Ne najdem vrstnikov za naravo
Niso zdravstvene težave, samo genetska napaka. Slabovidnost s katerim je tudi ravnotežje povezano (moti me izključno “samo” na kolesu in motorju).
Hvala za predlog, sem preveril, da nimajo neki baš pohodniško, in tudi cene so precej navite.
Kar se študija tiče, je res geografija slaba, zato imam nekaj rezerv (odločil se bom itak na zadnjo možnost, kot vedno). Ampak nikjer ni tko, da bi dobil sošolca, ki bi ga podobno zanimalo.
Ja, glede študija močno razmisli, geografija je fajn študij, kar zabavna reč, ampak služb pa ni.
V Postojni je gozdarska šola, ne vem ali samo srednja ali višja tudi. Ti je to blizu? Tam bi se pa znal kak hostar najti?
Ena reč je še, to so lovci. Pa niso vsi lovci ubijalci, eni so predvsem ljubitelji narave. Je pa res, da verjetno nimajo kaj veliko mladih. Mogoče pa vseeno med njimi kakega najdeš, ki se ukvarja predvsem z opazovanjem in ne ubijanjem živali (ja, vem, zelo malo možnosti, ampak pač več predlogov, mogoče pa bo kateri pravi).
Žal me v Postojni niso hoteli vzet zaradi slabovidnosti. Višje šoli ni. In ja pomotoma sem se v tem šolskem letu že 7x peljal v Postojno, tako me vleče tja. In še sami sošolci bi bili. Najbrž tudi hostar, sam me dejansko niso upali vzet. So me že na zaposlitveni rehabilitaciji odsvetovali.
Lovci so pa v moji žlahti, tako da to je že sprobano. Najmlajši so okoli 35 let. Vseeno hvala za idejo.
Jih pa srečam nekajkrat, jim večkrat preplašim kako žival.
To, glede gozdarske šole sem mislila, da bi našel kake kolege tam, ne da se vpišeš. Pa omenjaš,da so tam tvoji sošolci, ni noben ok za družbo?
Ja, glede študija pa se tudi pomeni s kakim strokovnjakom. Če imaš te težave, da ne greš nekaj študirat, kar ne boš mogel delat.
Kaj pa, če greš kaj prek študenta delat, tam ne srečaš kakih zanimmivih ljudi? V Postojni iščejo vodnike za jamo :).
Upam, da najdeš kaj družbe. Je fajn slišat, da se najde kak mlad, ki gre rad v naravo in da ne pije pa, da ne visi skoz na netu, mobiju.
Pa drži se svoje smeri še naprej. Mislim to, da ne piješ, da imaš rad naravo. To je prava pot. Tudi, če ne najdeš družbe, je vseeno to prava pot.
V osnovno šolo sem hodil čisto drugam, kot sem že omenil, nekaj km ven iz Ljubljane, še prvih nekaj let OŠ in vrtec pa žal v posebni… Kjer je bilo več kot samo kruto. Dokler nisem sam sprožil postopke za prepis v domačo OŠ.
Saj so bili sošolci na normalni OŠ ok , ampak travme od posebne šole je naredilo svoje. Vedno sem imel težavo z navezovanjem stikov. V zadnjih letih mi je to že uspevalo, zdaj zadnje šolsko leto pa spet ne uspeva. Dejstvo je, da so vsi sošolci na telefonih, se ne pogovarjajo neki zelo v živo.
Glede Postojne sem mislil, tiste, s katerim se vozim na busu, da bi bili sošolci, če bi hodil v Postojno. Na busu pa seveda spet telefoni in tišina.
Kar se šol tiče, sem bil že na Prehodu mladih v Soči, pa mi ne znajo najti rešitve iz trenutne “zagate”, niti prej na zaposlitveni niso znali svetovat (pač, zanimalo me je vse nerealno), predlagani poklici so pa bili ženski. Domnevam, da zato težko dobim moško družbo. In v 9. razredu sem imel uro DSP pri psihologinji ravno zaradi izbire šole, pa kljub 35 uram (kolikor je pač šolskih tednov) ni bilo pametne rešitve. Tako sem izbral še najbolj tako, ki sem mi je zdela moška, pa sem se zapledel med skoraj same punce.
Hvala za vzpodbudo. Za marsikoga je prava pot. Na telefonu sem pa jaz sicer tudi precej (na busu in med odmori in ko pomisliš je to okoli 2,5 ure na dan….)
Sicer ti ne bo pomagalo najti družbe, ampak samo v vednost: nisi edini, ki ima težave z iskanjem družbe. Tudi jaz sem imela stalno težave, sploh v tvojih letih. V bistvu tako v OŠ kot v SŠ sem bila vedno tam nekje odveč. TUdi jaz sem sovražila delo v parih v šoli, ker pač nikoli nisem dobila ta drugega. No ja, tudi zdaj, ko sem, verjetno, po letih bližje tvojim staršem kot tebi, mi ne gre.
Mi je pa vseeno bilo vedno lažje v družbi starejših. Recimo pri 18ih, sem se bolj znašla s 40 letniki kot z vrstniki. Vrstniki so mi bili taki otročji: samo popivanje, žuranje .
Upam, da najdeš kako prijetno družbo.
“saj bi pa je”
Hvala za predlog.
Naj kot “zanimivost” omenim, da je moj oče imel enega takega prijatelja, prijatelj 30 let, on 55. Ravno sta si našla skupen hobi je pa moj oče preminil…. Okoli pol leta sta bila prijatelja.
Zato mi je že s tega vidika malo nerodno vse skupaj. Pa ne mislim zdaj konkretno očetov primer, samo s starejšimi težko kaj o šoli pojamraš, pa razpravljaš o ocenah, pa o profesorjih, pa o znanju, pa se (ne(hote)) kaj naučiš za šolo. Tega pri starejših nisem dobil.
Ker ko sem imel mal več ljudi okoli sebe, do lanskega leta, sem imel tudi ocene solidne, letos imam pa prvič skor vse 1. (dejansko od novembra lani z novim šolskim letom), odkar sem s samimi puncami obkrožen in se z njimi nič ne da pogovarjat, ker jih baje nič ne zanima, samo lakiranje, parfum, pa o partnerjih….
Enostavno, bi moral povezat na avtobusu, sam ne upam, čakam, da drugi naredijo to.
Drugače, pa že kot sme omenil, z upokojenci sovaščankami hodim večkrat, sam one bi šle samo na en kucelj pol urce, dokler ni gozda, pol naprej je pa gozd, pa grem samo jaz še, ker nikoli (razen lovcev) še nisem srečal. Ker so baje medvedi.
Takih pa vsaj jaz še nisem srečal, razen unih že omenjenih Hrvatov.
Napisi oglas v Salomonca in na radio povej. Da isces druzbo prijateljev za pohode v naravo. Torej ne vidis dobro, s kolesom se ne mores vozit. In ikmas hude ucne tezave. To zadnje pa zato, ker sovrazis zenske okrog sebe.
Se ne bi ti raje zadnji mesec sole doma ucil? Kot pa da isces moskega in hodis cele dneve?
Samotar iz hoste, 01.06.2022 ob 20:43
Hvala za odgovor “Queen nepr. ”
BTDT nepr.Zato, ker druge možnosti ne najdem, kot sem omenil, nikjer ne ne najdem nikogar.
In za moje športe pač ni nikogar. In tudi težko se najdem v društvih, ker za vikend ni javnega prevoza in mi pride v poštev samo okolica med Cerknico in Babnim poljem. In tudi družbo iščem po tej okolici, ker če je kdo iz Prekmurja, težko vzdržuješ prijateljstvo, ker (še posebej brez avta in izpita) nimaš dobrega javnega prevoza. Zato se gre vse skupaj. Da med Ljubljano in Babnim Poljem nisem uspel najti nikogar. Tudi na avtobusih sploh ni mladih opazit. Iamm sicer eno tako prijateljico za to akr iščem, amapk težko vzdržujeva stike, ker sva oba brez avta in izpita in je iz Prekmurja. Dobiva se 1x na leto. Drugače se ne uskladiva. Spoznala sva se preko mojega pokojnega očeta (bila je od sodelavke hči).
Enostavno ne najdem nič več, ne družbe, ne pametne šole, ne nič.
Jah, morda bi moral pa premišljati o selitvi, vsaj na dolgi rok…
Tule boš našel družbo, tole je za tebe: https://www.floatingcastle.si/sl/floating/2022/home
Sem se zdaj spomnila, da je to verjetno čisto blizu tvojih krajev. Pridruži se ekipi kot prostovoljec, če že zdaj veš da boš ruknil letnik tako nimaš kaj izgubiti. Matija, idejni oče festivala, je čudovit človek. Ekipa je mlada, povezana z naravo, čudna kot smo pač čudni vsi, ki nismo mahnjeni na materializem 🙂 In prepričana sem, da boš našel koga za trajen in kvaliteten odnos za skupno preživljanje prostega časa. Če ne drugega, bo pa vsaj eno malo drugačno poletje 🙂 In mogoče se celo vidimo.
Če si iz tam, event zagotovo poznaš, če še ne, pa boš spoznal za kaj gre – pravljično.
Resno, naredi to.
“Oglas napisi” zato ker me trenutni program ne zanima in imam pipravca, tam kjer rabim par za delo, in ker nobena ne sodeluje z mano, kot se za gre je 1. Tole o radiu je pa kot sarkazem.
“BTDT nepr.” Je okolje in svet tukaj lep in se ne selim dlje kod od teh koncev. Vedno bo Notranjska v prednosti, ravno zaradi “neskončnih” gozdov.
“Queen nepr.” Hvala za idejo. Moram razmisliti, če je res zame.
In s kolesom se lahko vozim, če ni prometa. Zoprni so odseki, kjer ni urejenih kolesarskih stez in pa v mestih. Drugače s kolesom pridem do Ilirske Bistrice preko Sviščakov. Do Rakeka s precej ovinki tudi pridem. Greš pod Javorniki in ootem samo čez Zelše na Menišijo in si tam. 28 km v eno smer.
Učne težave so posledica nesodelovanja s sošolkami. Drugače sta samo matematika in angleščina še problem. Angleščino še niti ne tok. Najtežje sem že speljal. Problem je v tem, da hočem rukniti letnik, da bi našel boljšo šolo z bolj normalnim razredom.
Samotar iz hoste, 20.05.2022 ob 21:05
Ali bi kdo vedel, kje naj najdem vrstnike za v naravo? Namreč kamorkoli grem ni nikjer nikogar. Bil sem v lokalnih planinskih društvih, jamarskih društvih, veliko taborov (pa vse sem predčasno končal). Povsod so sami nad 40 let.To niso moji vrstniki. Star sem pa 18 let. Hodim samo po domačih hostah, ker dlje ne pridem. Za vikend je javni prevoz preokrnjen in z našimi vlaki in voznimi redi ne prideš nikamor. S tako starimi ljudmi pa tudi ne zgleda glih, kot mam in sin oziroma oče in sin.
V šolo hodim, kjer so praktično same punce, ki so samo za računalniki. Fantov sploh nikjer ni. So pa fanti vsekakor bolj pogumni za hojo med medvedi, kakor punce. Kamorkoli že grem, mladih sploh ne srečam. Bil sem tudi v raznih dnevnih centrih, pa ni bilo nobenega uspeha,
Skratka, ma kdo idejo, kako bi našel?
Ti si pa sin od tiste pred par dnevi, ki je jamrala, da sin ne dobi izpita in potem teži do amena njej. Pa hodi v hribe med šolo, ker čez vikende je javni prevoz slabši. Že tam je za maml vsak predlog bil neizvedljiv, ti pa tudi iščeš cel kup težav v vsakem predlogu. Če te zanimajo gore, pač hodiš v gore, čeprav s starejšimi. Da bi pa dobil nekoga, ki te bo vozil, kadarkoli in kamorkoli se bl spomnil, rinil v brezpotja, ker je to tebi fajn, bil prave starosti (kar očitno pomeni med 18 in največ 22) in osebnostno kompatibilen (glede na komentarje bi rekla, da se ti večina ljudi zdi s tabo nekompatibilnih) pa doma par km od tebe, bo pač težko najti……
Slučajno sem pogledal malo svoje komentarje, pa vidim, da je par novih postov.
No, me prav zanima, kje je ta post, kjer jamra o meni, domnevate, da moja mami.
Naj povem, da sem se odločil študirat na Hrvaškem. Našel sem že nekaj ljudi za hribe. Imam pa tudi malo več opcij za kakšen prevoz. Tudi na štop se marsikaj dobi. Zaenkrat imam še dosti dela tu okoli, vlak imam zelo blizu in dobre povezave z Zagrebom in Reko, od tam pa zelo malo čakanja za Slovenijo. Sicer pa sem tudi s kolesom v nekaj urah v Sloveniji.
Sem pa sedaj dostikrat na morju, ker študiram nekaj v tej smeri, tako da splošne družbe je sedaj nekaj.
Če ma še kdo težave z iskanjem družbe, kot sumim, da je še kdo podoben meni, mu predlagam, da gre študirat na Hrvaško. Jaz sem hodil celo lansko šolsko leto na online tečaj hrvaščine, pa mi gre zdaj zelo dobro. Kakšno besedo se še naknadno naučim, kar se pa sklonov in ostale slovnice tiče pa, v enem letu se vse nauči.
Glede na datum (november), ko naj bi jamrala o vozniškem izpitu in hoji v hribe med tednom oz. šolo pa, slednjega jaz nisem počel. O vozniškem izpitu pa sem ja. In moja mami najverjetneje ni tega pisala, sploh ker sem bil takrat v Sloveniji in smo šli na počitnice skupaj.
Hvala še 1x vsem za nasvete.
zelo zelo zelo enostavno. prijavi se v vojsko. in ko boš v vojski daj takoj prošnjo za esd. če ne boš zmogel esd, probaj v selekvcijo za pest. če ne bo šlo niti pest probaj it med pehotne izvidnike. če niti to ne bo šlo, probaj med navadno pehoto. če niti to ne bo šlo najdi podjetje LINX. tam imaš ljudi ki so za takele neumnosti. če še to ne bo šlo pa meni povej. pa boš dobil rkzak 30 kg pabova šla hodit na pohod. vmes pa boš delal vojaške vaje. da se boš kaj naučil. sprai se trenirat BJJ. to ti bo kr veliko akcije, ki ti bo všeč. je pa zelo enostavno. če imap blizu pohorje si daj gor rukzak 20 kg in idi hodit gor. vmes naredi 100 sklec, 100 dvigov nad glavo in to ponovi 5x. ko prideš gor se preobleči in popij neki (elektorilte) in idi počasi dol. to delaj vsak dan dokeler lahko, dokler zmoreš. tisti dan ko ne boš več mogel, hodit, veš da si prišel na svoj limit. takrat moraš it počivat. jej samo malo, ne kalorično full. ne vitamisnkih dodatkov veliko, brez proteinov. napiši v google, tečaj preživetja. boš našel ljudi zatakele hece. kumot. če pa še to ne gre, pol pa se prijvai v neko tujo vojsko. saj se lahko.
Forum je zaprt za komentiranje.