Moški iščejo gospodinje?
Res je, le včasih je malo slabo volje in jo malo zanese. To pa vsakega od nas kdaj. Katenjka, z mano se res težko skregaš. Ampak res. 🙂
Katika, ne bodi nasršena in živi ter pusti živeti, saj veš kaj to pomeni.
Tebi pač paše tako kot ti živiš, meni pa paše tako kot ti živiš in jaz s tabo ne bi menjala, ti pa z mano ne. Samo jaz te zato ne ponižujem, če je tebi tvoj stil všeč ga živi. Ne se pa spravljat na druge.
Oprosti no, ker nismo vse ženske cankarjanske matere in oprosti no, ker ženske od moškega pričakujemo kaj več kot, da bo lenaril na kavču in verajemeš ali ne, ampak nekatere ženske uživamo v seksu. Potem smo pa manj sitne.
Domnevam, da si še zelo mlada, no jaz sem že bolj v letih in bolj vem kaj hočem. Tako mimogrede na kraj pameti mi ne pride, da bi pustila službo in se preselila k tipu ravno tako kot njemu na kraj pameti ne pade, da bi pustil službo in se preselil k meni, torej sva si zelo podobna.
Še enkrat: ŽIVI IN PUSTI ŽIVETI.
Ne vem, kdo je nasršen, kdo je odprl temo z brezplodno debato o še eni izvirni bitki med spoloma… sem pač napisala svoej mnenje, ne vem, kaj ti zdaj ni prav; odgovorila sem na tvoja vprašanja, ti pa na moja nisi, vsaj ne da bi jaz to videla, si pa presentljivo razbrala stvari, ki jih nisem pisala… ne vem, kje vidiš žrtvovanje, če sem jaz pisala o ljubezni?? in ja, praviš, da nisi sitna? Koga to prepričuješ?
[code]"Nekoč bo lepo,
ko blazni bomo ob ognjih čepeli
in bomo odprte rane imeli-
takrat bo lepo..."[/i][/code]
[sup]france balantič [/sup] Katenjka, živi in pusti živeti. Tebi je nekaj brezplodno, meni pa kaj drugega. Iz vsakega tvojega stavka kar puhti nasršenost. S takimi ljudmi pa se meni zdi brezplodno pogovarjat, ker ne spoštujejo življenja drugih. Mene tvoj način življenja ne moti. Jaz ne napadam tvojih pisanj, češ, da so brezplodna. Ne se tako razburjat, zunaj je tako lep dan, sonce sije, ptički pojejo, fantje se smehljajo.
Katenjka, pisala si o ljubezni, se strinjam.
Kaj praviš na to, ali verjameš, da imajo nekateri ljudje napačno predstavo o ljubezni?
Lahko ti rečeš, da to ljubezen, ki jo zagovarjaš, živiš, srečno in zadovoljno?
Ali o njej samo teoretiziraš oziroma fantaziraš? Ni ti potrebno javno odgovarjat. Sama sebi odgovori, odkrito. Jaz si lahko na ta ista vprašanja iskreno odgovorim, če želiš tudi javno, ampak to se mi ne zdi potrebno.
Kaj? Saj sem pisala o tem da sem samska a ne, sem mislila, da je to v javno dobro ta informacija, jo ponavljam, če se je komu izmuznila, če še kdo ni prebral…? Ne ne živim nobene ljubezni, razen božje, in tiste, ki jo čutim do svojega poklica, študija, dela in tiste, ki ni na zadnjem mestu, kakorkoli, do svojih domačih… In če bo tudi ostala edina, če me danes povozi avto in bom umrla ne da bi še enkrat sploh se kdaj zbudila ob kom, ki bi ga imela rada, bog mije priča, da nikoli nisem sovražila nikogar, ne svojega ne drugega spola, mi pač ni bilo dano ali kaj jaz vem,
ja srečna sem, mislim da kljub temu spričo teoretiziranja, sanjarjenja… včasih sem. Nekoga sem imela res rada. Razumela sem ga in on je mene…
[code]"Nekoč bo lepo,
[sup]france balantič [/sup] sorči, vendar nekateri tega dvojega res ne loćijo. Pa ne bom zdaj eksplicitno rekel, da mednje sodiš tudi ti.[/quote]ej a veš, da vso noč nisem spala, preveč kave sem spila, ne ne z matjažkom, da ne bo pomote, žrtvovala sem dolge ure tam od polnoči do zdaj in razmišljala o terapiji zate, ker to, da se ne moreš izkopati iz svoje teorije o popredmetenju in vseh njenih variacij, je pa res too much, prijatelj no… pa kaj ti je, pri bogu no??
[code]"Nekoč bo lepo,
[sup]france balantič [/sup] Kaj? Saj sem pisala o tem da sem samska a ne, sem mislila, da je to v javno dobro ta informacija, jo ponavljam, če se je komu izmuznila, če še kdo ni prebral…? Ne ne živim nobene ljubezni, razen božje, in tiste, ki jo čutim do svojega poklica, študija, dela in tiste, ki ni na zadnjem mestu, kakorkoli, do svojih domačih… In če bo tudi ostala edina, če me danes povozi avto in bom umrla ne da bi še enkrat sploh se kdaj zbudila ob kom, ki bi ga imela rada, bog mije priča, da nikoli nisem sovražila nikogar, ne svojega ne drugega spola, mi pač ni bilo dano ali kaj jaz vem,
ja srečna sem, mislim da kljub temu spričo teoretiziranja, sanjarjenja… včasih sem. Nekoga sem imela res rada. Razumela sem ga in on je mene…[/quote]
Želim ti povedat, da ljudem, ki zelo verjetno živijo zadovoljno in srečno partnersko življenje, želiš dopovedat, da tega ne živijo in da delajo nekaj narobe. In to ti, ki tega ne živiš. To ni prav, a ne? Mislim, meni se ne zdi smiselno no.
Verjamem pa ti, da nisi nikogar sovražila in da si imela rada, ter tudi to, da se občasno počutiš zelo srečno. To je včasih tudi opaziti v tvojem pisanju. In ni to, da ni bilo dano. Vsem je dano, le do pravih spoznanj moramo prit. In zato smo tudi tukaj na forumu in predvsem tam, v svojih življenjih. Tam je najbolj pomembno, tam največ spoznamo, če le ne verjamemo, da že vse vemo.
ne boš verjela, vendar ko sem danes prebral nekaj tvojih postov, sem razmišljal točno to: da ti danes manjka spanca. Se pozna namreč :-))) Vse ostalo pa – res to dobro dene moji nežni duši, da nekdo misli name in sem se že prav spraševal od kod ta težko opisljiv, a lep občutek že celo jutro. To bo torej razlog. No, če se česa pametnega domisliš, mi pa le zaupaj. :-))))
Nisem pisala zate, ti menda zdaj kupuješ vložek, to govori zase, a ne, ti si srečen in ona tudi, a ne; v tisti drugi temi pa je zakaj rabiš utemeljila svojo “srečno” partnersko zvezo z besedami, da sta skupaj, (t.j. 180 km narazen) dokler ne najdeta drug za drugega boljšega. Nekoč sem videla nekoga takšnega, podobno se je izrazil o sebi in v njegovem pogledu ni bilo ničesar; ne bolečine, ne obupa, niti klica na pomoč ne; sicer bi mu, neumna kakor sem, mogoče še probala pomagati, ne vem točno s čim… prazen pogled je imel; ko se je nasmehnil, so njegove oči ostale nespremenjene, topo so strmele, niso iskale stika ali razumevanja, niso bile hladne, bile so prozorne… Takšni ljudje ne živijo, samo eksistirajo… ali pač?
Pojma nimam kaj je prav, Marko, mogoče bo On_ to vedel, vsaj pisal je o tem, če se ne motim…
[code]"Nekoč bo lepo,
[sup]france balantič [/sup] ne boš verjela, vendar ko sem danes prebral nekaj tvojih postov, sem razmišljal točno to: da ti danes manjka spanca. Se pozna namreč :-))) Vse ostalo pa – res to dobro dene moji nežni duši, da nekdo misli name in sem se že prav spraševal od kod ta težko opisljiv, a lep občutek že celo jutro. To bo torej razlog. No, če se česa pametnega domisliš, mi pa le zaupaj. :-))))[/quote]Ne vem če forum prenese, ko je primož poostril cenzuro…
[code]"Nekoč bo lepo,
[sup]france balantič [/sup] Verjamem Katenjka, da si videla nekoga takšnega, ki se podobno izraža kot jaz. Veliko ljudi želi tako živeti in tako čutiti, zato se je veliko pretvarja, ker jim je težko pokazat svoj pravi obraz, svojo bolečino in trpljenje.
Vendar pa mena Katenjka, nisi videla. Tisti, ki pa me videvajo, pa vedo in opazijo razliko. Saj ne, da to potrebujem, je pa dejstvo. Itak se sam zavedam svojega počutja brez, da mi to kdo pove. Je pa lepo imet ob sebi ljudi, ki niso zavistni in so obratno od tega, veseli zame. V nasprotju z nekaterimi ljdumi tukaj. Ampak to je forum, to je zame nepomembno.
ne boš verjela, vendar ko sem danes prebral nekaj tvojih postov, sem razmišljal točno to: da ti danes manjka spanca. Se pozna namreč :-))) Vse ostalo pa – res to dobro dene moji nežni duši, da nekdo misli name in sem se že prav spraševal od kod ta težko opisljiv, a lep občutek že celo jutro. To bo torej razlog. No, če se česa pametnega domisliš, mi pa le zaupaj. :-))))[/quote]Ne vem če forum prenese, ko je primož poostril cenzuro…[/quote]
Cenzura je samo ponekod, vendar to sploh ni pomembno. Pomembno je, da prenesem jaz in sem glede tega prepričan vase. Zdaj pa še sploh, ko vem, da nekdo misli name. :-)))))
matjazko, se ne pritožujem sploh :). Jaz sem postavila samo vprašanje ob katerem tako cviliš.
Veš matjažek in katenka, bom raje Markota in Robija poslušala, ona dva govorita iz prakse. Vidva pa, če sem prav razumela, le teoretizirata. Katenjka je očitno pod 25 let stara, če je še študentka? Matjazko, zate pa ne vem, verjetno tudi še zelo mlad. Mi stari pa govorimo bolj iz prakse.
Jaz tudi ne razumem, čemu inscinirati umetni boj med spoloma. Izbereš si partnerja, ki ti odgovarja, če se “zafrkneš”, ga pustiš, sicer se nimaš kaj pritoževati, da hoče iz tebe delati gospodinjo.[/quote]
Odlična izbira, če ti filozofiranje tjavendan “sede”. :)))
Sicer pa, če si zrela dama, praviš, pa veš, kaj hočeš, zakaj sprašuješ.In mladost je opravičen razlog za diskreditacijo sogovornika? Češ, mladi pa meni že ne bodo solili pameti. 😀
Ne vem, kakšen odgovor bi rada slišala, v današnjem času namreč ne vidim poudarka na tradicionalni delitvi dela med moškim in žensko, da bi šlo za družbeno tendenco, kjer bi moškim bilo izpod časti opravljati tudi godpodinjska dela, osebno lahko rečem ,da ne rabim in si ne želim dekleta, ki bi mi igralo mamico. Kje pa ti konkretneje vidiš problem, ne vem, verjetno zgolj pri sebi, če privlačiš takšne moške.
Matjažkko, nisi dojel. Moj poudarek je bil na tem, da sta vidva teoretika. Ker sta verjetno mlada, tudi še nista dala ne vem koliko skozi, kar se tiče resnih razmerij, ki vključujejo skupno življenje. Marko in Robi pa sta že izkušena, ker oba živita skupaj s partnerko. Torej so njuni odgovori iz prakse.
Matjažek, ne podtikaj, ker nisem nikjer napisala, da privlačim takšne moške.
Tudi tebi bom napisala: živi in pusti živeti.
Jaz priznam, da sem zato samska, ker imam visoke kriterije, ker sem precej neprilagodljiva, ker mi moje sedanje življenje preveč ustreza, da bi se kar tako prilagajala (recimo ne bi pustila službe, zato, da bi se nekam preselila). Torej jaz sem trmasta, nekompromisna, individualistka, mogoče celo karieristka, v glavnem svojeglava do amena.
Kaj pa ti, zakaj si pa ti samski? Če nimaš vseh teh obunih lasnosti kot ijih imam jaz, bi se morale ženske tepsti zate.
A ne da ?
Jaz se večkrat nasmejim ob njenem sarkazmu….In če je ob tem še dobra gospodinja, pa zna pripraviti vege kosilo, je pa že skoraj preveč idealna..:)[/quote]
Mene pa malo moti njena teorija komplementarnosti. Pravzaprav utegne bit njen morebitni partner v precej težki poziciji, vsaj na začetku in mu ne utegne biti lahko, če jo popadejo kakšne frustracije ali pa bo postal v njenih očeh manj moški, ker si bo zjutraj šel sam spečt jajca. 😉
Forum je zaprt za komentiranje.