Namesto regresa vrednostni boni za dopust
Tudi zdaj se vtikajo v tvojo svobodo gibanja in ne moreš nič, zato ne pametuj, kaj oni lahko in kaj ne. Če imaš par fičnikov več od ostalih, še ne pomeniš nič nikomur. Pripravi se raje na nacionalizacijo.
[/quote]
Ne gre se za ficnike. Fašizem in nacizem je mimo. Kaj misliš da bo korona karantena vecno.?
Problem je v: če se hoče.
In tukaj se hoče folku vbijat v glavo, naj se gredo turizem doma, da bodo pomagali domačemu turizmu, ne tega, s čim naj položnice plačujejo. Slabo trolaš.
[/quote]
Tako kot sem napisala – če se hoče.
Torej, če bi vlada hotela, bi lahko to naredila tako, da bi bilo tudi za položnice, torej stvari, ki so vezane na porabo v Sloveniji in ne v tujini. Torej, če bi vlada hotela.
Teh bonov jaz ne rabim in jih bom unicene poslala tudi nazaj. Od koder sem jih dobila.
Ce se kdo s tem strinja naj dobi bone. Ostali pa denar. Ogromno ljudi resi ljudo ali iz limita, ali placilo poloznic. Kurjava.
In to v vladi vedo. In, da se to spomnijo. Ni normalno.
[/quote]
Jaz se s temi boni ne strinjam.
Ne podpiram izkoriščanje ljudstva kot na splošno hinavčine ne. Kar pa je skrb za zdravje okoli korone je hinavščina, ker drugače večina ljudi zdravje zanemarja, tudi teh ukrepov ne podpiram.
če so uvedli te neumne ukrepe ki uničujejo gospodarstvo, turizem… naj najdejo drug način za reševanje, ne na račun ljudstva.
In prav takšni običajno javkate, zakaj je sosed dobil, vi pa ne…
In če so na Bledu in obali tožarili, je zato potrebno kaznovati spet vse kot smo bili tokrat vsi s to karanteno? Nekateri pač ne znajo drugače kot klin s klinom zbijat… In v Sloveniji je ogromno lepih krajev, lepih stvari za pogledat, kmečki turizmi, manj znani kraji… nenazadnje kot že rečeno, pa tudi za kurjavo in položnice…
Dvomim pa, da s takšnim razmišljanjem vse to sploh razumete… Škoda.
[/quote]
Nič ni škoda, tvoje tlačansko razmišljanje naj kar ostane samo tvoje. Je kar prav, da prepotentneži doživijo malo pomanjkanja, da se umirijo in postavijo na realna tla. Nimamo kaj reševat tiste, ki so se norca delali – potrebna jim je vzgojna lekcija, da se naučijo obnašat.
Jaz se s temi boni ne strinjam.
Ne podpiram izkoriščanje ljudstva kot na splošno hinavčine ne. Kar pa je skrb za zdravje okoli korone je hinavščina, ker drugače večina ljudi zdravje zanemarja, tudi teh ukrepov ne podpiram.
če so uvedli te neumne ukrepe ki uničujejo gospodarstvo, turizem… naj najdejo drug način za reševanje, ne na račun ljudstva.
[/quote]
Že zadnjič sem napisala da jih za naše zdravje v resnici boli kita
A zdaj bojo pa se odločal (v primeru da bo možno potovati poleti) kam bomo šli na dopust.?
Pa kje to se obstaja,a je to sploh možno.?
Že zadnjič sem napisala da jih za naše zdravje v resnici boli kita
A zdaj bojo pa se odločal (v primeru da bo možno potovati poleti) kam bomo šli na dopust.?
Pa kje to se obstaja,a je to sploh možno.?
[/quote]
Saj, jaz že od začetka pravim, da jim za naše zdravje dol visi, pa me tule imajo večinsko za čudakinjo, ker vidim več kot večina pač…..
Eto, sedaj pa se tudi že vidno kažejo posledice teh ukrepov…..
Preveč si dovolijo s tem poseganjem v ljudi. In to samo zaradi strahu, da jim nek virus ne bi stolčka odnesel…. jaoooooooooooooo, sploh glede na to, da virus in njegove različice bo ostal med nami za skoz.
takšne napihnjene odzive kako so slovenski gostje odveč in v napoto so imeli že prejšnja leta, ko je bilo polno azijcev, iatlijanov, tudi vse več američanov… in so našim govorili ne hodite delat gužve na dnevne izlete pridite raje, ko tujih gostov ne bo. tako se ne moreš obnašati do domačega gostač- pravzaprav do nobenega, da ga boš klical samo takrat ko drugih ne bo, sicer boš pa nanj redarje klical ipd. Kar naj zdaj kitajčke kličejo na pomoč tako na Bledu, Bohinju, pa na primorskem tudi kogarkoli drugega razen domači – domnevam,da italijanov si še nekaj časa ne bodo želeli na obali, čeprav si jim bili največ vredni zadnja leta, Slovenci pa kot nebodiga treba.
Saj, jaz že od začetka pravim, da jim za naše zdravje dol visi, pa me tule imajo večinsko za čudakinjo, ker vidim več kot večina pač…..
Eto, sedaj pa se tudi že vidno kažejo posledice teh ukrepov…..
Preveč si dovolijo s tem poseganjem v ljudi. In to samo zaradi strahu, da jim nek virus ne bi stolčka odnesel…. jaoooooooooooooo, sploh glede na to, da virus in njegove različice bo ostal med nami za skoz.
[/quote]
Virus itak ne bo čez noč izginil. Večina državljanov smo pridni če lahko tako rečem 🙂 držimo se doma, ven gremo ko je nuja.
Če bo poleti možnost bomo šli pač vsak po svoje. Eni nimamo staršev niti sorodnikov tukaj in meni ni da celo poletje preživim v slo in ne vidim mojih.
Tisti ki želi naj preživlja počitnice na slo obali, ima vso pravico do tega, tako kot imamo drugi pravico da preživimo počitnice drugje
Pa se neki so pozabili regres ni dobrodelno nakazilo ampak pravica delovca, ki je celo leto delal in pravico ima upravljati z njim po svoji izbiri.
Imam filing kot da smo v nekem čudnem filmu s slabim režiserjem 🙂
z naloženim regresom, potem se pa prodajna mesta prijavijo, kje lahko s to kartico plačaš.
Denimo, kaj mi pomeni bon za 100€, če grem v lastni režiji na izlet in grem na turistično kmetijo na kosilo za 40€? ali pa sredi ljubljane na sladoled?
tako bi najbolj pošteno zagotovili, da se ta regres porabi v sloveniji, pa da niso ponudniki diskriminirani (zakaj bi moral trošit za toplice ali agencijske izlete, če lahko to zadevo razdrobim na nedeljska kosila?
takšne napihnjene odzive kako so slovenski gostje odveč in v napoto so imeli že prejšnja leta, ko je bilo polno azijcev, iatlijanov, tudi vse več američanov… in so našim govorili ne hodite delat gužve na dnevne izlete pridite raje, ko tujih gostov ne bo. tako se ne moreš obnašati do domačega gostač- pravzaprav do nobenega, da ga boš klical samo takrat ko drugih ne bo, sicer boš pa nanj redarje klical ipd. Kar naj zdaj kitajčke kličejo na pomoč tako na Bledu, Bohinju, pa na primorskem tudi kogarkoli drugega razen domači – domnevam,da italijanov si še nekaj časa ne bodo želeli na obali, čeprav si jim bili največ vredni zadnja leta, Slovenci pa kot nebodiga treba.
[/quote]
Seveda in trenutno jim lahko damo čas, da v brezdelju razmislijo o svojem početju.
Virus itak ne bo čez noč izginil. Večina državljanov smo pridni če lahko tako rečem 🙂 držimo se doma, ven gremo ko je nuja.
Če bo poleti možnost bomo šli pač vsak po svoje. Eni nimamo staršev niti sorodnikov tukaj in meni ni da celo poletje preživim v slo in ne vidim mojih.
Tisti ki želi naj preživlja počitnice na slo obali, ima vso pravico do tega, tako kot imamo drugi pravico da preživimo počitnice drugje
Pa se neki so pozabili regres ni dobrodelno nakazilo ampak pravica delovca, ki je celo leto delal in pravico ima upravljati z njim po svoji izbiri.
Imam filing kot da smo v nekem čudnem filmu s slabim režiserjem 🙂
[/quote]
Tako je, regres ni podarjen denar, ampak kar denar delavca.
Ja saj, dosti ljudi ni imelo plan v slo koristit dopusta, tudi zaradi svojcev izven slo…..
Tak da tole je zelo očitna poteza izkoriščanja ljudstva, kateremu je najprej odvzelo možnosti gibanja/dela, nato pa naprtilo še plačevanje posledic…
Virus pa bo z nami ostal, kot vsi ostali virusi.
A sploh lahko to naredijo?
Kaj pa tisti, ki ne hodimo na dopuste, saj nam gre regres za nujne zadeve: kot so hrana, registracija avta, kurjava, placilo mogoce limita, zamujenih poloznic? Poznam kar nekaj takih ljudi, ki jih regres pomeni za zivljenje ne pa za zabavo.
[/quote]
Tisti, ki delate za tako mizerno plačo, da porabljate regres za štukanje, se raje vprašajte o svojih sposobnostih, torej o izvorni težavi.
Tisti, ki delate za tako mizerno plačo, da porabljate regres za štukanje, se raje vprašajte o svojih sposobnostih, torej o izvorni težavi.
[/quote]
A tisti, ki je s težavo končal osnovno šolo s prilagojenim programom in/ali z veliko truda skrajšani program poklicne šole, je pa marljiv, vesten, odgovoren delavec, se naj zdaj sprašuje o svojih sposobnostih, ali si vsak zaposlen človek, ki plačuje davke in prispevke državi, zasluži nekaj dni oddiha na morju/v hribih?
Kje je torej problem, v (različnih) sposobnostih ljudi ali v višini minimalne plače pri nas??
Ja, s polno ritjo je lahko… …sitemu lačnega ne razumet.
A tisti, ki je s težavo končal osnovno šolo s prilagojenim programom in/ali z veliko truda skrajšani program poklicne šole, je pa marljiv, vesten, odgovoren delavec, se naj zdaj sprašuje o svojih sposobnostih, ali si vsak zaposlen človek, ki plačuje davke in prispevke državi, zasluži nekaj dni oddiha na morju/v hribih?
Kje je torej problem, v (različnih) sposobnostih ljudi ali v višini minimalne plače pri nas??
Ja, s polno ritjo je lahko… …sitemu lačnega ne razumet.
[/quote]
Delovna marljivost lahko pride do izraza le če je zadovoljujoče vnovčljiva.
In obstaja ogromno ‘hendikepirancev’, ki so uspešni in sposobni.
Delodajalci so sposobni, ker v nasprotnem bi propadli. Nesposobneži pa zasedate in privolite v takšna delovna razmerja zaradi svojega dometa.
[/quote]
ne niso sposobni, ker plačujejo zaposlene po tako mezdnih, sužnjelastniških plačah,da niti skozi mesec ne morejo preživeti… Ko se dvigne že tako mizern minimalc, na malo višjo, še vedno mizerno vrednost, pa jokajo svi kako bodo propadli, in iščejo nezakonite načine, kako delavca ogoljufati…
NISO SPOSOBNI – TAKI ZAGOTOVO NE.
Sposobni so tisti, ki plačujejo svoje zaposlene s povprečno slovensko plačo ali več. Ali pa če gremo še malo bolj na ziher, kjer noben zaposleni nima neto osnovne plače (brez dodatkov in regresov in povračil) nižje od 1000 e.
Vsi ostali, ki plačujejo manj, so pa nesposobni – in bi morali delati raje sami, če pa ne zmorejo, bi morali pa zapreti – izkoriščati delavca za mizerno plačo, ki ne omogoča preživetja- je nesposobnost delodajalca, ki tako plačo izplačuje. Tako je in pika.
Delodajalci so sposobni, ker v nasprotnem bi propadli. Nesposobneži pa zasedate in privolite v takšna delovna razmerja zaradi svojega dometa.
[/quote]
No, saj marsikdo že zapira svojo sposobno dejavnost. In vsi mogoči in nemogoči sposobneži se zdaj sprašujete, kaj in kdaj boste dobili pomoč države, da preživite. Jaz vam ne bi dal nič. Država se nima kaj vtikat z denarjem v gospodarstvo – podjetnik mora sam tvegat. Če bi bili sposobni, bi v krizi našli izziv za nove podvige. Ampak tega niste sposobni …
Večinoma se nas bori za preživetje, to je, da zadovoljimo osnovne potrebe, potrebo po HRANI, da plačamo položnice, pokrijemo limit, kupimo kurjavo, itd.,
zato vsi ti, ki dihamo na “škrge”, namenimo regres za preživetje.
Da ne potonemo še bolj.
Kriza bo, huda, to se zavedamo vsi. Tudi tisti, ki sedaj delajo, jo bodo občutili, vsi jo bomo.
Dajte vklopit ZDRAVO KMEČKO PAMET.
V narodu vre in bo ob takih ukrepih resnično zavrelo ter prekipelo.
Forum je zaprt za komentiranje.