Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Namesto regresa vrednostni boni za dopust

Namesto regresa vrednostni boni za dopust

Še ena izmed posledic teh neumnih ukrepov… spet v breme ljudstva.
Cccccccc…. toliko o tem, da delajo dobro za ljudi (in ne, v to ne štejem njih same, da se spet kdo ne zapiči v besedo ljudi)

Ko bo zadeve konec, bo treba nekaj naredit, da tem tepcem pokažemo, da vseeno ne pustimo, da delajo z nami kot se jim zdi. Granitne kocke v parlamet al neki.

A sploh lahko to naredijo?
Kaj pa tisti, ki ne hodimo na dopuste, saj nam gre regres za nujne zadeve: kot so hrana, registracija avta, kurjava, placilo mogoce limita, zamujenih poloznic? Poznam kar nekaj takih ljudi, ki jih regres pomeni za zivljenje ne pa za zabavo.
[/quote]
Vsi pod in malo nad pragom revščine, ki je v slo velika, imajo regres za nujne stvari ne pa morje. Ampak sprejemniki te neumnosti se pa bodo hvalili da so toliko otrokom omogočili morje…. 😉

Saj ni potrebno, da imajo otroci vsako leto nove torbe na koleščkih….kupuj malo bolj z glavo.

Prej bo tako,da tisti,ki bodo dopustovali v Sloveniji ne bodo dobili regresa ampak bone. Tisti,ki bodo dopustovali izven Slovenije bodo dobili regres.
[/quote]

Res bi bilo prav da se dobijo državni boni namesto regresa, če ga bo plačala država, v nasprotnem pa denar če plačajo delodajalci ,tako denar ne more pobegniti ven v hrčkolandijo, mora pa biti tako da se del lahko porabi v gostilnah , morda tudi vse, ni nujno za neko nastanitev, saj vemo da je veliko dnevnih gostov kateri se hodijo recimo kopati, planinarijo, dobra ideja , podpiram.

Sem takoj za, saj itak večino dopusta preživljamo v Sloveniji. Sem pa za to le v primeru, da se lahko omogoči koriščenje katerekoli storitve v Sloveniji – torej tudi za kurjavo, položnice, šolske potrebščine…

Ne vem, zakaj je Slovencem tako težko stopiti skupaj, ampak vsak gleda le na svojo rit. In spet drži, da če foušija bi gorela… Kdor bi pa rad šel v tujino, sem prepričana, da ima za to denar tudi brez regresa.

Tudi razvajena šmrkad se bo morala naučiti skromnosti.

Vsi pod in malo nad pragom revščine, ki je v slo velika, imajo regres za nujne stvari ne pa morje. Ampak sprejemniki te neumnosti se pa bodo hvalili da so toliko otrokom omogočili morje…. 😉
[/quote]
Kako moraš biti obuto da poklonjenemu denarju rečeš neumnost, mar ste levaki res tako trdoglavi in zarukani da ne vidite 5cm pred nosom ?

[/quote]

Jaz takega regresa ne rabim. In tist, ki se je to spomnil ga bo dobil nazaj in naj se ga zatlaci globoko v dupe. Ze 9 let ne hodim na dopuste in regres meni predstavlja nujno za zivljenje. S tistim denarjem si kupim kurjavo in registracija za avto, ki ga rabim za sluzbo.
Jaz ne rabim takega regresa.
Kaj se res delajo brez mozganov. Vsem je jasno, da ogromno slovencev ne hodi na dopuste, da jim regres pomeni za stroske.
Katera oseba brez mozganov se je to spomnila?

Kakšna foušija? S slikanjem Lj tablic po Bledu (ki so morda pripadale domačinu, ki je tam kupil avto), s slikanjem KR in Lj tablic po obali, so nas zaprli v občine in zdaj naj bomo solidarni z njimi? Ja, natančno toliko, kot so bili solidarni oni. Kaj ima s tem foušija pa nimam pojma. Nočejo nas tam, tja ne bomo šli. V to, za kaj kdo zapravlja svoj denar, se pa nimaš ti kaj vtikat. Razen, če si fouš, da ga imajo?

Če že, grem pa mogoče lahko kar direkt menjat bon za žakl krompirja na en kmečki turizem v Prekmurju.

Kako moraš biti obuto da poklonjenemu denarju rečeš neumnost, mar ste levaki res tako trdoglavi in zarukani da ne vidite 5cm pred nosom ?
[/quote]
Poklonjen denar ki ga moraš porabiti tako kot ti zapovejo? Ahahahaha……

Ps-za informacijo nisem ne levak ne desnak. Toliko o podtikanju, ki je večinski hobi tega foruma.

Jaz takega regresa ne rabim. In tist, ki se je to spomnil ga bo dobil nazaj in naj se ga zatlaci globoko v dupe. Ze 9 let ne hodim na dopuste in regres meni predstavlja nujno za zivljenje. S tistim denarjem si kupim kurjavo in registracija za avto, ki ga rabim za sluzbo.
Jaz ne rabim takega regresa.
Kaj se res delajo brez mozganov. Vsem je jasno, da ogromno slovencev ne hodi na dopuste, da jim regres pomeni za stroske.
Katera oseba brez mozganov se je to spomnila?
[/quote]
seveda je to vsem jasno, samo nekateri radi pometajo pod preprogo.

na račun ljudstva poskušajo popravljat posledice neumnih ukrepov, na kar sem že večkrat opozorila. Sicer nisem računala da bodo celo v to šli, ampak eto…. čaki sam še da nam dohodnino vrnejo v nekih bonih za reševanje državne firme…..

Poklonjen denar ki ga moraš porabiti tako kot ti zapovejo? Ahahahaha……

Ps-za informacijo nisem ne levak ne desnak. Toliko o podtikanju, ki je večinski hobi tega foruma.
[/quote]

Po možnosti v kraju, katerega župan je jasno pokazal, kaj si misli o domačih gostih že precej pred to epidemijo.

Ja, skupaj stopit, skupaj stopit … Ta refren se vedno pojavlja takrat, ko gre voluharjem slabo. V boljših časih tudi ni stanodajalec skupaj stopil z najemnikom, ampak ga je odiral; delodajalec ni stopil skupaj z delavcem, ampak ga je nategoval in zajebaval; vsak, ki je imel nekaj več, se je budalo delal in norčeval iz tistega, ki ni imel, zdaj bi pa vsi neko pomoč in solidarnost. Jih kaj gleda. Nič ne bomo skupaj stali; še nikoli nismo in ni nobenega razloga, da se zdaj nekaj gremo, ker nas bodo požeruhi spet nategnili, takoj ko bo prilika.

Ja, skupaj stopit, skupaj stopit … Ta refren se vedno pojavlja takrat, ko gre voluharjem slabo. V boljših časih tudi ni stanodajalec skupaj stopil z najemnikom, ampak ga je odiral; delodajalec ni stopil skupaj z delavcem, ampak ga je nategoval in zajebaval; vsak, ki je imel nekaj več, se je budalo delal in norčeval iz tistega, ki ni imel, zdaj bi pa vsi neko pomoč in solidarnost. Jih kaj gleda. Nič ne bomo skupaj stali; še nikoli nismo in ni nobenega razloga, da se zdaj nekaj gremo, ker nas bodo požeruhi spet nategnili, takoj ko bo prilika.
[/quote]

Amen.

Ce bo možnost bom šla poleti na Hrvaško in se v Izrael ker moram it obiskat sorodnike. Eni imamo razdeljeno poletje po svoje in kdo so oni, da nam določajo kam bomo šli.? Gremo s svojim in ne z državnim denarjem, oni naj raje sebe pogledajo kaj počnejo z državnim denarjem, nas državljane ki polnimo davčno blagajno naj pa pri miru pustijo
Od države jaz ne bom dobila nobenega regresa in nimajo se kaj vtikat kam bom šla na dopust

[/quote]

Poklonjen denar dobijo vsi iz liste davčnih dolžnikov. Da to svinjarijo zabrišejo pa meni dajo 100€ regresa. Jurčku pa mislim da 29 miljonov???

Tudi zdaj se vtikajo v tvojo svobodo gibanja in ne moreš nič, zato ne pametuj, kaj oni lahko in kaj ne. Če imaš par fičnikov več od ostalih, še ne pomeniš nič nikomur. Pripravi se raje na nacionalizacijo.

[/quote]

In prav takšni običajno javkate, zakaj je sosed dobil, vi pa ne…

In če so na Bledu in obali tožarili, je zato potrebno kaznovati spet vse kot smo bili tokrat vsi s to karanteno? Nekateri pač ne znajo drugače kot klin s klinom zbijat… In v Sloveniji je ogromno lepih krajev, lepih stvari za pogledat, kmečki turizmi, manj znani kraji… nenazadnje kot že rečeno, pa tudi za kurjavo in položnice…

Dvomim pa, da s takšnim razmišljanjem vse to sploh razumete… Škoda.

seveda je to vsem jasno, samo nekateri radi pometajo pod preprogo.

na račun ljudstva poskušajo popravljat posledice neumnih ukrepov, na kar sem že večkrat opozorila. Sicer nisem računala da bodo celo v to šli, ampak eto…. čaki sam še da nam dohodnino vrnejo v nekih bonih za reševanje državne firme…..
[/quote]

Teh bonov jaz ne rabim in jih bom unicene poslala tudi nazaj. Od koder sem jih dobila.
Ce se kdo s tem strinja naj dobi bone. Ostali pa denar. Ogromno ljudi resi ljudo ali iz limita, ali placilo poloznic. Kurjava.
In to v vladi vedo. In, da se to spomnijo. Ni normalno.

In če so na Bledu in obali tožarili, je zato potrebno kaznovati spet vse kot smo bili tokrat vsi s to karanteno? Nekateri pač ne znajo drugače kot klin s klinom zbijat… In v Sloveniji je ogromno lepih krajev, lepih stvari za pogledat, kmečki turizmi, manj znani kraji… nenazadnje kot že rečeno, pa tudi za kurjavo in položnice…

[/quote]

Roka roko umije.

Če pa roka najprej mahne, potem pa hoče solidarnost…. nak. Boni so mišljeni za turistične destinacije, si pa precej trapast, če misliš, da bi se dalo z njimi položnice plačat.

[/quote]

Naj dajo bone za hrano, za registracijo avta, za kurjavo. Ne pa neki dopust se posebno tistim, ki ne hodijo.
Mene zanima. Kdo se je to spomnil?

Roka roko umije.

Če pa roka najprej mahne, potem pa hoče solidarnost…. nak. Boni so mišljeni za turistične destinacije, si pa precej trapast, če misliš, da bi se dalo z njimi položnice plačat.
[/quote]

Potem naj pač takšne naredijo. Mislim, da se vse da, če se hoče.

Glede na to, kako so se pred dnevi odzvali nekateri gorenjski in primorski župani, bi bilo dobro, da se jim uresniči želja in da ljudje v te kraje ne hodimo več.

[/quote]
Regres ni poklonjen denar, ampak zaslužen.
Sociala je poklonjen denar.
Moraš biti blesavo, da tega ne ločiš.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close