstaja edigs ali pa prekriješ osebne podatke s kosom papirja?

Ne bi bilo prvič, da bi kaj takega reševali tudi tu!

Komunale, Elektra, upravnika …. pač nič ne briga, ali je kdo dekaj dedoval, prodal, njih zanima samo stanje na karticah.

Zakaj pa potem ne upoštevajo dokazil?

Jaz od te dediščine nimam skoraj nič več, vse sem morala vrnit, ker sem si sposojala. Mama je samo za vse v zvezi z očetom, kamor spadajo tudi položnice, v manj kot letu dala več kot 15.000 eur. 6 položnic plačati 2x ni malo. Obstajajo dokazila, ki jih oni ignorirajo. Ne odgovorijo nikoli nič. Opomin za opominom. Rečejo nič. Ko že misliš, da so sprejeli dokazila, nov opomin. Plačam teh 6 položnic pa sem dobesedno na cesti, zase nimam za hrano in svoje položnice. Dediščine kar je sploh ostalo imam za druge nujne stvar, še to mi bo zmanjkalo.

Pomoč321, 17.09.2025 ob 11:51

Zakaj pa potem ne upoštevajo dokazil?

Jaz od te dediščine nimam skoraj nič več, vse sem morala vrnit, ker sem si sposojala. Mama je samo za vse v zvezi z očetom, kamor spadajo tudi položnice, v manj kot letu dala več kot 15.000 eur. 6 položnic plačati 2x ni malo. Obstajajo dokazila, ki jih oni ignorirajo. Ne odgovorijo nikoli nič. Opomin za opominom. Rečejo nič. Ko že misliš, da so sprejeli dokazila, nov opomin. Plačam teh 6 položnic pa sem dobesedno na cesti, zase nimam za hrano in svoje položnice. Dediščine kar je sploh ostalo imam za druge nujne stvar, še to mi bo zmanjkalo.

Zato pa pravim, natančno preglej VSE račune, ki so jih izstavili in preveri, ali imajo evidentirana vsa plačila.

In to boš lahko naredila, ko ti pošljejo kartico prometa za zadnjih par let.

Ti si lahko prepričana, da si oziroma sta z mamo plačale vse, v resnici pa nista, ker vseh računov nista dobili.

In plačati v enem letu 15.000 € za stare položnice – kaj 7-8 let ni bilo plačano nič? In kaki ostali stroški so še bili?

računovodkinja iz JS, 17.09.2025 ob 12:29

Zato pa pravim, natančno preglej VSE račune, ki so jih izstavili in preveri, ali imajo evidentirana vsa plačila.

In to boš lahko naredila, ko ti pošljejo kartico prometa za zadnjih par let.

Ti si lahko prepričana, da si oziroma sta z mamo plačale vse, v resnici pa nista, ker vseh računov nista dobili.

In plačati v enem letu 15.000 € za stare položnice – kaj 7-8 let ni bilo plačano nič? In kaki ostali stroški so še bili?

Oče je umrl marca 2023. Za februar 2023 ni plačal položnice (sem jo potem jaz). Prej je sam plačeval. Meni za nazaj ni nihče nič rekel, tudi opominov za nazaj ni. Začelo se je po njegovi smrti. Ko so me klicali za pošto (tudi položnice) sem šla takoj iskat in naslednji dan plačala. Torej – februar, marec in april 2023 je bilo plačano takoj vse naenkrat. Potem sem jih jaz klicala, če je kaj pošte in šla iskat in spet takoj plačala. Nakar začnejo prihajat opomini. Sem rekla naj mi začnejo pošiljat položnice na moj naslov, izključno na moj naslov, nič po mailu. Mi pošljejo opomine in novo položnico za tisti mesec. Jaz plačam vse – VSE, tudi opomine. Narobe! Morala bi najprej preveriti položnice, ki so že bile plačane ampak nisem razmišljala. Ampak, bil je mir nekaj časa. Jaz lepo sproti plačujem položnice naprej mesečno. Nakar mi oni spet pošljejo opomin na mail. Torej, na mail, čeprav sem jim že rekla, da prosim za položnice, vse v povezavi s položnicami, izključno na moj naslov. Junija je bila plačana zadnja položnica in potem sem prodala stanovanje. Od takrat je bil mir. Potem pa so začeli težiti za obdobje, ki sem ga že omenila. In ja, 3 položnice sem sigurno plačala 2x, ker sploh nisem razmišljala in plačala opomine kar tako. Kljub prošnji naj mi vse pošiljajo na moj naslov, so ponovno vse pošiljali na mail.

Najprej se sploh prepričaj, komu pišeš in komu pošiljaš dokazila.

Ker si za iste položnice nametala skupaj direktorja Sintal-a, pa direktorja oziroma lastnika AA Lipa, pa upravnika, pa še recepcijo AA Lipa.

Komu torej denar dolguješ oziroma kdo te terja in kam pošiljaš maile in dokazila?

Ok, kot razumem gre tukaj za položnice upravnika? Kaj pa vse ostalo? Ljudje a res ne vidite, da tukaj nekaj smrdi v tej Lipi. Od drugje očitno ne dobiva opominov. Tv, telefon, ne vem kaj v povezavi z banko recimo. Gre samo za upravnika. Če res ne bi bilo nič od nič plačano definitivno ne bi mogla prodat stanovanja in tudi iz banke bi jo verjetno že preganjali.

Lipa je smrad od poslopja in smrad od zaposlenih. Osebne izkušnje. Meni so enkrat poslali dokumente na moj elektronski naslov, moje osebne zadeve, zraven pa za vsaj 10 ostalih stanovalcev njihove podatke, dolgove, račune. Vsi smo lahko videli zasebne podatke drugih – kdo je kaj plačal, kdo ne, kdo ima svojce, ki bi morali plačat. Tam je mafija, težka mafija. Zasebne zadeve tam nikoli niso zasebne in okoli jih pošiljajo zaposleni.

Zakaj zgubljaš toliko časa na forumu? Dali so ti vse uporabne nasvete, več ti nihče ne more svetovati. Na tebi je, da spraviš zadeve v prakso.

Avtorica, kot že omenjeno, zahtevaj kartico in bo hitro jasno.

Sicer pa je bila ta Lipa začetek cigajneraja v nekoč lepi, mirni, urejeni Šiški. Če se zapelješ mimo z zadnje strani, vidiš odprto smetišče kar za stavbo. Na velikem kupu so nametani stari jogiji in druga navlaka. To je že vsaj nekaj mesecev. Idealno za podgane in še kaj se lahko zaredi v tisti svinjariji.

Pomoč321, 17.09.2025 ob 12:58

Oče je umrl marca 2023. Za februar 2023 ni plačal položnice (sem jo potem jaz). Prej je sam plačeval. Meni za nazaj ni nihče nič rekel, tudi opominov za nazaj ni. Začelo se je po njegovi smrti. Ko so me klicali za pošto (tudi položnice) sem šla takoj iskat in naslednji dan plačala. Torej – februar, marec in april 2023 je bilo plačano takoj vse naenkrat. Potem sem jih jaz klicala, če je kaj pošte in šla iskat in spet takoj plačala. Nakar začnejo prihajat opomini. Sem rekla naj mi začnejo pošiljat položnice na moj naslov, izključno na moj naslov, nič po mailu. Mi pošljejo opomine in novo položnico za tisti mesec. Jaz plačam vse – VSE, tudi opomine. Narobe! Morala bi najprej preveriti položnice, ki so že bile plačane ampak nisem razmišljala. Ampak, bil je mir nekaj časa. Jaz lepo sproti plačujem položnice naprej mesečno. Nakar mi oni spet pošljejo opomin na mail. Torej, na mail, čeprav sem jim že rekla, da prosim za položnice, vse v povezavi s položnicami, izključno na moj naslov. Junija je bila plačana zadnja položnica in potem sem prodala stanovanje. Od takrat je bil mir. Potem pa so začeli težiti za obdobje, ki sem ga že omenila. In ja, 3 položnice sem sigurno plačala 2x, ker sploh nisem razmišljala in plačala opomine kar tako. Kljub prošnji naj mi vse pošiljajo na moj naslov, so ponovno vse pošiljali na mail.

Zdajle ni pomembno, kaj so ti pošiljali po mailu, kaj si ti odgovarjala – pošljejo naj ti kartico od 1.1.2023 naprej in tam preveriš, ali je bilo res enkrat na mesec računano, ali je 12 računov, kdaj si ti plačala, ali je vse zabeleženo. Če si plačala račune in tudi opomine, mora biti razvidno tudi to.

Lahko je pri plačilu prišlo do napake, ti nisi napisala v sklic številke računa, plačala si “Francka Kovačeva”, tako vidijo na izpisku,  račun pa je bil izstavljen na “Toneta Kmeta” in nakazilo ostaja nerazporejeno.

Ravno zato ti pravim, pridobi kartico in preglej! Od začetka leta, ko je oče umrl, pa vse do danes.

Pa dobro, a ne vidite da ženska vleče temo naprej in si sproti izmišlja, enkrat omenja upravnika, drugič Sintal, tretjič recepcijo in ves čas  piše dvoumno z namenom da bi ljudje spraševali in nadaljevali temo?  Piše tudi pod več nicki in sama sebi pritrjuje.

računovodkinja iz JS, 17.09.2025 ob 13:41

Zdajle ni pomembno, kaj so ti pošiljali po mailu, kaj si ti odgovarjala – pošljejo naj ti kartico od 1.1.2023 naprej in tam preveriš, ali je bilo res enkrat na mesec računano, ali je 12 računov, kdaj si ti plačala, ali je vse zabeleženo. Če si plačala račune in tudi opomine, mora biti razvidno tudi to.

Lahko je pri plačilu prišlo do napake, ti nisi napisala v sklic številke računa, plačala si “Francka Kovačeva”, tako vidijo na izpisku,  račun pa je bil izstavljen na “Toneta Kmeta” in nakazilo ostaja nerazporejeno.

Ravno zato ti pravim, pridobi kartico in preglej! Od začetka leta, ko je oče umrl, pa vse do danes.

Dobivala sem prednapisane položnice, z imenkm in priimkom, sklicom… kam naj bi kaj napisala, če je bilo vedno že vse izpolnjeno? Potem so oni naredili napako. Kako naj pa plačam nekaj česar sploh dobila nisem? Vedno samo preko maila, da moram plačat nekaj česar sploh ni. Kaj naj plačam? Nimam nič – položnica, cena, komu,… saj nič nimam. Položnice, ki sem jih dobivala do junija so bile prednapisane. Drugega sploh dobila nisem. Jaz lahko plačam ne vem 50 eur. Ja kaj pa če ni 50 eur? Če je kaj ostalo, ne vem, izpred 10 let, da oče ni plačal, jaz tega nimam, ne vem koliko je treba plačat, jaz tega nikoli dobila nisem. Položnice, ki sem jih dobivala so bile od feb 2023 do jun 2025, to je plačano.

Pomoč321, 17.09.2025 ob 14:20

Dobivala sem prednapisane položnice, z imenkm in priimkom, sklicom… kam naj bi kaj napisala, če je bilo vedno že vse izpolnjeno? Potem so oni naredili napako. Kako naj pa plačam nekaj česar sploh dobila nisem? Vedno samo preko maila, da moram plačat nekaj česar sploh ni. Kaj naj plačam? Nimam nič – položnica, cena, komu,… saj nič nimam. Položnice, ki sem jih dobivala do junija so bile prednapisane. Drugega sploh dobila nisem. Jaz lahko plačam ne vem 50 eur. Ja kaj pa če ni 50 eur? Če je kaj ostalo, ne vem, izpred 10 let, da oče ni plačal, jaz tega nimam, ne vem koliko je treba plačat, jaz tega nikoli dobila nisem. Položnice, ki sem jih dobivala so bile od feb 2023 do jun 2025, to je plačano.

ZATO PA NAJ TI POŠLJEJO KARTICO!

smešno, 17.09.2025 ob 13:55

Pa dobro, a ne vidite da ženska vleče temo naprej in si sproti izmišlja, enkrat omenja upravnika, drugič Sintal, tretjič recepcijo in ves čas  piše dvoumno z namenom da bi ljudje spraševali in nadaljevali temo?  Piše tudi pod več nicki in sama sebi pritrjuje.

Sintal je upravnik Lipe.

računovodkinja iz JS, 17.09.2025 ob 14:22

ZATO PA NAJ TI POŠLJEJO KARTICO!

Joj. Pa če očitno nočejo. Kolilokrat sem jim že rekla naj mi pošljejo vse položnice, ves čas jim govorim, da kar sem dobila sem plačala. Če je kaj ostalo, jaz ne vem, prosim naj mi pošljejo po pošti vse kar ni plačano. Nič. Jaz o teh karticah ne vem nič, zato sem vedno rekla, da kar manjka naj mi pošljejo na moj naslov. Nič. Ves čas pošiljajo samo maile.

Pomoč321, 17.09.2025 ob 14:31

Joj. Pa če očitno nočejo. Kolilokrat sem jim že rekla naj mi pošljejo vse položnice, ves čas jim govorim, da kar sem dobila sem plačala. Če je kaj ostalo, jaz ne vem, prosim naj mi pošljejo po pošti vse kar ni plačano. Nič. Jaz o teh karticah ne vem nič, zato sem vedno rekla, da kar manjka naj mi pošljejo na moj naslov. Nič. Ves čas pošiljajo samo maile.

Saj imaš odvetnico, naj ona zahteva, če tebi ne pošljejo.

Pa ne vse položnice, naj ti pošljejo kartico – tam so navedeni VSI izdani računi in VSA prejeta plačila.

Recimo, da je ostalo nekaj odprtega za nazaj, ko je bil oče še živ. Jaz sem bila 2x tam, na recepciji, tja pride vsa pošta. Bil je en opomin za časa, ko je bil oče še živ – za feb 2023. Zakaj že takrat ni bilo vseh opominov, če res obstajajo? Vse ostalo, odkar je oče pokojni, sem plačala.

Če nekaj ostaja odprto za nazaj, zakaj mi tega niso dali že prej tako kot za feb 2023? Kot, da bi čakali, da bo vse končano, si človek lahko oddahne in potem bum.

No pa smo prišli do bistva, o katerem je avtorica razpredala že v tisti stari temi.

Oče je ostal dolžan, ona noče plačati češ, zakaj ji niso prej poslali položnic.  Napaka na strani upravnika, ki jo ni pravočasno zagrabil za goltanec in preprečil dedovanje dokler niso pokriti vsi dolgovi zapustnika.

No ja, najboljša pa tista, da so ji, pa ceprav samo za feb. 23 (ostale je pozabila omeniti) poslali opomin, ker je dobila denar od prodaje. ☺️?☺️☺️☺️

hehehehehe, 17.09.2025 ob 15:06

No pa smo prišli do bistva, o katerem je avtorica razpredala že v tisti stari temi.

Oče je ostal dolžan, ona noče plačati češ, zakaj ji niso prej poslali položnic.  Napaka na strani upravnika, ki jo ni pravočasno zagrabil za goltanec in preprečil dedovanje dokler niso pokriti vsi dolgovi zapustnika.

Kako naj nekaj plačam, če tega sploh ne vem? Jaz teh opominov niti videla nisem, če obstajajo. Jaz pravim, če, glede na poste “računovodkinje”. Ja, halo, lahko nekaj obstaja, ampak jaz tega nikoli nisem niti videla. Prosila sem jih naj vse položnice pošljejo na moj naslov. Pa so pošiljali tiste za sproti. Kako naj bi vedela, da obstaja še kaj drugega? Ja, seveda, bom po zraku plačala, neznano ceno, neznan sklic, neznano kam. Vedno lahko obstaja, ampak ne moreš plačati nekaj česar nimaš. Bom plačala prispevke klošarjem, saj bo ok, cene nimam, sklica nimam, bom plačala pomoči potrebnim in bo to veljalo za Lipo ali upravnika ali stanovanje. Bom plačala ” neznamo kam, neznano ceno”.

Opominov v bistvu ni več treba pošiljat, zato izpusti pošto, pa recepcijo, pa ne vem koga še. In ja, plačat moraš tudi za nazaj, ker si podedovala očitno tudi dolgove.

Kaj narediti, so ti svetovali že zgoraj. Pa še enkrat – ne rabiš položnic, rabiš kartico. Od Sintala, če te oni terjajo. Nima nič s tem Lipa, niti recepcija, niti direktor Lipe, še manj mesar v Mercatorju.

samo si res težka, 17.09.2025 ob 15:23

Opominov v bistvu ni več treba pošiljat, zato izpusti pošto, pa recepcijo, pa ne vem koga še. In ja, plačat moraš tudi za nazaj, ker si podedovala očitno tudi dolgove.

Kaj narediti, so ti svetovali že zgoraj. Pa še enkrat – ne rabiš položnic, rabiš kartico. Od Sintala, če te oni terjajo. Nima nič s tem Lipa, niti recepcija, niti direktor Lipe, še manj mesar v Mercatorju.

A razumeš, da jaz v življenju nisem slišala za nobeno kartico. Jaz sem jim vedno odgovorila ob opominu na mailu, naj mi pošljejo na moj naslov, ker takole preko maila ne vem kaj hočejo, ne vem kaj moram plačat. Nikoli mi niso nič poslali na moj domači naslov, samo položnice za sproti.

Aja, pa mimogrede, sem se pred kratkim pogovarjala s sosedo, ki je bolj pozabljiva pri plačevanju položnic, pa pogosto je ni doma. In je rekla, da vsakič dobi opomin v obliki položnice kadar kaj pozabi plačat. Torej ja, se pošiljajo opomini in to normalno v domači poštni nabiralnik kot druge položnice.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close