Mame, ki očeta niste vpisale v rojstni list, lahko poveste svojo zgodbo?
ja lej ena ženska se je, če je verjeti monu, pustila dvakrat oploditi viharcu. Si predstavljaš, da je to tvoj foter?
Kaj si naj ena najstnica misli o njegovem norenju na monu? v kakšno žensko bo odrasla?
Seveda je politično korektno danes, da se prodaja zgodbice, kako so bili vsi otroci zaželeni, načrtovani, da vsak starš naredi 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} vse kar je v njegovi moči, da izbere čim bolj ugodne pogoje in ostali lari fari.
Realno pa živimo v zelo nepopolnem svetu, smo precej omejeni in le peščica otrok, če gledamo v svetovnem merilu se rodi v kolikor toliko znosne razmere in okoliščine.
Zato mislim, da eni samski materi, ki ima relativno dobre pogoje za otroka, res nima smisla nabijati krivde, če ni uspela najti moškega za skupno življenje. Pa iz otroka vnaprej delati žrtev tudi ne.
[/quote]
Zato si zavožena suha veja in večni otrok, ker si “tako normalno” v primerjavi z mano multinično bremožgansko, veš?😁 In prvo kar v vsaki temi narediš, je obsedena misel z mano ,ker se počutiš minaturno majhno in manjvredno-. Zelo si mentalno razvito in mentalno zdravo, ni kaj.😁
To se pa strinjam. Nekaj monovcev je tukaj, ob katerih je res verjetno bolša opcija biti brez očeta.
[/quote]
Precej žensk vas je na monu, ki nimate otrok in je prav in bolje, da jih nimate. Tisti, ki so vam največji trn v peti, imajo še kako normalno vzgojene in razvite otroke, česar ve nikakor ne bi bile zmožne.
Kaj trolček, spet dolgčas?
Pejt se mal z glavo v zid butat, bo prec boljš.
[/quote]
Ko ti nekdo pove, tako kot je, je pa trolček. 😀
Resnično zelo zrelo in odraslo obanšanje za starejšo žensko, ni kaj. 🙂 Vedno znova potrjuješ, da nekatere res niste primerne za otroke in je edina sreča, da jih nimate, saj še same niste zmožne civiliziranega človeškega obnašanja in ravnanja, kaj bi šele z otroki počele.
Torej ker je oče premožen, bo njunega otroka prikrajšala za lepo dediščino po očetu, ki bi mu pripadala, če bi bil oče tudi uradno priznan.
Isto velja ta tisto, ki se je fukljala po Trogiru.
[/quote]
ja to je sedaj glavno, denar. sicer pa morata tadva očeta najprej umreti, potem se bo pa videlo, kaj bo ostalo. a z reveži bi pa lahko?
In kdo pravi, da lahko ?
Zakaj blesavci eno zblojenost opravičujete z drugo zblojenostjo, saj se tem samo potencirate zblojenost.
[/quote]
zame ne, za gem bojčka, ki ga zelo dediščina teži.
v preteklosti so pankrte tako grdo obravnavali ravno zaradi tega, da niso bili upravičeni do dediščine. Foter je rekel, da ni njegov in to je obveljalo.
Sedaj pa domnevna dediščina ene tako skrbi, da joj. Konec koncev bo otrok vse po mami podedoval, če umre, mu ne bo treba deliti s fotrom.
Ne zastopim takihle zapisov, pa provokacija al ne.
A otrok je za vas kaktus, al pa čivava, ki si jo nekdo omisli, da je srečen?
A ta otrok nima pravice do očeta?
Kolk moraš biti ubrisan in egoističen, da ti za to dol visi?
Eno je, če v resnem razmerju ata zapaničari in sklizne, potem ni druge. Da greš pa zavestno v to, pa ni prav.
[/quote]
Ne morem verjet, da se tule popolnoma strinjam s tabo.
Pa še malo pametovanja.
Najpogostejši vzrok je naivnost in nespametnost na obeh straneh. Sledi beg, obe strani imata posledico. Tisti hujši primeri podtikajo nosečnost nekomu, ki tega noče. Kakorkoli, obe strani imata možgane, pa naj jih prej uporabljajo.
Pustimo temo o ločitvah, samohranilcih, maščevalnosti ene in druge strani na hrbtih otrok. To je težka situacija, vendar je tega žal veliko.
Govorim o takih vzrokih, kot je avtorica naštevala.
To je bedno. Otroka prikrajšati za vse, kar mu lahko oče nudi, je egoistično.
Menite, da zmorete? Jaz vam verjamem, da boste za materialne dobrine poskrbele, tudi materine ljubezni ne bo manjkalo.
Hkrati mu jemljete vzor, življenjskega učitelja, tovariša pri igri, OČETA. Če je vaše življenje ena sama zmeda, ne pehajte svoje dete v enak kaos.
Je pa res, da so nenačrtovane nosečnosti travme. In včasih storiš nekaj, kar se kasneje kesaš. Če ne prej, takrat, ko otrok zahteva ime očeta. In tega mu ne smete zamolčati. Če ga seveda veste !!!!
Otrok bo spraševal po očetu… Že v vrtcu vidijo, da imajo otroci mamo in očeta. Boš triletniku rekla, da je iz epruete? Če mu boš, bo to povedal naprej… Kako mu boš razložila, da je prišel iz epruete in da zato nima očeta? Si lahko predstavljaš kakšno mnenje bodo imeli o tem starši otrok v skupini, kamor hodi tudi tvoj otrok? Pa če poznajo resnico???
Moje mnenje:
Biti starš in biti partner sta dva različna pojma. Če je nekdo slab partner tebi, je lahko dober oče otroku. Če je pa slab oče (narkoman, pijanec, nasilnež, …), bi z vpisom malo počakala, da vidim kako se bodo zadeve razvile.
Največja kazen, ki te lahko doleti je, da bo vedno bolj podoben očetu. In nato stavek, ki ga tako radi rečemo: “Cel ati si”. Čeprav se preprečuješ, da ni in analiziraš svojo podobnost z otrokovo, verjetno neko podobnost z očetom ima. Če pa podeduje še karakter očeta, ki se s tvojim sploh ne ujame, ti bo pa res težko v življenju.
pa kakšni runkeljni ste to starši v tem vrtcu?
10 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} otrok v vrtcih je iz epruvete, a imajo pri vas kakšne posebne srajčke oblečene, da starši vedo, kdo je iz epruvete in kdo iz navadnega fukeca?
pa če je iz umetne oploditve očeta ne pozna in ga ne more primerjati.
Otrokom očitate, da so taki kot fotri, tiste, ki ste v zakonskih zvezah kronično ne do je ba ne, to pa.
Malo se pa le zamislite nad svojim mentalnim svetom no.
pa kakšni runkeljni ste to starši v tem vrtcu?
10 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} otrok v vrtcih je iz epruvete, a imajo pri vas kakšne posebne srajčke oblečene, da starši vedo, kdo je iz epruvete in kdo iz navadnega fukeca?
pa če je iz umetne oploditve očeta ne pozna in ga ne more primerjati.
Otrokom očitate, da so taki kot fotri, tiste, ki ste v zakonskih zvezah kronično ne do je ba ne, to pa.
Malo se pa le zamislite nad svojim mentalnim svetom no.
[/quote]
Kot moteno čutiš potrebo take bolne blodnje pisat? Le komu si se ti skotilo, to je vprašanje?
Ne zastopim takihle zapisov, pa provokacija al ne.
A otrok je za vas kaktus, al pa čivava, ki si jo nekdo omisli, da je srečen?
A ta otrok nima pravice do očeta?
Kolk moraš biti ubrisan in egoističen, da ti za to dol visi?
Eno je, če v resnem razmerju ata zapaničari in sklizne, potem ni druge. Da greš pa zavestno v to, pa ni prav.
[/quote]
pravica imet otroka je ena od temeljnih človekovih pravic. mimogrede.
cel zahodni svet z izjemo par reliktov se je temu prilagodil in imaš lezbične pare z otroki, kjer sta dve mami in otroci, gejevske pare z otroki, kjer sta dva dva očeta z otroki ter samske ljudi z otroki.
v vzhodni evropi je seveda to zločin in pri nas smo šli tako daleč, da smo v zakon zapisali prepoved umetne oploditve samskim ženskam, ker so cerkveni zagnali vik in krik, kaj bo, če se bodo ženske masovno odločale za otroke same in bodo potem masovno vlagala vloge za otroške dodatke
ni bilo dovolj, da bi samskim recimo samo odrekli državno financiranje umetne oploditve. ne, dohtar, ki bi se tega lotil, bi šel direkt v arest, ker je to pri nas PREPOVEDANO.
medtem, ko je to v razvitem svetu nekaj bolj ali manj normalnega.
otrok ima pravico do srečnega in varnega otroštva. ali ima oba starša, ki sta celo nasprotnega spola, ni več toliko pomembno
travme zaradi odraščanja imamo pa bolj ali manj vsi. imajo jih posvojeni otroci, ki so bili posvojeni v heteroseksualne družine, ki so lepo skrbele za njih, imamo jih otroci, ki smo odraščali v heteroseksualnih družinah zaradi x razlogov… travmam pri odraščanju se skoraj ni možno izognit. otroci pa, ki so odraščali v najbolj srečnih družinah, ki so imeli idealne starše, kjer je bilo vse idealno in perfektno in — ni da ni– se pa v odrasli dobi mučijo z depresijo, ker je realnost daleč od idealnosti in ker se v otroštvu moraš soočiti z določeno mero frustracij, da si jih zmožen obvladovat kot odrasel
pravica imet otroka je ena od temeljnih človekovih pravic. mimogrede.
cel zahodni svet z izjemo par reliktov se je temu prilagodil in imaš lezbične pare z otroki, kjer sta dve mami in otroci, gejevske pare z otroki, kjer sta dva dva očeta z otroki ter samske ljudi z otroki.
v vzhodni evropi je seveda to zločin in pri nas smo šli tako daleč, da smo v zakon zapisali prepoved umetne oploditve samskim ženskam, ker so cerkveni zagnali vik in krik, kaj bo, če se bodo ženske masovno odločale za otroke same in bodo potem masovno vlagala vloge za otroške dodatke
ni bilo dovolj, da bi samskim recimo samo odrekli državno financiranje umetne oploditve. ne, dohtar, ki bi se tega lotil, bi šel direkt v arest, ker je to pri nas PREPOVEDANO.
medtem, ko je to v razvitem svetu nekaj bolj ali manj normalnega.
otrok ima pravico do srečnega in varnega otroštva. ali ima oba starša, ki sta celo nasprotnega spola, ni več toliko pomembno
travme zaradi odraščanja imamo pa bolj ali manj vsi. imajo jih posvojeni otroci, ki so bili posvojeni v heteroseksualne družine, ki so lepo skrbele za njih, imamo jih otroci, ki smo odraščali v heteroseksualnih družinah zaradi x razlogov… travmam pri odraščanju se skoraj ni možno izognit. otroci pa, ki so odraščali v najbolj srečnih družinah, ki so imeli idealne starše, kjer je bilo vse idealno in perfektno in — ni da ni– se pa v odrasli dobi mučijo z depresijo, ker je realnost daleč od idealnosti in ker se v otroštvu moraš soočiti z določeno mero frustracij, da si jih zmožen obvladovat kot odrasel
[/quote]
Tole je vse lepo in prav, dokler si tako ozkogleden, da SVOJE pravice postavljaš pred pravice OTROKA. Torej : “imam vso pravico si omisliti otroka, ki ne bo vedel kdo je njegov oče”, saj to ni več tako pomembno?
Ja lej, otroku pa JE POMEMBNO. Nimam nič proti vsem naštetim oblikam družine, vse je ok, dokler ima otrok zaslombo družine, občutek sprejetosti in identitete. Enako je z umetno oploditvijo, pri čemer upam, da ni nihče toliko egoističen, da otroku nudi pri odraščanju zaslombo samo enega odraslega, kar je premalo.
Moj idealen vzorec družine (ki je v današnji družbi nerealen) bi bila rodovna skupnost, kjer za otroka skrbi “cela vas”, kjer ima večje število odraslih, po katerih se lahko zgleduje, ali na katere se lahko obrne.
Pri tem me klerikalne, vzhodne ali zahodne prioritete ne zanimajo, zanima me samo otrok.
Tole je vse lepo in prav, dokler si tako ozkogleden, da SVOJE pravice postavljaš pred pravice OTROKA. Torej : “imam vso pravico si omisliti otroka, ki ne bo vedel kdo je njegov oče”, saj to ni več tako pomembno?
Ja lej, otroku pa JE POMEMBNO. Nimam nič proti vsem naštetim oblikam družine, vse je ok, dokler ima otrok zaslombo družine, občutek sprejetosti in identitete. Enako je z umetno oploditvijo, pri čemer upam, da ni nihče toliko egoističen, da otroku nudi pri odraščanju zaslombo samo enega odraslega, kar je premalo.
Moj idealen vzorec družine (ki je v današnji družbi nerealen) bi bila rodovna skupnost, kjer za otroka skrbi “cela vas”, kjer ima večje število odraslih, po katerih se lahko zgleduje, ali na katere se lahko obrne.
Pri tem me klerikalne, vzhodne ali zahodne prioritete ne zanimajo, zanima me samo otrok.
[/quote]
ja je že tako, da so pravice staršev preden se otrok rodi pred pravico otroka.
Zato ima lahko čisto vsak ……………. vstavi poljubno (npr. nemanič, lenuh, kriminalec, invalid), ne glede na revšno, ki jo otroku lahko ponudi pravico do otroka in mu država pri tem pomaga.
pa s tisto svojo rodovno skupnostjo tudi lahko nehaš opletat – to običajno pomeni, da so otroci prepuščeni sami sebi, ker se nihče, niti starši za njih kaj veliko ne brigajo, zlorabi so pa prepuščeni pri vsakem, ki ravno mimo pride. In to se šteje kot “vzgoja”.
Saj nekaj takega tudi pri nas še v romskih naseljih obstaja.
Otrok ima predvsem neizmerno srečo, da ima vsaj enega odraslega, ki poskrbi za njegove potrebe. Ogromno otrok v dvo starševskih familijah tega nima.
[/quote]
Saj tobimaš danes otroka rodi potem gre v vrtec je tam pop dneva potem šola spet pol dneva in naprej.
Vzgajajo ga drugi druži se z vrstniki.
Starši so z njim če sobza vikend opcija da ga tedaj uturijo starim staršem.
In potem imaš generacije jaz samo jaz in nihče drug.
In zaključek mat je stara in bolna ker se neda otroku z njo ukvarjat gre v dso.
In sezgodba ponovi. Amak ko si mlad se nobeden s tem ne ubada.
ja je že tako, da so pravice staršev preden se otrok rodi pred pravico otroka.
Zato ima lahko čisto vsak ……………. vstavi poljubno (npr. nemanič, lenuh, kriminalec, invalid), ne glede na revšno, ki jo otroku lahko ponudi pravico do otroka in mu država pri tem pomaga.
pa s tisto svojo rodovno skupnostjo tudi lahko nehaš opletat – to običajno pomeni, da so otroci prepuščeni sami sebi, ker se nihče, niti starši za njih kaj veliko ne brigajo, zlorabi so pa prepuščeni pri vsakem, ki ravno mimo pride. In to se šteje kot “vzgoja”.
Saj nekaj takega tudi pri nas še v romskih naseljih obstaja.
Otrok ima predvsem neizmerno srečo, da ima vsaj enega odraslega, ki poskrbi za njegove potrebe. Ogromno otrok v dvo starševskih familijah tega nima.
[/quote]
Jaz samo povem, kaj se meni zdi prav in kaj ne.
Pri tem, da je na miljone otrok samih na cestah, da jih prodajajo kot spolne sužnje, kot “rezervne dele” za organe, mamila, nasilje, lakota, kar hočeš.
Moje stališče je pač, da je v naši družbi kjer LAHKO IZBIRAŠ (to je privilegij, ne pravica) v kakšno okolje boš otroka rodil, TVOJA DOLŽNOST, da otroku nudiš kar najbolj ugodno okolje za odraščanje.
Od tega ne odstopam.
Jaz samo povem, kaj se meni zdi prav in kaj ne.
Pri tem, da je na miljone otrok samih na cestah, da jih prodajajo kot spolne sužnje, kot “rezervne dele” za organe, mamila, nasilje, lakota, kar hočeš.
Moje stališče je pač, da je v naši družbi kjer LAHKO IZBIRAŠ (to je privilegij, ne pravica) v kakšno okolje boš otroka rodil, TVOJA DOLŽNOST, da otroku nudiš kar najbolj ugodno okolje za odraščanje.
Od tega ne odstopam.
[/quote]
dolžnost je nuditi dovolj dobro okolje za odraščanje.
biti dovolj dober starš, ne popoln.
v teh primerih imajo ženske pač slabo izbiro in meni je veliko boljša izbira umetna oploditev z neznanim darovalcem kot pa da pohopsa nekoga, s katerim se ne bo ujela in bo otrok odraščal v slabi zvezi.
dolžnost je nuditi dovolj dobro okolje za odraščanje.
biti dovolj dober starš, ne popoln.
v teh primerih imajo ženske pač slabo izbiro in meni je veliko boljša izbira umetna oploditev z neznanim darovalcem kot pa da pohopsa nekoga, s katerim se ne bo ujela in bo otrok odraščal v slabi zvezi.
[/quote]
Pa kaj koga briga, s kom se bo ona ujela? Seveda bi bilo to idealno, ni pa bistveno. Bistveno je, da je ta človek DOBER OČE, če je še dober partner, je samo bonus.
Forum je zaprt za komentiranje.