Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Moški iščejo gospodinje?

Moški iščejo gospodinje?

Noli turbare circulus meos!
In če ne razumeš, naj ti matjažko pojasni, on to vse ve, saj je edini pameten moški na forumu, čeprav se to ne nanaša na intelekt. (po osebnem navedku)

[i][code]"Nekoč bo lepo, ko blazni bomo ob ognjih čepeli in bomo odprte rane imeli- takrat bo lepo..."[/i][/code] [sup]france balantič [/sup]

Eh! Krog a ne? 🙂

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Krog ni telo. Je lik.

Ja, ločim lik in telo, hvala. Ampak zdaj res zgleda, kot da jih ne. Na bom se izgovarjal.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Tako je. Govora je bilo o likih in še nismo prešli dvodimenzionalnosti. O komplementarnosti v več dimenzijah se bo morala pa še princeska vključit v tole debato. :-))))

Noli turbare circulus meos!
In če ne razumeš, naj ti matjažko pojasni, on to vse ve, saj je edini pameten moški na forumu, čeprav se to ne nanaša na intelekt. (po osebnem navedku)[/quote]

Če vprašaš, če je kaj pametnega v hladilniku, se to nanaša na intelekt hrane, ki se nahaja v hladilniku. Mogoče možgani? 😀 Ti si mi en slavist težek. :)))

togo premočrtno razumevanje press

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Moški iščejo gospodinje?

Hmm, potem očitno ne vsi. Jaz iščem dekle, ki bi mi pomagala kuhati (rad kuham in še raje preizkušam nove jedi), všeč mi je vonj po sveže opranem in še mokrem perilu, rad obešam cunje (kljukce so mi zakon :D),…

Jaz bi rad spoznal iskreno in posteno žensko.
Sem sam v stanovanju zaposlen nekadilec in neakoholik.
Leta niso pomembna. Star sem.28
Otroci niso ovira

si ga že pofafal… s tem si se zajebal… ženske sicer nočejo, da so leta in otroci ovira, vendar hočejo, da ti je to dvoje sicer pomemben kriterij, da načeloma ne maraš starejših od sebe, pa načeloma ne maraš takih z otrok, AMPAK za njo, ker je tako special, ravno ona, bi pa naredil izjemo. Tako je awesome, da bi samo zaradi njene čudovite osebnosti in neverjetno ohranjenega telesa, čudovitega načina razmišljanja, šel tudi preko lastnih principov glede starosti ženske in otrok…

Sedaj pa si se razkril, da si čist v kurcu, da bi vzel vsako k toplo ščije, tako da če se ti bo kera javila, se ti bo samo taka, k nikakor ne more dobit tipa… Good luck.

Potem pač nehaj odgovarjati. Nekajkrat si napisala, da nočeš debatirati, pa še kar hočeš imeti zadnjo besedo. Škoda energije.

Sicer 7 let stara tema, ampak “večna” kot tista o feministkah.

Na samo enos tvar bi bilo vredno opomniti: Videti vse moške, kot tiste brezdelne dece, ki jim je potrebno streči od spredaj in zadaj (drugače so itak nesposobni), je dokaj zastarel pogled.

V bistvu je to konflikt bivše generacije ljudi. Med in po vojne generacije, kjer sta se spola še ujela v tako s cerkvene strani hvaljene “tradicionalne vloge” ženske in moškega.
Napaka babic in nekaterih mater je tako bila, da so v teh odnosih vstrajale (ali tudi ne) in so potem svoje človeško izkušnjo preko groženji in ustrahovanja ženskega podmladka želele boljše življenje svojim hčeram.
Razumljivo.

Vendar se je svet medtem spremenil:
[img]https://www.slonnect.com/wp-content/uploads/2015/01/chartmeninslovenia.jpg[/img]

Od šolskega sistema, ki je imel vsaj teoretično pouk Gospodinjstva za oba spola, kot so seveda starši tudi svoje sinove vzgojili enakovrednejše.
Hipiji so poleg rožic v dolgih laseh (navzven vidni “enakopravnosti”), dosegli tudi nekaj koristnega, realno otipljivega.

S porastom permisivne vzgoje* (navidezno), pa se pojavlja neka druga “enakopravnost”: oba spola sta enako nepripravjena na samostojno življenje. Od kohanja do pospravljanja.

Hkrati pa jih vse pumpajo z občutkom velepomembnosti, lažne grandioznosti. Z nobenim se ni potrebno “zadovoljiti”, ker si pač ti, moj otrok tako visoko pomemben, nadvreden (drugače je to prikrita taktika priklenitve otroka nase – glej nižje)

* permisivna vzgoja – je perimisivna le navzven, dejansko pa starša s tem delata otroke odvisne od sebe, kar posledično omogoča večji nadzor.. helikoptersko starševanje je tako namenjeno tistim, ki želijo ves čas vse nadzirati – kontrol freaki. Lažje pa je nadzirati “nesposobne”. In če otroke ničesar ne naučiš, jim ne pustiš delati napak, se učiti na njih – nenazadnje, da ljudje shodimo moramo nekaj tistočkat pasti.. gledano karikirano, pa bi permisivni starši najraje videli, da otroci sploh ne shodijo.. jim tega ne dovolijo, da se ne bi “poškodovali”, tega itak ne znajo.. in jih bodo celo življenje po rokah naokoli prenašali.

Ne čudi, da so torej pomeni besed, navkljub absurdni, karikirani situaciji točno tisti, ki opisujejo prispodobo dogajanja. Razvajenosti.

Občutek lažne grandioznosti je drugi prijem priklenitve otroka doživljenjsko nase. Tisti sick odnos, ki se vleče iz socializma, ko so starši gradili hiše za vsaj 3 rodove vnaprej – da bo ja čim več patologije pod isto streho. Večna vloga starš – otrok. Neke vrste praskupnosti, kjer starec vlada vsem.
Ko otrok odraste in je prepričan, da je res nekaj nadpomembnega, se dejansko ne bo zadovoljil z nikomer, ker mu nihče ne bo dajal enakega občutka, kot starša (ponavadi mati).. tiste “grandioznosti”.. zato se bo prisiljen vedno znava vračati k okrilju matere, da ga bo spet napumpala z občutkom lastne večvrednosti.
In tako lahko potem nove generacije ljudi živijo druga mimo druge.. kuhanja in pospravljanja itak ne obvladajo.. pride mamica ali pa čistilni servis, tisti najbolj “samostojini” imajo robotka za sesanje.. je se zunaj (in vnaša v Yelp!).. ali pa pride mamica, da bo otroček kaj končno domačega pojedel.. če slučajno živi od staršev.

Vsak odnos med žensko in moškim, je od nekdaj tudi patologija odnosov prednikov. Včasih posredno preko strahov, fobij.. drugič aktivno, ker se starci ves čas dobesedno vmešavajo.. od direktnih vmešavanj, pasivno agresivnih, do pasivnih.
So tam.. mešajo drek.

V ZDA, kjer se mladina včasih osamosvoji s tem, da gre nekaj 1000 milj stran.. pa potem pade pod vpliv socialih omrežij, peer-presure, medijev..
Iz dežja pod kap.

Kot že lepo zapisano v osnovnošolsko/srednješolskemu gradivu: “..večina galebov se grebe za ribe, zelo malo jih zanima letenje samo..”
Richard Bach, Jonathan Livingston Galeb

De omnibus disputandum..

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close