Mame, ki očeta niste vpisale v rojstni list, lahko poveste svojo zgodbo?
Pravica očeta to, pravica očeta ono, … papir prenese vse (papir= zakon)
In ne da mama mora vpisati, temveč mama naj bi.
Jaz sicer na to gledam drugače, otrok mora imeta starša, ki sta samostojno dobra vzgojitelja in sočasno lahko sodelujeta in zagotavljata enotno vzgojo.
Če jaz ocenim, da on ne bo dober oče, ga ne vpišem. Če ocenim, da z njim ne bom mogla shajati, se dogovarjati sodelovati, … ga ne vpišem. V nasprotnem primeru dobiš npr očeta, ki otroka zanemarja in nekoga, ki spodkopava red in vzgojo, ki jo sama postaviš.
Hočeš ali nočeš, ampak otrok se rodi mami in če mama tega fotra ne obvesti o otroku, ta oče ne bo. Tako da ja, zadnjo pri tem ima mama, pa če je to celemu človeštvu prav ali ne. Če jaz ne spregovorim kdo je oče, se vedelo ne bo; torej bo moja zadnja. Jemljem pravico potem? Da! Ker menim, da je tako bolje. In je moja presoja, kaj je bolje in ka ni. In moja presoja= moja prva in zadnja.
[/quote]
Iz tele litanije lahko razberem samo troje:
1. si razvajena egoistka
2. imaš težave z izbiro normalnih moških
3. imaš težave z menjavo veliko partnerjev, na kratko, si lahka in koristoljubna.
Zakaj bi imela otroka z človekom, ki mu ne bi mogel bit dober oče? Zakaj bi seksal z človekom, ki ga ne prenašaš. Ne obsojam, samo… ne razumem. Jaz z žensko, s katero ne bi mogel živet niti seksal ne bi. Že iz tega razloga, če bi imela otroka., Pa so še drugi.
[/quote]
Več razlogov; od neplanirane do planiranje zanositve. Npr. zato ker hočem otroka, materinstvo, samohranilstvo. On je zdrav, torej lahko prenese zdrave gene.
Za prenašat ne vem, sklepam, da se to nanaša, da ne znata shajat/sodelovati kot vzgojitelja.
Starševstvo je nek odnos in sodelovanje med mamo in očetom pri vzgoji. Roditelja, skrbnika… je odnos, ki nastne šele po rojstvu otroka, ne pa prej, kakšen bo nekdo po prihodu pa lahko le sklepaš. Če veš/ sklepaš, da sodelovala ne bosta v redu, pol fotra raje ne vpiši/em.
Nekateri seksajo na prvem zmenku, eni na tretjem, nekateri brez zmenka, drugi po mesecu dni, malo jih čaka na skupno vselitev… Na vsakem od sledečih scenarijev lahko zanosiš, potem se pa odločiš, ali človeka dovolj poznaš, da bosta vzgajala in razvila odnos sovzgojiteljev, ali pa popihaš neznano kam in se potuhneš ter imaš otroka sama.
Ti ”z žensko, s katero ne bi mogel živet niti seksal ne bi”, se pač odločiš, da čakaš s seksom tako dolgo, dokler ne živita že lep čas skupaj in se izkaže, da zmoreta živeti skupaj (tako se stavek namreč bere). No vsi tako dolgo s seksom ne čakajo. Eni so v postelji preden se vselijo skupaj.
Več razlogov; od neplanirane do planiranje zanositve. Npr. zato ker hočem otroka, materinstvo, samohranilstvo. On je zdrav, torej lahko prenese zdrave gene.
Za prenašat ne vem, sklepam, da se to nanaša, da ne znata shajat/sodelovati kot vzgojitelja.
Starševstvo je nek odnos in sodelovanje med mamo in očetom pri vzgoji. Roditelja, skrbnika… je odnos, ki nastne šele po rojstvu otroka, ne pa prej, kakšen bo nekdo po prihodu pa lahko le sklepaš. Če veš/ sklepaš, da sodelovala ne bosta v redu, pol fotra raje ne vpiši/em.
Nekateri seksajo na prvem zmenku, eni na tretjem, nekateri brez zmenka, drugi po mesecu dni, malo jih čaka na skupno vselitev… Na vsakem od sledečih scenarijev lahko zanosiš, potem se pa odločiš, ali človeka dovolj poznaš, da bosta vzgajala in razvila odnos sovzgojiteljev, ali pa popihaš neznano kam in se potuhneš ter imaš otroka sama.
Ti ”z žensko, s katero ne bi mogel živet niti seksal ne bi”, se pač odločiš, da čakaš s seksom tako dolgo, dokler ne živita že lep čas skupaj in se izkaže, da zmoreta živeti skupaj (tako se stavek namreč bere). No vsi tako dolgo s seksom ne čakajo. Eni so v postelji preden se vselijo skupaj.
[/quote]
Zanimivo. Ampak… potem se lahko odločiš za umetno oploditev, dedce pa lahko pustiš pri miru. Pa si lahko sigurna, da boš imela mir za zmeraj. Seksat s prvim zdravim, ki mimo pride… je pa malo mimo, ampak, vsak po svoje.
Zanimivo. Ampak… potem se lahko odločiš za umetno oploditev, dedce pa lahko pustiš pri miru. Pa si lahko sigurna, da boš imela mir za zmeraj. Seksat s prvim zdravim, ki mimo pride… je pa malo mimo, ampak, vsak po svoje.
[/quote]
To sicer vse že veš. Umetna v sloveniji ni samskim na voljo, tujina pa predstavlja problem z vidika, da moraš tam biti nekaj časa, kar v vsaki službi tudi ni lepo sprejeto. Potem moški je cenejši kot umetna oploditev. Tistih par taužent lahko daš za otroško opremo npr. Ok saj ni denar tukaj največi faktor. Mene predvsem tisto, v tujino in nazaj, pa konstantno dopust v službi, to se mi zdi izziv. Če katero moralni maček zamaje pa lahko tudi do otrokovega petega leta zahteva vpis očeta v RL. Pri umetni to ni opcija. Dedne bolezni so pri (tebi) znanem očetu nekaj kar lahko izprašaš, če otrok resneje zboli. Pri umetni se tej opciji odpoveš. Poleg tega pa glej, greš danes na tinder, ona on, … pač aplikacijo, ne mi reči, da ne moreš najti enga pohotneža, ki te bi; Kako dolgo boš se vozila v tujino in nazaj, da te bodo poskušali oploditi? Zdaj če te biološka ura muči. Drugo so tiste, ki se skrivajo za ”hotela sem samohranilstvo” ko je v resnici bila neprevidna
Svoje zgodbe ti ne bom pisala. Imam najstnika. Iz svoje izkušnje ti polagam na srce, če razmišljaš avtorica teme, da bi imela otroka brez očeta, raje ne. Poskusi najti pravega partnerja, naj bo otrok nadgradnja prave partnerske veze. Razumem nezadržno željo po materinstvu, tudi v meni je bila pri 30-ih. Ampak imeti otroka za vsako ceno je sebično. Ceno bo plačal otrok… z družbeno stigmo, z notranjim manjkom (očetovske figure, poistovetenja…). Če pa si avtorica že noseča in razmišljaš, da ga ne bi vpisala, potem ga ne vpiši. Zanesi se na svoj gut feeling. Si boš prihranila veliko živcev. Če bo hotel biti dober oče, bo lahko, brez, da je vpisan na listu papirja.
To sicer vse že veš. Umetna v sloveniji ni samskim na voljo, tujina pa predstavlja problem z vidika, da moraš tam biti nekaj časa, kar v vsaki službi tudi ni lepo sprejeto. Potem moški je cenejši kot umetna oploditev. Tistih par taužent lahko daš za otroško opremo npr. Ok saj ni denar tukaj največi faktor. Mene predvsem tisto, v tujino in nazaj, pa konstantno dopust v službi, to se mi zdi izziv. Če katero moralni maček zamaje pa lahko tudi do otrokovega petega leta zahteva vpis očeta v RL. Pri umetni to ni opcija. Dedne bolezni so pri (tebi) znanem očetu nekaj kar lahko izprašaš, če otrok resneje zboli. Pri umetni se tej opciji odpoveš. Poleg tega pa glej, greš danes na tinder, ona on, … pač aplikacijo, ne mi reči, da ne moreš najti enga pohotneža, ki te bi; Kako dolgo boš se vozila v tujino in nazaj, da te bodo poskušali oploditi? Zdaj če te biološka ura muči. Drugo so tiste, ki se skrivajo za ”hotela sem samohranilstvo” ko je v resnici bila neprevidna
[/quote]
Glede na to, da dec sam zelo težko pride do otroka, se mi tudi same ženske nekako ne smilijo. Vem da ni lepo, ampak jbg. Življenje je tako. Če bi mi katera poskusila na tak način nadrekat, bi ji prekleto otežil življenje. Desi bi rekel, iz inata. Ker se tega ne dela in se da vse zmenit. Zdaj razumem zakaj ljudje postanejo žleht. In še bolj za dedce- trikrat se prepričaj v katero ga vtikaš, pa še bodi pripravljen na sranje.
Glede na to, da dec sam zelo težko pride do otroka, se mi tudi same ženske nekako ne smilijo. Vem da ni lepo, ampak jbg. Življenje je tako. Če bi mi katera poskusila na tak način nadrekat, bi ji prekleto otežil življenje. Desi bi rekel, iz inata. Ker se tega ne dela in se da vse zmenit. Zdaj razumem zakaj ljudje postanejo žleht. In še bolj za dedce- trikrat se prepričaj v katero ga vtikaš, pa še bodi pripravljen na sranje.
[/quote]
no saj to je glavni problem pri moških, ti še enkrat ne premislijo, kam ga vtaknejo.
Nič ni pomembno, samo da je luknja.
Otrok moje sorodnice nima vpisanega očeta,v njenem primeru se strinjam.Rodila je med hrv vojno,on je šel na bojišče.Ko se je vrnil je obelodanil,da bo šel sin k njegovim na vas,da ga bo vzgajala njegova mama,torej babica otroka,skupaj z drugimi malčki iz širše družine.mamici ni dal možnosti soodločanja.Ni kazalo drugega kot to,da je izjavila,da on ni oče in da želi prekiniti stike.Ne bom pozabila noči,ko je telefoniral,da se vsemu navkljub želi pogovoriti in jo je naročil v blizino slo/hrv meje na parkirišču v popolni samoti.Šli smo, a šlo nas je več.Uspela ga je prepričati in potem se ni več oglasil.Sin je navezal stike z njim in brati ter sestrami že po polnoletnosti a ne otrok,ne oče ali sorodniki niso čutili nič posebnega in je ostalo pri novoletnih čestitkah.V mojih očeh je ravnala prav.Osebno mislim bolje brez očeta kot slab oče.Sama sem dala očeta vpisat,ker je sam tako hotel,a kasneje mislim,da ni bilo dobro.prvih 10 let se ni zmenil za naslednika,potem je 10 let trosil laži in bedarije,da so bile z otrokom težave.Morala bi molčati in šele v odrasli dobi povedati,pa naj se otrok sam odloči.
Ja otrok bo tako lahko prezivel veliko casa s svojim intelektualnim, superiornim ocetom ki je deloholik in dela od jutra do mraka…res ga bo lahko spoznal oce ga bo pa lahko kaj naucil 😉
Sori samo ob tvojem zapisu mi je res postalo zal zate, deloma se pa strinjam, ce si ne najdes pravega moskega zate (in hkrati upostevas da nihce ni popoln, niti ti) potem je to nekaj najboljsega, drugace pa je veliko boljse da ostanes samska kot z napacno osebo…kljub temu pa se ne strinjam s tem da je deloholik lahko najboljsi oce…lahko je to idealen parner zate (vedi da si ti na drugem mestu za delom) ampak nikakor ne oce :/
“Moj odgovor preden sploh napišete kaj. Jasno mi je, da eni to obsojate, a zadnjo ima pri tem mati, ne glede na obsojanje okolice. Otrok lahko očeta spozna tudi v odrasli dobi,…”
Par podatkov preden greš naprej bluzit:
Otroci, ki v otroštvu niso imeli stika z očetom imajo 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} vsi “daddy issues,” kar pomeni da imajo izredne težave z navezovanjem razmerij z drugimi ljudmi, a. k. a. so emocionalno poškodovane osebe.
Otroci, ki v življenju niso imeli očeta, imajo 2krat večje šanse da v odrasli dobi ne najdejo zaposlitve, 75{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} več možnosti za najstniško nosečnost, 80{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} večjo šanso da se znajdejo v zaporu in 2krat večjo šanso, da se bodo soočali s hudo depresijo. Vse to samo zato, ker otroku mama ni dovolila stika z očetom. Si neodgovora in s takim načinom boš vzgojila človeka, ki bo breme družbi.
Ja tudi jaz sem ze v letih proti 40 grem in razmisljam o umetni. Zakaj? Iz preprostega razloga, ker po vrsti nekih neuspesnih zvez, sama sem financno preskrbljena, imam vse, kariero, stanovanje, dobro izgledam in res je nemogoce dobit nekega normalnega tipa, ker nocem vzet povprecnega slovenskega Kekca, ki do 40-tega vegetira doma, nima kariere, nima nic, kak vaski Francelj, ki dela kje v proizvodnji in potem doma fusa do poznega vecera in pride zvecer pijan domov me ne zanima, kakega uspesneza pa sem ze imela pa ni nihce hotel otroka, ker gleda samo na svojo egoisticno rit, isce sex za 1x na mesec in niti ni zrel za familijo pri 40-tih ali vec. Skratka po moje bo umetnih oploditev cedalje vec, ce si pac neodvisna in noces nekega brezvezneza, ki te bo financno ozemal in si ni nic pripravil. Tako da to je to, moski ne se cudit, res je mali procent takih, katerih vas je res kaj prida, najvec je seveda lenuhuv, socialcev, pijancev, kurbirjev, asexualnih, katerim ni fo sexa in kvazi poslovnezev.
Jaz imam super oceta za svoje otroke.
Me pa resno zanima kaj boste vceple v glavo svojim SINOVOM?
Ker se mi zdi da na moske gledate kot na nebodigatreba luzerje.
Zaj pa al si bo nasel eno ah in oh sposobno zensko ki bo imela o njem isto mnenje kot ve al pa si bo prignsl neko tutko putko ki pa glih ni neki material za gene vasih vnukov.
Ne provociram…resno me zanima kako zenske s tako odklonilnim razmisljanjem o moskih vzgojijo svoje sinove?
Mi2 imava hcer in sina in upam, da bosta v ocetu videla svpj vzor – vzor v kaksnega moskega naj odraste sin in vzor kako se moski obnasa do partnerice in do otrok in da predvsem hci ne bo pristala na manj kot to.
ti mešaš jabolka in hruške. Najbolj odklonilno mnenje do moških imajo ženske, ki so poročene z luzerji, pijanci in jih morajo gledat vsak dan.
Če pa je neka ženska brez moškega in ima otroke, nima časa cel dan tuhtat o moških, ampak živi svoje življenje. Tudi ni rečeno, da ima negativno stališče do moških, pač enostavno ni v pravem času našla pravega in ima z drugimi moškimi čisto normalne odnose. nekatere tudi kasneje najdejo kakšnega moškega in živijo z njim. Ženska jajčeca imajo relativno kratko dobo trajanja in takrat se morajo oplodit, če ženska hoče otroke. Moški si jih lahko omislijo pri 50+ ail 60+.
pa ti s super moškim se lahko hitro znajdeš v žaklju zapuščenih bab in take ste najhujše, ko potem šuntate otroke proti očetom, če se vam ti skurbajo. Kurbarije pri super oh in sploh možeh je toliko, da glava peče.
In potem imaš za otroka sina, ki pač ni nadpovprečen po tvojih merilih, kako potem gledaš nanj? Zaničljivo?
Moj moški je povprečen če gledam skozi tvoje oči, zame pa je tist 1{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} nadpovprečnežev. Za službo naredi kar je nujno, vse ostalo pa nameni družini. Doma skuha, se ukvarja s šolo z mulci (mam fante in v puberteti je pač oče tisti ki ga rabijo), skratka je moški kateremu družina pomeni vse na svetu. Cenim ga, ljubim ga in hvaležna sem življenju, da naju je skupaj spravlo. Zaenkrat pa denar še ni sreče prinesel. Je moja mami delala kot varuška pri neki zelo “visoki” družini, ona zdravnica, on odvetni, živeli so v vili, skratka na ven top, a kaj ko je bla mami priča nasilju v družini.
Sicer pa glede priznanja očetovstva, vsak ima svoje razloge zakaj očeta ni zapisanega ali pa je zapisan. Za obsojat ni, nekatere ženske imajo s strani moških lahko hude travme in jim na splošno ne zaupajo. Vse to pa izhaja iz primarne družine, kjer je taka ženska rastla.
Ne glede na razlog, ki je verjetno upravicen (razen ce ste sociopatke, sam tu vam itak ni pomoci), je vasa dolznost povedat kdo je oce! To je del identitete! Ali oce ni prisoten, ali se otrok odloci ne imet stikov, je potem na njemu. A prav je da se ve! Dokler je otrok majhen je res zakonska vasa odlocitev, ker je vasa skrb, ampak cakat da bo otrok odrasel preden pojeste svoj ego … lahko lastnemu otroku povzrocite resno krizo identitete. Cetudi oceta ni, povejte pac ga ni, bo vsaj zrastel vedoc da je bila to zavestna odlocitev.
Nekateri bi radi imeli otroke pa ne morejo, nekateri se pa obnasate ko da so otroci zadnji drek na svetu, vas ego pa prvi.
DXQ, 22.07.2020 ob 02:50
Kot sem ze na drugi temi napisal… Tudi iz te teme veje prepotentnost sodobnih zensk.
Itak je to navada, ki je rezervirana za moške ane, pa je ok. Če pa ženska kaj pove pa je treba takoj zatreti, udariti po njej. Sicer pa oci marsikaj vidijo in ušesa marsikaj slišijo…kaj vse hodi po zemlji.
Forum je zaprt za komentiranje.