Mame, ki očeta niste vpisale v rojstni list, lahko poveste svojo zgodbo?
Zdej pa tkole…Sem stara 24 let. Vem kdo je moj oče, in niti slučajno si ne želim imeti stik z njim. Nazadnje sem ga videla ko sem imela 5 let. Moj oče si ne zasluži da ga kličem OČE! Imam pač zelo dober razlog zakaj ne… sem pa hvaležna mami, ker ga ni vpisala v moj rojstni list. IN NE..NIMAM NOBENIH POSLEDIC IN PSIHIČNIH TRAVM ČE NIMAM OČETA IN GA NIMAM VPISANGA V ROJSTNEM LISTU!!! Pa nehajte govorit neumnosti! Sem pač normalna punca, z dobro službo, najboljšim fantom in normalnim življenjem. To da nisem mela očeta ni dosti vplivalo na moje življenje. So pa priznam, vplivali zlobni Jeziki drugih ljudi, češ ti tamala si pa itak pankrtski otrok, itd…(ja obstajajo ljudje ki to govorijo otroku ki je star 10 let!!) Moja mami se je maximalno potrudila da mi ni nič manjkalo. Oče mi ni nikoli manjkal v življenju. In ja…če si tvoj partner ne zasluži naziva oče, si tut pač ne zasluži bit v njegovem rojstnem listu. Tvoj otrok ne bo imel travme zaradi tega. Tvoja naloga je da se pač maximalno potrudiš, da boš mama in oče svojemu otroku. Tko k je bla moja mami 🙂
L.P
Odločitev glede vpisa v rojstni list je odločitev vsakega posameznika ali partnerjev. Ampak zdi se mi skregano z pametjo da bi otroku povedali zgodbico glede očeta zakaj ga nima tudi ce v rojstnem listi očeta ni napisanega ker mislim da si vsak otrok zasluži očeta ne glede na vse isto kot mamo.
Glede tega če sta partnerja sla narazen pa moj partner ima hčerko imava jo za vikende glede dnevov z očetom koliko ga pripada plus prezivniva vedno zajebava mama hčerke. Ampak ok se prilagajamo.
Vsaka “naravna ženska” (notranje izpolnjena, feminilna, ki goji pozitiven odnos do nasprotnega spola) je sposobna zadovoljujočega odnosa z moškim, torej nagonsko najti takšnega, s katerim lahko živi tvorno ljubezensko razmerje in si kasneje ustvari družino. Če ji to ne uspe, pridejo na vrsto razne točke, tako kot zgoraj, torej vedno nek zunanji razlog, ki bi naj bil krivec za njihovo nezmožnost za partnerstvo. To globoko nezadovoljstvo in razočaranje pa potem prenesejo na otroka.
Takšne matere so po navadi slabe matere, prvič zaradi zgleda, ko hčeram nezavedno posredujejo sliko, da je nemogoče najti ljubezen – biti srečen v partnerstvu z moškim, drugič pa pogosto ljubezen in čustveno zadovoljitev iščejo in črpajo preko otroka – “zajedalske pijavke”, ker ni očeta , ki bi “trgal” otroka od matere, še posebej pri sinovih, ko jih naredijo v slike moških, da postanejo vse to, kar pravzaprav sovražijo na moških: ženskarstvo, nestanovitnost, nezanesljivost, nestalnost, izkoriščanje…
Pa kaj boš ti govorila, ko imaš lastno izkušnjo?! Ti itak nimaš pojma. To, da si sama izkusila situacijo, ne šteje nič. To ni niti blizu sposobnostim ocenjevanja situacije, ki jih imajo tukaj samooklicani modreci in psihoanalitiki, ki niti od blizu, niti od daleč ne vejo, kako to v praksi izgleda. Oni ti bodo povedali, kaj čutiš v resnici, ker sama gotovo ne veš. 🙂
Zanimiva tema….malo v drugi smeri-sem moški srednjih let (45, Podravska regija), z željo, postati oče. Ker mi narava dela in druge aktivnosti vzamejo precej časa, so se vse veze končale, preden sem si ustvaril družino. Menim, da za to še ni prepozno. Morda se najdem tu s kakšno somišljenico…verjamem, da otrok ne bi bil prikrajšan za vse, kar potrebuje za odraščanje….sam sem otrok ločenih staršev in vem, kje nastajajo problemi….seveda hočem biti oče (vpis v RL), ter sodelovati pri vzgoji…..mnenja in debata o tem..:-)
Ja joj no, takrat mu pač poveš. Saj pa usta znaš uporabljat ali?
Ne vpisat v RL ne pomeni nikoli omenit. Saj mu lahko poveš takrat, ko odraste in ne bo imel nekih izpadov. Zdaj, da me 15letnik napade in zmerja mu ne povem, tam pri petdesetih, ko bom jaz na smrtni postelji pa komot. Tudi prej, če bo pač treba.
Sama sem noseča trenutno, oče vpisan v RL ne bo. Je iz bežne nekajmesečne avanture. Zveze z njim sedaj nočem začet. Mogoče bi bil sprva celo za. Verjamem, da bi mi mogoče celo nekdo svetoval probaj, se mogoče odnese in boste happy family in bo otrok imel oba starša. Je 35 star in brez otrok. Jaz 32.
A jaz se otroka veselim, stisne me ob misli, da mi ga lahko čez cca 3leta za teden dni odpelje, ker on gre na morje. Da za za vikende dajem k njemu. Verjetno bom komaj dočakala vikend, da ga za več kot par uric vidim in kaj skupaj delava. Že tako smo večino časa v službi, pol pa še tistih nekaj uric pred spanjem in vikende delit??! Da bi mogla njegov podpis prosjačit, če bi ga hotela v vrtec dat ali peljat na izlet iz države??! Če se izselim, ko bi itak šla za njegovo korist, da se bi on celo strinjat mogel s to koristjo??! Da bi on mogel soglašat in ne bi bila moja odločitev prva in zadnja. CSD je pa seveda vedno bolj naklonjem moškim, kar mi dodatno odvrača od vpisa.
Kdaj boš pa ti nehal trolat na moje poste?
Se res nikol ne naveličaš?
[/quote]
Zate je vse trolanje, takoj ko ti nekdo postavi razumno vprašanje ali razumno pove. Tvoj odziv, je odziv neodrasle osebe.
Torej, če si tako goreča v temah o otrocih in nobene ne izpustiš, kdaj boš sama rodila otroak in postala mama?
Ali si to že pošteno zamudila in le pametuješ drugim, iz čiste zlobe in zavisti, ker si sama zavozila in zamudila?
Zate je vse trolanje, takoj ko ti nekdo postavi razumno vprašanje ali razumno pove. Tvoj odziv, je odziv neodrasle osebe.
Torej, če si tako goreča v temah o otrocih in nobene ne izpustiš, kdaj boš sama rodila otroak in postala mama?
Ali si to že pošteno zamudila in le pametuješ drugim, iz čiste zlobe in zavisti, ker si sama zavozila in zamudila?
[/quote]
no nisem navdušena nad to Repliko in ne strinjam se z njo pogosto, ampak nikjer na tem svetu ne piše pravilo, da lahko komentiraš le stvari, ki si jih sam izkusil. torej ne rabi imeti otrok/biti mama, da lahko glasno in vneto sodeluje v starševskih temah
To nima smisla. Enostavno ne moreš vedet kako bi bilo, če bi bilo. Mogoče bi bilo slabše, nujno pa ni.
[/quote]
Jaz pravim enako za vpisanega očeta v RL, ko jih ogromno tu pravi, ds je bolje če je vpisan; citiram Enostavno ne moreš vedet kako bi bilo, če bi bilo. Mogoče bi bilo slabše, nujno pa ni.
Dober oče, ki bo dobro sodeloval z mamo, vpisan je super.
Slabega očeta ali takega s katerim je težje sodelovati, se ne strinjaš z njim itd. raje ne vpiši.
Otroka naredita dva, rodi pa se ženski. Če ga ne bo želela deliti ga pač ne bo. Prav sicer je da ga.
No, pa da si boste na jasno. Ne, ”zadnje pri tem” NIMA mati. Poznati biološkega starša je otrokova PRAVICA in tudi poznati biološkega otroka je očetova PRAVICA, ki jo ”mati” v tej zgodbi krepko krši.
Res je, da ima vso pravico početi s svojim telesom (posledično otrokom) mati takrat ko je še noseča, ko pa je otrok enkrat rojen, pa ima nad njim ENAKOVREDNO pravico tudi biološki oče.
Pa tole za brati je obup.
Groza pa take ženske.
”želela biti samohranilka”, ”je bil dober samo za narediti otroka, ker je bil zdrav” itd.
Pa saj se hecaš?!
Bogi otrok in bogi biološki oče, ki se je zapletal s teboj…..
Pravica očeta to, pravica očeta ono, … papir prenese vse (papir= zakon)
In ne da mama mora vpisati, temveč mama naj bi.
Jaz sicer na to gledam drugače, otrok mora imeta starša, ki sta samostojno dobra vzgojitelja in sočasno lahko sodelujeta in zagotavljata enotno vzgojo.
Če jaz ocenim, da on ne bo dober oče, ga ne vpišem. Če ocenim, da z njim ne bom mogla shajati, se dogovarjati sodelovati, … ga ne vpišem. V nasprotnem primeru dobiš npr očeta, ki otroka zanemarja in nekoga, ki spodkopava red in vzgojo, ki jo sama postaviš.
Hočeš ali nočeš, ampak otrok se rodi mami in če mama tega fotra ne obvesti o otroku, ta oče ne bo. Tako da ja, zadnjo pri tem ima mama, pa če je to celemu človeštvu prav ali ne. Če jaz ne spregovorim kdo je oče, se vedelo ne bo; torej bo moja zadnja. Jemljem pravico potem? Da! Ker menim, da je tako bolje. In je moja presoja, kaj je bolje in ka ni. In moja presoja= moja prva in zadnja.
Jaz sicer na to gledam drugače, otrok mora imeta starša, ki sta samostojno dobra vzgojitelja in sočasno lahko sodelujeta in zagotavljata enotno vzgojo.
Če jaz ocenim, da on ne bo dober oče, ga ne vpišem. Če ocenim, da z njim ne bom mogla shajati, se dogovarjati sodelovati, … ga ne vpišem. V nasprotnem primeru dobiš npr očeta, ki otroka zanemarja in nekoga, ki spodkopava red in vzgojo, ki jo sama postaviš.
Hočeš ali nočeš, ampak otrok se rodi mami in če mama tega fotra ne obvesti o otroku, ta oče ne bo. Tako da ja, zadnjo pri tem ima mama, pa če je to celemu človeštvu prav ali ne. Če jaz ne spregovorim kdo je oče, se vedelo ne bo; torej bo moja zadnja. Jemljem pravico potem? Da! Ker menim, da je tako bolje. In je moja presoja, kaj je bolje in ka ni. In moja presoja= moja prva in zadnja.
[/quote]
Moja prva in zadnja presoja je, da si multinično totalno blesavo.
Še psa ti ne bi dal.
[/quote]
Zakaj bi imela otroka z človekom, ki mu ne bi mogel bit dober oče? Zakaj bi seksal z človekom, ki ga ne prenašaš. Ne obsojam, samo… ne razumem. Jaz z žensko, s katero ne bi mogel živet niti seksal ne bi. Že iz tega razloga, če bi imela otroka., Pa so še drugi.
Forum je zaprt za komentiranje.