Ne najdem vrstnikov za naravo
Ali bi kdo vedel, kje naj najdem vrstnike za v naravo? Namreč kamorkoli grem ni nikjer nikogar. Bil sem v lokalnih planinskih društvih, jamarskih društvih, veliko taborov (pa vse sem predčasno končal). Povsod so sami nad 40 let.To niso moji vrstniki. Star sem pa 18 let. Hodim samo po domačih hostah, ker dlje ne pridem. Za vikend je javni prevoz preokrnjen in z našimi vlaki in voznimi redi ne prideš nikamor. S tako starimi ljudmi pa tudi ne zgleda glih, kot mam in sin oziroma oče in sin.
V šolo hodim, kjer so praktično same punce, ki so samo za računalniki. Fantov sploh nikjer ni. So pa fanti vsekakor bolj pogumni za hojo med medvedi, kakor punce. Kamorkoli že grem, mladih sploh ne srečam. Bil sem tudi v raznih dnevnih centrih, pa ni bilo nobenega uspeha,
Skratka, ma kdo idejo, kako bi našel?
Od kod pa si?
Poznam jamarsko društvo, kjer je dosti mladih.
Samo sedaj je vse več punc med jamarji, ti pa, kot te razujmem, ne maraš punc?
No, saj imajo mlade fante tudi. Pač ena jamaarska društva imajo bolj starejše člane, druga pa mlajše. Eni imajo polno otrok v društvih.
Pa bicikl si nabavi, da boš mobilen. Javni prevoz je res za znoret zanič.
Zanimivo. V meni najbližjem klubu do bili samo starejši člani. Tudi ljubljanski. Drugače sem iz bližnje okolice Cerknice. Med Blokami in Snežnikom.
Kolo imam, sam vozit ga ne znam najbolje, ker sem precej nervozen, kadar se srečam z avti. Tako da imam to glih za makadamske ceste po Snežniku in Javornikih.
Kateri klub pa imajo precej mladih?
Tudi punce bi bilo ok, če ne bi bilo eno samo šminkanje in parfumiranje, meni je to ful nagravžno. Pa pudranje, ko vidim sošolke, mi je en sam gravž. Zato jih ne maram preveč.
Nič.
Samo ne moreš se pa pogovarjat o istih rečeh, kot z vrstniki, recimo o šoli. Kot sem že omenil niso vrstniki. In oni ne bodo hoteli nikamor tko na divje. Preizkušeno z več ljudi. Ko pa sem šel z enimi tujimi vrstniki iz Hrvaške smo pa rinili po goščavi, taki da starejši sploh na misel ne bi prišlo, da bi šli. Pa tudi bolj sproščeno pogovarjanje je bilo. Sam kaj ko so tako zelo daleč.
Pa zgleda potem kot da sta ata in sin oz. mama in sin.
Točno, taborniki in skavti.
Tudi kaki prostovoljni gasilci imajo vedno podmladek, fajn fante in punce.
Kar se pa planinskih društev tiče: marsikje imajo mladinske odseke.
Čeprav se te težko predstavljam kot nekega hosntega avanaturista, če ne znaš kolesarit? Kaj je s tvojo glavo, koordinacijo, da ti kolo ne gre? Namreč za aktivnosti, ki jih omenjaš, rabiš neko mirno glavo pa koordinacijo tudi.
Samotar iz hoste, 20.05.2022 ob 21:05
Ali bi kdo vedel, kje naj najdem vrstnike za v naravo? Namreč kamorkoli grem ni nikjer nikogar. Bil sem v lokalnih planinskih društvih, jamarskih društvih, veliko taborov (pa vse sem predčasno končal). Povsod so sami nad 40 let.To niso moji vrstniki. Star sem pa 18 let. Hodim samo po domačih hostah, ker dlje ne pridem. Za vikend je javni prevoz preokrnjen in z našimi vlaki in voznimi redi ne prideš nikamor. S tako starimi ljudmi pa tudi ne zgleda glih, kot mam in sin oziroma oče in sin.
V šolo hodim, kjer so praktično same punce, ki so samo za računalniki. Fantov sploh nikjer ni. So pa fanti vsekakor bolj pogumni za hojo med medvedi, kakor punce. Kamorkoli že grem, mladih sploh ne srečam. Bil sem tudi v raznih dnevnih centrih, pa ni bilo nobenega uspeha,
Skratka, ma kdo idejo, kako bi našel?
Pojdi med tabornike, skavte, …
Najprej hvala za nasvete.
Jamarski klubi so mi bili samo nadomestek planinskemu društvu, potem bi tam koga našel za hribe.
Na Rakeku vsaj kolikor sem jaz opazil, ni bilo nič mlajših. Pa vsi jamarski klubi imajo ful pozno v noč sestanku, kar pa meni brez avta, ne bo šlo. Do Rakeka imam malo manj kot 30 km.
Iščem koga, ki bi šel z mano v brezpotne hribe in težje gore, ki niso nujno markirani. Ker sam z javnim prevozom časovno ne prideš nikamor, niti ni volje sam sedet na vlaku ali busu pol dneva.
Taborniki in skavti mi ne pridejo v poštev, ker sem bil že 3x, pa so imeli nogomet v glavi, in sem zaradi predolgočasja morali priti predčasno iskat.
Planinska društva nimajo mladinskih odsekov v bližini, da se pa peljem za to 50 km, mi je pa tudi mimo, ker nimam avta. Itak se potem težko vzdržuje stike, če ni blizu.
Kar se pa kolesa tiče, po makadamskih cestah ni problem peljat, do Mašuna ali Sviščakov ter Javornikov. Problem je tam, kjer je promet, ker imam težave z ravnotežjem, me je strah da pod avto zapeljem. Peš ni problem, se ne opazi izrazito.
Lahko greš na Študentsko brigado na Štajerskem in tam spoznaš koga ter se pridružiš njegovi družbi, ko bodo šli v hribe.
Al pa če imaš denar, pojdi v tujino v hostle/couchsurfing in najdi koga ki rad hodi.
Seveda pa tudi če se udeležiš zabav – ljudje imajo ponavadi več kot en hobi, kar pomeni da tudi tam najdeš koga, ki rad hodi.
Vsi mi neko štajersko ponujate, ki je z javnim prevozom hudo oddaljena. Ob vikendih pa praktično nedostopno. Ljubljane se pa od nekdaj izogibam, ker je grozno mesto. Za vikend pa k sreči tudi zelo nedostopno z javnim prevozom.
Logatec, Postojna, Pivka, Ilirska Bistrica, to je vse bolj dostopno vedno, tudi za vikend. Tudi ostala Primorska je bolje, kot pa Ljubljana.
Tujina, mi niti časovno ne znese, niti nimam znanja angleščine, veliko bolje znam nemško. Sam z javnim prevozom je to misija nemogoče.
Nogomet in ostali podobni športi ne pridejo v poštev, ker me to niti malo ne zanima.
Tudi mi ni prijetno biti v veliki skupini neznanih ljudi.
Za šolo se pa dobro ve, katera je za punce, ker zaradi slabovidnosti me niso hoteli vzeti na strojno ali kamorkoli na gozdarsko, mizarsko…
Vprašanje je kako najti nekoga, ki bi šel v hribe, naj bo to Triglav, Elbrus ali neki zakotni, kamor hodim samo jaz očitno.
Saj še nobeden ne ve kje so Gomance.
Na Facebooku sem tudi že dal oglas, pa semaforum. Na slednjem ljudje več kot očitno iščejo nekaj drugega, kot pa šport. Kogarkoli kontaktiraš se ti ne javi, če pa tebe kdo, pol je pa kr en star 60 let iz MS in po možnosti ne hodi v hribe…
Facebook pa se nihče ni javil…. Je pa res bilo poudarjeno, da iščem vrstnike.
Veš kaj enkrat sem enega očija slišala, da je reku sinu, sin je bil 1.razred OŠ: ”če ti je toliko do treninga boš našel pot da prideš tja, se boš že organiziral.”
In mislim, da je isti problem pri tebi. Bolj ko berem bolj iščeš rezloge zakaj nekaj ni ok.
Štajerska predaleč, Ljubljana i ne odgovarja, s kolesom nebi po cesti, …
Na športnem plezanju sem že bil. Prvič je dolgočasno vedno po eni in isti steni plezat in drugič so bile samo punce. Tudi enega fanta ni bilo. In tudi po tekmovanjih sodeč je to šport za punce.
V teh koncih tabornikov ni, sem pa na nekaj okoliških že bil, pa sem že omenjal kako je. Niti en tabor ni bil tak, da bi ga zaključil, kot je mišljeno.
Iščem samo nekoga, kot sem že omenil nekajkrat, ki bi šel kamorkoli. Od Elbrusa do morja. Pa jih preprosto ne najdem. Medtem ko vsi paničarijo, da me bojo medvedi dobili…. A jaz ga še nisem uspel srečat. Največ kar sem srečal je volk, pa še ta je bežal, tok da nisem prepričan, če je bil res. Lahko je bil šakal.
Forum je zaprt za komentiranje.