Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Nisem več lastnik a težijo za kao neplačane položnice za nazaj

Nisem več lastnik a težijo za kao neplačane položnice za nazaj

Saj si si sama odgovorila, če je res tako, kot pišeš.

Če je vse plačano, potem naj te kar tožijo oz. vložijo izvršbo, uspeli pa ne bodo nič.

Na niti eno moje vprašanje ni odgovorila. Samo bluzi tu gor.

Če je imela odvetnico, mora biti vse jasno.

Ali pa ne, ker je ta avtorica mešalka megle.

Odgovor na objavo uporabnika
Pomoč321, 16.09.2025 ob 17:18

Že na začetku (2023 oz. začetek 2024) so težili. Sem ignorirala. Ni bilo več teženja. Potem so začeli težit za čas okt, nov, dec 2024 in jan, feb, mar 2025. Tisto iz leta 2023 je pa kar pozabljeno. Ravno to je tisto kar mi je čudno, kot da vsakič znova poskušajo z drugačnimi datumi. Ja, res je, oče ni plačal dveh položnic še za časa, ko je bil živ ampak to sem poravnala takoj ko sem tiste položnice tudi dobila. Prav tako nam je ravno za ta čas (ko naj ne bi bilo plačano) pomagala tudi odvetnica, je ravno za ta čas pisala datume položnic na papir in obkrožila kaj je že prišlo in je plačano. In vse položnice za ta čas so, tako kot tudi ostale, plačane, preverjeno in zapisano tudi iz njene strani.

Ja, saj si lepo napisala – odvetnica je preverila da je nekaj prišlo in bilo plačano, nekaj ni prišlo in ni bilo plačano.  In za tiste neplačane položnice te zdaj terjajo.  Ti pa si medtem prodala stanovanje in zdaj misliš, da tistega ni treba plačati.

Evo, se mi je zdelo, da si ti že pisala o teh neplačanih položnicah.  In ja, POLOŽNIC NISI PLAČALA.

Torej, zakaj lažeš?  Še vedno si dolžna in zato te terjajo.

Tudi tole temo si odprla:

..https://forum.zurnal24.si/forum/tema/stanovanje-pokojnega-25126207/

Krompirjevi olupki, 16.09.2025 ob 16:46

Ali-

-si ti lažnivka in nisi plačala vseh položnic

-si ti vse plačala in nisi poslala kopij vseh potrdil o plačanju

-si vse skupaj izmišljaš

Kaj je res?

Na kaj ti moram tukaj odgovorit, če je vse samo žaljenje? Položnice so plačane. Ponavadi nikoli kar avtomatično ne pošiljaš dokazov. Jih še nikoli nismo, samo plačali račune in nikoli ni bilo problemov. Ko so mi prejšnjič poslali opozorilo sem takoj poslala dokazila, do zdaj nihče ne bu ne mu. Plačani računi, poslana dokazila, tišina iz njihove strani. Po skoraj 2 mesecih spet, za iste položnice kot sem že poslala dokazila. Dokazila so popolnoma ignorirali.

logično, 16.09.2025 ob 17:27

Ja, saj si lepo napisala – odvetnica je preverila da je nekaj prišlo in bilo plačano, nekaj ni prišlo in ni bilo plačano.  In za tiste neplačane položnice te zdaj terjajo.  Ti pa si medtem prodala stanovanje in zdaj misliš, da tistega ni treba plačati.

Nekaj kar ni še prišlo, še ne moreš plačat. Ona je pisala za že prispele položnice za nazaj in za položnice, ki še niso prišle, prišle pa so par dni po tem, ko je ona to pisala. In od mene zahtevala, da ko bojo plačane tudi njej pošljem dokazilo. Nobenih problemov, ker je bilo vse poravnano. Šele ko smo vsi mislili, da je vse ok – od nikogar niti glasu. Zadnja položnica je bila plačana junija iz moje strani, od takrat nisem več lastnica.  Tudi odvetnica je po pregledu vseh papirjev, dokazil, položnic potrdila, da je zdaj vse ok in zadeva zaključena. Prav tako je rekla, če te zadeve ne bi bile poravnane, ne bi mogla prodat stanovanja. Nihče nič. Vse ok. Po vsem tem pa ponovno, da ni plačano.

Nič nisi plačala.

Dokazila o plačanem dolgu ne more in ne bo nihče ignoriral. To je vsakomur jasno. Ker , dokazilo je dokazilo in to je dokazljivo tudi na sodišču.

Torej,če imaš vsa dokazila, da si plačala vse, zakaj potem taka panika?

In,kot so ti že svetovali, zberi vsa dokazila, zmeni se za termin in  jih odnesi do  tistih,ki praviš, da te terjajo za plačila. Seveda jim naredi kopije plačil.

Btw , koliko si stara? Če si znala prodati stanovanje je čudno, da ne znaš urediti teh stvari. Kdo ve ,zakaj?:)

Si plačala vse položnice, ki si jih imela, nisi pa plačala položnic, ki so bile ozdravljene, a jih nisi dobila v roke.

Po možnosti pri plačevanju nisi navedla sklica in po zakonu se pokrivajo najstarejši neplačani računi in zato lahko dobiš opomin tudi za tiste račune, za katere misliš, da si že plačani.

Zahtevajo, da ti izpišejo celotno tvojo kartico prometa in boš lahko sama preverila, kaj je plačano in kaj ne.

Moja odvetnica ima kopije vseh plačil, originali pa so pri meni. Pogovarjamo se lahko samo še na sodišču in sinjsko drago bo za njih!

Pomoč321, 16.09.2025 ob 11:18

Kako naj pošljem original dokazila? Ali kopije? Če pošljem original jih jaz ne bom imela, oni pa lahko še naprej težijo in ne bom imela več kako dokazat. Vsaj 2x sem že poslala dokazila, sicer po mailu, ker so tudi oni mail poslali, ampak nikoli niso dali nikakršnega fit backa.

Vedno fotokopije. Z originali se operira na sodišču, če bo zadeva prišla do tja. Velja za vsa dokazila. Nikdar in nikoli se ne da originalov iz rok, nikomur.

en sam bla bla bla bla bla

ji je dolgčas,ko tako dežuje…….

Krompirjevi olupki, 16.09.2025 ob 17:51

Dokazila o plačanem dolgu ne more in ne bo nihče ignoriral. To je vsakomur jasno. Ker , dokazilo je dokazilo in to je dokazljivo tudi na sodišču.

Torej,če imaš vsa dokazila, da si plačala vse, zakaj potem taka panika?

In,kot so ti že svetovali, zberi vsa dokazila, zmeni se za termin in  jih odnesi do  tistih,ki praviš, da te terjajo za plačila. Seveda jim naredi kopije plačil.

Btw , koliko si stara? Če si znala prodati stanovanje je čudno, da ne znaš urediti teh stvari. Kdo ve ,zakaj?:)

Ni panika, ampak to, da so tako vsiljivi, da ignorirajo dokazila, ki sem jih zdaj poslala že 3x. Ne rečejo nič. Počakajo par tednov in spet opomin po mailu. Včasih imam že občutek, da imajo avtomatsko naštimano pošiljanje opomina. Odgovorijo nikoli.

Stanovanja nisem prodala jaz, ampak odvetnica. Jaz sem samo hodila stvari podpisovat. Odvetnica je našla kupca, urejala papirje, jaz sem samo podpisala pri notarju.

Racunovodkinja iz JS, 16.09.2025 ob 17:57

Si plačala vse položnice, ki si jih imela, nisi pa plačala položnic, ki so bile ozdravljene, a jih nisi dobila v roke.

Po možnosti pri plačevanju nisi navedla sklica in po zakonu se pokrivajo najstarejši neplačani računi in zato lahko dobiš opomin tudi za tiste račune, za katere misliš, da si že plačani.

Zahtevajo, da ti izpišejo celotno tvojo kartico prometa in boš lahko sama preverila, kaj je plačano in kaj ne.

Položnice so že napisane, sklic, vse to, kot vse ostale položnice, že prednapisane iz njihove strani.

Potem naj ti odvetnica reši še ta problem. In zakaj ji nisi predala  še  tega primera,če ti je že , kot praviš ti, prodajala stanovanje?

Zdaj pa res ne vem, ali bluziš  iz dolgočasja, ali lažeš ali  ti paše vzbujati pozornost?

Normalen človek bi razumel,kar so ti napisali tu gor.

Kam pašeš?

Pomoč321, 16.09.2025 ob 10:24

Pred približno 2 mesecema sem že pisala sem. Skratka prodala stanovanje po pokojnem očetu…

Že nekaj časa pa mi težijo (po mailu), da za nazaj niso plačane položnice. Plačala sem vse in jim tudi poslala dokazila. In danes mi spet težijo, da ni plačano. Ko sem 2 meseca nazaj poslala dokazila, so bili do zdaj tiho. Danes pa spet mail o neporavnanih obveznostih in, da moram plačat takoj, enako že 2x pred tem.

Wtf?? Ima kdo kakšen nasvet?

pošlji pisno, po pošti, priporočeno.

Kopije seveda

Kakšne vrednosti so v igri?

Zadeva je zelo preprosta. Če se  preko mejlov nič ne spremeni, je potrebno spremenit komunikacijo.

Osebni obisk, telefonski klic, video konferenca, …

Naslednji korak je prijava policiji, inšpektorju, … Če imaš res čiste roke.

Jaz pa nečesa ne razumem. Zakaj velja, če oni pošljejo opomin po elektonski pošti, ne velja pa, če ona pošlje dokazila elektronsko? Zakaj nič ne odgovorijo? Zakaj se delajo neumne? Če res že toliko časa ni plačala zakaj ji ves čas pošiljajo elektronsko in ne pošljejo na dom? Saj sem imel jaz opravka tud z Lipo. Grozni ljudje zaposleni. Na recepciji motenka, ki jo ne bo dal niti za čistilko.

Pomoč321, 16.09.2025 ob 18:18

Položnice so že napisane, sklic, vse to, kot vse ostale položnice, že prednapisane iz njihove strani.

Naj ti pošljejo tvojo kartico prometa, da boš videla, koliko je plačanih računov in boš lahko prevelika, ali so evidentirali vsa plačila in seveda, ali si dejansko dobila res vse račune.

Takole. Pregledala sem vse položnice, ki so plačane, zapiske odkljukane iz strani odvetnice.

Enako so mi ti iz sintala počeli že za leto 2023 pa vse do okt 2024. Potem pa je bilo to kar naenkrat pozabljeno in so se spravili na čas od okt 2024 do mar 2025. Zdaj se bodo vrjetno spravili še na zadnje 3 mesece, ko sem bila še lastnik.

Pomoč321, 17.09.2025 ob 09:48

Takole. Pregledala sem vse položnice, ki so plačane, zapiske odkljukane iz strani odvetnice.

Enako so mi ti iz sintala počeli že za leto 2023 pa vse do okt 2024. Potem pa je bilo to kar naenkrat pozabljeno in so se spravili na čas od okt 2024 do mar 2025. Zdaj se bodo vrjetno spravili še na zadnje 3 mesece, ko sem bila še lastnik.

Ja seveda se bodo – položnice so tvoja obveza za plačilo do dne, ko si dejansko prodala stanovanje. Pa še takrat je tvoja obveza morebitni poračun za nazaj.

Če si usklajevala oktobra 2024 in tudi uskladila, a si bila še vedno lastnica, so se nabirale nove položnice za november 2024 in naprej in za te si še vedno dolžna.

Oprosti, ampak tole je pa osnova!

Tudi, če res kakšne položnice nisi plačala, ti jaz vsekakor verjamem da si plačevala. Ker… težijo/so ti težili takorekoč za celi 2 leti. Samo taktiko spreminjajo. Najprej za določeno obdobje, potem poskusijo za drugo obdobje. Ker če res ne bi bilo nič plačano še iz leta 2023, bi morali terjati na drugačen način ne samo bebavo preko maila.

Daj, daj:

– za 2 leti nazaj so zadeve pozabljene

– ignorirajo dokazila

– taktizirajo, kar se jasno vidi po datumih.

Po njihovo rečeno nisi plačala NIČ. Če bi bilo res tako:

1. Verjetno sploh ne bi mogla prodat stanovanja

2. Ne bi težili sami preko maila

računovodkinja iz JS, 17.09.2025 ob 09:54

Ja seveda se bodo – položnice so tvoja obveza za plačilo do dne, ko si dejansko prodala stanovanje. Pa še takrat je tvoja obveza morebitni poračun za nazaj.

Če si usklajevala oktobra 2024 in tudi uskladila, a si bila še vedno lastnica, so se nabirale nove položnice za november 2024 in naprej in za te si še vedno dolžna.

Oprosti, ampak tole je pa osnova!

Vse je plačano. VSE. To zadnje – okt, nov, dec, jan, feb, mar – sem poslala tudi dokazila, ki jih ignorirajo. Za nazaj pa nihče ne reče nič več. Odvetnica je vse pregledala, odkljukala. VSE. Jaz popolnoma razumem, da sem dolžna plačati za časa, ko sem bila lastnica in plačano je. Govorim o tem, da ignorirajo dokazila. Zdaj sem pa pregledovala stvari, tudi njihove maile za nazaj, ki segajo v 2023, in takrat so počeli isto. Opomin za opominom (preko maila), niso pa upoštevali dokazil. Potem je bilo to pozabljeno in so se spravili na novo obdobje.

nimas se ka sekirat, 17.09.2025 ob 10:03

Tudi, če res kakšne položnice nisi plačala, ti jaz vsekakor verjamem da si plačevala. Ker… težijo/so ti težili takorekoč za celi 2 leti. Samo taktiko spreminjajo. Najprej za določeno obdobje, potem poskusijo za drugo obdobje. Ker če res ne bi bilo nič plačano še iz leta 2023, bi morali terjati na drugačen način ne samo bebavo preko maila.

Daj, daj:

– za 2 leti nazaj so zadeve pozabljene

– ignorirajo dokazila

– taktizirajo, kar se jasno vidi po datumih.

Po njihovo rečeno nisi plačala NIČ. Če bi bilo res tako:

1. Verjetno sploh ne bi mogla prodat stanovanja

2. Ne bi težili sami preko maila

A to se ti zdaj že sama s sabo pogovarjaš?

Plačaj položnice in nehaj srati po forumu.

Pomoč321, 17.09.2025 ob 10:34

Vse je plačano. VSE. To zadnje – okt, nov, dec, jan, feb, mar – sem poslala tudi dokazila, ki jih ignorirajo. Za nazaj pa nihče ne reče nič več. Odvetnica je vse pregledala, odkljukala. VSE. Jaz popolnoma razumem, da sem dolžna plačati za časa, ko sem bila lastnica in plačano je. Govorim o tem, da ignorirajo dokazila. Zdaj sem pa pregledovala stvari, tudi njihove maile za nazaj, ki segajo v 2023, in takrat so počeli isto. Opomin za opominom (preko maila), niso pa upoštevali dokazil. Potem je bilo to pozabljeno in so se spravili na novo obdobje.

Kot sem ti že napisala, naj ti pošljejo tvojo kartico za zadnja 3 leta, ti pa preglej, ali imajo zabeležene vsa tvoja plačila in ali imaš vse račune, ki so na kartici.

Ne glej, kaj je odvetnica kljukala leto in pol nazaj, naj pošljejo stanje na današnji dan. In to celotno kartico, ne samo odprtih postavk.

Potem pa ukrepaj naprej, pač glede na to, kaj boš po tem pregledu ugotovila. Lahko kartice in kopije prilepiš tudi prilepiš sem in bomo pomagali.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close