Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Menstrualni krči – kaj najbolj pomaga?

Menstrualni krči – kaj najbolj pomaga?

Lepo pozdravljene!

Imam močne bolečine in me zanima kaj vam najbolj pomaga od zdravil, ki so na voljo brez recepta? Sama namreč vzamem Bonifen, toda ni nič boljše.

Hvala

Namesto zdravil poskusi tole:
skuhaj močan kamilični čaj, ga zlij v kahlico in se vsedi nanjo. Preverjeno pomaga.

Pomaga Nalgesin.
Psihološka finta, ki meni najbolj pomaga pa je uporaba tamponov, namesto vložkov. Kadar nič ne curlja, imam tudi krče manjše. Kaže, da sem dojemljiva za placebo 🙂 Škoditi ne more, če preizkusiš

Hvala ti, vendar si ne morem zamisliti, da bi uporabila tampon, ko me tako boli…brrr….

Mogoče bi prišli prav tisti z aplikatorjem. Če jih pravilno vstaviš, ne bi smelo bolet.
Še vedno pa ti ostane Nalgesin. Pa ležanje na trebuhu, če imaš možnost za to.

Hvala ti! In hvala bogu, da je sobota, tako da bom zares lahko ubogala tvoj nasvet.:)))

Želim ti, da bi bilo čimprej bolje

Lenočka napisal:

> Lepo pozdravljene!
>
> Imam močne bolečine in me zanima kaj vam najbolj pomaga od
> zdravil, ki so na voljo brez recepta? Sama namreč vzamem
> Bonifen, toda ni nič boljše.
>
> Hvala

Meni pri bolečinah pomaga samo Nalgesin, ki res deluje že po 15-ih minutah.
Te dni se ne naprezaj in veliko počivaj.
Veliko zdravja ti želim

Baje pomaga, če piješ Magnesol. Za takoj pa je meni tudi najbolj Nalglesin pomagal.

Očitno imam srečo, da meni pomaga samo Lekadol… 1 tabletka na dan, prežene bolečino stran 😉 Ne glej, zdaj pa malo resnosti… meni pomaga poleg Lekadola, ko je res hudo, tudi termofor topel, pa če sedim in imam čisto pokrčene noge (torej ob trebuhu)… verjetno nimam tako zelo močnih menstruacij,zato mi to pomaga, dvomim skoraj če bo tebi, poskusiš pa lahko vseeno, če želiš seveda. Pa upam da te čimprej neha bolet.

LP

Zlate ste, punce! Resnično hvala, da ste si vzele čas in mi skušale pomagati! Žal sem ena tistih, ki po 40. letu res imajo hude probleme in mi več “domači recepti” malo pomagajo.

2.noseča, a mi lahko poveš kaj je to Magnesol?

LP

“…ki po 40. letu res imajo hude probleme in mi več “domači recepti” malo pomagajo.”

:))) hotela sem reči “nič ne pomagajo”.

Meni zelo pomaga, če se uležem na bok, partner se “pritisne” za mano in mi on položi svoje velike in tople roke na spodnji del trebuha (kot živi termofor). Zelo prijetno in meni resnično pomaga.

LP

Robida, nasvet je sicer dober, ampak, v mojem primeru bi to pomenilo, da bi moj možek moraz vzeti 6 dni dopusta, dokler ne minejo bolečine.:) Plus tega, itak je že kot hobotnica, ne more imeti roke na enem mestu.:)))))
Priznam pa, da toplota dobro dene… 🙂

Lep dan vam želim!

Magnesol so šumeči tableti magnezija.

Hvala, Ame!:)

Prijateljica, ki ima pogoso podobne težave, mi je svetovala čaj iz majarona, baje pomaga, sama pa pe nisem preverila.

meni je pomagal edino ta močen ketonal in pa termofor na križ.Uma

Ja, ketonal pomaga tudi meni, ampak zdi se mi da ne gre brez recepta. Sicer pa takoj prime. 🙂

tablete magnezija + bonifen + termafor + baby čaj
super pomaga, ampak vse skupaj.

Vzemi 2 tabletki bonifena in to še preden se bolečina ful razvije. Vzeti moraš takoj, ko se pojavi majhna bolečina, še boljše pa prej. Če to ne pomaga, pojdi do osebnega zdravnika, da ti da recept za močnejše tablete.

Jaz moram tako vzeti vsaj 2 tableti Naklofena (je samo na recept), ker mi drugače nč ne prime. Vse tablete brez recepta so bile pri meni isto kot da bi jedla bonbone, sploh Lekadol.

Poleg tablet prosti bolečinam bi tudi jaz poiskusila z magnezijem.
Magnesol (ma več tabletk na dan) oblaži krče in bi ti verjetno pomagalo.

Bioenergetik.

No, ja, niti sanjalo se mi ni da je toliko žensk, ki imajo zelo boleče menstruacije. Nekaj mojih prijateljic niti ne vedo kdaj dobijo, ker se fajn počutijo. Mene pa pere PMS deset dni preden dobim, potem sem še šest dni v komi ko dobim in nekaj dni traja da pol pridem k sebi.
Še enkrat hvala za nasvete. Zdaj so mi prinesli Nalgesin iz lekarne in bom videla, če bo kaj pomagalo.

LP

Eh, Labika, saj bi šla, vendar moja zdravnica sodi med tiste, ki so mnenja, da se to da urediti s čajčki. Verjetno ona nima teh problemov. 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close