Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Moški iščejo gospodinje?

Moški iščejo gospodinje?

Očitno pa je v tvojem primeru samo ona tista, ki ima rada. Ti si pa tam za kaj? Da zate gara? Ljubi bog, kakšna pričakovanja. Uhhh.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Sem odgovoril, le odgovora ne vidiš…Bom probal še na drug način…:)
Saj partnerski odnos ni le odnos, ki se odvija na nivoju gospodinjenja.
Kuhanje ne odloča o tem, če gremo v nek odnos ali ne. In če se bomo zaljubili v nekoga ali ne….Kot pravim, smo v nekem odnosu zato, ker smo lahko to, kar v resnici smo. Torej je “korist” samega odnosa v tem, da nam omogoča biti to, kar smo in da lahko igramo svojo vlogo.
Naša prepričanja ne sprašujejo o koristi, ampak se le realizirajo. Sprašujemo se pozneje, ko smo v odnosu in ko čutimo, kako to je, če živimo to, kar smo.

Na primer…Nekateri trpijo, ker jih vodijo podzavestni vzorci, ne pa zato, ker bi imeli od tega korist. Tako, kot lahko neka ženska igra moškemu mamo, ker jo vodijo podzavestni vzorci.
Naših vzorcev ne zanima korist, ampak le delujejo in življenje je odsev tega delovanja.

To je spet ena tvoja specialna cvetka, kje je Sadni :))))
Marko, daj razloži, kaj je to pravičen ljubezenski odnos, kjer mora tovja partnerka ležati na ležišču, ki ti ga pomagajo izbrati neznanci s foruma med over net. Saj bi še napisala, katero ležišče je po mojem mnenju fajn, če so dovoljene reklame (ne vem) mije pa enostavno noro, da tako stvar daš v roke nam, ona pa nima besede? Ali kakšna je njena pravica?

[i][code]"Nekoč bo lepo, ko blazni bomo ob ognjih čepeli in bomo odprte rane imeli- takrat bo lepo..."[/i][/code] [sup]france balantič [/sup]

Ne, ne, ne. Čaki malo. Tam, kjer se partnerke začnejo obnašat kot mame svojim partnerjem, se ne bo partner začel obnašat, kot otrok, če ni pred tem nek pogoj izpolnjen. In to je, da tudi njemu tak odnos paše. Dokler seveda nekdo ne spozna, da to ni to, kar bi naj bilo, če sploh kdaj kdo ugotovi. Nekateri si zatiskajo oči do smrti in vztrajajo v “bedi”.[/quote]

Pravzaprav bi se s tem celo strinjal. Ni pa nujno, da mu to res paše. Kako gre že v reklami za tisti čokoladni junk food: “Mama vedno ve kaj je najboljše” :-))) Torej, tako je vajen že od mame in morda mu paše ravno ne, vendar pa je tako prav. :-))))

Katenjka, vidim, da rada žališ ljudi, ki jih ne poznaš. Prav, po tvoje sem tupa, imaš vso pravico tako mislit.
Če pa nekdo vpraša za ležišče na netu pa res ne vidim nič slabega. Jaz sem pa napisala kako uro si naj kupim na en forum pa me niso imeli za neumno.
Predlagam ti odličnega partnerja: matjazko :).

matjazko, si moška prostitutka, da si mora ženska kupit seks pri tebi? Verjemi mi, da ženska, ki bi ti ves čas stregla, ti pa bi lenaril, ne bi imela želje po seksu s tabo. Kar čistaj koliko moških se pritožuje, da ženskam ni do seksa. Zakaj ne? Mogoče zato ne, ker so preveč garale, on pa preveč počival.
Beri Markota, on ve, da je potrebna delitev dela.

Ojej deklica, kakšne ti streljaš. Kup obsod brez argumentov. Dovolim ti, da odgovoriš na vsako preprosto vprašanje posebej. A bo šlo?
Zakaj pa je narobe, če sprašujem ljudi na forumu o ležiščih?
Zakaj je bilo potrebno omeniti, da je doimenzija netipična? V čem je poanta. Dimenzija je, kakršna meni ustreza. Kaj je narobe s tem?
In ti, ko kaj kupuješ, ne sprašuješ recimo prodajalcev za nasvet? Jaz jih, ampak vsem ne zaupam, ker mi je jasno da jim je osnovni cilj prodaja, šele potem kupčevo zadovoljstvo. Ampak ne vsem, seveda. In kje sem napisal, da nje nisem vprašal za mnenje? Smo bil spet malo preveč jasnovidni a ne? To zelo rada počneš, pa vedno se opečeš. :)[/quote]Nimam zdaj časa, to sem napisala v bistvu zato, ker se mi tvoj pravičen ljubezenski odnos, ki ga visoko na piedestal postavlja zakaj rabiš zdi nekako prazen. Ne vem, kje si omenil svojo punco v tisti temi, (mogoče sem kaj spregledala) opisoval si samo svoje želje in kakšno ležišče naj ti svetujemo glede na tvoje želje. Ali pa so vajine želje že tako identične, ker se tako pravično ljubita, da sta že kot eno, saj potem pa menda je ležišče 140 cm tudi preširoko, bo menda 90 cm bolj kul.

[i][code]"Nekoč bo lepo, ko blazni bomo ob ognjih čepeli in bomo odprte rane imeli- takrat bo lepo..."[/i][/code] [sup]france balantič [/sup]

To je spet ena tvoja specialna cvetka, kje je Sadni :))))
Marko, daj razloži, kaj je to pravičen ljubezenski odnos, kjer mora tovja partnerka ležati na ležišču, ki ti ga pomagajo izbrati neznanci s foruma med over net. Saj bi še napisala, katero ležišče je po mojem mnenju fajn, če so dovoljene reklame (ne vem) mije pa enostavno noro, da tako stvar daš v roke nam, ona pa nima besede? Ali kakšna je njena pravica?[/quote]
Katenjka, veliko preveč posplošuješ, veliko preveč. Morda tega ne vidiš, zato ti to povem. In, če že moraš, zakaj tega vprašanja ne postaviš tja, kjer je govora o tem oziroma zakaj mi osebnih vprašanj ne pišeš na privat. Lahko bi ti rekel “kaj te brigajo” moje osebne stvari, ker se vtikaš tja, kjer te nič ne briga.
Ampak ne bom, še enkrat bom povedal, da je to tvoja jasnovidna presoja, da njeno mnenje ne šteje. Nejenega mnenja niti ne poznaš (ni nujno da ima enakega kot ti, a veš).
Vendar pa, ko se kupuje stvar za 10 let, ki ni poceni, želim izbrati kar največ informacij o tem. In zakaj recimo ne pomisliš na to, da bom vse informacije delil z njo in se bova na podlagi teh skupaj odločila? No, zakaj?

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Se strinjam.
To je tisto, kar pišem zgoraj. Izhajamo iz svojih prepričanj in to je osnova za tisto, kar je prav. In ne tisto, kar nam paše..V bistvu nam na nek način paše, če lahko delamo in živimo po tistem, kar je prav, ni pa to pogoj. Saj so okoliščine vedno različne in nam včasih delovanje po naši resnici paše, včasih pa ne.
In potem imamo problem, saj menimo, da je težava drugje, če nam ne paše, ko delamo tisto, kar je po našem prav.

Če se ženska sprašuje o koristi, da je moškemu gospodinja, potem to pomeni, da v sebi nosi prepričanja o tem, da je prav, če je gospodinja, le ne paše ji, ker ima občutek, da je izkoriščana.

Kako tipičen odogovor za nekoga, ki samo besediči, da ne rečem provocira. 🙂
Ampak, mi je všeč, kar si napisala v zadnjem stavku, tukaj si prišla zelo blizu resnice. Nimam pa potrebe posebej v alinejah napisat svojih želj in zraven še njenih, ker se mi zdi pomembno, da so želje naveden, ne glede na to, čigave so. Dobro, ti si pač obesila na to, ker si v tem zaznala nepravičnost v odnosu, kar razumem. Ampak prehitro si sklepala, žal. Malo bolj predvidno drugič.

Moraš se smejčkat moškim, žmikat z očkami in hoditi v štiklih – te ne ostanejo samske. Hihi :)))

Malo ohlapneje, na “easy”, preveč resna si….. Te fantje malo podražijo, pa že skočiš do plafona, ali kako? haha ;))

Razmisli, zakaj primeš za takšne fore, nedolžne provokacije – in že takoj vidiš “izkoriščano in ubogo žensko”, pa zraven “moške prasce”. A lahko s takšnimi pogledi spoštuješ in ceniš moškega? Boš za moškega zanimiva, če vidiš povsod same izkoriščevalce in če se poistovetiš mogoče z materjo? Si imela očeta?

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Ampak, da bi se pohvalil s pogostostjo seksa pa tudi še nisem zasledil :-))))))))

Robi, kako imaš pa ti to urejeno? Ti ženka gospodinji ti pa ležiš al pa popivaš?
Dvomim, ker mislim, da nisi tak, da bi tako izkoriščal? Ali pač?
Torej se ti ne zdi pravično razmerje v stilu ona gara, on pa lenari in ona bi morala biti še vesela, da jo želi on poseksat.

Se strinjam.
To je tisto, kar pišem zgoraj. Izhajamo iz svojih prepričanj in to je osnova za tisto, kar je prav. In ne tisto, kar nam paše..V bistvu nam na nek način paše, če lahko delamo in živimo po tistem, kar je prav, ni pa to pogoj. Saj so okoliščine vedno različne in nam včasih delovanje po naši resnici paše, včasih pa ne.
In potem imamo problem, saj menimo, da je težava drugje, če nam ne paše, ko delamo tisto, kar je po našem prav.

Če se ženska sprašuje o koristi, da je moškemu gospodinja, potem to pomeni, da v sebi nosi prepričanja o tem, da je prav, če je gospodinja, le ne paše ji, ker ima občutek, da je izkoriščana.[/quote]

Neumno je tvoje prepričanje v zvezi s prednostmi kuhanja vsak zase. Neumno in pogubno za drzžboje tvoje stališče, naj si moški gospodinji sam. In noro je vse ostalo kar pišeš tu. Delitev dela. Ja. Ampak v stvareh, ki so predvidene za to. Naj te opomnim, da bi, glede na to,kako vzpodbujaš delitev dela, ti sam bila še najbolj primerna za matjažka, on je v nekaj temah pisal, kako razume nosečnost in dojenje in ta zadeve. Bi si pa vidva še to delila. Meni pa se zdi noro deliti nekja, ki temu ni namenjeno. Kot jaz ne bi nikoli mogla delati določenih opravil, ki jih delajo moški.

Če se v nekem odnosu vedno gleda le na to, da bo vse pravično, potem je takšen odnos res prazen. Saj nikoli ni možno delati čisto pravično. Potem pa se odpirajo takšne teme, kjer se sprašuje kdo bi moral kaj narediti pri hiši in kdo je dolžan kuhati, pomivati……
Partnerja bi naj izhajala iz tega, da vsak sam pri sebi razmisli, kaj lahko naredi, da bo odnos prijeten. Da ima vsak občutek ali empatijo do drugega, da ne bo delal nekaj, česar ne želi, da drugi počne njemu.

Oh matjazko, če bi ti znal vsaj malo brati. Veš kakšna razlika je med besedo VSI in besedo NEKATERI?
Funkcionalna pismenost je pri tebi na nuli se mi zdi, ker ne dojameš napisanega.
Je pa nekaj zanimivo, najbolj sta me tule napadla dva samska, ti in katenjka. Ravno prava dva za skupaj sta :).
Zakaj me pa tisti v vezi ne napadajo? Mogoče zato, ker so v vezi, kjer poznajo delitev dela?

Moraš se smejčkat moškim, žmikat z očkami in hoditi v štiklih – te ne ostanejo samske. Hihi :)))

Malo ohlapneje, na “easy”, preveč resna si….. Te fantje malo podražijo, pa že skočiš do plafona, ali kako? haha ;))

Razmisli, zakaj primeš za takšne fore, nedolžne provokacije – in že takoj vidiš “izkoriščano in ubogo žensko”, pa zraven “moške prasce”. A lahko s takšnimi pogledi spoštuješ in ceniš moškega? Boš za moškega zanimiva, če vidiš povsod same izkoriščevalce in če se poistovetiš mogoče z materjo? Si imela očeta?[/quote]

Matjazko, vidim, da se spretnmo “izmikaš” mojim vprašanjem. Že imaš dober razlog. 🙂 Ampak, kljub vsemu. A verjameš, da boš ti zanimiv ženski, če ji ne boš pomagal, misliš, da boš kot tako spoštovan. Misliš, da bo čutila, kako ceniš njeno pomoč, če ji sam ne boš pomagal pri opravilih? upam, da si takšno najdeš a ne, ampak verjemi, da seksat boš moral pa drugje. 😉

Torej ti, ki rada žališ ljudi, kaj pa bi tvoj moški počel? Pa vzemiva, da živita v stanovanju, v bloku, ne na kmetiji in ne v hiši?
Brez skrbi, jaz sem že prestara za otroke tako, da ne rabim si delat skrbi glede tega.

Neumno je tvoje prepričanje v zvezi s prednostmi kuhanja vsak zase. Neumno in pogubno za drzžboje tvoje stališče, naj si moški gospodinji sam. In noro je vse ostalo kar pišeš tu. Delitev dela. Ja. Ampak v stvareh, ki so predvidene za to. Naj te opomnim, da bi, glede na to,kako vzpodbujaš delitev dela, ti sam bila še najbolj primerna za matjažka, on je v nekaj temah pisal, kako razume nosečnost in dojenje in ta zadeve. Bi si pa vidva še to delila. Meni pa se zdi noro deliti nekja, ki temu ni namenjeno. Kot jaz ne bi nikoli mogla delati določenih opravil, ki jih delajo moški.[/quote]

Taki ponavadi jokajo, da njihove žene ne želijo seksat z njimi :).

Matjazko, vidim, da se spretnmo “izmikaš” mojim vprašanjem. Že imaš dober razlog. 🙂 Ampak, kljub vsemu. A verjameš, da boš ti zanimiv ženski, če ji ne boš pomagal, misliš, da boš kot tako spoštovan. Misliš, da bo čutila, kako ceniš njeno pomoč, če ji sam ne boš pomagal pri opravilih? upam, da si takšno najdeš a ne, ampak verjemi, da seksat boš moral pa drugje. ;)[/quote]

Jaz izhajam iz vprašanja o tem, kaj lahko nekdo naredi.

Pri nas sem jaz tisti, ki gospodinji, ker imam takšen delovni čas, da imam možnost.
Na primer danes sem prišel zjutraj iz nočne, spal tri ure in potem grem v trgovino, pa v vrtec in potem skuham kosilo. Ženska pa ima že vse pripravljeno, ko pride domov iz službe.
Če bi čakal na žensko, bi imel kosilo zvečer ob petih..:)

Čeprav imava oba službe, sem jaz tisti, ki opravi več gospodinjskega dela…
Ne vem, bi se moral počutiti izkoriščanega ? 🙂

Matjaž, zakaj ji ne napišeš, da midva nisva samska??

[/quote]
Ni namenjeno? Kaj to pomeni? Razloži prosim. Katero delo v gospodinjstvu ni namenjeno delitvi? In, kdo to sploh določa? A ni to subjektivna želja, odločitev?
In katero opravilo, ki jih opravlja moški, ti ne bi mogla delat?

Pogledaš kdaj kdo piše na MOn in je jasno :).
Vezani pišejo dopoldan večinoma, včasih popoldan, ponoči pa bolj malo verjetno :).
POnoči pišoči pa so verjetno samski. Razen, če je partner na nočni, ampak to ni vsak teden.

Robi, katenjka bo rekla, da nisi dec, ker opravljaš ženska dela :). Pazi se, to ni tvojo delo po njenem.

Matjaž, zakaj ji ne napišeš, da midva nisva samska??[/quote]

Matjaž, zakaj ji ne napišeš, da midva nisva samska??[/quote]
Zakaj bi se pa on moral lagat? Daj se ti. 😉

Ronka aka zakaj rabiš aka Blabla, malo premisli o svojih “lajt motivih”, ki se vlečejo skozi vse tvoje poste: trpinčena, zaničevana, izkoriščana, podložna uboga ženska – sadistični, izkoriščevalski, gospodovalen, len, zatiralski moški. Če si imela takšnega očeta oz. če je bil ta fizično ali psihično odsoten ob “mučeniški” materi, to prtljago (popačeno sliko o moških) še vedno vlačiš s sabo, ki ti onemogoča, da se povežeš z moškimi (na ljubezensko-seksualni ravni), zato pa si samska.

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Ah ja … dedcev, ki iščejo izključno gospodinjo-postrežnico in ne ženske, se pač izogibam oziroma jih ne bi imela za partnerja. Saj to se takoj vidi iz načina življenja in govorjenja. V okolišu, kjer sem doma, je precej takih moških v stilu “ta je pa vredu za Janeza, ker pedena”. Všeč mi je Robijev način – skuha tisti, ki je prej doma in ima več časa. 🙂 Kuhane je tako enostavno in vzame malo časa, če se znaš organizirati, da sploh ni maltrarija.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close