Namesto regresa vrednostni boni za dopust
Če ti kaj ni všeč v Sloveniji, pojdi drugam, kdo ti brani?
Jaz imam nadpovprečno plačo in plačujem za take socialkarje, kot si ti in je res žalostno, da se to dogaja, ker si sociale ne zaslužiš.
Kdor nima ljubezni in spoštovanja do domovine, si ne zasluži, da ima njeno državljanstvo in če bi se vsi taki izselili iz Slovenije, bi lahko bili boljši od Švice, ker ste vi težko breme, ki nas zavira.
Se ti bo že vrnilo, “za vsako rit palca raste”, je stari pregovor.
[/quote]
Super. Delam v Sloveniji za Švicarje, ker Slovenci nimamo več svojih podjetij, ti pa prodajaj bučke komu drugemu. Spoštovanja do domovine se ne da izsiliti. Pezdetje kot si ti in tvoji ste jo okradli do te mere da vam ne ostane drugega kot siliti folk da doma zapravlja da bo en procent tistega kar ste uničili v zadnjem mesecu prišel nazaj.
Vecinoma ljudo porabi regres v Sloveniji: placilo kurjave, elektrike, pokrivanje limita, zavarovanje avta, placilo poloznic.
Jaz bone za nek dopust ne rabim in tudi ne sprejmem. Ker jaz regres ne porabim za dopust za 9.leto ne. Zato ker moram, zaradi taksne sramotne place pokrivat z regresom nujne zivljenjske zadeve.
[/quote]
Kakšna foušija? S slikanjem Lj tablic po Bledu (ki so morda pripadale domačinu, ki je tam kupil avto), s slikanjem KR in Lj tablic po obali, so nas zaprli v občine in zdaj naj bomo solidarni z njimi? Ja, natančno toliko, kot so bili solidarni oni. Kaj ima s tem foušija pa nimam pojma. Nočejo nas tam, tja ne bomo šli. V to, za kaj kdo zapravlja svoj denar, se pa nimaš ti kaj vtikat. Razen, če si fouš, da ga imajo?
Če že, grem pa mogoče lahko kar direkt menjat bon za žakl krompirja na en kmečki turizem v Prekmurju.
[/quote]
Kje nismo zaželjeni :
T.R.-Uredništvo/STA-29.03.2020 ob 09:00
Kot smo poročali v soboto, je lepo vreme kljub prepovedi zbiranja na javnih površinah zaradi omejevanja širjenja okužbe z novim koronavirusom na Obalo privabilo številne obiskovalce, kar pa je razbesnelo domačine. Ti po družbenih omrežjih pozivajo k ‘zaprtju’ Obale, prepovedi prihodov turistov ter strožjim prepovedim gibanja.
Piranski župan Đenio Zadković je v izjavi za televizije opisal tudi prizore piknikov na plaži. O sprehajalcih, ki so preplavili Piran, nas je obvestil tudi zvesti bralec. V naše uredništvo pa se je vsul tudi plaz fotografij, ki pričajo o velikem številu prebivalcev iz notranjosti države v Kopru, dobili pa smo tudi sporočila bralcev o podobni situaciji v piranski občini.
Vlada bo tako že danes na dopisni seji potrjevala predlog sprememb odloka o prepovedi zbiranja na javnih mestih, je na Twitterju napovedal uradni govorec vlade Jelko Kacin. Kot je zapisal, se bo vlada s tem odzvala na sobotne kršitve odloka in pozive županov k zaostritvi ukrepov. Kakšne nove ukrepe bo vlada sprejela, za zdaj še ni znano.
V izjavi za Dnevnik na TV Slovenija Kacin med drugim ni izključil možnosti, da bi v prihodnjih dneh zaprli kakšno območje Slovenije, na primer Obalo, da bi tako zaščitili lokalno prebivalstvo pred okužbo, ki bi jo prinesli obiskovalci. Opomnil je tudi, da lahko župani napotijo občinske oziroma mestne redarje, da na terenu opominjajo kršitelje prepovedi nedovoljenega zbiranja ljudi na javnih krajih.
STA
Župani podpirajo omejitev gibanja na občine prebivanja
Slovenija 30. 03. 2020, 14.13 , posodobljeno: 30. 03. 2020, 16.09
Župani slovenskih občin podpirajo vladni odlok o prepovedi gibanja izven občine stalnega ali začasnega prebivališča. Župani več občin po državi so povedali, je taka prepoved potrebna, kar še posebej velja za turistične kraje. Ponekod nameravajo odlok nagraditi še z omejitvijo gibanja na najbolj obiskanih točkah.
BLED, PIRAN, BOVEC, MARIBOR, ŠMARJE > Zaostritev omejitve gibanja je sledila sončni soboti, ki so jo številni izkoristili za izlete v turistične kraje. “Ta ukrep je, pa čeprav je še tako strog, prišel v pravem času,” je ocenil blejski župan Janez Fajfar, ki je prepričan, da je z ukrepom vlada sledila predlogom turističnih občin.
Za takšne manjšinske ekstreme je običajno poskrbljeno s strani svojcev, organizacij, države itd.
Tema je regres pri večini.
[/quote]
Manjšinske??
A veš, koliko ljudi dela v Sloveniji za minimalno plačo, t.j. za plačo, ki pokrije najemnino, položnice, obrok kredita za avto, obrok zavarovanja avta, bencin, dodatno zavarovanje,… za hrano pa ne ostane več?!
Ker si NISO SPOSOBNI poiskati drugega dela. Ker imajo podpovprečen IQ; ker jih je pretirano strah – a se ti sploh sanja, koliko ljudi ima težave s tesnobo in/ali depresijo??; ker so totalni introverti in kar otrpnejo ob misli, da bi morali v novem kolektivu spoznavati nove ljudi; ker bi večja oddaljenost od doma zaradi boljše plačanega dela, pomenila za družino, predvsem za majhne otroke, 2 uri manj preživetega skupnega časa dnevo; ker nimajo javnega prevoza, pri bajti pa je samo en avto; ker so prvo zaposlitev iskali tako dolgo, da jim postane slabo že ob misli, da bi se tega projekta lotili še enkrat; ker so potrebovali dolgo, ob tem pa doživljali neobvladljiv stres, da so osvojili znanja in spretnosti v trenutni službi;…
Četrtina Slovencev dela za plačo, ki ne pokrije najosnovnejših potreb – in za tebe je to peščica, manjšina?!
Ali misliš, da so si sposobni poiskati drugo delo, in da imajo za to tudi vse druge pogoje izpolnjene, pa ga NALAŠČ ne poiščejo?? V izogib previsoki plači, misliš?
Kje že je izvorni problem??
Manjšinske??
A veš, koliko ljudi dela v Sloveniji za minimalno plačo, t.j. za plačo, ki pokrije najemnino, položnice, obrok kredita za avto, obrok zavarovanja avta, bencin, dodatno zavarovanje,… za hrano pa ne ostane več?!
Ker si NISO SPOSOBNI poiskati drugega dela. Ker imajo podpovprečen IQ; ker jih je pretirano strah – a se ti sploh sanja, koliko ljudi ima težave s tesnobo in/ali depresijo??; ker so totalni introverti in kar otrpnejo ob misli, da bi morali v novem kolektivu spoznavati nove ljudi; ker bi večja oddaljenost od doma zaradi boljše plačanega dela, pomenila za družino, predvsem za majhne otroke, 2 uri manj preživetega skupnega časa dnevo; ker nimajo javnega prevoza, pri bajti pa je samo en avto; ker so prvo zaposlitev iskali tako dolgo, da jim postane slabo že ob misli, da bi se tega projekta lotili še enkrat; ker so potrebovali dolgo, ob tem pa doživljali neobvladljiv stres, da so osvojili znanja in spretnosti v trenutni službi;…
Četrtina Slovencev dela za plačo, ki ne pokrije najosnovnejših potreb – in za tebe je to peščica, manjšina?!
Ali misliš, da so si sposobni poiskati drugo delo, in da imajo za to tudi vse druge pogoje izpolnjene, pa ga NALAŠČ ne poiščejo?? V izogib previsoki plači, misliš?
Kje že je izvorni problem??
[/quote]
Sami priročni izgovori. To je izvorni problem !
Pa npr. poglej ‘hendikepirane’ osebe, ki so zelo uspešne v ekonomskem smislu, npr. disleksiki- lastnik IKEA Ingvar Kamprad, pa poslovni mogotec Richard Branson, nepremičninska mogulka Barbara Corcoran…, pa kronično depresivni- JK Rowling, Mike Tyson…, pa slovenski paraolimpijec Branko Đurić…
Pa npr. poglej ‘hendikepirane’ osebe, ki so zelo uspešne v ekonomskem smislu, npr. disleksiki- lastnik IKEA Ingvar Kamprad, pa poslovni mogotec Richard Branson, nepremičninska mogulka Barbara Corcoran…, pa kronično depresivni- JK Rowling, Mike Tyson…, pa slovenski paraolimpijec Branko Đurić…
[/quote]
Po eni strani te razumem, kaj hočeš povedati in se celo strinjam. res sposobnim ljudjem zunanje okoliščine ne morejo preprečit uspeha. Ne glede kje so, znajo situacijo obrnit v svojo korist. Vendar pazi, teh je zgolj okoli 10 odstotkov ( v bistvu nimam pojma, ker nisem delala statistike, pišem na pamet).
Ostali pa smo pač povprečneži, ki imamo različno izražene sposobnosti, nagnenja, različne socialne, kulturne kapitale in zato različne uspehe. Precej smo tudi odvisni od sreče, biti ob pravem trenutku na pravem mestu, odvisni smo tudi od dela in sposobnosti vztrajati in bla bla bla…pisala bi lahko v nedogled. Pa ni point v tem. Tudi tvoji kritiki imajo prav. V vsej tej množici povprečnežev in podpovprećnežev so eni šefi in serjejo drugim po glavi, ker pač lahko (vstavi poljubno, denar, zveze, izobrazba, sreča, goljufija,…karkoli jih že pač je pripeljalo v nadrejen in odločujoč položaj). Tudi sami so del te množice podpovprečnežev, ampak oni serjejo nekomu po glavi in ga izkoriščajo, nekdo drug podpovprečnež ( po zvoje, seveda), pa je dolžan to požirati in trpeti in delati za mizerijo. Ali se ti zdi tak sistem pošten?
Pa še to, iz te zgodbe sem izpustla ljudi, ki imajo drugačna nagnenja od večine in jih niso znali iztržiti, iztopajo pa vseeno po svojih sposobnostih. Vendar velik plu in velik minus, da zopet eno sivi povprečje, pa jih dam zopet lahko v to polje povprečnežev. Torej, se ti zdi sploh kot nekomu, ki občuduje in zagovarja tak princip družbe, kot ga opisuješ, ta sistem smiselen in pošten?
Po eni strani te razumem, kaj hočeš povedati in se celo strinjam. res sposobnim ljudjem zunanje okoliščine ne morejo preprečit uspeha. Ne glede kje so, znajo situacijo obrnit v svojo korist. Vendar pazi, teh je zgolj okoli 10 odstotkov ( v bistvu nimam pojma, ker nisem delala statistike, pišem na pamet).
Ostali pa smo pač povprečneži, ki imamo različno izražene sposobnosti, nagnenja, različne socialne, kulturne kapitale in zato različne uspehe. Precej smo tudi odvisni od sreče, biti ob pravem trenutku na pravem mestu, odvisni smo tudi od dela in sposobnosti vztrajati in bla bla bla…pisala bi lahko v nedogled. Pa ni point v tem. Tudi tvoji kritiki imajo prav. V vsej tej množici povprečnežev in podpovprećnežev so eni šefi in serjejo drugim po glavi, ker pač lahko (vstavi poljubno, denar, zveze, izobrazba, sreča, goljufija,…karkoli jih že pač je pripeljalo v nadrejen in odločujoč položaj). Tudi sami so del te množice podpovprečnežev, ampak oni serjejo nekomu po glavi in ga izkoriščajo, nekdo drug podpovprečnež ( po zvoje, seveda), pa je dolžan to požirati in trpeti in delati za mizerijo. Ali se ti zdi tak sistem pošten?
Pa še to, iz te zgodbe sem izpustla ljudi, ki imajo drugačna nagnenja od večine in jih niso znali iztržiti, iztopajo pa vseeno po svojih sposobnostih. Vendar velik plu in velik minus, da zopet eno sivi povprečje, pa jih dam zopet lahko v to polje povprečnežev. Torej, se ti zdi sploh kot nekomu, ki občuduje in zagovarja tak princip družbe, kot ga opisuješ, ta sistem smiselen in pošten?
[/quote]
Noben sistem nikoli ni bil in ne bo enako pošten za vse. Konec koncev ni poštena niti narava. Zagovarjam in verjamem, da je s pozitivizmom in trdo voljo možno doseči marsikaj, in mnogo smoterneje kot poskušati spremeniti sistem ali svet v iluzornega.
Se vidi, da nisi Slovenka, samo čistokrvni Slovenec ima narodno zavest do svoje domovine, ji pomaga v težkih časih.
Vi mešančki ste kvizlingi, izdajalci, ki ste se sem pritepli zaradi boljšega življenja in sedaj nočete nič vračati, nič pomagati, sedaj bi najraje videli, da crkne naša država.
Vidite Slovenci in Slovenke, zato je pomembno, da se močno meji to, kdo je upravičen do državljanstva, ker če bo še več takih, ki se potem množijo kot podgane, se nam slabo piše.
[/quote]
Je.be se men kako ti in teb podobni vidte mene.
Komu bom jst svoj dnar dajala, komu bom pomagala in kje ga bom zapravljala, je čist moja stvar.
Kaj boš pa ti čistokrvna, narodno zavestna Slovenka z njim delala oz kje ga boš zapravljala in komu boš pomagala pa me niti mal ne zanima.
[/quote]
Bravo!!! 👍👍👍
Noben sistem nikoli ni bil in ne bo enako pošten za vse. Konec koncev ni poštena niti narava. Zagovarjam in verjamem, da je s pozitivizmom in trdo voljo možno doseči marsikaj, in mnogo smoterneje kot poskušati spremeniti sistem ali svet v iluzornega.
[/quote]
Samo, dokler je pošten ZATE ga zagovarjaš, pa če drugi kar pocrkajo, ane kapitalist?
[/quote]
Pa smo tu – TI izpostavljaš peščico, posameznike.
Sama delam v poklicu, za katerega sem se izobraževala, že več kot 20 let, zadovoljna sem z delom in s plačilom za svoje delo.
Seveda me marsikaj moti pri svojem delu; kar lahko, se trudim spreminjati, ostalo poskušam sprejeti.
Niso mi potrebni izgovori.
Le širše gledam na ljudi okrog sebe. Ker so v mojem okolju tudi čistilke, strežnice, delavci v proizvodnji, ki delajo na 4 izmene… in vsi ti resnično težko preživijo iz mesca v mesec. Pa ljudje z nadomestilom iz invalidskega zavarovanja zaradi raka/kapi, njihov prejemek iz ZPIZ-a znaša pod 300 €, in je to vse, kar dobijo, službo za nedoločen čas pa so izgubili zaradi bolezni.
Ljudje s pokojninami za polno delovno dobo v višini 500 € – pa so kot zaposleni čisto dostojno živeli, sploh, ko sta bila živa še oba zakonca in s tem dva dohodka pri bajti…
Vsak človek je zase odgovoren sam, jasno.
In vsak zaposlen človek bi moral s svojim dohodkom, plačilom za DELO, brez težav plačati položnice, registrirati avto in kupiti gume zanj, plačati kurjavo in imeti dovolj za hrano.
Pa pri nas ni tako, žal.
In vzrok ni v četrtini ali 1/3 posameznikov, ki nestrpno čakajo regres, da plačajo zapadle položnice ali kupijo drva za zimo.
Izbori si svojo poštenost.
[/quote]
Tu pa dokončno jasno pokažeš, da ker država, zakonodaja ne preprečuje nepoštenosti, pokvarjenosti, izkoriščanja drugega, boš to pač do konca izkoristil/a v svoj prid. Z izgovorom, češ, kaj pa so nesposobni, da se pustijo.
Torej ne dovolj sposobni, da si zagotovite/nagrabite za sebe, ampak dovolj pokvarjeni.
Tu pa dokončno jasno pokažeš, da ker država, zakonodaja ne preprečuje nepoštenosti, pokvarjenosti, izkoriščanja drugega, boš to pač do konca izkoristil/a v svoj prid. Z izgovorom, češ, kaj pa so nesposobni, da se pustijo.
Torej ne dovolj sposobni, da si zagotovite/nagrabite za sebe, ampak dovolj pokvarjeni.
[/quote]
To je tvoja interpretacija.
Sam se sploh ne ukvarjam s sistemom na tak način.
Sicer pa lahko ustanoviš ‘pošteno’ stranko, postaneš premierka, spremeniš sistem in uvedeš zakone, ki jih ta svet še ni videl.
To je tvoja interpretacija.
Sam se sploh ne ukvarjam s sistemom na tak način.
Sicer pa lahko ustanoviš ‘pošteno’ stranko, postaneš premierka, spremeniš sistem in uvedeš zakone, ki jih ta svet še ni videl.
[/quote]
Sem ti v postu pred tem jasno argumentirala, zakaj tako mislim.
Se pa po svojih zmožnostih (ja, vsi imamo pri tem, pri svojih sposobnostih, takšnih in drugačnih, nek limit, tudi ti) trudim spreminjati svet na boljše, vsekakor; zadovoljna in hvaležna sem vsakič, ko mi uspe! 😊
Svoja otroka sem vzgojila v empatična in poštena človeka, pa zato nista nič manj ambiciozna.
Pač v smislu, da je dovoljeno vse v lastno korist, dokler s tem ne oškoduješ, prizadeneš drugega.
Ja, različne stvari nam nudijo zadovoljstvo, zelo različne!!
Nekateri smo srečni že, ko je sončno. In, ko po nekaj dneh sonca pade dež. 😉
Mene ne moti. Naj bodo taki, ki se jih da uporabiti kjerkoli v Sloveniji. In to ne izključno v turizmu in ne v enem znesku.
Mislim pa, da tega ne bodo sprovedli. Kdorkoli se je kdaj ukvarjal z vrednostnimi boni ve, kaj to pomeni. Prav tako ve, kakšne evidence obstajajo za izdane ali za prejete bone. Da ne govorim o inventurah, številčenjih bonov, računovodske delu, o izvenbilančnih in bilančnih knjižbah, itd. Obup.
To je predlagal nekdo, ki nima pojma, kakšno delo je v ozadju.
Pa smo tu – TI izpostavljaš peščico, posameznike.
Sama delam v poklicu, za katerega sem se izobraževala, že več kot 20 let, zadovoljna sem z delom in s plačilom za svoje delo.
Seveda me marsikaj moti pri svojem delu; kar lahko, se trudim spreminjati, ostalo poskušam sprejeti.
Niso mi potrebni izgovori.
Le širše gledam na ljudi okrog sebe. Ker so v mojem okolju tudi čistilke, strežnice, delavci v proizvodnji, ki delajo na 4 izmene… in vsi ti resnično težko preživijo iz mesca v mesec. Pa ljudje z nadomestilom iz invalidskega zavarovanja zaradi raka/kapi, njihov prejemek iz ZPIZ-a znaša pod 300 €, in je to vse, kar dobijo, službo za nedoločen čas pa so izgubili zaradi bolezni.
Ljudje s pokojninami za polno delovno dobo v višini 500 € – pa so kot zaposleni čisto dostojno živeli, sploh, ko sta bila živa še oba zakonca in s tem dva dohodka pri bajti…
Vsak človek je zase odgovoren sam, jasno.
In vsak zaposlen človek bi moral s svojim dohodkom, plačilom za DELO, brez težav plačati položnice, registrirati avto in kupiti gume zanj, plačati kurjavo in imeti dovolj za hrano.
Pa pri nas ni tako, žal.
In vzrok ni v četrtini ali 1/3 posameznikov, ki nestrpno čakajo regres, da plačajo zapadle položnice ali kupijo drva za zimo.
[/quote]
Lepo napisano.
Se strinjam.
Širše lahko gledamo, vprašanje pa če lahko kaj spremeniš.
Lepo napisano.
Se strinjam.
Širše lahko gledamo, vprašanje pa če lahko kaj spremeniš.
[/quote]
Na srečo je narava mojega dela takšna, da lahko, vsaki dan znova.
Sem socialna delavka, zaposlena na centru za socialno delo (včeraj in danes sicer na lanskem dopustu 😊).
Ko odide človek od mene, iz moje pisarne, zadovoljen, vsaj kanček manj vznemirjen kot je prišel k meni in z malenkost več občutka lastne vrednosti, sem zadovoljna tudi sama. Če mu uspem dati še kakšno uporabno informacijo, kaj (še) lahko naredi, da bo sebi in družini izboljšal finančni, materialni položaj, kam se še lahko obrne (po pomoč, nasvet), ker mu kljub resničnemu trudu gre za nohte, rakrat pa je to sploh obojestranska zmaga.
Veliko ljudem je dovolj že, da so slišani, razumljeni; ko včasih skupaj malo “pojamramo”, skritiziramo neke poteze, odločitve vodilnih ali zakonodajo, ki v praksi ni vedno uporabna, pravična pa itak ne, človek čuti, da sem na njegovi strani. Ker sem res! Mnogim že to pomeni ogromno.
Da sem tudi sama zgrožena, da lahko nekdo, ki je po 25-ih letih dela, plačevanja davkov in prispevkov, pristane na 270-ih evrih iz ZPIZ-a, ker si je drznil zboleti, in je zato ostal brez službe!! In je naenkrat v celoti odvisen od zakonca in njegovega dohodka (sploh moški so tu ponavadi ob vso dostojanstvo), otrokom, dijakom in študentom pa ne more stisniti niti za rojstni dan kakšnega fičnika…
To so težke zgodbe!
In ja, lahko spreminjam, prispevam k boljšemu danes.
Mislim, da je k temu, k spremembi na boljše, prispevala tudi najina komunikacija tukaj.
Glede na to, da sva očitno na popolnoma različnih bregovih, se nisva nikamor pošiljala. 😉😁 Pa me je, priznam, že v nekem trenutku imelo, da bi te. 😇
Na srečo je narava mojega dela takšna, da lahko, vsaki dan znova.
Sem socialna delavka, zaposlena na centru za socialno delo (včeraj in danes sicer na lanskem dopustu 😊).
Ko odide človek od mene, iz moje pisarne, zadovoljen, vsaj kanček manj vznemirjen kot je prišel k meni in z malenkost več občutka lastne vrednosti, sem zadovoljna tudi sama. Če mu uspem dati še kakšno uporabno informacijo, kaj (še) lahko naredi, da bo sebi in družini izboljšal finančni, materialni položaj, kam se še lahko obrne (po pomoč, nasvet), ker mu kljub resničnemu trudu gre za nohte, rakrat pa je to sploh obojestranska zmaga.
Veliko ljudem je dovolj že, da so slišani, razumljeni; ko včasih skupaj malo “pojamramo”, skritiziramo neke poteze, odločitve vodilnih ali zakonodajo, ki v praksi ni vedno uporabna, pravična pa itak ne, človek čuti, da sem na njegovi strani. Ker sem res! Mnogim že to pomeni ogromno.
Da sem tudi sama zgrožena, da lahko nekdo, ki je po 25-ih letih dela, plačevanja davkov in prispevkov, pristane na 270-ih evrih iz ZPIZ-a, ker si je drznil zboleti, in je zato ostal brez službe!! In je naenkrat v celoti odvisen od zakonca in njegovega dohodka (sploh moški so tu ponavadi ob vso dostojanstvo), otrokom, dijakom in študentom pa ne more stisniti niti za rojstni dan kakšnega fičnika…
To so težke zgodbe!
In ja, lahko spreminjam, prispevam k boljšemu danes.
Mislim, da je k temu, k spremembi na boljše, prispevala tudi najina komunikacija tukaj.
Glede na to, da sva očitno na popolnoma različnih bregovih, se nisva nikamor pošiljala. 😉😁 Pa me je, priznam, že v nekem trenutku imelo, da bi te. 😇
[/quote]
Ljudje smo idividuali in imamo različne poglede in s tem ni nič narobe. In takšna je tudi percepcija kakšen naj bi bil sistem, zakon, ukrep…, ki bi lahko bil ustrezen za slehernika.
Tudi debato o ‘poštenosti’ ali ‘širši širini’ se da raztegniti v več smeri, jo individualno prilagajati na različnih nivojih. Na primer sam se ukvarjam z nakupom/prodajo in če bi pri vsakem svojem nakupu upošteval, da je bil produkt ali pa le delček tega narejen v Bangladešu, Šrilanki itd. (v izkoriščanju kar je realnost pri večini izdelkov), ne bi smel ničesar nabavljati, enako z osnovnimi nakupi, ki jih vsakodnevno opravljamo potrošniki. Ali pa uslužbenci JS, ki delate pod okriljem ministrstev in prejemate plačilo iz proračuna, ki ga kroji sistem/vlada (t.i. legalna krim. zdr.), je lahko za nekoga moralno sporno, itd.
Sicer pa je bil namen mojega ‘pika’ namenjen takšnim, ki se vsepovprek pritožujejo in krivijo vse okoli sebe, namesto, da tudi sami prevzamejo nekaj odgovornosti za svoje stanje in ukrepajo po svojih najboljših(!) močeh.
Da bi se ‘pošiljala nekam’ pa nima smisla, vsaj za zdaj ne, dokler Pošta posluje okrnjeno zaradi ukrepov. Pa tudi sicer je bolje, da strast eskalira tam, ko lahko rezultira :).
Lepo bodi.
Forum je zaprt za komentiranje.