Menstrualni krči – kaj najbolj pomaga?
Ma, kakšen magnezij in prehrana, pa kamilice in masažice, ajde uno šilce ti vsaj možgane malo sprosti, pa naj mu bo…
Moji menstrualni krči so bili enaki porodnim, prvi dan menstruacije, ki se je začela takoj s krvavitvijo, nič počasi, če sem ujela pravi čas, da sem popila tablet, je bilo znosno, če nisem ujela pravi čas, pa dobesedno porodni krči, potem pa še driska in sem potrebovala 3 tablete, da sem umirila bolečino, potem sem bila pa itak zadeta in sem samo spala…
Porod mi je bil mala malica, ker mislim, da so bili porodni krči švohnejši od menstrualnih, edino pri porodu me je bolel še križ, kar me pri M ni.
Po porodu pa čista pesmica, sem pa tja kakšna boleča M, ampak niti približno ne tako kot prej in tu bi pa seveda lahko pomagali čajčki in masažice.
Pri meni je isto, ce malo zamudim interval za zdravila, bruham kot vidra, dobim drisko, bolecine pa kot, da bi me hoteli na pol prerezat in to ze od 15 leta, zato sem tudi zelo zgodaj zacela (po nasvetu pediatrov in ginekologov) s kontracepcijskimi tabletami.
Prehrana?! Pa ja par let smo bili vegetarjanci, vse bio, kompliciranje v nulo, ker je to nekdo razlozil moji mami…
Na kontracepcijskih je bilo ok, so se pa tezave z ukinitvijo takoj spet zacele.
Zdaj ze ob prvih bolecinah v hrbtu (tako se pri meni zacne) vzamem 2 Spasmexa in 1 Analgin, ce nisem v sluzbi pa se Reglan (proti slabosti), ker po njem postanem zelo zaspana, in oazim, da spijem veliko tekocine. Ce malo zamudim in zacnem bruhat, sem pa dobra za cel dan.
Tako da tiste, ki razlagate o cajckih in termoforju zelo ocitno nikoli niste imele prave dismenoreje.
Če začneš piti rmanov čaj kake dva dni pred ciklusom, pomaga. Posebne vaje za sproščanje maternice (drugačne od predihavanja popadkov) tudi.
Pri meni po sterilizaciji drugi dan, ko je krvavitev najmočnejša, ta popolnoma zastane. In se začne: uro ali dve popadkov, ki se zaključijo tako, da lahko stojiš v luži lastne krvi… Baje se začasno zakrči oz. zapre, že tako neelastičen, maternični vrat.
Pozdravljene,
ni ravno hipna rešitev, ampak meni je zelo pomagala – akupunktura. Pred tem še nikoli nisem doživela neboleče menstruacije. Žal so se bolečine, ko sem s terapijami (te terapije sicer niso bile namenjene rešitvi menstrualnih težav) nehala vrnile. Nisem pa nikoli šla nazaj vprašat zakaj.
Obstajajo pa tudi zeliščne grelne vrečke, ki delujejo po principu moxe. Sicer še nisem probala, jih imam pa naročene.
NALGESIN FORTE. http://www.nalgesin.si/si/bolecina/menstrualne-bolecine/
Če imaš močno boleče M, jih menda nimaš od včeraj.
Ne razumem, kako ste ljudje tako na off sami s sabo. Ali pa ste res taki mazohisti?
Pri meni so bolečine po porodu nehale, ampak prej sem pa imela vedno in povsod s sabo tablete, da sem vzela eno takoj, ko se je ulila, in drugo čez uro ali dve, da sem imela potem mir. Če zamudiš in se razboli, ti niti 2 tbl ne pomagata in lahko samo jokaš v krčih…
Tezave z res hudimi bolecinami ob mentruaciji imam ze od 14 leta. Poskusila sem vse mozno, vec tablet proti bolecinam ki jih lahko kupis v lekarni, kontracepcijske tablete, a pomagalo mi ni popolnoma nic. Edina tableta, ki mi prime je Ketonal, a se ga dobi le na recep, pa se za zelodec je zelo slab. A pri takih bolecinah, mi je za zelodec vseeno, saj bi pojedla karkoli, samo da mine.?
Lara667, 29.06.2021 ob 14:11
Tezave z res hudimi bolecinami ob mentruaciji imam ze od 14 leta. Poskusila sem vse mozno, vec tablet proti bolecinam ki jih lahko kupis v lekarni, kontracepcijske tablete, a pomagalo mi ni popolnoma nic. Edina tableta, ki mi prime je Ketonal, a se ga dobi le na recep, pa se za zelodec je zelo slab. A pri takih bolecinah, mi je za zelodec vseeno, saj bi pojedla karkoli, samo da mine.?
Meni tudi včasih ni pomagalo nič, ker sem tablet vzela ob bolečinah (ne vem zakaj ne prime), dokler nisem izvedela, da je treba vzeti tablet še preden te začne boleti. Od tedaj naprej imam mir.
Sedaj točno vem kdaj ga moram vzeti. Zjutraj na dan, ko dobim močno menstraucijo, to pa prvi dan skoraj ni nikoli ampak drugi. Pa pol običajno še enega popoldne, odkar tako delam imam mir, čeprav naslednji dan čutim, kot bi mela v trebuhu vse pretepeno….
MENI TUDI NI, 29.06.2021 ob 14:27
Meni tudi včasih ni pomagalo nič, ker sem tablet vzela ob bolečinah (ne vem zakaj ne prime), dokler nisem izvedela, da je treba vzeti tablet še preden te začne boleti. Od tedaj naprej imam mir.
Sedaj točno vem kdaj ga moram vzeti. Zjutraj na dan, ko dobim močno menstraucijo, to pa prvi dan skoraj ni nikoli ampak drugi. Pa pol običajno še enega popoldne, odkar tako delam imam mir, čeprav naslednji dan čutim, kot bi mela v trebuhu vse pretepeno….
Prej mi tisti na recept niso prijeli, sedaj mi pa Nalgesin S iz lekarne.
Forum je zaprt za komentiranje.