Mladi ne dobimo služb
gohi, 27.08.2023 ob 19:02
kje isces?, 27.08.2023 ob 17:14
gohi, 27.08.2023 ob 16:31
Delat,delat, 27.08.2023 ob 15:15
A vi mladi diplomanti imate kaj delovnih navad, razen učnih? Moja opažanja pravijo, da ne. V času študija delate na napotnice, npr v strežbi, a namesto vas delajo redno zaposleni. Malo se premaknete, gledate ves čas v telefon, nič si ne pustite reči, ker potem odidete in vas ni več na spregled. Poznate samo svoje pravice, dolžnosti nobenih. In potem čez leto ali dve dobite diplomo in kaj, iščete službo, kjer boste še naprej nič delali. Brez starejših, ki tam delajo lahko kar zaprejo vse skupaj. Ena diploma še ne prinese uporabnega znanja niti delovne sposobnosti.
Delal sem ves čas, ko sem bil na faksu, prek študentske napotinice seveda, v podjetjih z mojo panogo. Tudi praksa je bila v podobnem okolju. Ampak kot napisano, je šlo za študentska dela. Ko pa pride čas, da te kdo redno zaposli, pa vsi samo vstran pogledajo.
Ocitno se nisi izkazal.
Moji so delali marsikaj, za vec delodajalcev, ko so diplomirali, so jim vsi ponujali redno zaposlitev, celo eni, za katere so obcasno kaj delali. Vsaj pri dveh je bilo tako, za tretjega bomo se videli, a zaenkrat so preko studenta tudi z njim vsi zadovoljni.
Ja, govorite o diplomirancih, kateri res dobijo službo, če želijo. Jaz govorim o magisteriju, pri katerem te delodajalec mora plačati malo več. In tu je ta požrešnost podjetij, ki te ne zaposlijo, ker bi morali dati kakih 100 evrov več. Koliko prošenj sem že dobil zavrnjenih, ker iščejo 5., 6. in 7. stopnjo. In pa še verjetno vaša lokacija, če ste kje iz okolice Lj, tam se še najdejo službe, tu na vzhodnem štajerskem pa je vse klavrno. Sam pa tudi nisem finančno sposoben se kar preselit dol v Lj in dati ne vem koliko tisočakov za mini garsonjero.
Sprejmi delo za 7.stopnjo, gre za tvojo prvo službo. Enostavno se moraš še veliko naučiti in dobro je delati stvari iz stroke, ki si jo študiral.
Večina oglasov je fiktivnih, kot je fiktivna stopnja brezposelnosti. Denar, ki ga imate na računu je fiktiven. Celoten sistem, ki človeka dejansko hoče zasužnjit je fiktiven. Tisti, ki tega ne razumete, boste to dojeli v naslednjih parih letih na grd način, ko boste trepetali za veliko večje stvari kot je služba. Takšni bičkarji ste, da ne vidite, da s prevzemom vloge “deklica za vse” in pljuvanjem iskalcev, dejansko delate dolgoročno nepovratno škodo sebi in celotni družbi. Ni normalno, da ste poleg svojega rednega dela še psiholog, zdravnik, informatik, oseba z 100 drugih nazivov v praksi in minimalcem, samo da bi preživeli. To ni normalno. Ni normalno da morajo vsi biti ueber inovativni, skromni, posebni, out of the box thinker-ji,..po možnosti samozaposleni, ker, hej! – če se nisi sposoben samozaposlit si pač nesposoben.
Iskalci, ne se dat! To sr.anje je posledica boomerske vzgojne mantre – pametnejši odneha. Zato pač norci vladajo.
Zdravo Gohi!
Poglej Gohi, če si sposoben, potem bi moral problem reševati, ne pa jamrati, jokati, cviliti, cmeriti se, ipd o njemu. Pa si se ja najbolj pri zgodovini naučil, da moraš ukrepat, ne pa jamrat! Torej, ko si pisal šolsko nalogo iz matematike, fizike, kemije, biologije in ostalega, ali si v šolski nalogi jamral, ali si ukrepal? Torej zanima me,
1)kaj si naredil v tej smeri.
Potem te vprašam:
2)ali si imel volilno pravico 1991 leta?
3)Če si jo imel, ali si volil za samostojnost Slovenije, ali si volil za EU in ali si volil za NATO?
4)Ali sploh hodiš na volitve?
5) Zakaj hodiš na volitve?
PPLTP RADOŠ
Trg dela v Sloveniji je po osamosvojitvi bolan. Popolnoma bolan. Priviligirani so samo v javnem sektorju.
Mladi ne dobijo dela v svojem poklicu. Res je. Kdor nima zvez in poznanstev ga je nahebal. Mladim brez zvez in poznanstev so ostala na voljo le prekarna dela. Ali pa Zavod. Še vedno bolje nekaj kot nič.
V večjem dreku so starejši od 40 ali ljudje z zdravstvenimi težavami. Praktično so nezaposljivi. Gorje tistemu, ki ima status delovnega invalida.
Ma http://www.nemejebat.com. Ajd bodi pošten, kako si ti prišel do službe, ki pomeni plačo in denar?
PPLTP RADOŠ
Dragi Gohi!
Mene kliči ali piši na nikolic.rados@gmail.com ali 041-365650
Dragi moj Anonimno 8041!
Spomni se lepega slovenskega gesla: Sita vrana lačni ne verjame. To pomeni, da nisi sposoben razumeti družbe, ki ima problem zaradi glavnega izvira, ki je kapitalizem, ki je seveda izkoriščevalski in ti lepo pove, da je najbolj pomemben kapital, vse ostalo pa je kapitalu podrejeno. To pa je z naravo človeške družbe nesprejemljivo, kar je glavni izvir vseh problemov.
PPLTP RADOŠ
Dragi moj Službe!
Enako ti bom napisal kot sem napisal Anonimno 8041
Spomni se lepega slovenskega gesla: Sita vrana lačni ne verjame. To pomeni, da nisi sposoben razumeti družbe, ki ima problem zaradi glavnega izvira, ki je kapitalizem, ki je seveda izkoriščevalski in ti lepo pove, da je najbolj pomemben kapital, vse ostalo pa je kapitalu podrejeno. To pa je z naravo človeške družbe nesprejemljivo, kar je glavni izvir vseh problemov.
PPLTP RADOŠ
Ko vas jebe … Upam da boste vsi ki ste grde stvari pisali tukaj v to temo kmalu trajno brezposelni.
Avtorica glavo pokonci. Delaj kar te veseli. Mas kaki hobi lahko iz njega razvijes so? Bi učila online naravoslovne predmete online za sončke teh ki so te popljuvali tukaj in jim mastno računala..
Vem da ni služb, nisi edina. Drži se.
Dragi moj skeptik!
Ma http://www.nemejebat.com. Ajd bodi pošten, kako si ti prišel do službe, ki pomeni plačo in denar?
Kolikokrat si ti iskal službo v svojem poklicu?
Ali veš, da oblast ni sposobna planirati družbenega razvoja, čeprav je njihovo telo sposobno planirati in imeti zaloge hrane za 2-3 mesece?
Kaj si po poklicu?
Kolik ti je OD (osebni dohodek)/mesec?
PPLTP RADOŠ
Problem mladih danes je ta, da so vsi neki ful šolani, z diplomami in magisteriji. Ker so tako študirani, pa niti pod razno ne bojo šli delat neki za njih manjvrednega, kot npr fizično delo ali za trak ali na nižje delovno mesto pač. Sploh pa je problem tudi ta, da danes mladi za jurja ne bojo šli delat. Po eni strani je prav, da zahtevajo več denarja, ker niso tako butasti, da bi 8 ur garali za male pare. Raje sedi doma. Ta memoment je služb drugače dovolj, ampak odvisno v kakšnem fohu. Ni verjetno veliko služb za tvojo smer al kako ne vem.
Meni se zdi, da bi lahko vseeno mladi šli delat karkoli pač dobite in si hkrati iščete službo v vašem fohu.
Sama sem naprimer po končani šoli z diplomo v roki, sem poslala čez 100 prošenj in prijav za službo a je 3 leta nisem dobila. V tem času pa sem delala, kot čistilka. Tako tudi bolje ceniš vsako delo, bolj spoštuješ druge ljudi, znaš z denarjem, ker veš, da ne pade z neba in tako tudi bolje ceniš svojo naslednjo službo. Jaz sem začela s čiščenjem, končala pa sem kot direktorjeva desna roka. Začela sem z minimalno plačo, danes pa je moja plača zadovoljiva in sem popolnoma srečna. Tudi cenim čistilke in sem vedno prijazna do njih. Vedno jih pozdravim, se pogovarjam z njimi in jih spoštujem. Ker nikoli ne bom pozabila, ko sem čistila neko šolo, so me učenci zbadali in žalili, češ poglej kako mlada čistilka in ni naredila nobene šolo sedaj more pa pucat svinjarijo tuki. No niso pa vedeli, da imam že diplomo in je to zame le začasno delo. Da bi danes ena mlada frklja pri 20 letih, s končano šolo ali malce starejša z diplomo prijela za metlo in cunjo…. mislim, da tega ni. To je problem. Želijo delati le tisto za kar so se izšolali.
Dragi moj Peter Pan!
Kolikokrat si ti iskal službo v svojem poklicu?
Ali veš, da oblast ni sposobna planirati družbenega razvoja, čeprav je njihovo telo sposobno planirati in imeti zaloge hrane za 2-3 mesece?
Kaj si po poklicu?
Kolik ti je OD (osebni dohodek)/mesec?
PPLTP RADOŠ
Dragi moj Delat,delat
Katero fakulteto imaš pa ti končano?
Kako si pa ti našel službo?
Zakaj meniš, da gredo ljudje v Nemčijo, Belgijo, Anglijo, Švico, Francijo, Luksemburg, Nizozemsko, Dansko, Norveško, Švedsko, pa še po drugih državah sveta, razen Severno Korejo, Somalijo, Ugando, Kongo, Nigerijo, Mali, San Salvador, Paragvaj, Venezuelo, Argentino, Mjanmar, Afganistan, Irak, Sirijo, Palestino???
PPLTP RADOŠ
Dragi Hej 1000000
Ne poznaš resnice!
Zakaj meniš, da gredo ljudje v Nemčijo, Belgijo, Anglijo, Švico, Francijo, Luksemburg, Nizozemsko, Dansko, Norveško, Švedsko, pa še po drugih državah sveta, razen Severno Korejo, Somalijo, Ugando, Kongo, Nigerijo, Mali, San Salvador, Paragvaj, Venezuelo, Argentino, Mjanmar, Afganistan, Irak, Sirijo, Palestino???
PPLTP RADOŠ
Dragi moj Čak mal!
Nakaj se s teboj strinjam:
1)Določene stvari nas filajo s podatki, ki so res slabo ali zelo slabo uporabni, nečesa pa v osnovni, srednji, visoki šoli sploh ne učijo, čeprav bi nas morali!
2)Nedvomno je, da je premalo prakse. Da gremo kot srednješolci za 14 dni na prakso ni nobena praksa. Vsako leto bi morali iti za 14 dni delat prakso kot srednješolci in kot študentje, pa tega po srednjih šolah in fakultetah nimajo tako urejeno!
3)Na žalost praktičnega znanja kot profesionalno, ustvarjalno, kreativno, organizatorsko in vodilno znanje ne dobijo. Oblast namreč ni zaainteresirana, da uči državljana takih sposobnosti, ker bi bila zamenjana. Tako kot Robert Kyosaki, ko opisuje v knjigi Bogati očka, revni očka je vprašal kot petošolček, ja kdaj nas boste pa kaj učili o denarju, o poslu. Pa mu pravi učitelj, ja tega pa ne učimo v šoli! Pa vpraša Robert:Ja zakaj pa potem jaz hodim v šolo, če nas tega ne učite? Kakšna pa je to potem šola???
PPLTP RADOŠ
Forum je zaprt za komentiranje.