Ne dam več kot 15€/teden za hrano. Ne vem kaj to žrete, da tok date.
Zadnje čase se veliko govori, kako je draga hrana, koliko gre na mesec za hrano… bla bla. No mogoče mi je malo jasno, vsaj kar vidim, kaj folk kupuje. Jaz ne dam več kot 15€ na teden za eno osebo, je pa res da je mogoče takšna hrana mogoče za mnogih mal preveč “trda”, a je pa zdrava. Kupujem sam osnovna živila vedno in vedno kuham sama. Edino kar dobim na zalogo je krompir in jabolka od sorodnikov, brezplačno.
Če pa grem kupovat jazne jogurtke, pripravljeno, vegan, to go.. potem pa so res trije izdelki 15€.
ena športna, 04.02.2022 ob 12:51
Zadnje čase se veliko govori, kako je draga hrana, koliko gre na mesec za hrano… bla bla. No mogoče mi je malo jasno, vsaj kar vidim, kaj folk kupuje. Jaz ne dam več kot 15€ na teden za eno osebo, je pa res da je mogoče takšna hrana mogoče za mnogih mal preveč “trda”, a je pa zdrava. Kupujem sam osnovna živila vedno in vedno kuham sama. Edino kar dobim na zalogo je krompir in jabolka od sorodnikov, brezplačno.
Če pa grem kupovat jazne jogurtke, pripravljeno, vegan, to go.. potem pa so res trije izdelki 15€.
Kaj pa kupiš?
dejansko se da, 04.02.2022 ob 13:04
Jaz dam sicer malo več, ker si sedaj lahko privoščim, ampak vem da se da 15€ jest za enega na teden.
Seveda gre.
Piješ vodo, občasno si skuhaš nesladkan čaj.
Kruh pečeš sam ali pa ga kupiš tik pred zaprtjem znižanega. Liter mleka ti zdrži en teden.
V nedeljo si pa privoščiš in si spečeš en mali piščančji file in narediš malo solatko.
Saj preživiš s tem.
recimo:
– piscanec 500g tist hofer ali eurospin 3€, to maš za 2x, 3x odvisno, zraven krompir na tisoc in en nacin
– solata 1€, maš tud za cel teden, če nisi požeruh
– fižol, kakšen hofer najcenejši je 0,35Centov pločevinka,
– kakšen sir poceni za v solato
– krompir, jabolka je rekla da ima, kupiš recimo še ene banane 2€ za cel teden, pa zraven še velik jogurt pa delaš zajtrke,
– kakšni ovseni kosmiči, ki so poceni
…… recimo da smo prišli na 10€, 5 € pa po želji naprej
Ja če živiš od stvari iz moke, podarjenega krompirja in jabolk, fižola ipd. potem ti verjamem. Sadja ne, zelenjave ne, mesa ne, masla, olj ne (ali pa samo tisto kao sončnično olje za evro), kave ne….potem se da mogoče ja. Pa je vredno?
Tudi mi ne kupujemo jogurtkov in predelane hrane. Pa niti približno nisem blizu tvojih cifer na osebo. Je pa res da ne kupujem mrtve moke za par centov brez hranilne vrednosti, olja ki sploh ni olje, krompirja skoraj ne jemo, sadja in zelenjave gre ogromno, dobro meso, ribe in sir so svinjsko dragi ….
In zakaj lažeš?, 04.02.2022 ob 13:07
Toliko ne moreta dva zapraviti za hrano niti če se prehranjujeta izključno pri Roševi Ančki
če dasta dva za kosilo 40 evrov, potem je to 1200 mesečno, pa v bistvu jesta še vedno pomije. roševa ima menda meni za 300 evrov po osebi. Ananas, ki ga pripeljejo z letalom je po 10 evrov kila, torej kos od 25 do 35 evrov, pa imaš seveda na tone različnih dragih specialitet.
no ja, 04.02.2022 ob 13:21
Ja če živiš od stvari iz moke, podarjenega krompirja in jabolk, fižola ipd. potem ti verjamem. Sadja ne, zelenjave ne, mesa ne, masla, olj ne (ali pa samo tisto kao sončnično olje za evro), kave ne….potem se da mogoče ja. Pa je vredno?
Tudi mi ne kupujemo jogurtkov in predelane hrane. Pa niti približno nisem blizu tvojih cifer na osebo. Je pa res da ne kupujem mrtve moke za par centov brez hranilne vrednosti, olja ki sploh ni olje, krompirja skoraj ne jemo, sadja in zelenjave gre ogromno, dobro meso, ribe in sir so svinjsko dragi ….
Tist Roast Beef, ki ga kupiš je isto sranje kot ceneno goveje meso iz mcdonaldsa, sam drugač ti ga servirajo, zapakirajo, ti pa misliš, da kupuješ kvalitetno. V resnici pa si dobila meso bolne krave iz Poljske. Poglej si tist dokumentarc, ki je bil na rtvslo pred kratkim.
valda ja, 04.02.2022 ob 13:25
Tist Roast Beef, ki ga kupiš je isto sranje kot ceneno goveje meso iz mcdonaldsa, sam drugač ti ga servirajo, zapakirajo, ti pa misliš, da kupuješ kvalitetno. V resnici pa si dobila meso bolne krave iz Poljske. Poglej si tist dokumentarc, ki je bil na rtvslo pred kratkim.
Dvomim da moj kmet iz poljske krave uvaža ampak ok 🙂
Že če bi samo 1kg banan kupil na dan bi dal nekaj manj kot 10eur.
Vendar s samo bananami ravno ne bi preživel dolgo. ( enolično prehranjevanje)
Ena glava solate 0,69eur kos, pa piščančji file, če poješ samo 30dag je to pol pakiranja 3,50eur/pack???
Kaj pa 5 obrokov na dan?
Jem kar veliko in raznoliko in 5 obrokov na dan. Se ne basem s hrano, moram pa še navesti.
170cm 55kg se mi ne zdi da se prenajedam.
Dam nekoliko več na osebo ( če računam da smo 3.) In razdelimo na osebo.
Avtorica, nakup ptičje hrane, pač res ne stane veliko. Daj svoj jedilnik s cenami, pa bomo videli kaj in kako ješ in za koliko.
Danes sem dala 11€ za:
Kruh za 2 dni
Puranji zrezki 0.5kg v akciji, za kosilo in vecerjo
Piscancja bedrca 0.5kg v akciji, to bo 2x za juho za po 2 dni
Voscilnica za rd
1kg korenja, za juho za 2x po 2 dni in za ene 3x v solato
2 jabolki bosta danes za malico
Smo trije, en sam bi za 11€ imel juho za cel teden, meso za 5 dni, kruh za 5 dni in korenje za cel teden. Od tega mislim, da se ne bi niti priblizno najedel.
No, mi damo na osebo na teden okoli 20-25 evrov. Pri tem niso všteta čistila, živalska hrana, toaletne zadeve.
Imamo veliko sadja in vložene zelenjave doma, ampak kar bi bilo manj, bi bilo stiskanje. Ja, bi šlo z manj, bi bilo pač manj izbire, pa ne vidim zakaj ne bi dobro in raznoliko jedli. Pa tudi ne kupujemo namazov , pudingov, sladkih pijač in prigrizkov. Kuhamo na polno, nobenih pripravljenih jedi, veliko na žlico.
Poleti gre manj (20) pozimi pa več.
dejansko se da, 04.02.2022 ob 13:11
recimo:
– piscanec 500g tist hofer ali eurospin 3€, to maš za 2x, 3x odvisno, zraven krompir na tisoc in en nacin
– solata 1€, maš tud za cel teden, če nisi požeruh
– fižol, kakšen hofer najcenejši je 0,35Centov pločevinka,
– kakšen sir poceni za v solato
– krompir, jabolka je rekla da ima, kupiš recimo še ene banane 2€ za cel teden, pa zraven še velik jogurt pa delaš zajtrke,
– kakšni ovseni kosmiči, ki so poceni
…… recimo da smo prišli na 10€, 5 € pa po želji naprej
Tole je nerealen opis. Tudi osnovna živila je treba kupiti, kruha ne pečeš iz zraka, ti imaš napisane cene samo za pol kile piščanca, konzervo fižola za 35 centov in 1 eur za solato (kje pa stane solata 1 eur?), olje, kis, sol, sladkor… tudi stanejo – olje je npr. več kot 2 eur liter, pa je samo olje. Začimbe?
In tukaj je hrana za 3 dni.
Me res zanima jedilnik osebe za cel teden?
Opallllaa, 04.02.2022 ob 13:39
Že če bi samo 1kg banan kupil na dan bi dal nekaj manj kot 10eur.
Vendar s samo bananami ravno ne bi preživel dolgo. ( enolično prehranjevanje)
Ena glava solate 0,69eur kos, pa piščančji file, če poješ samo 30dag je to pol pakiranja 3,50eur/pack???
Kaj pa 5 obrokov na dan?
Jem kar veliko in raznoliko in 5 obrokov na dan. Se ne basem s hrano, moram pa še navesti.
170cm 55kg se mi ne zdi da se prenajedam.
Dam nekoliko več na osebo ( če računam da smo 3.) In razdelimo na osebo.
Avtorica, nakup ptičje hrane, pač res ne stane veliko. Daj svoj jedilnik s cenami, pa bomo videli kaj in kako ješ in za koliko.
Če poješ 1kg banan na dan ni to ravno zdravo, verjamem pa, da se vas veliko prenažira s hrano, eni z mesom, drugi s sadjem. Veliko je takšnih, ki preidejo iz “mesa” na zelenjavo in sadje in potem požrejo pol karibov eksotičnega sadja na dan. Če je to zdravo…
Forum je zaprt za komentiranje.