Mi lahko kdo razloži
Aha ja, saj res. Prekomerna teža je kriva, čokolada nima nič pri tem :-)))) Sicer pa bi za pir ali dva občasno (ali tudi malo več ob izrednih priložnostih), ob drugače zdravi prehrani in gibanju lahko isto rekli, al kako?
Seveda. S tem, da moraš pri piru upoštevati še vožnjo, pa kakšen (veš da) rataš , ko ga imaš pod kapo,
ali si nagnjen k teženju, nasilju, ali samo zaspiš…
Sicer pa pir redi (vsaj) toliko, kot čokolada….če ti to ne gre iz glave…
a ja, no, saj sem rekel “malo pod gasom” je lahko samo 1 ali 0 :-))))[/quote]
“Malo pod gasom” je 1.
“Zadet ko aksa” je tudi 1
To je podobno, kot ženska tudi ne more biti samo “malo noseča”…je, ali pa ni.
Ahh, kje najhujš kar se mi lohk zgodi je, da se mi noht zlomi:-)[/quote]
Če se samo zlomi je super, huj je, če se nacufa….[/quote]…ga lahko pogrize, če se slomi ga ne bo več našla in ode malca….
Aha ja, saj res. Prekomerna teža je kriva, čokolada nima nič pri tem :-)))) Sicer pa bi za pir ali dva občasno (ali tudi malo več ob izrednih priložnostih), ob drugače zdravi prehrani in gibanju lahko isto rekli, al kako?
Seveda. S tem, da moraš pri piru upoštevati še vožnjo, pa kakšen (veš da) rataš , ko ga imaš pod kapo,
ali si nagnjen k teženju, nasilju, ali samo zaspiš…
Sicer pa pir redi (vsaj) toliko, kot čokolada….če ti to ne gre iz glave…
a ja, no, saj sem rekel “malo pod gasom” je lahko samo 1 ali 0 :-))))[/quote]
“Malo pod gasom” je 1.
“Zadet ko aksa” je tudi 1
To je podobno, kot ženska tudi ne more biti samo “malo noseča”…je, ali pa ni.[/quote]
Na začetku je samo malo :-)))
Alkohol je zgolj posledica in ne vzrok! Ravno tako cigareti, mamila, prenažiranje, čokoladice…..
“Največ škode” ti naredi nezrelost, ostanki infantilne miselnosti, ki te žerejo do smrti…
Vidiš, ima boga!
Obstajajo še angeli in nadangeli zato gled da se boš pod tem imenom lepše obnašal, ker si opazovan. 😉
Odrasti že enkrat. 🙂
Razlika je samo v stopnjah….baje nisi še pijan, dokler lahko ležiš na tleh, ne da bi se držal…..[/quote]
Potem je tudi treznost ena od stopenj pijanosti. 😉 Se pravi, da si ti vsak dan pijana. 🙂
zato ker mi je okus piva VŠEČ 🙂 Tako kot je nekomu okus jabolčnega soka všeč, nekomu mošt, nekomu pač PIVO….
Pač nekateri si privoščijo kremšnito jaz pa namesto kremšnite spijem 1 pivo 🙂
Zato pa se mi zdi tvoja logika ničelne tolerance do pijače zgrešena….[/quote]
Saj nimam ničelne tolerance, verjel ali ne, nisem abstinent.
In nisem na križarskem pohodu. Samo mnenja sem, da alkohol naredi največ škode izmed vseh
“substanc”, kar jih človeštvo pozna….
Osebno me pijača ne moti, moti me pa pijanost. In zelo me moti odvisnost (v bistvu katerakoli)
Osnovni problem je v mejah (kot povsod) ….smola je pa ta, da je glavna lastnost alkohola ravno v tem,
da se meje zabrišejo….ali izginejo…[/quote]
Najhujše meje so v glavah so dejali nekoč…. Če jih ”izbrišemo” smo sposobni bistveno več kot drugače ko mislimo na njih.
No torej povej mi kaj je za tebe še ”pod” tvojo mejo alkohol….
Samo prosim ne mi rečt da je to deci šampanjca za Novo leto in deci vina za rojstni dan (svoj) pol je to vbistvu ničelna toleranca….
Razlika je samo v stopnjah….baje nisi še pijan, dokler lahko ležiš na tleh, ne da bi se držal…..[/quote]
Potem je tudi treznost ena od stopenj pijanosti. 😉 Se pravi, da si ti vsak dan pijana. :)[/quote]A ko se uleže? 😉
Eh, takrat je (rahlo) opita….. še sploh, če ne leže v paru…. :)))
Skela pri vinu je samo alkohol škodljiv, vse ostalo je dobrodošlo, da ne napišem zdravilno za naše telo in kak kozarček na dan nap. po kosilu, jaz res ne bi štel v pijano stanje.
Saj nimam ničelne tolerance, verjel ali ne, nisem abstinent.
In nisem na križarskem pohodu. Samo mnenja sem, da alkohol naredi največ škode izmed vseh
“substanc”, kar jih človeštvo pozna….
Osebno me pijača ne moti, moti me pa pijanost. In zelo me moti odvisnost (v bistvu katerakoli)
Osnovni problem je v mejah (kot povsod) ….smola je pa ta, da je glavna lastnost alkohola ravno v tem,
da se meje zabrišejo….ali izginejo…[/quote]
Najhujše meje so v glavah so dejali nekoč…. Če jih ”izbrišemo” smo sposobni bistveno več kot drugače ko mislimo na njih.
No torej povej mi kaj je za tebe še ”pod” tvojo mejo alkohol….
Samo prosim ne mi rečt da je to deci šampanjca za Novo leto in deci vina za rojstni dan (svoj) pol je to vbistvu ničelna toleranca….[/quote]
Moja toleranca je v bistvu ta, da ne grem na zabavo z mislijo na alkohol, da ne izbiram prijateljev zato,
ker radi dajo za rundo, da me nič ne gane, če doma nimam alkohola, da ne grem k nekomu na obisk,
zato da dobim za pit, da se mi zdi zakon 0.0 za voznike čisto ok, da sem lahko dobre volje brez
tekočih pripomočkov, da se znam sprostiti tudi sama…
A kaj spijem?
– Pir, včasih zraven pice – k pici mi paše, pa kdaj poleti, ko pridem zvečer z vrta. Ni pa
pir moja najljubša pijača, pijem ga …..hm, ene desetkrat letno.
– Belo vino – k večerji v restavraciji (kjer paše belo) – to rahlo zanemarjam, odkar manj hodim ven jest
torej ene trikrat letno, (od rdečega včasih teran ali chianti), za domov ga kupim samo, če imam obiske…
Gin tonic (z Bitter lemon najraj) če kje zunaj čvekava s kakšno kolegico (ali kolegom:) – ene petkrat na
leto. (včasih varianta vodka-sok)
Enkat na vsake kvatre popijem kakšen viski, ni važna znamka, samo da je dober , lahko je škotski
ali burbon, z ledom.
Pa običajna nazdravljanja ob raznih rojstnih dnevih 🙂
In to je to.
Skela pri vinu je samo alkohol škodljiv, vse ostalo je dobrodošlo, da ne napišem zdravilno za naše telo in kak kozarček na dan nap. po kosilu, jaz res ne bi štel v pijano stanje.[/quote]
Tudi jaz ne.
Samo da pri nas je “kak kozarček” zelo širok pojem….
Skela pri vinu je samo alkohol škodljiv, vse ostalo je dobrodošlo, da ne napišem zdravilno za naše telo in kak kozarček na dan nap. po kosilu, jaz res ne bi štel v pijano stanje.[/quote]
Tudi jaz ne.
Samo da pri nas je “kak kozarček” zelo širok pojem….[/quote]Ja to je pa res…. eni pijejo iz “marmeladnih” kozarcev… :))))
Potem je tudi treznost ena od stopenj pijanosti. 😉 Se pravi, da si ti vsak dan pijana. :)[/quote]
Ja. Sklepanje je gotovo tvoja močna stran, vidim.[/quote]
Mogoče si ti slabo sklenila o tem, kaj je hec in kaj ni. :))
Forum je zaprt za komentiranje.