Najugodnejši stanovanjski kredit, kje?
Karkoli kupuješ v Sloveniji, preplačaš, ker je to ničvredna mafijska bana republika(=dildostan) kjer te nateguje dildo mafija na vsakem koraku(nizke plače, extremni davki, butasta/neobstoječa nategovalska stanovalska politika, debilni voditelji, butast folk,…). Če ne verjameš, pejt vprašat Avstrijce, Italijane al pa Bosance, ti bojo lepo povedal. Kupi v Celovcu, novogradnjo za 70 jurjev z atrijem, plačo boš mel pa za 50-100% višjo kot v Ljubljani z okolico. Se pravi 2x višja plača, pol cenejše stanovanje, profitiraš 400%, sam nemško moraš znat. 😀
Seveda, v primeru nizke cenitve bo problem, ker če ne kupim stanovanja, zgubim aro in še stroške banki moram plačati, tudi če samo grem na drugo banko. kr neki..
sicer jaz mislim da je cena ok, gre za staro stanovanje, 2000 eur na m, ampak sej veste, tile cenilci ne upoštevajo vseh prednosti stanovanja. kakšne imate izkušnje s cenitvami v lj?
hvala lepa in lep dan.
vzel bom stanovanjski kredit in ker nisem sam lastnik nepremičnine-sem solastnik zahtev amoja banka ( skb ), da solastnik podpiše, kot solidarni porok le tako bi dobil kredit. zatrdijo mi, da to ne pomeni, da bi se v primeru neplačevanja ‘vsedli’ na bajto…ampak vse sankcije nosim samo JAZ. zanime me če ima kdo kakšne izkušnje oz če veste kaj več o zem t.i. solidarnih porokih. hvala
ali veste,katere banke upoštevajo ves dohodek pri najemu kredita(malico in prevoz). In če imaak do izkušnje s tem in ve kako je sama sem zaposlena v Sloveniji za nedoločen čas v javnem sektorju, partner pa je zaposlen v tujini in prejema plačo tudi v tujini(Avstrija), katere banke upoštevajo za družinski kredit tudi njegovo plačo?
hvala za pomoč
Imam zelo težko vprašanje!
Pri SPARKASSE sem najel hipotekarni kredit, v višini 108.000EUR na trideset let.
Odplačeval sem ga pol leta, nenadoma je nastala huda finančna kriza in sem zamudil 4 obroke po 780EUR. Banka je bila do mene zelo korektna, ampak jaz se nisem pravi čas odzval in šel na pogovor v LJ.
Nato so mi odstopili od pogodbe (katastrofa), ni se več dalo reprogramirati tega kredita nikakor ne kljub denarju ki sem ga imes seboj za poravnavo zamujenih obrokov.
Oče in mama sta mi šla kot poroka k kreditni pogodbi zdaj pa imamo vsi blokade gor, ker to še ni vse so se mi še nahišo obesili Porshe Leasing. Na računu pa imam še druge blokade vse zaradi tiste prve blokade iz strani Šparkasse, ker pol nisem več moral plačevati kreditov ko sem bil blokiran!!!
Vse skupaj se vleče že dve leti in še zdaj nisem nič rešil.
Izvedel pa sem, da v AUSTRIJI dajejo hipotekarne kredite, bres vpogleda v SISBON v Sloveniji. Nastane pa problem ko ko sta gor navedeni izvržbi kljub moji plačilni sposobnosti, bi lahko dobil v Avstriji kredit, ampak me ovarata tisti dve Izvržbi v ZK-ju
Mi lahko kdo svetuje kaj in na katerega se bi lahko še obrnil, doma smo vsi že skoraj obupali, ampak še kar vstrajamo pri tem da pa bomo le prišli do novega kredita in da se poplača ves dolg ki ga imamo.
Višina vsega dolga je okoli 135.000EUR
Če slučajno kdo ve za kakšno informacijo naj mi to prosim sporoči na moj email domko31@gmail.com ne da bom samo hvaležen pripravljen sem dati tudi nagrado tistemi ki mi bo pomagal.
Hvala D.
Pozdravljeni,
pri SKB sva dobila dokaj ugoden hipotekarni kredit, 90% financiranje, 25 let. 3m Euribor in pribitka 2%…
a je to OK? Vem, da se bo obrok počasi zviševal, zaradi rasti Euriborja, samo to bomo pač morali “požreti”.
kaj menite vi? imate kakšne izkušnje s padanjem/rastjo euriborja in nižanjem/rastjo anuitete? Kakšna je bila razlika?
Forum je zaprt za komentiranje.