Mi lahko kdo razloži
Prav 🙂 Če si ti koma po 2 pivih pol nismo tudi vsi ostali :)[/quote]
A ti si se sposoben fajn met, brez alkota?
Bi šel recimo na piknik ali žur brez alkohola?
Bi rekel, da se se nekje fajn imel, pa si bil popolnoma trezen?
Kako bi reagiral, če bi ti zdajle nekdo rekel, da tri mesece ne smeš popiti niti kapljice alkota?
Sej ni treba bit pošten do mene, bod do sebe…..men hb dol visi….[/quote]
Lani(2013) sem od 1. Januarja (od 4:00 zjutraj dalje do 1. Maja spil natanko 0 kapljic alkohola…..
V tistem času smo meli cca 2 piknika kjer je vsak spil vsaj 1 pivo razen mene.
Lahko bi to rekel da sem se mel odlično trezen ali alkoholiziran … glavna mi je družba ne alkohol, alkohol (če že) je samo minimalen stimulator…
Sicer bi ga prvo vprašal kdo je on da mi to lahko prepove 😉 Potem mu bi povedal da imam v Petek/jutri nek dogodek kjer bom definitivno nazdravo, od Sobote dalje pa mi ne bi bil problem….
A ti si se sposoben fajn met, brez alkota?
Bi šel recimo na piknik ali žur brez alkohola?
Bi rekel, da se se nekje fajn imel, pa si bil popolnoma trezen?
Kako bi reagiral, če bi ti zdajle nekdo rekel, da tri mesece ne smeš popiti niti kapljice alkota?
Sej ni treba bit pošten do mene, bod do sebe…..men hb dol visi….[/quote]
Lani(2013) sem od 1. Januarja (od 4:00 zjutraj dalje do 1. Maja spil natanko 0 kapljic alkohola…..
Lahko bi to rekel da sem se mel odlično trezen ali alkoholiziran … glavna mi je družba ne alkohol, alkohol (če že) je samo minimalen stimulator…
Sicer bi ga prvo vprašal kdo je on da mi to lahko prepove 😉 Potem mu bi povedal da imam v Petek/jutri nek dogodek kjer bom definitivno nazdravo, od Sobote dalje pa mi ne bi bil problem….[/quote]
Ja pol pa super ne. Če se imaš tako fajn brez, zakaj pa potem z?
To je res.
Problem je, ker marsikomu ta manevrski prostor pomeni svobodo in izziv kako izkoristiti to svojo “svobodo”.
Svoboda je v narekovaju, ker se sploh ne gre za svobodo. :)[/quote]
Marsikomu morda res, meni pač ne…. jaz ne pijem piva zato da bi bil pijan ampak zato ker mi je okus piva všeč…. (ali katerekoli druge pijače)
Vedno je blo tak da ”represija” oziroma pogrom nad nečim dela še slabše…. Spomnite se samo zgodovine in Prohibicije v ZDA… kaj so dosegi? Nič razen to da je postalo pitje KUL ker si bil na ”drugi” strani…
Isto je z drogami po Svetu 🙂
Do neke mere je res to ampak če si dovolj ”prilagodljiv” se da to zminimalizirat…. sem že bil totalno trezen zraven alkoholiziranih (2-4 pive) problem je ko je tip totalka ti pa zraven trezen in ga res ne morš prenašat dolgo 🙂
Ampak jaz v svoji družbi redkokdaj doživim take scene v zadnjem času sploh ne….
Sicer bi ga prvo vprašal kdo je on da mi to lahko prepove 😉 Potem mu bi povedal da imam v Petek/jutri nek dogodek kjer bom definitivno nazdravo, od Sobote dalje pa mi ne bi bil problem….[/quote]
Ja pol pa super ne. Če se imaš tako fajn brez, zakaj pa potem z?[/quote]
zato ker mi je okus piva VŠEČ 🙂 Tako kot je nekomu okus jabolčnega soka všeč, nekomu mošt, nekomu pač PIVO….
Pač nekateri si privoščijo kremšnito jaz pa namesto kremšnite spijem 1 pivo 🙂
Zato pa se mi zdi tvoja logika ničelne tolerance do pijače zgrešena….
To je res.
Problem je, ker marsikomu ta manevrski prostor pomeni svobodo in izziv kako izkoristiti to svojo “svobodo”.
Svoboda je v narekovaju, ker se sploh ne gre za svobodo. :)[/quote][/quote]
Marsikomu morda res, meni pač ne…. jaz ne pijem piva zato da bi bil pijan ampak zato ker mi je okus piva všeč…. (ali katerekoli druge pijače)
Vedno je blo tak da ”represija” oziroma pogrom nad nečim dela še slabše…. Spomnite se samo zgodovine in Prohibicije v ZDA… kaj so dosegi? Nič razen to da je postalo pitje KUL ker si bil na ”drugi” strani…
Isto je z drogami po Svetu 🙂
Ena kontra kampanja, ki je bila uspešna, je recimo proti kajenju.
Danes si ne moreš zamisliti, da bi prišel k zdravniku, ki bi imel na mizi poln pepelnik (doživeto) in
da bi bila čakalnica zakajena….kajenje je OUT. In čisto naravno se nam zdi, da se v lokalih, v kinu,
v službi, v avtobusu, čakalnicah…. (povsod na in v teh se je lahko kadilo) ne kadi.
In kajenje enostavno ni kul. Revčki, ki se stiskajo pred vrati stavb in okoli grelcev v lokalih, pač niso
kul.
Je pa res, da enostavna prepoved (kot je bila prohibicija) ne naredi nič. Potreben je masiven in
naštudiran propagandni aparat….
Ja pol pa super ne. Če se imaš tako fajn brez, zakaj pa potem z?[/quote]
zato ker mi je okus piva VŠEČ 🙂 Tako kot je nekomu okus jabolčnega soka všeč, nekomu mošt, nekomu pač PIVO….
Pač nekateri si privoščijo kremšnito jaz pa namesto kremšnite spijem 1 pivo 🙂
Zato pa se mi zdi tvoja logika ničelne tolerance do pijače zgrešena….[/quote]
Saj nimam ničelne tolerance, verjel ali ne, nisem abstinent.
In nisem na križarskem pohodu. Samo mnenja sem, da alkohol naredi največ škode izmed vseh
“substanc”, kar jih človeštvo pozna….
Osebno me pijača ne moti, moti me pa pijanost. In zelo me moti odvisnost (v bistvu katerakoli)
Osnovni problem je v mejah (kot povsod) ….smola je pa ta, da je glavna lastnost alkohola ravno v tem,
da se meje zabrišejo….ali izginejo…
Zato, ker je alkohol splošno dosegljiv.
Vseeno pa menim, da sladkor in sladkarije naredijo več škode, kot pa alkohol. Pa je oboje droga, ki povzroča zasvojenost.[/quote]
Ah dej no, a še niste jemali fizične in psihične zasvojenosti?
V fizične spadajo alkohol, droge in nikotin.
V psihološko odvisnost pa….vse ostalo :-))
Moje življensko načelo je “pri vsaki stvari imej mero”…..preveč je slabo, premalo pa tudi – sploh, kar
se tiče seksa in čokolade, recimo.
Tudi, če umrem?:)) Dej no:)).[/quote]
Enkrat si napisala, da si ti vedno žleht. Za žlehtne ljudi pa mi ni kaj dosti mar, pa čeprav vsak dan jedo čokolado. :)))[/quote]
Ne želi drugemu slabo, da se ti ne vrne:). Zanalašč ne grem po čokolatino, bom zdrava kot riba:))). Jst ti pa želim dolgo življenje in predvsem dober spomni tudi na stara leta, da se boš mel za kaj sekirat:)))).
Sej. Dokler je sinonim za “fajn se met” v bistvu “napit se ga do daske”…..je točno tako.
Kot da se plesat, smejat, zabavat…sploh ne da trezen…[/quote]
Kaj naj rečem? Blagor ljudem (po svoje), ki živijo v binarnem svetu, v katerem obstajata samo 1 in 0 oz. biti le trezen ali pa napit do daske.
Sicer pa … ne vem … ali se pisanje proti alkoholu lahko jemlje za relevantno, če to piše na računalniku, ob katerem se nahaja recimo odprta tablica čokolade?
Enkrat si napisala, da si ti vedno žleht. Za žlehtne ljudi pa mi ni kaj dosti mar, pa čeprav vsak dan jedo čokolado. :)))[/quote]
Ne želi drugemu slabo, da se ti ne vrne:). Zanalašč ne grem po čokolatino, bom zdrava kot riba:))). Jst ti pa želim dolgo življenje in predvsem dober spomni tudi na stara leta, da se boš mel za kaj sekirat:)))).[/quote]
Kaj pa je to čokolatino? Jaz poznam kapučino. Predvidevam, da je to vroča čokolada ali kaj podobnega 🙂
Uh meni je pa pivo Guiness ful všeč 🙂
Forum je zaprt za komentiranje.