Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ne dam več kot 15€/teden za hrano. Ne vem kaj to žrete, da tok date.

Ne dam več kot 15€/teden za hrano. Ne vem kaj to žrete, da tok date.

Ne razumem.  Je tu govora o preživetju in hrani za pujske ali pravilnem prehranjevanju?

Seveda se da preživeti ob krompirju in kolerabi.  Med vojno so tako jedli in preživeli, to ni nobena znanost.  Preživiš lahko tudi ob starem kruhu in vodi + 1x tedensko malo beljakovin v obliki fižola.

PREŽIVETJE

ti si pa ziher non stop lačna in ti dosti kruli!

Ni šans da za 15 evrov tedensko nahraniš telo. seveda govorimo izključno o znesku iz trgovine, da nisi slučajno stvari z vrta upoštevala, ker sadje in zelenjava ni poceni.

prejle v merkatorju pustila 14 evrov, res pa sem dosti bedarij kupila.. zaluštu se mi je šark in breskvice.. pa na barkafe sm dala kuponček.. pa eto ga vseeno! ?

res tudi jem 5-6x na dan, ne vem kako folk živi z enim ali dvema obrokoma na dan! Res pa sem tudi oseba, ki se gibljem in nisem ljubiteljica sedenja.. ponavadi tiste ki v pisarni sedijo, potem še na busu sedijo.. jaz pa na lep dan pičim peš!

Nas direktor je zadnjic razlagal da sta z zeno oba gurmana in ker si res lahko privoscita (vsak direktor uspesne firme) data za hrano lahko tudi 3000e na mesec. Dvakrat na teden jesta zuni vecerjo. Kjer pride 100e na glavo. Potem sluzbena kosila jesta v Cubotu in podobno. Narocita si recimo shambalo v pisarno, je takoj 40e. Kupujeta jastoge, najdrazje sire, ananase iz letala itd.

Odgovor na objavo uporabnika
Zartrose izven profila, 04.02.2022 ob 16:31

prejle v merkatorju pustila 14 evrov, res pa sem dosti bedarij kupila.. zaluštu se mi je šark in breskvice.. pa na barkafe sm dala kuponček.. pa eto ga vseeno! ?

Povabi me na čajček/kavico s šarklom 🙂

Šarkl, 04.02.2022 ob 17:09

Povabi me na čajček/kavico s šarklom 🙂

;).. bi rekla, da bi bila kombinacija kave in šarka (shark) premočna.. za oba..?

In zakaj lažeš?, 04.02.2022 ob 13:07

Midva937, 04.02.2022 ob 13:01

Midva sva pa dva in dava mesečno 1500€ za hrano. Pa kaj? Je pa res, da ne kuhava in jeva malokrat doma.

Toliko ne moreta dva zapraviti za hrano niti če se prehranjujeta izključno pri Roševi Ančki

Saj se hecaš, tole z Roševo. Njeni meniji znajo bit tudi čez 300 evrov na osebo. Če gresta tja enkrat na teden sta čez budget.

Jaz na hrani ne škrtarim. Mi ni treba. Dosti kupujem od lokalcev in je pač dražje. Mi je jasno koliko truda in denarja je potrebno da prideš do pridelka.

Zartrose izven profila, 04.02.2022 ob 17:16

;).. bi rekla, da bi bila kombinacija kave in šarka (shark) premočna.. za oba..?

Imam zaupanje v tvojo iznajdljivost in domačo lekarno zelišč 🙂

dava 400€ z vsem ostalim

kozmetiko itd

meso je res vsak dan na jedilniku ampak ne velike kolicine

jaz ko kupim 500g pisc fileja ga imava za 2 kosila

Pa preračunajmo:

Krompir, zelenjavo, vloženo, sadje, kivi, kaki pa cel kup suhega sadja imava doma. Kupim pa govedino, domače klanje 10kg=60 €, domači piščanci 5 komadov 40€, 1 cel puran, pohorska reja 20€, svinjska polovica 110€, naredila sva še kašnice in za surovine porabila 15€, kislo zelje in repa doma, 25kg moke mlin korošec krušna in 25 kg namenske ter 10kg ostre stane 20€, jajca dostava na dom 30kosov 5€, mleko kupiva včasih spodaj na kmetiji ali pa v trgovini, delam domačo skuto in kislo smetano, kislo mleko in dava za liter 0,8€, včasih ga kupiva v trgovini, kot tudi čistila in določeno kozmetiko ter kavo, sladkor in sol. Sok, vino in kis domači, Bučno olje 16€ za l, oljarna svenšek. Računajte, da vsak mesec vloživa v “kmetovanje 50€.

Konzervator je bil decembra poln in bo zdržal vsaj do aprila, jeva najmanj 3 obroke, sadja ki ga grickava nonstop ne štejem, pa si zračunajte najin ejnkauf. Ja pa sedaj bodo pogosto na jedilniku tudi postrvi iz ribogojnice, kjer prodajajo potočno postrv po 2€.

Izračun je……..

Glede na najino zdravje in počutje upam trditi, da jeva kvalitetno, raznoliko in predvsem in samo lokalno hrano, ker se nama v vseh pogledih najbolj splača.

Šarkl, 04.02.2022 ob 17:52

Imam zaupanje v tvojo iznajdljivost in domačo lekarno zelišč 🙂

iznajdliva in zaupanja vredna že, zeliščarka pa nee.. ?

1234, 04.02.2022 ob 15:37

ena stara, 04.02.2022 ob 13:07

dejansko se da, 04.02.2022 ob 13:04

za tak denar, 04.02.2022 ob 13:03

ena športna, 04.02.2022 ob 12:51

Zadnje čase se veliko govori, kako je draga hrana, koliko gre na mesec za hrano… bla bla. No mogoče mi je malo jasno, vsaj kar vidim, kaj folk kupuje. Jaz ne dam več kot 15€ na teden za eno osebo, je pa res da je mogoče takšna hrana mogoče za mnogih mal preveč “trda”, a je pa zdrava. Kupujem sam osnovna živila vedno in vedno kuham sama. Edino kar dobim na zalogo je krompir in jabolka od sorodnikov, brezplačno.

Če pa grem kupovat jazne jogurtke, pripravljeno, vegan, to go.. potem pa so res trije izdelki 15€.

Kaj pa kupiš?

Jaz dam sicer malo več, ker si sedaj lahko privoščim, ampak vem da se da 15€ jest za enega na teden.

Seveda gre.

Piješ vodo, občasno si skuhaš nesladkan čaj.

Kruh pečeš sam ali pa ga kupiš tik pred zaprtjem znižanega. Liter mleka ti zdrži en teden.

V nedeljo si pa privoščiš in si spečeš en mali piščančji file in narediš malo solatko.

Saj preživiš s tem.

Ne vem če je mleko lahko odprto 1 teden 😉

Pa verjamem, da ga jst 1 liter skor da ne porabim na teden sam pri nas se zgliha k nas je 5 in redko zdrži 1 liter več kot 2 dni v hladilniku.

Pri nas je zdaj zacel tudi sin pit kavo, tako da gre mleko malo hitreje, ko sem pa samo jaz pila kavo z mlekom, je bilo za en teden, tudi 10 dni vcasih in zdrzi.

Jogurt gre 1l na teden za moza in njegove kosmice.

Drugace porabimo cca 600€ za hrano za nas in macko ter za higieno in cistila. Kupujemo pa vse, nicesar ne dobimo in vrta nimamo.

Koliko gre samo za hrano pa ne grem zdaj preracunavat, za macko vem, da gre cca 70-80€.

Vi res kupujete cistila in higieno vse posebej ali kako? Jaz to vse kupim skupaj s hrano v zivilskih trgovinah ali lokalnem DM/Mullerju iz istega zepa kot hrano.

Z lahkoto. to je 25 evrov na osebo na dan. Če ješ zunaj en obrok (pa še hrana za doma- za večerjo in zajtrk) si hitro na tej cifri…

mah, to niso nobeni izumi

kilo testenin je lahko tudi manj kot 1€ pa ma neka ležerna stara baba brez okusa lahko za dva dni

bolj pametno bi bilo se vprašat raje kako svoj prihodek dvignit za ene 500€ na mesec, bo več od tega

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close