Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Mladi ne dobimo služb

Mladi ne dobimo služb

Imam magisterij iz naravoslovne smeri in tako kot večina mojih kolegov, službe ne dobim. A danes res več nikamor ne prideš brez vez? Delajo pa samo stari, ki nočejo in nočejo v penzijo. Potem pa se čudijo zakaj mladi bežijo iz države.

Slovenija je tako majhna, da se vsi med seboj poznamo, torej si lahko vsak uredi zaposlitev prek poznanstev. Je pa seveda treba vzeti telefon v roke, koga poklicati in se dogovoriti. Od samega tarnanja in čakanja ne bo nič.

Odgovor na objavo uporabnika
gohi, 27.08.2023 ob 14:20

Imam magisterij iz naravoslovne smeri in tako kot večina mojih kolegov, službe ne dobim. A danes res več nikamor ne prideš brez vez? Delajo pa samo stari, ki nočejo in nočejo v penzijo. Potem pa se čudijo zakaj mladi bežijo iz države.

Mag. je nekdo, ki zna čarat.

Torej znaš čarat. Ne bodi služabnik, če znaš čarat. Pričaraj si kar potrebuješ.

Večina mladih itak služi denar na družbenih omrežjih

.https://youtu.be/ztek4F8oYlw?si=rNgwJMm-lvsTIta-

kelul, 27.08.2023 ob 14:34

Slovenija je tako majhna, da se vsi med seboj poznamo, torej si lahko vsak uredi zaposlitev prek poznanstev. Je pa seveda treba vzeti telefon v roke, koga poklicati in se dogovoriti. Od samega tarnanja in čakanja ne bo nič.

in koga naj bi po tvoje poklical?

Larifari, kaj ti pomaga poznati pol Slovenije, če nihče od teh ne odloča o ničemer v službi. Poznati je treba direktorje, kadrovsko, velike glave in politike.

Ne razumem, kako si lahko brezposeln ? mar nisi v času študija navezoval stike, delal raziskovalne naloge, razvojne projekte ?

Trenutno po šolah najbolj potrebujejo prav učitelje različnih naravoslovnih smeri, na našem koncu je nekaj razpisov za učitelje kemije. Tako da tole pisanje mi je malce nenavadno.

službe, 27.08.2023 ob 14:50

Trenutno po šolah najbolj potrebujejo prav učitelje različnih naravoslovnih smeri, na našem koncu je nekaj razpisov za učitelje kemije. Tako da tole pisanje mi je malce nenavadno.

Bil na večih srednjih šolah, to je očitno larifari, da je primankljaj učiteljev. Pa če že, zaposlujejo samo pedagoge in ne tiste iz stroke. Pa čeprav so rekli, da na to več ne bodo gledali

Nehajte nakladat s temi učitelji. Je avtor pedagog? Ni.

Pa večina ljudi su he želi delati z vašimi sončki in se ne želijo prekvalificirat v učitelje.

Avtor, z naravoslovno izobrazbo ti bo uspelo, verjemi. Družboslovni pa morajo pogosto vzeti kar je: kelnarjenje, čiščenje…

Sem v penziji in te razumem.

Cel kup služb je na gradbiščih, skladiščih, proizvodnji, mednarodni špediciji, kjer so pogoji dela težki. Ko to enkrat sprejmeš, težko prideš ven.

Po drugi strani v udobnih službah nekateri starejši s pogoji za upokojitev podaljšujejo, ker poleg plače dobijo dodatek 40 % penzije. Bi moralo to biti bolj selektivno, dodatek samo za deficitaren kader, pa še to bi moralo biti prijavljeno ZRSZ, da takoj pošlje ustreznega kandidata, ko se ta pojavi.

Z javnimi sredstvi in potencialom delovne sile bi morali bolj gospodarno ravnati. To nas kot družbo nese dol.

Absolutno ne jemljemo čiščenja in kelnarije. Humanisti mamo mozgane. Od kod vam taka zloba do ljudi? Res ste gnili eni.

Saj vsi delate preko študenta

Na CAREERJET je veliko razpisov za ta profil – samo prijaviti se je treba …

Kako ne dobite? Slovenija ima najnižjo brezposelnost med mladimi v celi EU. Če sedaj ne dobite službe, je nikoli ne boste dobili …

A vi mladi diplomanti imate kaj delovnih navad, razen učnih? Moja opažanja pravijo, da ne. V času študija delate na napotnice, npr v strežbi, a namesto vas delajo redno zaposleni. Malo se premaknete, gledate ves čas v telefon, nič si ne pustite reči, ker potem odidete in vas ni več na spregled. Poznate samo svoje pravice, dolžnosti nobenih. In potem čez leto ali dve dobite diplomo in kaj, iščete službo, kjer boste še naprej nič delali. Brez starejših, ki tam delajo lahko kar zaprejo vse skupaj. Ena diploma še ne prinese uporabnega znanja niti delovne sposobnosti.

To velja samo za visoko kasto. Za majhne ljudi pač ne. Zakonitosti trga dela poznam u nulo. Res je eno veliko sranje za mlade in sposobne, ki zaključijo študij.

Avtor teme, bodi vztrajen. Pozanimaj se še za tujino. če te vleče ven iz Slovenije.

Moje opažanje je pa ravno obratno, da večina mladih dela že prej, ko imajo prakso, štipendije v podjetjih ali preko študenta, da ko zaključijo študij jih tudi takoj zaposlijo.

Delat,delat, 27.08.2023 ob 15:15

A vi mladi diplomanti imate kaj delovnih navad, razen učnih? Moja opažanja pravijo, da ne. V času študija delate na napotnice, npr v strežbi, a namesto vas delajo redno zaposleni. Malo se premaknete, gledate ves čas v telefon, nič si ne pustite reči, ker potem odidete in vas ni več na spregled. Poznate samo svoje pravice, dolžnosti nobenih. In potem čez leto ali dve dobite diplomo in kaj, iščete službo, kjer boste še naprej nič delali. Brez starejših, ki tam delajo lahko kar zaprejo vse skupaj. Ena diploma še ne prinese uporabnega znanja niti delovne sposobnosti.

[/quote

Nismo vsi po vezah v službi ampak smo brez služb ker nimamo vez.

Kako nimate vez? Raj ste delali v času srednje šole in faxa? Ali niste nič delali preko študentskega servisa? Ravno v tem času se naredi socialno mrežo!

Na fax se gre, da spoznate bodoče poslovne partnerje in sodelavce, hkrati pa se še kaj naučite.

Pa saj niste hodili tja, samo zaradi žira in narediti izpite?

Koliko teh “študiranih” je popolnima nesposobnih kaj sami doseči in neiznajdljivih. Sami izgovori so jih. In taki si potem domišljajo, da jim pripadajo neka visoko profesionalna, ustvarjalna, kreativna, organizatorska in vodilna delovna mesta. Kaj pa bi znali pokazati na takih položajih?

Delal sem ves čas, ko sem bil na faksu, prek študentske napotinice seveda, v podjetjih z mojo panogo. Tudi praksa je bila v podobnem okolju. Ampak kot napisano, je šlo za študentska dela. Ko pa pride čas, da te kdo redno zaposli, pa vsi samo vstran pogledajo.

Kar poznam mladih, pa verjemi, da jih veliko, glede na to, da imam doma tri, se vsi zaposlijo max v roku parih mesecev od trenutka, ko zacnejo iskat sluzbo.

Mislim, da bolj ugodnega casa za zaposlitev mladih se nikdar ni bilo.

gohi, 27.08.2023 ob 16:31

Delal sem ves čas, ko sem bil na faksu, prek študentske napotinice seveda, v podjetjih z mojo panogo. Tudi praksa je bila v podobnem okolju. Ampak kot napisano, je šlo za študentska dela. Ko pa pride čas, da te kdo redno zaposli, pa vsi samo vstran pogledajo.

Ocitno se nisi izkazal.

Moji so delali marsikaj, za vec delodajalcev, ko so diplomirali, so jim vsi ponujali redno zaposlitev, celo eni, za katere so obcasno kaj delali. Vsaj pri dveh je bilo tako, za tretjega bomo se videli, a zaenkrat so preko studenta tudi z njim vsi zadovoljni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close