Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Nisem več lastnik a težijo za kao neplačane položnice za nazaj

Nisem več lastnik a težijo za kao neplačane položnice za nazaj

Pred približno 2 mesecema sem že pisala sem. Skratka prodala stanovanje po pokojnem očetu…

Že nekaj časa pa mi težijo (po mailu), da za nazaj niso plačane položnice. Plačala sem vse in jim tudi poslala dokazila. In danes mi spet težijo, da ni plačano. Ko sem 2 meseca nazaj poslala dokazila, so bili do zdaj tiho. Danes pa spet mail o neporavnanih obveznostih in, da moram plačat takoj, enako že 2x pred tem.

Wtf?? Ima kdo kakšen nasvet?

pošlji ponovno priporočeno s povratnico,pa svoj mobi….če jim ne bo kaj jasno…tako bi jaz ali pokliči,sigurno je tel.nekje napisan,lp

tu pomaga uraden dopis od odvetnika…, po navadi je potem takoj mir.

Ne rabiš nobenega odvetnika.  Pošlji dokazila skupaj s spremnim dopisom, da ponovno pošiljaš dokazila in da boš v prihodnje njihove dopise dojemala kot nadlegovanje in ustrezno ukrepala.  Pošlji priporočeno s povratnico, tako da boš imela črno na belem, da so pošto prejeli.

Ne rabis odvetnika. To ti lahko chat gpt napise zelo uradno.

Kako naj pošljem original dokazila? Ali kopije? Če pošljem original jih jaz ne bom imela, oni pa lahko še naprej težijo in ne bom imela več kako dokazat. Vsaj 2x sem že poslala dokazila, sicer po mailu, ker so tudi oni mail poslali, ampak nikoli niso dali nikakršnega fit backa.

itak zastarajo zadeve po dobrem letu

Odgovor na objavo uporabnika
še malo počakaj, 16.09.2025 ob 11:28

itak zastarajo zadeve po dobrem letu

Traja že več kot 1 leto, vsake toliko časa težijo. Ene 2x sem jih ignorirala, 1x samo odgovorila, 2x poslala dokazila… 1x na začetku pa je bila celo odvetnica tam.

A kdo tukaj ve kam pisati direktorju Sintala, ki ima čez AA LIPA? Namreč ženska, ki mi ves čas pošilja maile, da obveznosti niso poravnane, vsakič ignorira, ko pošljem dokazila. Pošljem dokazila in od nje ne bu ne mu, potem čez 2 meseca pa ponovno, da obveznosti niso poravnane. Jaz nimam več nič s tem. Začeli so mi težit za neporavnane obveznosti od OKT lansko leto do MAR letos. Vse to je plačano in poslana dokazila, ženska blesava pa dokazila ves čas ignorira.  Vse skupaj pa me nadlegujejo že od leta 2023, ko je oče umrl. Čeprav sem prve položnice plačala vse naenkrat takoj, ko sem jih prejela. Druge pa pač vsako posebej mesečno. Kdo je direktor tega objekta oz sintala – AA LIPA!??? Zakaj hudiča bi morala jaz plačevati nekaj kar je jasno, dokazano plačano? A so to res samo poskusi izsiljevanja? Ker popolnoma ignorirajo dokazila, sploh, ne bu ne mu. Počakajo 2 meseca in spet udarijo.

Pomoč321, 16.09.2025 ob 11:18

Kako naj pošljem original dokazila? Ali kopije? Če pošljem original jih jaz ne bom imela, oni pa lahko še naprej težijo in ne bom imela več kako dokazat. Vsaj 2x sem že poslala dokazila, sicer po mailu, ker so tudi oni mail poslali, ampak nikoli niso dali nikakršnega fit backa.

Potem skopiraj plačane položnice in pošlji v kuverti.  Priporočeno s povratnico.

Če je seveda res plačano  😀  če ni, boš morala plačati z obrestmi vred oz. dobiš izterjavo.  Nič ne bo zastaralo, pravne službe poskrbijo da gredo v izterjavo pred zastaralnim rokom.

Skeniraj in pošlji po klasični pošti s povratnico.  avedi tudi, kolikokrat so poslano že prejeli in na kakšen način (e mail) in naj te ne nadlegujejo več.
Če ti na mail odgovorijo in nimaš potrdila, da so ga prebrali, nimaš dokazila, da so že karkoli prejeli.

Ma kaki original! Tega ne daš nikoli iz rok.

Kopije se pošlje!

In res-priporočeno z povratnico in jih opozoriš, naj te ne nadlegujejo več!

Anonimno 5998, 16.09.2025 ob 15:46

Potem skopiraj plačane položnice in pošlji v kuverti.  Priporočeno s povratnico.

Če je seveda res plačano  😀  če ni, boš morala plačati z obrestmi vred oz. dobiš izterjavo.  Nič ne bo zastaralo, pravne službe poskrbijo da gredo v izterjavo pred zastaralnim rokom.

Plačano je! Če pošljem original dokazila jih potem jaz ne bom imela. In če že zdaj tako dolgo težijo verjetno ne bojo nehali. Potem pa niti dokazil ne bom več imela. Pač original dokazil. Glede na to, da sem že 3x poslala dokazila in 3x so to ignorirali, lahko kaj pa vem, potem vse skupaj vržejo v smeti, če pošljem po pošti. Če pošljem priporočeno s povratnico bom mela samo dokaz, da sem nekaj poslala, ne pa kaj. Poslat bi morala kot razumem tej ženski, ki ima to čez, ampak če me je že do zdaj ignorirala in samo zahtevala, lahko tudi potem dokaze vrže stran. A zato, ker sem prodala stanovanje in dobila pač dejansko najnižjo možno vrednost stanovanja, ker je večina stanovanj tam v ku***  in poceni, da bom pa zdaj po 5x plačevala že plačane položnice? Hudiča polovico sem morala vrnit, ker sem si sposojala, da sem vse lahko plačala, jesti moram, plačevati svoje položnice… To kur**** stanovanje bi resnično morala pustiti tem usrancem aa lipa!!! Bi imela vsaj mir.

kaj pa če bi, 16.09.2025 ob 16:06

Ma kaki original! Tega ne daš nikoli iz rok.

Kopije se pošlje!

In res-priporočeno z povratnico in jih opozoriš, naj te ne nadlegujejo več!

s povratnico*

Pomoč321, 16.09.2025 ob 16:06

Plačano je! Če pošljem original dokazila jih potem jaz ne bom imela. In če že zdaj tako dolgo težijo verjetno ne bojo nehali. Potem pa niti dokazil ne bom več imela. Pač original dokazil. Glede na to, da sem že 3x poslala dokazila in 3x so to ignorirali, lahko kaj pa vem, potem vse skupaj vržejo v smeti, če pošljem po pošti. Če pošljem priporočeno s povratnico bom mela samo dokaz, da sem nekaj poslala, ne pa kaj. Poslat bi morala kot razumem tej ženski, ki ima to čez, ampak če me je že do zdaj ignorirala in samo zahtevala, lahko tudi potem dokaze vrže stran. A zato, ker sem prodala stanovanje in dobila pač dejansko najnižjo možno vrednost stanovanja, ker je večina stanovanj tam v ku***  in poceni, da bom pa zdaj po 5x plačevala že plačane položnice? Hudiča polovico sem morala vrnit, ker sem si sposojala, da sem vse lahko plačala, jesti moram, plačevati svoje položnice… To kur**** stanovanje bi resnično morala pustiti tem usrancem aa lipa!!! Bi imela vsaj mir.

Če je res plačano, lahko tudi vse skupaj ignoriraš.  Itak ti nihče ne more nič.  Ne vem zakaj se sekiraš, če si plačala?  Vse skupaj bolj deluje tako, da oče ni plačeval položnic, ti pa si po njegovi smrti prodala stanovanje in te zdaj terjajo.  Druge razlage ne vidim.

Jaz mislim, da če res ne bi plačala, bi jo terjali že kako drugače, že zdavnaj, če to sega še v oktober 2024. Ne šele zdaj, že veliko prej. Pomoje gre samo za poskuse izsiljevanja, ker vedo, da si dobila denar od prodaje.

dolgo, 16.09.2025 ob 16:28

Jaz mislim, da če res ne bi plačala, bi jo terjali že kako drugače, že zdavnaj, če to sega še v oktober 2024. Ne šele zdaj, že veliko prej. Pomoje gre samo za poskuse izsiljevanja, ker vedo, da si dobila denar od prodaje.

Sploh ni res.  V Lipi se plačuje stroške upravniku. Preko upravnika se vsi postopki zavlečejo.  Saj ni minilo niti leto dni od datumov položnic.

Začeli so mi težit za neporavnane obveznosti od OKT lansko leto do MAR letos. Vse to je plačano in poslana dokazila, ženska blesava pa dokazila ves čas ignorira.  Vse skupaj pa me nadlegujejo že od leta 2023, ko je oče umrl. Čeprav sem prve položnice plačala vse naenkrat takoj, ko sem jih prejela.

A lahko tole malo razložiš?  Precej nejasno je napisano.

Napišeš dopis, da je vse plačano, priložiš KOPIJE plačil in zahtevala, da te v roku 8 dni obvestijo o svojih ugotovitvah. On dopišeš, da če odgovora ne bo, smatraš zadevo za zaključeno.

Pošlješ priporočeno s povratnico.

Ali-

-si ti lažnivka in nisi plačala vseh položnic

-si ti vse plačala in nisi poslala kopij vseh potrdil o plačanju

-si vse skupaj izmišljaš

Kaj je res?

kaj je to?, 16.09.2025 ob 16:39

Začeli so mi težit za neporavnane obveznosti od OKT lansko leto do MAR letos. Vse to je plačano in poslana dokazila, ženska blesava pa dokazila ves čas ignorira.  Vse skupaj pa me nadlegujejo že od leta 2023, ko je oče umrl. Čeprav sem prve položnice plačala vse naenkrat takoj, ko sem jih prejela.

A lahko tole malo razložiš?  Precej nejasno je napisano.

Najverjetneje od leta 2023 ali še od prej položnice niso bile plačane. Avtorica je ob očetovi smrti izvedela, da veliko položnic ni bilo plačanih. Od okt lansko leto do mar letos je položnice poravnala. Predstavljam si, da obstajajo še kakšne položnice izpred okt lansko leto, ki niso poravnane. Zakaj bi ji sicer težili? Morda za kakšne položnice, ki jih avtorica sploh nima, in bogve kje so – med očetovimi dokumenti, ki jih ni v celoti pregledala ali jih je po nesreči vrgla stran …

A so ti točno specificirali, kateri račun ni bil plačan ali samo po splosnem terminu, da iz naslova xy ni bilo poravnano? Sem kot predhodnik pomislila, da oče kaj ni plačal, pa ti s tem nisi seznanjena. Pa saj greš lohk do njih in potem tam urejàš in ob preverbi pol izdajo potrdilo, da je poravnano. Ne urejaj po telefonu nič. Če pa nič ne zaleže, jim pa naj odvetnik napiše dopis z dokazili ter zaključkom, da v kolikor ne prenehajo nadlegovati, bo xy. Sicer eni se včasih gredo, če rata, rata. ?

Mi smo se v šoli učili, pri pravu, če v tem primeru, položnica za tisti mesec ni poravnana v 3 mesecih, terjajo, ne samo opozarjajo. Tukaj gre pa za pol leta “neplačanih” položnic, ki “niso plačane” že – naslednji mesec bo 1 leto, če sem prav zračunala. In spet, kot sem razumela, jo pa nadlegujejo že 2 leti? Se pravi, zakaj se do zdaj ni še nič konkretnko premaknilo? Padajo le opozorila. In to po mailu. Če bi Sintal bil resen in, če res ne bi plačala, bi tudi oni pomoje začeli pošiljati po uradni pošti oziroma bi pač poslali opomin v obliki položnice, kot to naredijo vsi ostali. Tudi spl pošlje opomin v obliki položnice in ne nekih bednih opozoril po mailu.

Včasih smo šli- osebno- urejat take zadeve …in si se tam na licu mesta pogovorili , dotično dokazovali, imel dokumentacijo pripravljeno in pošlihtano za vpogled in tak dalje…Zdaj , ko je pa vse vamo- tamo po kompu …je pa zmešnjava…Dogovori se za –osebni – obisk te osebe , ki to ureja in se tam vse zmenite , preglejte, dokazujte …pa bo mir, verjemi.

Že na začetku (2023 oz. začetek 2024) so težili. Sem ignorirala. Ni bilo več teženja. Potem so začeli težit za čas okt, nov, dec 2024 in jan, feb, mar 2025. Tisto iz leta 2023 je pa kar pozabljeno. Ravno to je tisto kar mi je čudno, kot da vsakič znova poskušajo z drugačnimi datumi. Ja, res je, oče ni plačal dveh položnic še za časa, ko je bil živ ampak to sem poravnala takoj ko sem tiste položnice tudi dobila. Prav tako nam je ravno za ta čas (ko naj ne bi bilo plačano) pomagala tudi odvetnica, je ravno za ta čas pisala datume položnic na papir in obkrožila kaj je že prišlo in je plačano. In vse položnice za ta čas so, tako kot tudi ostale, plačane, preverjeno in zapisano tudi iz njene strani.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close