Menstrualni krči – kaj najbolj pomaga?
Lenočka, jaz sem imela iste probleme. Ginekologinji sem rekla, da se mi ne zdi normalno, da me boli do te mere, da moram vzeti Nalgesin. Pregledala me je v novembru 2005, včeraj pa sem šla še enkrat samoplačniško, ker mi sicer pregled pripada samo na tri leta. Leta 2005 me je pregledala tudi z ultrazvokom, pa ni našla ničesar, včeraj pa je odkrila majcen miom, ki naj bi mi povzročal težave :-((( Zdaj bom morala na operacijo.
Mogoče je tudi pri tebi kaj podobnega? Aja, stara sem 38 let.
Jaz imam tudi zelo močne menstrualne krče, nekaj časa sem res jemala tablete in je pomagalo, potem so se začeli problemi z želodcem, tako da sem morala tablete zmanjšati skoraj na nulo.
Veš, kaj pomaga meni? Ko dobim krč, skušam tiste mišice čim bolj sprostiti in krč se ublaži. Problem pri človeku je, da če te kaj boli, še bolj stisneš mišice, kaj pa povzroči še hujše bolečine.
Moja metoda ne odpravi bolečin, jih samo omili. Na žalost dobim krče 1-2 dni pred M, potem trajajo 5 dni, dokler imam M, in zadnje čase še ene dva dni po M 🙁
Lenočka, imam samo dva nasveta 🙂
Prvi je kombinacija paracetamola (Lekadol) in nečesa močnejšega (Ibuprofen) – oboje vzameš skupaj TAKOJ, ko dobiš menstruacijo. Lekadol je švoh, bo pa vsaj malo učinkoval tiste prve pol ure, ko Ibuprofen še ne prime.
Drugi je pa, če vse odpove: marihuana, ki je najstarejše znano blažilo menstrualnih težav. Ker je pa ilegalno, prosim ne razlagaj okoli, da sem jaz to rekla 🙂
Lenočka, ob tako hudih težavah ginekologi priporočajo KT… predvidevam, da imaš zadržke ?? Ali pa Mirena?
Sem pa kot mladostnica imela tudi sama hude bolečine ob m., ki pa so hvala bogu po prvem porodu minile.
Vladka
Lenočka, kaj pa Mirena? Jaz sem s KT prenehala zaradi krčnih žil in prešla na Mireno. Ne vem, no, odločitev bo seveda tvoja, premišljujem le o možnostih, saj vem, da pri takih težavah ginekologi predpišejo hormonsko kontracepcijo tudi le zaradi takih težav in ne vedno samo kot zaščito.
Vladka
Sm mela velik tezav in to res vlkih z krcim.. Men najbolj pomaga bolj zdrava prehrana.. cim manj hitre prehrane in alkohola v obdobju ko naj bi dobila menzo in med. Drugače pa od tablet priporočam Diclo duo- sm jih dobla sicer na recept ginekologinje za krce bi pa pomoje se dalo dobit tud brez verjetno.. men najbolj pomagajo.
Sm mela velik tezav in to res vlkih z krcim.. Men najbolj pomaga bolj zdrava prehrana.. cim manj hitre prehrane in alkohola v obdobju ko naj bi dobila menzo in med. Drugače pa od tablet priporočam Diclo duo- sm jih dobla sicer na recept ginekologinje za krce bi pa pomoje se dalo dobit tud brez verjetno.. men najbolj pomagajo.
Počitek, topel termofor na trebuh, čaj za ženske, od zdravil pa lahko vzameš nekaj od tega:
– Buscopan ali Spasmex (prav za bolečine v trebuhu),
– Lekadol,
– antirevmatiki npr. Naklofen, Nalgesin ali kaj podobnega,
– Analgin
Če se bolečine zelo hude, je treba iti h ginekologu, obstaja možnost kakšnih polipov, cist ali miomov.
Kamilični čaj in masaža okoli meridiana (akupunkturne točke okoli jajčnikov). Tableto Nalgesin vzamem če je res nuja, drugače se kemiji ognem na 100 metrov. 😉 Drugače baje zelo pomagajo kitajske akupunkturne mokse, vendar so baje zelo drage. Sama imam zelo hude menstruacije, včasih me tako bolijo jajčniki, da komaj hodim, če imam kakšno obveznost, tako da takrat moram vzeti Nalgesin.
Forum je zaprt za komentiranje.