Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Mož je hladen kot led, kako naprej

Mož je hladen kot led, kako naprej

Aja, sem spregledala, da traja že 4 leta, to kujanje. Groza. Nehaj se matrat pa se loči, ne moreš vztrajat tolko let v nekem kaznovanju, zaradi sporočil in kave.

Tvoj mož je normalen človek, ti pa si se belega kruha preobjedla. Človek, ki je zadovoljen v zakonu, se ne bo šel postranskih zadevic s sodelavcem ali komerkoli že.

Jaz bi bil isto razočaran v takem primeru. Zaupanje v neko osebo bi tudi meni padlo in ne bi mogel več nadaljevati poti. Upam da katera ženska prebere vaš zapis in se iz tega vsaj kaj nauči.

Najbolje, da svojega moža ponovno zapelješ in ga poseksaš. Ko bosta končala, mu poveš, da to lahko počneta vsako noč ali pa greš. Seveda mu moraš povedati vso resnico, kar se je dogajalo. Potem mu daš ultimat, da tako nadaljujeta ali pa končata…

A sexsata se. Takrat najbrz pozab na to.

4leta se kuja. To te kaznuje in zgleda se ne bo navelical.
Ti pa nehi cutit krivde vec.
Povej mu da se bos locila.
Al pa nej se v roke vzame. Dost je blo no.
Kak ded cmerav.

Veš kaj, tukaj so bolj pomembni otroci kot pa vidva. Vidva sta odrasla in lahko rešita, če to hočeta. Otroci so pa otroci in pobirajo te vajine pr*f*uknjene vzorce zdaj in me zanima, kakšne odnose bodo oni imeli s partnerji. Misliš, da ljubeče in prijetne? NE! Ker točno to doživljajo doma in lahko je oče še tak srček do njih, tega kar imata vidva in kaj ti počne on, kako je nesramen, kako te ponižuje.

Res si naredila napako in res si sama kriva za vse posledice. Ampak to kar on počne, je pa tudi nasilje. Ne direktno, ne fizično, je pa nasilje. Kot so ti že predlagali, pogovor, predlog za terapijo, če ne pač ločitev. To, da razmišljaš, kaj bodo rekli sosedje, pa kako so otroci ven padli, so samo izgovori. Tako nihče ne more več naprej, ne on, ne ti, še najmanj pa otroci, samo se tega ne zavedajo, zato morata vidva biti tista, ki posrbita za varno okolje zanje. Takšen hladen odnos, nezadovoljstvo, praktično mučenje drug drugega pač niso varno in normalno okolje za vzgojo otrok.

kaj iz nabora partnerstva pa naj ji še da..
in kakšno zagotovilo potem iz tega lahko dobi, da se “metuljčki” ne bodo ponovili..če so se zdaj vseeno, ko je bilo vse OK..a štekate..??
dejansko je tak primer sah mat..
ni več, “dodam” nekaj, “izboljšam” to in bo druga stran “zdaj končno srečna”..
ni več zaupanja, na kaj pa?
če si kratke pameti in ti je dolgčas ob štirih otrokih..
pol pač žanješ, kar seješ..
pa koliko ste pa stari, a se niste imel prej časa zaljubljat..
če imate pa njih več radi, potem si pa najte “swing” arske tipe..
ne pa take ki so OK..
berem kak so moški sami prasci, pjanci, sexisti itd..
pol je pa tle en full OK, pa tud ni vredu,.. pač rata enim dolgcajt..tud v glavi..

Samo 2 opciji sta: ali terapevt ali ločitev

Imamo tam nekje 40, 50 let pravega, odrastlega življenja. In da bi leta “zabijali” zaradi nekih “principov”???
Se zgodi, kar se zgodi. Ali lahko gremo naprej, ali ne. Če ne, pač vsak naprej svojo srečo iskati, ali pa delati na skupnih odnosih. “Mulo kuhati” leta ?. Čista zguba časa. NE rečem nekaj dni, maksimalno teden, se pač zgodi. Kar pa je več. pa le gornji “recept”.

Ogenj in led ne gresta skupaj.

https://youtu.be/odtxsz3IGho

Okej, to meni ni razumljivo, zakaj bi ti bilo lepo, da te drug osvaja, če si že oboževana od moškega s katerim si, kaj šele da se počutiš ob osvajanju drugega živo in zaželjeno. Edino, kot sem že rekla-da ti tvoj kot moški nikoli ni bil seksipilen, spolno privlačen in nisi čutila te strasti do svojega. Ampak moški s katerim živiš ti pač mora biti tudi kot moški privlačen, drugače ga ti čustveno varaš ves ta čas veze. Partnerska veza ni cimerstvo.
ali da ti njemu nisi bila spolno privlačna, ko omenjaš da si se ob drugem počutila zaželjeno in živo. No, saj sama veš kaj in kako je bilo zares med vama.
[/quote]

ja babnici je že nekaj manjkalo, morda samo to, da ni bilo več dovolj drame v življenju, nobene bolečine, zaradi katere bi lahko dneve in dneve poslušala bedaste južnjaške sentiše, nič za primerjat s turško nadaljevanko, globine pa sama nima, torej je ne more ustvariti.
Ko pa se je varni pristan izgubil, se je izgubila tudi sama.
vse skupaj pa traja že predolgo, mož ima gotovo drugo. Da se lahko to fura tudi med službo, pa že sama najbolj ve.

Taprav dedec bi jo pretepel kot vola (tega ne zagovarjam sam) in brcnil čez prag!
Potem bi razložil, zakaj se je mamici tako mudilo od doma, sprožil tožbo za razvezo…..
Tako pa ta cucek že par let kuha mulo 😂😂

Poznam identično zgodbo. S to razliko, da je njo tako psihiral z ljubosumnostjo, da ni več zdržala in sta se ločila. Danes moški globoko obžaluje svoje dejanje, da ji takrat ni odpustil. Danes bi ji z lahkoto.

ja babnici je že nekaj manjkalo, morda samo to, da ni bilo več dovolj drame v življenju, nobene bolečine, zaradi katere bi lahko dneve in dneve poslušala bedaste južnjaške sentiše, nič za primerjat s turško nadaljevanko, globine pa sama nima, torej je ne more ustvariti.
Ko pa se je varni pristan izgubil, se je izgubila tudi sama.
vse skupaj pa traja že predolgo, mož ima gotovo drugo. Da se lahko to fura tudi med službo, pa že sama najbolj ve.
[/quote]
Zna bit da jo on kaznuje, ker nima jajc končat vezo, da ne bi v očeh okolice izpadel pr.asec, ki je zapustil družino (le imasta 4 otroke) in čaka da ona konča. Ker če bi jo zares ljubil, bi vezo ali končal že takrat ali pa ji dal ponovno možnost. To da jo čustveno zlorablja kaže le na to, da v resnici ni ljubil.. res pa da izdaja zaupanja težko vrne zaupanje nazaj istemu človeku. Če ga ni, ko mora biti ob tebi, je bolje da ga sploh ni.

Zanimivo to, očitno tip z veseljem kreše edin takrat, ko otroke dela. So tud taki tipi, sem jih dost poznal, pa niso v cerkev hodili…, mi pravi en kolega, ko sva debatirala…, ej, men se več ne da, ko pa jst povem kakšno mojo zgodbo je pa samo tiho in posluša.

Vezo bi moral možakar v tam primeru končat, z otroci je še vedno lahko v družbi vsak dan.
Če se probam vživet v njegovo kožo, bi jst, če bi že ležal v isti pojstli s tako žensko še vedno kresal dalje do zadnjega daha, dokler se ne bi ločil seveda, če ne bi mogel it preko tega. Čim se ti ženska mota okoli pojstle na pol gola pol tukej ni debate, sm navali, pa tud, če je ne prenašaš, ker takrat kot moški totalno dominiraš nad njo zaradi njene slabe vesti..

Bo bolj verjetno to, da se je tip enostavno naveličal te avtorice, 15 let je to, jebi ga, ni to malo in mu je to prišlo kot naročeno, da jo kreše v psiho namesto tja kam bi moral.

Morda sta se le začasno oddaljila. Preizkušnje takšne in drugačne so del vsakega zakona, kdor trdi da ni res ali laže ali morda se mu laže njemu/njej. Važno je, da čim prej poskusita nesoglasja zgladiti in rešiti ter da vztrajata dokler je le možno in dokler sploh čutita kaj do drug drugega. Ob vseh obveznostih, ki jih otroci prinesejo in stresnem življenju ni nuč čudno in taki ki se zgražajo imajo priložnost doživeti na lastni koži kako izgleda.

Svetujem posvet, pogovor za skupno rešitev, gospa je našla že 100 rešitev, tudi za vaju verjetno bi jo, gotovo.
Je neke vrste mediator in terapevtka, ki izhaja iz izkušenj, prakse in je korak pred vsemi.
Poiskusiti ni greh! Jaz sem in našla sem sebe.
Krasna ženska, priporočam!
Javi mail, cifro.. pišem podatke…
Lp

Torej tudi spolnosti ni več med vama? O tem nisi nič napisala, je pa pomemben podatek.

Pozdravljeni. Iz vašega zapisa je sklepati, da vam je najverjetneje manjkalo nečesa že preden ste spoznali tega sodelavca, kljub moževemu oboževanju. Za vas, moža, otroke in za zvezo je še najbol optimistična pot naprej skozi več-mesečno terapijo, morda celo več letno. Odnos kot je bil ne bo nikoli več enak. Za začetek bi bilo potrebno, da dosežeta skupen dogovor za obisk dobrega zakonskega terapevta. Vaš mož je bil opravičeno prizadet in razočaran. Vseeno pa je že zdaunej bil čas, da skušata stopiti iz te mrzle in mukotrpne točke in si skušate zgraditi boljšo prihodnost. Ne bo lahko. Vseeno pa obstaja morda upanje za boljšo prihodnost dokler bosta obadva verjela v to in tudi močno delala na tem. Če eden od vaju odneha ne bosta uspela. Vso srečo!

Avtorica mojamaya, če te lula ne bi srbela, te težave ne bi bilo. Čisto ti je prav.! Kaj si te mislila, ko si mu priznala ,da se z drugim dobivaš in še to samo zato si možu priznala, ker je prebral tvoja sporočila ljubčeku!!! Da ti bo ploskal zaradi tega!?
Upam,da te ima tvoj mož toliko pameti ,da te nažene in postaneš bivša žena, otroci gor ali dol.

Torej je ta mojamaya ena razvajenka in potrebnica. Mož ima čisto prav. Je pa res,da ,če že to 4 leta traja ,je res mož ena copata. Že zdavnaj bi moral to potrebnico v rit nasuvati.

Edino prav je naredil. Jaz bi isto. Ne zaslužiš si nič ljubezni.

Nesramna si. Pa še hranil te je vsa ta leta in skrbel zate in tvoje otroke, ti pa se tako zahvališ? Te ni sram? Še dobro te sploh prenaša.

Podpišem. Gre za nezrelega človeka, ki nad avtorico (in otroki!) izvaja hud psihičen teror. Ali odpustiš in greš dalje ali pa se razideš, ne pa da se kujaš kot mali otrok in to leta in leta.

Hvala vsem za vaše odgovore,

ja na začetku je res rekel, da se bo odselil, celo stanovanje si je iskal, domov si je prinesel neke oglase za sobe in tako naprej, potem pa o tem ni več govoril ker je bilo predrago, vendar mi je vsake toliko recimo na vsake pol leta rekel, da se bo odseli, ali pa se je recimo dva meseca normalno (recimo temu tako, hladno ampak brez zbadanja) pogovarjal, potem pa kot strela iz jasnega, da se bi najraje odselil in da nekoč se bo…in zdaj ves čas živim v tem strahu, da bo odšel.

Spolne odnose imava redko, prej sva jih imela vsak dan, če pa že imava tam enkrat na mesec ali enkrat na dva meseca pa poskrbi samo zase in to je to.

Vendar otroci ga res obožujejo in niti nimam kam in stisnem zobe ker bo tamale to tako prizadelo, zdaj so v šoli pridni in vedno ko ga zagledajo skačejo po njemu oči, oči, oči in ga obožujejo. Zato sem tiho in trpim in rada bi bila z njim, rada bi, da bi me imel rad, želim si ga pa vendar pa sem ga po drugi strani začela sovražiti, ker mi je vzel par let življenja, ko bi se lahko imeli lepo, če bi šel preko tega, ampak je postal obseden, zadnjič sem ga dobila, da bere moje stare dnevnike in mi je začel očitati nekoga, s katerim sem bila še pred njim, skratka ratal je čisto obseden, vidim, da mi ne verjame ampak me je tudi nehal spraševati kaj in kako. Občasno še pokliče kje sem, če grem recimo po nakupih, zdaj pa se je tudi to zmanjšalo, postalo mu je vseeno.

Sama sem pa tako prestrašena, da bi odšel in da se bo vse sesulo, da sem po cele dneve doma in jem in sem si nabila 20 kil in verjetno me zdaj še manj lahko gleda, kot me je. A oboževal me je in dobesedno koval v zvezde.

Je pa res, da je že po naravi hladen in ne oprošča in to sem videla tudi, če so se mu prijatelji zamerili ali pa sodelavci ali pa kdorkoli, to je samo odrezal in prenehal s komunikacijo brez obrazložitev. Ampak ne znam si predstavljati življenja brez njega in otrok in sploh ne vem kam naj bi šla in kaj naj bi počela. Samo ves čas čakam v strahu, kaj bo naslednje…in včasih iz njegovega glasu čutim sovraštvo, tudi če ničesar takega ne reče in ko me pogleda, vidim prezir…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close