Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Namesto regresa vrednostni boni za dopust

Namesto regresa vrednostni boni za dopust

ne niso sposobni, ker plačujejo zaposlene po tako mezdnih, sužnjelastniških plačah,da niti skozi mesec ne morejo preživeti… Ko se dvigne že tako mizern minimalc, na malo višjo, še vedno mizerno vrednost, pa jokajo svi kako bodo propadli, in iščejo nezakonite načine, kako delavca ogoljufati…
NISO SPOSOBNI – TAKI ZAGOTOVO NE.
Sposobni so tisti, ki plačujejo svoje zaposlene s povprečno slovensko plačo ali več. Ali pa če gremo še malo bolj na ziher, kjer noben zaposleni nima neto osnovne plače (brez dodatkov in regresov in povračil) nižje od 1000 e.

Vsi ostali, ki plačujejo manj, so pa nesposobni – in bi morali delati raje sami, če pa ne zmorejo, bi morali pa zapreti – izkoriščati delavca za mizerno plačo, ki ne omogoča preživetja- je nesposobnost delodajalca, ki tako plačo izplačuje. Tako je in pika.
[/quote]

Se strinjam. Zato je tudi delavec, ki podpiše pogodbo za manj kot povprečno dlovensko plačo nesposoben.

No, saj marsikdo že zapira svojo sposobno dejavnost. In vsi mogoči in nemogoči sposobneži se zdaj sprašujete, kaj in kdaj boste dobili pomoč države, da preživite. Jaz vam ne bi dal nič. Država se nima kaj vtikat z denarjem v gospodarstvo – podjetnik mora sam tvegat. Če bi bili sposobni, bi v krizi našli izziv za nove podvige. Ampak tega niste sposobni …
[/quote]

[/quote]

Se strinjam.

Tako je, regres ni podarjen denar, ampak kar denar delavca.
Ja saj, dosti ljudi ni imelo plan v slo koristit dopusta, tudi zaradi svojcev izven slo…..
Tak da tole je zelo očitna poteza izkoriščanja ljudstva, kateremu je najprej odvzelo možnosti gibanja/dela, nato pa naprtilo še plačevanje posledic…
Virus pa bo z nami ostal, kot vsi ostali virusi.
[/quote]
Pojdita kamor hočeta, denar pustita v Sloveniji, ker je slovenski!
Vsako leto milijone razmetavata pri hrčkih.🖕

Se strinjam. Zato je tudi delavec, ki podpiše pogodbo za manj kot povprečno dlovensko plačo nesposoben.
[/quote]
to ni res, ker je prisiljen s sistemom v to – nima možnosti druge.

to ni res, ker je prisiljen s sistemom v to – nima možnosti druge.
[/quote]

Se ne strinjam.
Nikakor ni res, da nima drugih možnosti. To je le priročen izgovor za lastno nespsobnost.

Podpiram predlog, da se podpre Slovenski turizem. Imamo vse kar imajo drugi. Mogoče edino kake sahare ne.

Da se mi pa določi, kje moram preživeti dopust mi pa seveda ni všeč. Mogoče mi je pa ravno zadišala Španija? Imam občutek da bi letos znalo biti tam poceni. Ali Italija.

Pa ponavadi sam naredim načrt, kam it, kaj si pogledat. Najraje z prikolico ali avtodomom.

Pojdita kamor hočeta, denar pustita v Sloveniji, ker je slovenski!
Vsako leto milijone razmetavata pri hrčkih.🖕
[/quote]
? A smo spet pri ocenjevanju in komentiranju pisočih? Je to res edini način komunikacije, ki ste ga sposobni?
Pri hrčkih, to so tiste ljubke živalce, drugih namreč ne poznam, pa res ne razmetavam milijonov. Sem kot otrok imela enega hrčka hehe…..

Sicer pa tema ni o najinih navadah ne o naju ampak prav o določeni stvari.
Kaj boš na samo temo povedal?

To tud mene zanima, kako so si to zamislili.?
Ni pri vseh delodajalec drzava,smo tudi privat podjetja, ne moremo mi izplačevat delovca z boni za turizem, ampak z denarjem in kaj dela s svojim denarjem ni naša stvar ampak je njegova.
Ne moreš kar določiti kje bo in kako bo kdo porabil svoj denar, to je navaden fasizem
[/quote]

Res je! Nimajo pravice siliti državljana, da bo dopust prezivel doma in celo kje ga bo preživel. Ne!!!
Da ne govorimo o ogromni množici ljudi, ki regresa sploh ne porabi za dopust, ampak za nakup oblačil in čevljev za otroke, za šolske potrebščine, ta kurjavo, za registracijo avta…
Ni govora!!!

Kaj pa tisti reveži, ki imajo regres za druge stvari, npr. plačilo zakasnelih položnic ali plačilo kurjave?
Jaz ga npr. porabim pri tehničnem pregledu in registraciji avta. Pa včasih za gume, ko jih je treba zamenjat. Torej ne porabim za turizem!

A ne bo malo gužva če bomo poleti vsi dopustovali v Slo.? Me pa ta novica veseli ker namigujejo na to da nek regres bomo dobili. ZUJF se je šele dobro končal, spomini o polovičnem regresu so še sveži.

Ponovno laži, ste si sploh prebrali zapis ministra?

https://twitter.com/PocivalsekZ/status/1247130856336097280?s=20

https://www.24ur.com/novice/gospodarstvo/ministrstvo-k-okrevanju-nase-druzbe-bo-najbolj-pomagalo-to-da-nas-cas-in-denar-porabimo-doma.html

Kr neki.
Zase vem da TAKOJ ko se odpre meja, grem na Hr obalo. Jbg, bom pa tud njim mal pomagala 😉

Delovna marljivost lahko pride do izraza le če je zadovoljujoče vnovčljiva.
In obstaja ogromno ‘hendikepirancev’, ki so uspešni in sposobni.
[/quote]

A res?? Kje?

Iz tistih manj sposobnih – pa ne glede na to ali so se takšni rodili ali je to posledica kakšne prometne nesreče, ali zo zgolj njihove osebnostne lastnosti (npr. skrajna introvertiranost), motnje (npr. tesnoba) ali nižji IQ – se pa po tvoje sme, kljub temu, da dajejo vse od sebe, v skladu s svojimi nižjimi sposobnostmi pač, norčevati s plačilom, ki ni vredno dostojnega življenja??

A res?? Kje?

Iz tistih manj sposobnih – pa ne glede na to ali so se takšni rodili ali je to posledica kakšne prometne nesreče, ali zo zgolj njihove osebnostne lastnosti (npr. skrajna introvertiranost), motnje (npr. tesnoba) ali nižji IQ – se pa po tvoje sme, kljub temu, da dajejo vse od sebe, v skladu s svojimi nižjimi sposobnostmi pač, norčevati s plačilom, ki ni vredno dostojnega življenja??
[/quote]

Za takšne manjšinske ekstreme je običajno poskrbljeno s strani svojcev, organizacij, države itd.
Tema je regres pri večini.

Imam predlog. Naj bosta Janša in Počivalček za vzgled parlamantu. Najprej naj eden zatlači par bonov v rit. Pol se pa lahko zamenjata.

Politicians should be replaced like diapers, often for the same reason Mark Twain

Se vidi, da nisi Slovenka, samo čistokrvni Slovenec ima narodno zavest do svoje domovine, ji pomaga v težkih časih.

Vi mešančki ste kvizlingi, izdajalci, ki ste se sem pritepli zaradi boljšega življenja in sedaj nočete nič vračati, nič pomagati, sedaj bi najraje videli, da crkne naša država.

Vidite Slovenci in Slovenke, zato je pomembno, da se močno meji to, kdo je upravičen do državljanstva, ker če bo še več takih, ki se potem množijo kot podgane, se nam slabo piše.

Se vidi, da nisi Slovenka, samo čistokrvni Slovenec ima narodno zavest do svoje domovine, ji pomaga v težkih časih.

Vi mešančki ste kvizlingi, izdajalci, ki ste se sem pritepli zaradi boljšega življenja in sedaj nočete nič vračati, nič pomagati, sedaj bi najraje videli, da crkne naša država.

Vidite Slovenci in Slovenke, zato je pomembno, da se močno meji to, kdo je upravičen do državljanstva, ker če bo še več takih, ki se potem množijo kot podgane, se nam slabo piše.
[/quote]
Ma goni se. Nas je precej čistokrvnih Slovencev, ki imamo tovrstnega drkanja v glavo rahlo polno kapo.
Kdo pa nam pomaga, ti matrno.

Politicians should be replaced like diapers, often for the same reason Mark Twain

Vecinoma ljudo porabi regres v Sloveniji: placilo kurjave, elektrike, pokrivanje limita, zavarovanje avta, placilo poloznic.
Jaz bone za nek dopust ne rabim in tudi ne sprejmem. Ker jaz regres ne porabim za dopust za 9.leto ne. Zato ker moram, zaradi taksne sramotne place pokrivat z regresom nujne zivljenjske zadeve.

[/quote]

100000 % Slovenka, pa svojega regresa ne dam tem pezdetom od vlade! Kako je pa meni slovenski turizem kdaj pomagal, razen z visokimi cenami? Smo mogoče kdaj dobili kaj zastonj? Kdo bo pa moje storitve pavšalno kupil, ne da bi mi bilo zanje bilo treba mignit s prstom?
Itak so nad tem že obupali, ker ni šans, da gre skozi. Jaz pa komaj čakam, da se poberem na dopust v tujino, da mi vsaj dva tedna ne bo treba gledat teh hinavskih SDS-ovskih fac.

Ma goni se. Nas je precej čistokrvnih Slovencev, ki imamo tovrstnega drkanja v glavo rahlo polno kapo.
Kdo pa nam pomaga, ti matrno.
[/quote]

Če ti kaj ni všeč v Sloveniji, pojdi drugam, kdo ti brani?

Jaz imam nadpovprečno plačo in plačujem za take socialkarje, kot si ti in je res žalostno, da se to dogaja, ker si sociale ne zaslužiš.

Kdor nima ljubezni in spoštovanja do domovine, si ne zasluži, da ima njeno državljanstvo in če bi se vsi taki izselili iz Slovenije, bi lahko bili boljši od Švice, ker ste vi težko breme, ki nas zavira.

Se ti bo že vrnilo, “za vsako rit palca raste”, je stari pregovor.

Vecinoma ljudo porabi regres v Sloveniji: placilo kurjave, elektrike, pokrivanje limita, zavarovanje avta, placilo poloznic.
Jaz bone za nek dopust ne rabim in tudi ne sprejmem. Ker jaz regres ne porabim za dopust za 9.leto ne. Zato ker moram, zaradi taksne sramotne place pokrivat z regresom nujne zivljenjske zadeve.
[/quote]

Tisti, ki sprejme sramotno plačo, se sam sramoti.

Tisti, ki delate za tako mizerno plačo, da porabljate regres za štukanje, se raje vprašajte o svojih sposobnostih, torej o izvorni težavi.
[/quote]

I.diot drugega ti ne morem reci. Kaj mislis osebe na minimalni placi so lenuhi? So neizobrazeni? Poznam kar nekaj ljudi s faxom, ki dela za minimalca, ali za kaksen ever vec.
Ni kriv delavec. Kriva je najprej vlada, ki dopusca tako nizke place, ki niso za dostojno zivljenje. Nato je kriv delodajalec, ki ne placa posteno delavca. Kar zna delodajalec je samo izkpriscat delavca, se posebno, da mu je non stop na voljo.
Zate pa vidim, da ti ne funkcionirajo dobro mozgani. In naj te je posteno sram kar pises.

Če ti kaj ni všeč v Sloveniji, pojdi drugam, kdo ti brani?

Jaz imam nadpovprečno plačo in plačujem za take socialkarje, kot si ti in je res žalostno, da se to dogaja, ker si sociale ne zaslužiš.

Kdor nima ljubezni in spoštovanja do domovine, si ne zasluži, da ima njeno državljanstvo in če bi se vsi taki izselili iz Slovenije, bi lahko bili boljši od Švice, ker ste vi težko breme, ki nas zavira.

Se ti bo že vrnilo, “za vsako rit palca raste”, je stari pregovor.
[/quote]

Saj ti nihče ne brani, da si pustiš izplačati plačo v bonih za Tosamine vložke. Zakaj ne bi reševali še njih?

I.diot drugega ti ne morem reci. Kaj mislis osebe na minimalni placi so lenuhi? So neizobrazeni? Poznam kar nekaj ljudi s faxom, ki dela za minimalca, ali za kaksen ever vec.
Ni kriv delavec. Kriva je najprej vlada, ki dopusca tako nizke place, ki niso za dostojno zivljenje. Nato je kriv delodajalec, ki ne placa posteno delavca. Kar zna delodajalec je samo izkpriscat delavca, se posebno, da mu je non stop na voljo.
Zate pa vidim, da ti ne funkcionirajo dobro mozgani. In naj te je posteno sram kar pises.
[/quote]

Zaradi takšnega razmišljanja si tu kjer si. Žal.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close