Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Mož je hladen kot led, kako naprej

Mož je hladen kot led, kako naprej

niti nima preveč prijateljev, sicer je zunaj ful nasmejan, ljudje so ga imeli radi, če koga srečamo vedno govorijo kako je zabaven, a zadnja leta je vedno doma in tudi nihče od prijateljev ga več ne kliče, on nikamor ne hodi, najraje je z otroci in se res z njimi ukvarja, igra nogomet ali pa kolesari s puncama, ali pa kaj dela, popravlja, samo da dela.

Včasih smo hodili na izlete, ven, kamorkoli, zdaj bi bil pa samo doma, če mu rečem, da pojdimo kam skupaj kot družina na kak izlet, mi ponavadi reče naj grem sama, da on bi bil rad doma.

To mi je grozno, ker se mi zdi, da gre življenje mimo mene, vedno smo doma, včasih smo pa samo potoval, zdaj mu ni več do ničesar, če pa srečamo kake prijatelje je pa ves nasmejan za tisti čas, ko so ljudje zraven, doma se spet zapre vase in skorajda nič ne govori.
[/quote]
Malo preveč si nase osredotočena. Življenje gre mimo mene. Rada bi, da bi se mi spet posvečal, kot nekoč. V tej situaciji trpite vsi in ne le ti. Življenje gre mimo vas in ne znate se povezat kot družina. Mož privatizira otroke, izgleda kot da tekmuje s tabo za njihovo ljubezen. Ti pa mu “zmago” v tej bolestni bitki prepuščaš, da bi oprala slabo vest. Nič ne pišeš, koliko se pa ti ukvarjaš z otroci. Praviš, da čepiš doma, se rediš in ne hodiš niti s prijateljicami nikamor več. Z otroci pa najbrž tudi ne, ker pri štirih malih športnikih se že ne bi mogla za 20 kg zredit. Verjetno si vsa depresivna in kaj imajo otroci od take mame. Pusti zdaj sebe in tvoj primankljaj v ljubezni, saj imaš otroke, ki te ljubijo in potrebujejo in nehaj pasti depresijo doma, za božjo voljo! Pojdi še ti na kolo in z otroki na zrak, pa žogo brcat. Če pa on noče zraven, pa sami pojdite. Se boš razmigala, boš takoj začela bolj zdravo razmišljat. Pusti, če te mož noče objet, saj te bodo otroci objemali in ti pritiskali poljubčke na lička. Izkoristi zdaj to, dokler še niso v puberteti, takrat te ne bodo več objemali in se k tebi stiskali. Takrat ti bo šele hudo in se boš tolkla po glavi, kaj vse si zamujala. Boš videla, tudi mož te bo začel počasi bolj cenit in vsaj spoštovat, če bo videl, da se trudiš iti ven iz sebe in ne samo tuhtat, kolk si TI uboga.

Če sem čisto iskren, ja prevarala si ga, čeprav morda ne spolno, si ga pa čustveno, s čustvi do vajine ljubezni, si ga prevarala.

Malo preveč si nase osredotočena. Življenje gre mimo mene. Rada bi, da bi se mi spet posvečal, kot nekoč. V tej situaciji trpite vsi in ne le ti. Življenje gre mimo vas in ne znate se povezat kot družina. Mož privatizira otroke, izgleda kot da tekmuje s tabo za njihovo ljubezen. Ti pa mu “zmago” v tej bolestni bitki prepuščaš, da bi oprala slabo vest. Nič ne pišeš, koliko se pa ti ukvarjaš z otroci. Praviš, da čepiš doma, se rediš in ne hodiš niti s prijateljicami nikamor več. Z otroci pa najbrž tudi ne, ker pri štirih malih športnikih se že ne bi mogla za 20 kg zredit. Verjetno si vsa depresivna in kaj imajo otroci od take mame. Pusti zdaj sebe in tvoj primankljaj v ljubezni, saj imaš otroke, ki te ljubijo in potrebujejo in nehaj pasti depresijo doma, za božjo voljo! Pojdi še ti na kolo in z otroki na zrak, pa žogo brcat. Če pa on noče zraven, pa sami pojdite. Se boš razmigala, boš takoj začela bolj zdravo razmišljat. Pusti, če te mož noče objet, saj te bodo otroci objemali in ti pritiskali poljubčke na lička. Izkoristi zdaj to, dokler še niso v puberteti, takrat te ne bodo več objemali in se k tebi stiskali. Takrat ti bo šele hudo in se boš tolkla po glavi, kaj vse si zamujala. Boš videla, tudi mož te bo začel počasi bolj cenit in vsaj spoštovat, če bo videl, da se trudiš iti ven iz sebe in ne samo tuhtat, kolk si TI uboga.
[/quote]

Seveda jo je cenil in zaupal, dokler jo ni zalotil s prsti v marmeladi…
Zdaj pa mu svetujete, naj si pusti še enkrat natakniti roge!
Pa ve niste normalne, izgubljeno zaupanje se ne povrne nikoli več!

tako je

Čeprav zgledata na zunaj ok, sta par, ki ne zmore komunikacije in ne zmore nekih globjih pogovorov; namreč, ko si začela dopisovanje in kavice, bi lahko svojega prijatelja predstavila tudi možu in mu povedala. sem moški in tudi sam imam ženske prijateljice, s katerimi klepetam po FB-ju…. in to ve tudi moja žena, in te prijateljice so postale tudi njene … z njimi nimam nič, smo prijatelji, kaj več pa vemo kje je meja ( oziroma, kje je zrelost). In obratno ima žena tudi moške prijatelje na enak način..zato tudi to skrivanje je žal samo dokaz, da nekaj ni vredu…. sicer nisem tak tip človeka kot tvoj mož, ampak verjemi, če bi meni tako moja skrivala kar nekaj časa tvojo ‘aferico’, bi tudi jaz kaj posumil…. zato je krivda na tebi, ker si se vedla neodgovorno, njegova krivda pa je, da ni zmožne takojšnjega pogovora in je po vseh teh letih s tabo le zaradi otrok.

baba, imaš polno rit vsega zato pa si naredila to kar si. jaz prav razumem tvojega moža, da se obnaša kot se. ti pa tudi imaš vso pravico se ločiti od njega.

Ma ves kaj? Navadna pras*** si. Izdala si ga. Dobu te je. Zdej bi pa ti bla žrtev a kaj? Verjem da on želi vsa leta pa vso ljubezen k je tebi namenil nazaj. Ker jih je u smeti vrgu za eno kroto k je na ta prvega k jo je hotu nasedla. Tko da ne žali se zej tukaj. Spokaj ti iz hiše pa pust moža in otroke da lepo živijo brez ene razuzdane babnce srednjih let k neve kaj hoče. Ko mi greste na živce vi tastare res.

no takole vaš povzetek pisanja in nakladanja v prazno. noben ni lastnina nekoga to naj bo jasno. zakaj je varala ve ona . napaka obeh ker nista svobodnega duha.komunikacije je pomembna in razgledanost ter miselnost. pač mate vsi nazadnjaške poglede in ste pod utisom crkvene vere zato mate tamo miselnost. je res neznate prestopiti meje in ste popolnoma nazadnjaški zato nastanejo take situacije. če maš nekoga rad ga nemoreš nehat ljubiti kar pa sex pri tem nima veze, večina oziroma vse ženske izsiljujete moške z sexom posredno ali ne posredno . tako da malo same poglejte v svoje anale. zakaj moški vara? zato ker je doma zanič? zakaj ženska vara? zato ker je doma zanič . zakaj pa svobodni pari uživajo skupaj so polni energije in se majo nenormaln radi? zato ker si zaupajo niso posesivni ter majo v glavi pošlihtano in si ne lastninijo en drugega. tako da malo pameti v glavo.

Lepo pozdravljeni.
Hvala za lepo opisano situacijo. Rad bi poudaril, da ne prehitro obupati in iti v ločitev. Zdi se mi, da se možu ta ženin spodrsljaj zdi prevelik in ga ni zmožen odpustiti. Vendar se tudi to da. Za pobotanje sta vedno potrebna dva, vendar kot zgleda možu do tega preprosto ni. Žena pa si pobotanja močno želi. Vsekakor bi pri tem pomagala dobra zakonska terapija, problem je samo kako moža pripraviti do tega, da bo šel na njo? Pri tem pa lahko pomaga občutek ljubljenosti. Občutek, da vem, da se žena tega dejanja močno kesa in da jim mož ogromno pomeni. Za to se lahko žena potrudi s tem, da možu dlje časa (morda več mesecev) izkazuje ljubezen na tak način, kot jo mož najbolje zazna. Morda so to ženina skrb za kuhinjo, skrb za otroke, pripravljenost za pogovor, … Ne to, po čemer žena čuti ljubezen, ampak načini, po katerih mož čuti ljubezen. Veliko dobrih praks si lahko preberete v knjigi 5 jezikov ljubezni. Obstaja verjetnost, da se bo mož po tem, ko bo videl da je ženi res žal in da se hoče izboljšati odnos tudi samo otoplil. Vendar brez dobre terapije ne bo šlo. Upam, da vam uspe izboljšati odnos in da ne potrebe po ločitvi, saj vemo da predvsem za otroke ni najboljša.

Mož te je zasovražil. Poti nazaj ni. Ni se spremenil niti v nekaj letih. Edina rešitev zate je ločitev. To, kar doživljaš, je namreč nasilje v družini, kamor spada to ignoriranje, žalitve, zmerjanje in seveda molk! To je kaznivo dejanje, tudi psihično nasilje. In doslej ti je mož požrl že toliko samozavesti, da se boš težko kdaj pobrala ! Če hočeš kdaj okrevati od njega, se loči ZDAJ in ne čakaj na maj. Če imata tri otroke, mu enega pač pusti. Ne ukvarjaj se z njim čist nič in bodi prepričana, da te hudo sovraži, ker je prisilno vezan na tebe, rad bi bil srečen z drugo, a ga zakon zadržuje. Samo spokaj že enkrat, če imaš še vsaj malo dostojanstva in se ne ponižuj več! Ne padaj na njegove kaprice in solzice, ker bodo zaigrane!

Ti, Viharc in podobni morate razčistiti to svojo zagrenjenost, ker svet postane mračnejši vsakič, ko odprete usta.

Da ga pelješ čez vodo žejnega po 15 lepih letih skupne poti verjeten nebo zapet tvegal če pa bo pa te le pelje na isto pot sam tokrat si ti žejna

Mene je pred leti prevara žena v službi. Nikoli ji nisem vrnil. Lagala do konca. Najhuje je, ker izgubiš zaupanje in ne veš, kdaj laže in kdaj govori resnico. Pravi da ji je žal, jaz pa sem ostal zaradi otrok. Bedak in slabič pač. Ne rečem, da je nimam rad, ampak to je bolj tako… ljubezen je sedaj ubita. Ne čutim nič več. V bistvu še zaigram kakšen kompliment tu in tam, da bi bil vljuden. Zaradi otrok. Včasih me dobi na levi nogi in potem verjetno prebere moje misli. Sicer je ne obtožujem. Mogoče je s tem naredila tudi uslugo, ker čutim, da ji nisem čustveno nič več dolžan. Čeprav je po eni strani moreče, posebej ko vidim kakšne srečne pare, ki se stiskajo, po drugi strani pa čutim notranjo svobodo. Konec je tudi pri vaju. Prej ko si priznaš, lažje bo. Ne zapravljaj denarja za svetovalce, ubila si zakon. Kar svetujejo je eno navadno sranje. To je nepopravljivo. Razen če ima sedaj izgovor za lastno afero in se dela užaljenega. Tudi to je mogoče. Ampak ko bo imel možnost bo skočil drugi v objem. Ker za moškega je dotik simbol ljubezni in pripadnosti. Če ni telesnega stika, ga bo dobil drugje. Sicer je varanje pogosta zgodba Slovenk, veliko znancev poznam, ki so jim želele natakniti roge, zapravile pa so ne samo zvezo, ampak celo družino. Ženske spametujte se, s temi aferami po službah uničujete predvsem otroke. A se nobena ne vpraša v kakšni atmosferi nato odraščajo otroci in to leta! Predlagam kakšno meditacijo, zvezo mogoče lahko narediš vzdržno, čeprav trajno invalidno. Srečno v življenju. Mogoče vseeno poskusiš s šefom v skupni zvezi. Ko boš nasedla, bo mož imel vsaj moralno zadoščenje.

Ja in? Naj gre. Čimprej! Kaj misliš, da se ljubezen da izsilit in zapret? Pusti ga naj spoka, naj si proba druge, da bo ozdravljen. Ko bo videl, da zunaj ni nič boljšega od tebe, k večjemu podn, se mu bo kolcalo po tebi. Če si mu bila v redu in ti samo zaradi tistega dopisovanja ni odpustil, se bo še tepel po glavi. Že dostikrat videno.

Ce je tako dober ocka pa ti spakiraj in vzamita deljeno skrbnistvo pa bo. Za otroke bo poskrbljeno. Tvoja rit pa ni vec njegov problem.

Tale tip ce ima 1000 place pa da si mora stanovanje placat v katerem bo lahko imel otroke pa vse stroske pa 4 prezivnine….lepo si je dal strik okoli vrata.
Pa kera bo imela reveza s stirimi otroci? Lepo vas prosim.
Jaz na njegovem mestu naredim enako. Ostanem in zreduciram babo na najnujnejse pa pol stroskov na njo obesim in svoj dnar na kup.
Pozabi baba potovanja in dopuste.
Bom sel z deco ko bodo toliko veliki.
Ko pa otroci odrastejo pa spakiram al pa babo vrzem ven.
Jebi ga.
Ce bi bil samo en otrok bi bila ze zdavnaj bivsa.

Zna bit da jo on kaznuje, ker nima jajc končat vezo, da ne bi v očeh okolice izpadel pr.asec, ki je zapustil družino (le imasta 4 otroke) in čaka da ona konča. Ker če bi jo zares ljubil, bi vezo ali končal že takrat ali pa ji dal ponovno možnost. To da jo čustveno zlorablja kaže le na to, da v resnici ni ljubil.. res pa da izdaja zaupanja težko vrne zaupanje nazaj istemu človeku. Če ga ni, ko mora biti ob tebi, je bolje da ga sploh ni.
[/quote]

Končno, prva, ki je dojela bistvo.
Skrolam odgovore in ne morem verjet, da nihče do tukaj, naprej nisem še brala, ni dojel bistva.

Avtorica, vse desetletje njegove “idelane” ljubezni je bil navaden fejk.
Performans “idealnega moža”.
Tukaj tudi delni odgovor, zakaj ni bilo dovolj vsega tega “krasnega” in je bila potreba po flirtanju in pozornosti.
Odziv iskrenega človeka bi bilo seveda razočaranje in prizadetost, a bi ostala iskrena želja potruditi se zadevo rešiti ali popraviti; želja spucat stvari preko hudo odkritih in bolečih pogovorov, ali terapija in nato če vse narediš (oba!) in vidiš, da je konec, da se ne da, ločitev.

Odziv vašega moža pa jasno nakazuje, da je bilo vse prej neiskreno, in je pravzaprav zdaj dejansko bolj realno stanje, kdo ta človek sploh je.
Dokler je bilo vse tako, kot se je njemu zdelo, da je ok, je igral “idelanega” moža.
Vaše flirtanje z drugim, ga ni toliko prizadelo, ker bi med vama bilo vse tako zelo idealno, ampak zato, ker te fasade ne more več vzdrževati.
Če in ko ljubiš, ljubiš.
Si seveda razočaran nad dejanji ljubljenega (nad vami in vašim flirtom), ampak to njega in njegove ljubezni ne more izničiti. Tisti, ki je ljubil ISKRENO, ve da je zares ljubil. Ljubezen sama v tebi se ne zamaje, če je bila zares iskrena.
In človek, ki je ljubil, ne bo nadaljnja 4 leta izsiljeval, se maščeval z ignoranco, žaljivkami, skratka izvajal in VZDRŽEVAL PSIHIČNO NASILJE, nad osebo, ki jo je iskreno desetletje ljubil.
Tako to ne gre.
Ljubezen se ne izklaplja na on in off, zaradi nečesa, kar nam “ni fajn”, kar je nekdo naredil, kar nam ni všeč.
In konec koncev, če bi mu tisti “idelal” 10 let veze res toliko pomenil, saj naj bi bilo res krasno in idealno, a ni bolj logično, da si tega želiš bolj, kot življenja v ignoranci in kaznovanju, kljubtemu da si razočaran in prizadet?
Kuhanje mule je manipulatorski pristop in nakazuje, da nič ni bilo tako “idealno, krasno in ljubeče”, kot se je zdelo na prvi pogled.

Fasada in fejk, že videno, že doživeto.

Podpis.
[/quote]

Avtorica, upoštevaj nasvet zgoraj!

Seveda jo je cenil in zaupal, dokler jo ni zalotil s prsti v marmeladi…
Zdaj pa mu svetujete, naj si pusti še enkrat natakniti roge!
Pa ve niste normalne, izgubljeno zaupanje se ne povrne nikoli več!
[/quote]

Če jo je cenil in ji zaupal, potem bi cenil tudi sebe in bi situacijo aktivno reševal oz rešil.
Nič od tega ne počne.

Dokaj slaba gledališka predstava.

Hell has no fury like a woman scorned,” kjer se je samo zamenjalo spola.

V resničnem življenju nič od tega ne bi bilo res. Moški, ki resnično ljubi svoje otroke, jih najbolje ljubi tako, da ljubi njihovo mamo.

Ta hipotetičen moški, iz bedne gledališke predstave.. je pa “drama queen” pardon, drama Kralj..

No, v osnovi je Drama queen že njegova partnerica, ki ob vsej neskončni naravnost “pravljični” ljubezni moža, rabi malce flirtat s sodelavcem. Se torej potrditi z dramo.

Drama queen je torej izzvala DRAMO pri Drama kralju.

Oh, kakšna gledališka drama..

De omnibus disputandum..

Te s priponkami so objavljene na njihovi FB strani.

Za avtorico: Ne rečem, da take zgodbe ne obstajajo, ampak tale je bila napisana (in izmišljena) iz neke, ne vem kakšne, pač… potrebe po pisanju.

Te s priponkami so objavljene na njihovi FB strani.

Za avtorico: Ne rečem, da take zgodbe ne obstajajo, ampak tale je bila napisana (in izmišljena) iz neke, ne vem kakšne, pač… potrebe po pisanju.
[/quote]

Le kdo si ti, da mi boš govoril, da je moja zgodba izmišljena? Nekdo, ki v varnem zavetju toplega doma, morda s pivom v roki bereš zgodbe nas, ki smo zares nesrečni, ki ne vemo kako naprej, ki rabimo nasvet, tako kot jaz, ki že sama vem, da sem vse pokvarila, uničila, vse kar sem imela in iščem samo nasvet kako dalje ali pa nasvet kako razumeti moža.

Vem, da sem sama kriva, vsako noč grem spat in vsak nov dan mi je nova muka, kako ga preživeti in kaj mi bo prinesel.

Ali bo morda mož danes dobre volje in se bo pogovarjal z menoj, bo morda imel slab dan in me bo ignoriral, bo morda zadirčen in bom v njegovih očeh spet videla sovraštvo, bo morda prišel domov jezen in bo prismrdel po pivu, vsak dan sproti mi je nova nočna in dnevna mora, ti nekje tam za ekranom pa TI meni pripoveduješ, da je moja zgodba izmišljena, ker si se ti tako odločil.

Upam, da kdaj ne doživiš kaj podobnega, ker sploh nisem povedala niti polovico tega kar mi je počel, da se ne bi v zgodbi prepoznal, ker včasih tudi on zaide sem gor.

Tako da ti lahko povem, da nimaš prav in ne, zgodba ni izmišljena. Lahko jo pa preskočiš in ne komentiraš, če ti smatraš, da je. Tebi je to pravljica, meni je to moje življenje.

Pa lep pozdrav…

l

V termalne toplice ga povabi za en teden, če je hladen.

Tudi jaz menim, da avtor te (fake) štorije naklada. To so zaposleni moderatorji na zavodu Med.Over. Drugače povedan. Pospeševalci foruma. Da ne bi forum izomrl. Potem ne bi bilo več sponzorskega dinero.

Že dolgo se me kakšna zgodba ni tako dotaknila, kot vaša. Vaša, pravim, ne ker bi te vikala, ampak zato, ker je to trpljenje kar šestih ljudi. Tvoje, moževo in štirih otrok. Kaj lahko povzroči eno flirtanje, kar se pogosto smatra za nedolžno in neškodljivo popestritev v življenju. Kar pa očitno še zdaleč ni. Največkrat prerase flirt v kaj več, pa tudi če ne, je lahko partner izredno prizadet in zaupanje je zrušeno. No, zdaj je, kar je. Za nazaj se ne da več nič narediti. Za naprej je treba, saj nista tu le vidva, ampak otroci, ki zelo trpijo, ko vaju gledajo skregana. To uničuje njihov občutek varnosti, v njih zbuja strah, da bo en od vaju, ali pa kar oba, odšla. Morata nekaj ukrenit in to takoj! Dobila si kar nekaj nasvetov, Moyamaya. Kaj boš naredila za začetek, kako se boš lotila problema? Si imela lep vikend, upam, da si vsaj z otroci šla malo na zrak zbistrit misli?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close