Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Nasilni moški

Nasilni moški

Senza malo je takih, ki lahko priznajo, da niso popolni in imajo napake (tudi sama spadam sem), pa vendar mene zelo, zelo moti, ko se vali krivdo tako kot se je tu začelo izključno na moško populacijo in da so le in izključno moški nasilni! Dejansko je bila moja želja določenim osebkom dopovedat, da ženske niso svetnice in imajo tudi one ogromno krivde. Res, da se dobijo debili ki so usekani in mlatijo ne samo ženske ampak tudi otroke (take zapret v ustrezne ustanove), ampak si upam trdit, da so na drugi strani ravno tako v velikem številu moški katere partnerke jim cefrajo živce do tiste skrajne meje.
Da me ne boš narobe razumela SEM PROTI VSAKEMU NASILJU, ŠE POSEBEJ SEM POZORNA PRI IN NAD OTROKI, a stvari se ne sme posploševat po nekih stereotipnih vzorcih.

Kar groza me je koliko agresivnosti je že v samem pisanju in kako se nekaterim kar normalno zdi, da se pretepa ženo/otroke. Upam, da se zavedate, da tisti, ki tepejo ženo, skoraj vedno pretepajo tudi otroke?

Res je, da lahko ženska izvaja psihično nasilje nad moškim in ja moški nad žensko. Tu bi rekla, da sta si spola kar enakopravna.
Pri fizičnem nasilju je pa jasno. Izvaja ga fizično močnejši in ne šibkejši.
In ne, udarci ne morejo in ne smejo biti odgovor na psihično nasilje. Nikoli, ampak res nikoli.
Če ona izvaja nad njim psihično nasilje kot je ženska počela Sebi, potem se gre narazen. Ne pretepa se.

Sicer pa je jasno koliko družinskih umorov naredijo moški in koliko ženske in kdo je ponavadi mrtev. Jasno je tudi kdo ponavadi pristane na urgenci, zaradi nasilja: ženske in otroci.

Ko tole berem, je več kot očitno, da se vam tudi posilstvo zdi čisto ok. To je namreč del nasilja moških nad ženskami. Torej po vaših trditvah, če je ženska posiljena, je sama izzivala, je sama jezikala ali kaj?

Mislim, da ne gre za to, da bi kdorkoli opravičeval nasilje ali ga celo odobraval in če od nasilneža rešiš eno žensko in otroke še ne rešiš problema v celoti, ker si bo nasilnež našel novo žrtev.
Tudi ti nasilneži so ujetniki lastnih napačnih prepričanj iz katerih ne najdejo, mogoče tudi ne iščejo izhoda dokler jih nekdo ne primora v to.

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Saj nihče ni napisal, da je fizično nasilje upravičeno, ampak le to, da je psihično nasilje lahko bolj boleče, kot fizično. Ker pa so ženske fizično šibkejše, je logično, da se v odnosih, ki niso dobri, bolj poslužujejo psihičnega nasilja. In v odnosih, ki niso dobri, se ne gre kar tako zlahka narazen. Ravno zato obstajajo slabi odnosi. Ker če bi vsi takoj ob kakem nasilju šli narazen, sploh ne bi nikjer bilo prisotnega nasilja in ne bi mogli govorit o nasilju kot takem.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Ponavadi oba, saj moški naredi še samomor.

Tvoje pisanje opravičuje psihično nasilje žensk. Češ, da ženska lahko izvaja nasilje in se moški ne sme odzvati nasilno, ampak naj gre stran. Ženska pa lahko izvaja psihično nasilje, saj je žrtev (česarkoli že) in je zato upravičeno. Moško nasilje pa ni upravičeno. Zato se mora moški umakniti jezikavi ženski in spakirati kufre ali pa naj trpi.

Ne, Robi, ni res. NIsem nikjer napisala, da je psihično nasilje, ki ga izvaja ženska upravičeno. Nobeno nasilje ni upravičeno. Napisala pa sem, da če je nekdo psihično nasilen do tebe, greš stran (če se s pogovorom ne da) in ne pretepaš.

Ja, Marko in ON, par jih je celo napisalo kako bi pretepali žensko in pa da naj se postavijo v vrsto, da jih dobijo okrog kepe pa tako naprej. Preberi si.

Pa saj ravno to pravim, kar si potrdila.
Zakaj bi se moral moški umakniti in oditi, ne pa ženska ? Zato, ker je žensko nasilje upravičeno ali zakaj ?
Če pa moški izvaja nasilje, pa se mora spet moški umakniti, ker je ženska žrtev…A razumeš kaj želim povedati in zakaj je tvoje razmišljanje neenakovredno ?
Kot, da izhajaš iz vloge žrtve in zato opravičuješ njen odziv.

No tole pisanje je že nasilje!
Ženska izvaja psihično nasilje, moški pa naj gre če mu ne paše… Zakaj pa sploh mora izvajat nasilje nad njim? Če ji kaj ne paše lahko tudi ona gre in posledično ne rabi izvajat nasilja…

To je res. Na določene komentarje sem že imun in jih ne jemljem preveč resno. Verjamem, da je šlo bolj za provokacije, dejstvo pa je, da se enim zdi nasilje res upravičeno. Če je pa kdo mislil resno, pa to ni moj problem. Vsak lahko rešuje in popravlja le lasten odnos do ljudi.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Jaz s svojo nimam nikakršnih težav, pa ni svetnica. Jaz pa tudi ne.

Ker problematiko nasilja obravnavam zelo resno, se o njem ne morem in nočem “pogovarjati” na tem forumu, ker je nivo debate tu enostavno neprimeren. Tudi, če zelo znižam kriterije.[/quote]

Res, prej ko slej se pride do zaključka, da ljudje nelahkotni debati niso dorasli.

Zakaj bi se moral moški umakniti in oditi, ne pa ženska ? Zato, ker je žensko nasilje upravičeno ali zakaj ?
Če pa moški izvaja nasilje, pa se mora spet moški umakniti, ker je ženska žrtev…A razumeš kaj želim povedati in zakaj je tvoje razmišljanje neenakovredno ?
Kot, da izhajaš iz vloge žrtve in zato opravičuješ njen odziv.[/quote]

Joj Robi, kot, da si petletnik. Moram dobesedno napisati: Seba je bil pameten in je vložil vlogo za ločitev, torej je on prvi odšel iz zakona, če lahko tako rečem. To ne pomeni, da če živita v njegovem stanovanju, da se potem mora on izseliti. Ne gre zato, da nekdo koga iz hiše vrže, ampak govorim o tem, da gre iz zakona, da vloži vloga za ločitev.
Če bi napisal, da je ženska bila žrtev nasilja, je pametno, da ona gre (se ločit). Povsem vseeno kdo je nasilnež. POmembno je, da drugi ne vrača z nasiljem, ampak to konča z ločitvijo.

Ona želi samo povedat, da bi se tisti, nad katerim se izvaja nasilje, moral umakniti, ne glede na spol. Umakniti iz odnosa samega (za vedno), če prav razumem.

To je res. Na določene komentarje sem že imun in jih ne jemljem preveč resno. Verjamem, da je šlo bolj za provokacije, dejstvo pa je, da se enim zdi nasilje res upravičeno. Če je pa kdo mislil resno, pa to ni moj problem. Vsak lahko rešuje in popravlja le lasten odnos do ljudi.[/quote]

Takšne stvari niso smešne in ne smejo biti stvar provokacije. Verjetno, da bi se težko našel kdo, ki nikoli ni bil do nikogar nasilen. Če ne drugega smo v mladosti prebunkali kakega sošolca ali brata. V odrasli dobi smo bili verjetno vsi kdaj nasilni do koga, ko smo ga užalili, ozmerjali, mu kako drugače prizadeli psihčno nasilje. Vendar eni v tem izstopajo. Močno izstopajo.

No ja dejansko sva živela pri meni tako, da je vendarle ona odšla ampak to nima pomena sedaj.

Ker dejstvo je, da sem to žensko ljubil iz vsega srca in četudi sem bil na začetku strašno jezen na njo sem pozneje ugotovil, da je bila več ali manj vse moja krivda.

To je res. Na določene komentarje sem že imun in jih ne jemljem preveč resno. Verjamem, da je šlo bolj za provokacije, dejstvo pa je, da se enim zdi nasilje res upravičeno. Če je pa kdo mislil resno, pa to ni moj problem. Vsak lahko rešuje in popravlja le lasten odnos do ljudi.[/quote]

Takšne stvari niso smešne in ne smejo biti stvar provokacije. Verjetno, da bi se težko našel kdo, ki nikoli ni bil do nikogar nasilen. Če ne drugega smo v mladosti prebunkali kakega sošolca ali brata. V odrasli dobi smo bili verjetno vsi kdaj nasilni do koga, ko smo ga užalili, ozmerjali, mu kako drugače prizadeli psihčno nasilje. Vendar eni v tem izstopajo. Močno izstopajo.[/quote]

Aha se pravi do določene mere je nasilje sprejemljivo ali kako?

kdo določa to mejo? TI, jaz, Marko????

zakonsko gledano je vse enako….

Dejstvo pa ostaja…. če je do mene kdo nasilen dobi nasilje nazaj… ker tako pač to deluje v ŽIVLJENJU, na papirju pa se obrne…. še boljše kot nasilje nazaj pa je pač podjebavanje nazaj…. da ga čist znoriš ko vidi da mu ne rata…. samo eni pač morajo fasat da so potem prizemljeni 🙂

in ja tudi ženske…. ker ene so katastrofa dobesedno …. ko vidim kero ki vdari otroka me ma da bi šo do nje pa ji tako prmazal okrog kepe da bi se vsedla na tla…. pa da vidimo če bo še kdaj vdarla lastnega otroka :))))

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

Ona želi samo povedat, da bi se tisti, nad katerim se izvaja nasilje, moral umakniti, ne glede na spol. Umakniti iz odnosa samega (za vedno), če prav razumem.[/quote]
Če je lastnik stanovanja le eden, potem ni dileme, kdo bi se naj umaknil.
Problem nastane, ko sta oba solatnika. Potem pa je najbolje, da se stanovanje proda, delež sorazmerno razdeli in gre vsak po svoje.
Da pa se moški umakne pred nasiljem in svoj delež pusti oziroma se na takšen način pusti izsiliti, pa je zame nesprejemljivo.

Ona želi samo povedat, da bi se tisti, nad katerim se izvaja nasilje, moral umakniti, ne glede na spol. Umakniti iz odnosa samega (za vedno), če prav razumem.[/quote]
Problem nastane, ko sta oba solatnika. Potem pa je najbolje, da se stanovanje proda, delež sorazmerno razdeli in gre vsak po svoje.
Da pa se moški umakne pred nasiljem in svoj delež pusti oziroma se na takšen način pusti izsiliti, pa je zame nesprejemljivo.[/quote]

bolj ko berem tole, bolj se mi dozdeva, da je v ozadju nasilja predvsem možnost kako priti do stanovanja..
Kategorično napeljevanje k možnosti odhoda me napeljuje k tej misli.. 🙂

S tem se pa vsekakor strinjam Robi. Nikakor ni mišljeno, da mora en pustiti vse materialno imetje, ki ga ima in iti praznih rok. Ne glede na spol.

Da pa se moški umakne pred nasiljem in svoj delež pusti oziroma se na takšen način pusti izsiliti, pa je zame nesprejemljivo.[/quote]

V teoriji tole s prodajo stanovanja gre. V praksi pa je zelo vprašanje kako, še posebej ker so država otroke še vedno najraje priznava za materino lastnino in če ženska ne kaže volje se iz skupnega stanovanja tudi odselit.

kakšni komentarji nekaterih moških … pa čeprav so lahko 100x ironično sarkastični. Že to, da pomislite na take stvari, je dovolj. Bruuuh!

Človek mora pomislit na vse, sicer ga življenje hitro opomni, da je preveč “pozabljiv” oziroma naiven. :))

marko, s tem se pa ne morem strinjat … si že slišal za Srpski film? Veš, za kaj gre v tem filmu? Zame je človek, ki je sploh pomislil, da bi posnel kaj takega, bolan na umu. Ne, na vse nam pa res ni treba pomisliti, pri nekaterih stvareh je bolje, da ostanemo nevedni.

No ja, kakor kdo in kakor kdaj. Posploševati res ni pametno. 🙂 Filma pa nisem gledal. Mi je pa v spominu ostal eden najukretnjših kar sem jih gledal, sicer pred mnogimi leti. To pa je Irréversible

Najokrutnejših. :))

Ja, grozno okruten 🙁

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close