Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ločitev in odvetnik

Ločitev in odvetnik

Odgovor na objavo uporabnika
Norica717, 02.11.2022 ob 05:45

za Ma dai in njej podobne, 02.11.2022 ob 00:06

Ma dai, 01.11.2022 ob 20:30

nimajo vsi mladoletnih otrok kot ti, 01.11.2022 ob 19:02

idesi, 01.11.2022 ob 18:57

nimajo vsi mladoletnih otrok kot ti, 01.11.2022 ob 18:41

idesi, 01.11.2022 ob 18:33

Pri teh zadevah je treba obdržati jasen fokus: osredotočati se je treba na dobrobit otrok, če smo starši in lastno dobrobit. Operirati je treba z dejstvi. V nobenem primeru pristajati na igro, temveč se konsistentno premikati proti zastavljenemu cilju: ločitev od oasebe, ki nam ne dene dobro, zavarovati otroke pred čimveč stranskimi učinki ločitve in razveze, ter jim stati ob strani kot trden starš, sposoben zrelega odnosa do nekdanje partnerke, omejenega izključno na teme, povezane z otroki in nenazadnje doseči s samo razvezo boljšo kvaliteto življenja, kot jo je omogočal odnos v zakonski zvezi. To je vse.

za idesi:

Pa dobro no, jasno da ja – za dobrobit otrok je treba delat tudi ob ločitvi, tako kot prej cel čas družine in zveze..Ampak:  tvoji so pa še kot smo brali tukaj, seveda mladoletni – niso pa od vseh ki se ločijo, več mladoletni.

Veliko ločitev pa se tudi zgodi, ko so otroci že polnoletni, načeloma preskrbljeni,  tudi ne več nujno šolobvezni – tprej jasno da se jih financira do 26. leta, ko se še šolajo…. Takrat pa gre izključno za poravnavo med zakoncema. Ko otroci niso več prioritetni – je bolj prioritetno življenje drugega, zapuščenegea, morda prevaranega zakonca v takem primeru, ki bi morda nepošteno ostal brez sfredstev za svoje nadaljnje življenje, obstoj, preživetje, nbrez pravično dodeljenega premoženja, ko tudi ni več kreditov med takima zakoncema…. Ob predpostavki, da je drugi zakonec tudi načrtno odtujeval sredstva za na svojo starost in penzjon… Maš tudi take tiče.

Drugi zakonec je – vsaj domnevno – opravilno sposobna oseba, ki naj bi bila v stanju poskrbeti in/ali zagovarjati svojo dobrobit.

Zdi se mi zelo narobe pozornost usmerjati v dobrobit druge osebe, saj v končni fazi… če bi to zmogli dovolj kvalitetno doseči, ne bi bili v postopku razveze zakonske zveze.

So situacije v zakonih, kot jih opisuje avtorica Norica 717 -ti priporočam, da  prebereš:

Marlenka327, 01.11.2022. ob 15:33

Obtožba je utemeljena, saj je sam napisal to, pa še baha se s tem!

Pri nas pa bolj zaradi druzbe, mora zenska ambicioznemu moskemu podarit svoje zivljenje. Medtem ko on dela, ona fura vse ostalo. Ko se zave, je ene 20 let prepozna za svojo kariero in uspeh. On seveda ugotovi, da so ambiciozne zenske njegove sorodne duse in zacne ali varat, ali pa se loci. Na grd nacin, ker zena, tista ki je lahko samo vegetirala, ne bo zlahka pustila. Jasno, saj je ves cas samo za to in za njegove uspehe zivela.

Torej, doktor, zdaj je kar je. Mislim, da ce bi imrl malo dostojanstva in empatije, bi ji tako dal vse kar potrebuje, da se postavi na noge. Je pa res, da bo tezko sprejela locitev, ker je ocitno zivela za tebe. V tem primeru, ne bo pomagalo nic. Se milijoni ne, ker hoce tvojo glavo. Ce zivi v okolju, obdana z ljudmi, ki radi napihujejo in podpihujejo, pa si tako oplel.

Če žena živi za moževe ambicije je sama lena ko fuks! Kdo je kriv če ima 2 roki in 2 nogi ona pa vegetira?

Zate Ma dai in še tadrugi posploševalki, ki pojma nimata:

Ne prdakcaj. Midva sva imela  dve podjetji, ustanovljeni v času zakona, pa vsak svojo službo še sicer – v zakon prišla na enakovredni ravni- mi lahko verjameš, da sem krvavo marsikaj oddelala  v zakonu in za našo družino, za otroke pa vse in še več, vsa leta. Tudi njegovo kozlanje čistila doma in po sosedovih tratah, ko se ga je nažrl s poslovnimi partnerji in prišel domov od 2, 3eh zjutraj naklan ko mina, kar je postla kar rutina nekaj let. Pa njegove kazenske policijske točke tudi prevzemala po njegovih določitvah, ker jih je imel že preveč – ker sem morala, je napisal, da sem jaz vozila, služben avto, dopoldan. Sem ga tudi nekajkrat po cel mesec vozila naokoli  po njegovih službenh obveznostih, ker so mu izpit tudi zaradi pijanosti odvzeli, ker ga je bilo preveč sram, da bi službenega šoferja prosil, da ga vozi naokoli ( mu je glede na funkcijo v podjetju pripadal) Vozila na sestanke po Sloveniji in v tujino, pa na letališča v tujino vozila in hodila iskat, ko je bil brez izpita, tudi zaradi pijančevanja, večinoma pa zaradi objestne vožnje – je npr. nekaj časa v eni od firm imel službenega Range Roverja, je šel v talno označbo 40 km/h na pomurski cesti  s 120 km na uro. Preserator presrani.  Še premalo so ga polisisti dobili glede na vse njegovo preseravanje na cestah. Mu je popolnoma odneslo realna tla pod noganmi.

Zaradi kroničnih bolezni otrok, ki so bile prisotne kar 6 let, sem bila tudi  po dva dni zapored na ORL ju UKC LJ hospitalizacija, pa ob postelji na pomožnem stolu, brez umit se  dva dneva tam, preždet na enem počivalniku 48 ur – pa redna služba moja takrat, pa še dve podjetji skupni, sem delala zastonj;  bediš tam ob enem otroku 3 leta staremu, prideš domov, zboli za istim stanjem še tadrugi malce starejši predšolski otrok, pa cokpok še z njim za dva dneva  nazaj na ORL v UKC…., vmes celo moj rojstni dan, ki sem ga seveda kot vdana mati prebedela ob otroku – vse za svoje otroke…..  Tudi po 2x letno je bilo tako – imam še vse izvide in odpustnice doma, na moje ime  – je bilo treba za doplačat tudi sobivanje starša,ni  bilo nič zastonj..

Prepisoval name deleže tudi drugih podjetij,  kamor je vlagal skupni denar tudi brez moje vednosti, to je bila njegov loterijska igrica očitno – je mislil, da sem tako neumna, da ne bom nikoli ugotovila, kam tlači  skupni denar brez mojega strinjanja.

Ko ni imel več koristi od tistih podjetjih, ko je videl, da dobička ne bo, je še vedno želel psihopatsko nadzirati soudeležene partnerje v tistem podjetju. Sem ga prosila, naj odproda tiste deleže, pa ni hotel.  Ob ločitvi pa se  porketo izmikal, da nič nima s tem,  da je ja to moje, saj je name napisano, bilanca negativna, jasno – prklet prasec izkoriščevalski, plezalski  po drugih že celo življenje, nastavljenec na stolčke , samo komolce vleče po pisalnih mizah v podjetjih zadnjih 10 let, kamor ga nastavi njegov poslovni učitelj, ki ga rabi in izkorišča tudi že 20 let, za svojo rit… vodilni položaji v goposdarstvu sicer zadnjih 10 let zakona, bvse tale uitelj mu zrihtal – nikooi mu ni bilo treba na razgovor za služno, nikoli niti napisat življenjepisa – samo šel, se vsedel in nastavil komolce na mizo. Prase izkoriščevalsko.

Imam vse dokaze hvalabogu spravljenje, račune, in še marsikaj;  z vso pravico in poštenostjo je bilo to jasn predano  v sodne spise. Brez pardona. Za vse njegovo izkoriščanje, namerno prikrivanje, odtujevanje skupnega premoženja; saj ima ponovitveni vzorec iz prvega zakona, ki ga je spretno prikrival tudi pred menoj, namerno skoraj 15 let;

Noben sugha daddy stil ni bil pri meni moj zakon – zato ne posplošujte tisti, ki pojma nimate, kako je za zidovi nekaterih družin – ker tja nimate ne vstopa, ne pogleda.

Glej, vse to, kar pises, res budi v cloveku sveto jezo. Ampak na koga? Na koga? Ti stresas jezo na njega. In krivdo. Ampak v vsakem trenutku si imela moznost reci NE. Ali ne? Razumem, da zdaj nekam mores ves gnev stresat. Popolnoma. Ampak dokler bos gnev usmerjala navzven, si jemljes moznost okrevanja.

Lej, bilo je, minilo je. Pusti jezo in nadaljuj zivljenje brez tega.

Pises, da sta imela podjetje. Torej delat znas? Izkoristi reference in si najdi dobro sluzbo. In se dokazuj. Svoje znanje in sposobnosti. Tvoj zakon je bil pac spodletela nalozba. Casa, ljubezni, denarja, truda. Nic vec kot to. Spodletela nalozba. Zdaj pa gled, da bos vlagala pametno. Da ne bos cez nekaj casa spet besnela nad nekom, da si vlagala in si delala medvedjo uslugo.

Moj zapis vama z Ma daj ni bil namenjen, da mi delita nasvete – jih ne potrebujem, hvala 🙂

Jaz nisem na nikogar jezna. Želim pa, da se zadeve speljejo po pravici in resnici v skladu z zakonodajo, da tudi taki dobijo enkrat svoj bumenarng v glavo – da prenehajo izkoriščati svoje žrtve, ker so navajeni delovat tako, da samo izkoriščajo ljudio v življenju. Če bi pravilno prebrala, piše, da je bil že 1x prej poročen in da je vlekel ta ustaljeni vzorec tudi v drugi zakon. Prikrito, z namenom. Ti so strenirni psihopati. ko si najde žrtev, jo vrti okoli prsta določeno življensko obdobje izključno za svoj dobrobit in kortist. To se pa ne sme početi.

Ti ne skrbi zame, kako in kaj bom jaz v prihodnobosti. Zaprejo se ena vrata, odpre se jih mnogo -če si pošten, moralen človek. Gre samo za pošteno speljane procese na sodiščih, predsvem zato, ker jih je on sprožil načrtno s poslućevanjem nepoštenosti že vmes;  ker misli, kako bo uspešen,  ker bo vključeval veze in poznanstva, pa če bo npr.  podkupoval in se dogovarjal za vrati sodišč tudi s sodniki, kako morajo njemu v prid spisati Sklepe.  Točno to se je namreč zgodilo.  Ne, ne gre in ne sme to iti tako. To so kazniva dejanja…..  je treba je delovat pošteno.  In taki morjo dobit po prstih. Samo za to se borim. In mi uspeva – ker slovenske zakone in Ustavo je pa treba spoštovat – kdor jih ne, naj bo tudi ustrezno kaznovan in sankcioniran.

Take ljudi, ki imajo ponovitveni vzorec šlepanja na drugih celo življenje, je treba pa enkrat po prstih, Pošteno, z dokazi. Ker taki uničijo življenje tudi svojih najbližjih, tudi otrok – izključno za lastno korist, izkoristijo zaupanje, poštenost partnerja, zato da zastonjkarsko slalomirajo skozi določeno življensko obdobje, lagano, fino.  Zato.

Ti zagovarjaš izkoriščanje, plezanje po drugih, do uničenja, tudi preko trupel? Jaz ne,ker mene niso tako vzgojili – imam pa tudi moralne vrednote in svoje dostojanstvo.

HALOŽANKA, 02.11.2022 ob 07:19

Odnosi in sposobnost sklepanja kompromisov v odnosih kažejo na človekovo inteligenco. Izbira ljudi, s katerimi želimo odnose, je namreč prepuščena nam samim in če nimamo znanj in veščin, ki jih praviloma dobimo iz primarnih družin, to le redkokdaj nadoknadimo oz. se priučimo. Človek se lahko nauči vsega, kar učijo v šolah, a o odnosih se mora učiti sam in tukaj se pokaže inteligenca-dojemljivost posameznika, ki s pridobljenimi vzorci ravna kot ravna.

Ja, problem je, ko mlado, naivno in pošteno osebo z moralnim zavedanjem in vzgojo dobi v roke že zverzirani volk v ovčji preobleki, ki zna manipulirati pretkano. Izkoristi njeno mladost, zaupljivost,  naivnost za svojo korist.

Saj mlada oseba z leti dozori, uvidi situacijo, dostikrat ko je žal že prepozno ( ko so že skupni potomci našprime – kar je tudi bil namen takega volka, dobiti določen dober genetski material) – samo od začetka pa žal take oseba tega ne more uvideti, ker zverzirani volk v ovčji preobleki to skrbno prikriva, dokler ima izključno osebno korist.

Gre pa dostikrat v taki zvezi tudi za partnerski odnos narcis in empat.

Joj, ti si ne das dopovedat. In meljes ciato nekaj drugega, kar midve piseva.

Zdaj si lahko dopovedujes karkoli, dejstvo je, da je zgodba pac taka. Lahko posvetis svoje zivljenje se dalje njemu. Lahko pa gres naprej.

Norica717, 02.11.2022 ob 19:34

Joj, ti si ne das dopovedat. In meljes ciato nekaj drugega, kar midve piseva.

Zdaj si lahko dopovedujes karkoli, dejstvo je, da je zgodba pac taka. Lahko posvetis svoje zivljenje se dalje njemu. Lahko pa gres naprej.

Res je in očitno si tudi noče pomagati ali priznati, da je vse napisano resnica. Napada ljudi po nepotrebnem, vpela se je v debato, ki jo je očitno zabolela, čeprav se na njo ne nanaša, no če je res bila solastnica teh podjetij. Saj ne rečem, da ni izjem npr. Ko sta partnerja iz drugih držav in ona npr. ne zna jezika, dve res zahtevne/vodilne službe, kjer ne želita prepuščati otrok varuškam,.. A vsaka sposobna ženska, bi naredila nekaj tudi zase če ne vsaj po nekaj letih, ko osvoji določene stvari. In redkokatera  ženska, ki je delala na svoji karieri, se ne bo temu kar tako odpovedala, ker ima ona svoje ambicije. Tako, da po defoltu take ženske, ne izgubijo ničesar, ker niso nič imele in za nič delale.
Tebi, ki se spravljaš na vse ostale, tebi se je zgodilo življenje, partner, ki se je spremenil in si se ga ti hudo predolgo držala, sedaj krivce iščeš povsod drugje.

Je bilo res potrebno vztrajati in se poniževati na tak način, kot si se ti?
Praviš, da si empat, kje je bila tvoja empatija do otrok, s tem, ko si jih izpostavila tako toksični vezi, kot je z odvisnikom in čakala do 18. Leta? Zakaj opravičuješ svoje razloge s tem “ker on je bil podjetnik v krogih” ? Zakaj si dopustila, da nekdo dela tako sramoto tebi in tvojim otrokom? Je bila tvoja bolezen res potrebna, da si le uvidela, da to ni življenje?

Ne pravim, da nimaš prav glede empatov in narcisistov, si si izgleda kar nekaj prebrala in kar nadaljuj to pot, ker so tvoje rane še hudo nezaceljene. Na žalost je veliko družin, ki skrivajo odvisnost, tu pa najbolj trpijo otroci. Upam, da tu ne slepiš same sebe, kako zelo dobro so.
Se pa strinjam z vsemi, ki so pisali pred mano in namesto, da se braniš, se nauči nekaj iz svoje življenske lekcije.

Anonimno406, 02.11.2022 ob 21:25

Res je in očitno si tudi noče pomagati ali priznati, da je vse napisano resnica. Napada ljudi po nepotrebnem, vpela se je v debato, ki jo je očitno zabolela, čeprav se na njo ne nanaša, no če je res bila solastnica teh podjetij. Saj ne rečem, da ni izjem npr. Ko sta partnerja iz drugih držav in ona npr. ne zna jezika, dve res zahtevne/vodilne službe, kjer ne želita prepuščati otrok varuškam,.. A vsaka sposobna ženska, bi naredila nekaj tudi zase če ne vsaj po nekaj letih, ko osvoji določene stvari. In redkokatera  ženska, ki je delala na svoji karieri, se ne bo temu kar tako odpovedala, ker ima ona svoje ambicije. Tako, da po defoltu take ženske, ne izgubijo ničesar, ker niso nič imele in za nič delale.
Tebi, ki se spravljaš na vse ostale, tebi se je zgodilo življenje, partner, ki se je spremenil in si se ga ti hudo predolgo držala, sedaj krivce iščeš povsod drugje.

Je bilo res potrebno vztrajati in se poniževati na tak način, kot si se ti?
Praviš, da si empat, kje je bila tvoja empatija do otrok, s tem, ko si jih izpostavila tako toksični vezi, kot je z odvisnikom in čakala do 18. Leta? Zakaj opravičuješ svoje razloge s tem “ker on je bil podjetnik v krogih” ? Zakaj si dopustila, da nekdo dela tako sramoto tebi in tvojim otrokom? Je bila tvoja bolezen res potrebna, da si le uvidela, da to ni življenje?

Ne pravim, da nimaš prav glede empatov in narcisistov, si si izgleda kar nekaj prebrala in kar nadaljuj to pot, ker so tvoje rane še hudo nezaceljene. Na žalost je veliko družin, ki skrivajo odvisnost, tu pa najbolj trpijo otroci. Upam, da tu ne slepiš same sebe, kako zelo dobro so.
Se pa strinjam z vsemi, ki so pisali pred mano in namesto, da se braniš, se nauči nekaj iz svoje življenske lekcije.

Pa kaj se ti vžigaš – nisi bila poklicana, da pametuješ v temi. Ker nisi niti videla ne za stene in v življenje ne avtorja, ne te osebe, ki jo citiraš.

A si plačana, sponzorirana morda  s strani dotičnega, ki se je prepoznal v tej temi ? Koliko  torej pokasiraš, da pišeš monade ?

Pometi ti svoj prag, ženše. Imaš veliko za pomesti.

Si zmožna odgovorit avtorju? Očitno ne.

Kaj je pravzaprav sploh tvoj namen sedaj s tem odgovarjanjem meni, ne avtorju?

Jaz ne potrebujem tvojih laičnih psiholoških nasvetov. Te nisem prosila -ker taki situaicji, glede da nimaš očitno enakih osebnih izkušenj, nisi posledično niti kos. Doživi v živo, ne samo s prstom po straneh napisane teorije, pa potem diskutiraj. Hvala za razumevanje.

Norica717, 01.11.2022 ob 17:20

otomanski uskoki in balkanizem, 01.11.2022 ob 16:11

Norica717, 01.11.2022 ob 15:56

Marlenka327, 01.11.2022 ob 15:33

idesi, 01.11.2022 ob 14:36

Ko ste že vgriznili: Ali obtožba “varanja” sploh pomeni, da je do tega tudi zares prišlo, torej utemeljena? ?

Obtožba je utemeljena, saj je sam napisal to, pa še baha se s tem!

Treba je vedet, da je varanje dostikrat samo podaljsevanje veze/zakona. Ljudje se prehitro vezejo in kasneje ugotovijo, da niso za eno vezo. Ali niso za to vezo, ali pa niso sposobni monogamije. Marsikateri zakon bi prezivel, ce bi se partnerja uspela dogovorit o “odprti” vezi in ce bi to druzba sprejemala. Ne mislim zdaj, da bi se en ali oba podvrgla menjavanju partnerjev ampak o dolgih vezah. Ko sem bila se zelo mlada, sem poznala druzino, kjer so imeli tak nacin zivljenja. Njijova hcera je bila moja sosolka. Za cas srednje sole. Sprva mi ni slo v glavo, kako zdaj pride drug moski po njeno mamo, ker gresta na vecerjo, in naslednjic, da se njen oce odpravlja k xy, ker bo kar tam spal. Oba sta imela partnerja in so shajali kr kul. Oba otroka sta te partnerje klicala po imenu in niso bili bavbav. Zdaj sta oba v letih, se vedno porocena.  Je pa res, da sta bila oba visoko izobrazena  z dobrimi sluzbami. Nasplosno razgledana in visoko pozicionirana familija.

Pri nas pa bolj zaradi druzbe, mora zenska ambicioznemu moskemu podarit svoje zivljenje. Medtem ko on dela, ona fura vse ostalo. Ko se zave, je ene 20 let prepozna za svojo kariero in uspeh. On seveda ugotovi, da so ambiciozne zenske njegove sorodne duse in zacne ali varat, ali pa se loci. Na grd nacin, ker zena, tista ki je lahko samo vegetirala, ne bo zlahka pustila. Jasno, saj je ves cas samo za to in za njegove uspehe zivela.

Torej, doktor, zdaj je kar je. Mislim, da ce bi imrl malo dostojanstva in empatije, bi ji tako dal vse kar potrebuje, da se postavi na noge. Je pa res, da bo tezko sprejela locitev, ker je ocitno zivela za tebe. V tem primeru, ne bo pomagalo nic. Se milijoni ne, ker hoce tvojo glavo. Ce zivi v okolju, obdana z ljudmi, ki radi napihujejo in podpihujejo, pa si tako oplel.

Dober odvetnik? Pirc Musarjeva ?

Odlličen zapis, zelo realen.

Glede tistrea dela, da zakaj vSloveniji se ne tolerira in prakticira “odprtih vez”, je pa na eni strani RKC vzgoja, na drugi pa muslimanska vera in zakoreninjenost.

Pa to, da živimo na Balkanu, kjer imajo tukajšnji moški veliko turških uskokov v svoje rodovnike, torej generacijsko zapovedovanje in prakticiranje podleganja in pokoritve žene  – in jim že narava in vpliv v njegovih rodovnikih ne da, da bi se šli neko odprto razmerje, ker žena je ja njegova last in mora dihati, delovati in živeti in biti intimna samo z njim.

Beri une zapise pacienta, ki mori tukaj na MONu , kako bzanj pride samo devica za ženo v poštev  ( jasno, tudi iz določenih verskih musli razlogov), da vsaka, ki je seksala prej, je škart roba, kako poniževalno jih opisuje tudi tukaj. To so taki izrojeni primerki, žal tudi v Sloveniji so.

Ah, pa ne pisem jaz o veri.

Ce se najdeta dva, ki sta oba fundamentalno monogamista, je super. Ni vazno kaksne vere.

In, ce se najdeta 2, ki sta zrela za odprto vezo, je to super.

Problem nastane, ko je en eno, drugi drugo.

In, v Sloveniji imamo ogromno ateistov z istimi tezavami.

Ni vedno vse izkljucno tezava vere.

Anonimno, kaj pa imaš ti proti ateistom? Kaj so se ti tako zamerili?

Hujši problem so častilci inštitucije RKCja, kot pa ateisti.

pometaj ti svoj prag, 02.11.2022 ob 21:46

Pa kaj se ti vžigaš – nisi bila poklicana, da pametuješ v temi. Ker nisi niti videla ne za stene in v življenje ne avtorja, ne te osebe, ki jo citiraš.

A si plačana, sponzorirana morda  s strani dotičnega, ki se je prepoznal v tej temi ? Koliko  torej pokasiraš, da pišeš monade ?

Pometi ti svoj prag, ženše. Imaš veliko za pomesti.

Si zmožna odgovorit avtorju? Očitno ne.

Ja ljubica, vsi smo proti tebi. Zdaj pa se pomiri sama s seboj in s svetom.
Vžigaš se z razlogom in ta razlog nismo mi.

Anonimno 10044, 02.11.2022 ob 22:03

Anonimno, kaj pa imaš ti proti ateistom? Kaj so se ti tako zamerili?

Hujši problem so častilci inštitucije RKCja, kot pa ateisti.

Ja ljubica a znaš brat? Preberi ponovno.

Anonimno406, 02.11.2022 ob 22:18

Ja ljubica, vsi smo proti tebi. Zdaj pa se pomiri sama s seboj in s svetom.
Vžigaš se z razlogom in ta razlog nismo mi.

Ti si morda lahko ljubica ali plačanka nekoga, mene pa ti na javnem forumu nikakor ne moreš in ne boš nazivala. z  “ljubica” . Nismo koneckoncev drobnice skupaj pasli,  niti na “ti”, da bi ti mene ljubica na javnem forumu nazivala.

Sem ti pa že pred kratkim napisala – ne zapletaj se v moje poste, ne vžigaj se. Ker si boš prstke in zobke polomila. Ne potrebujem jaz tvojega moraliziranja. Zdaj pa dojami in ne kakaj več avtorju po temi – raje mu pametno odgovori, ker mu še nisi – jaz sem mu že.

Vem, katra si – ne moreš iz svoje kože, kajne?

pometaj ti svoj prag, 02.11.2022 ob 22:31

Ti si morda lahko ljubica ali plačanka nekoga, mene pa ti na javnem forumu nikakor ne moreš in ne boš nazivala. z  “ljubica” . Nismo koneckoncev drobnice skupaj pasli,  niti na “ti”, da bi ti mene ljubica na javnem forumu nazivala.

Sem ti pa že pred kratkim napisala – ne zapletaj se v moje poste, ne vžigaj se. Ker si boš prstke in zobke polomila. Ne potrebujem jaz tvojega moraliziranja. Zdaj pa dojami in ne kakaj več avtorju po temi – raje mu pametno odgovori, ker mu še nisi – jaz sem mu že.

Vem, katra si – ne moreš iz svoje kože, kajne?

Sem vse, kar si želiš ljubica. Morda sva pa pasle kaj skupaj, saj ti ne bi vedela, iz prebranega, tudi ne zmoreš izločiti bistva.

Vidiš morda se motim o tebi, očitno nisi sposobna niti voditi sama sebe, kaj šele podjetja.

Anonimno406, 02.11.2022 ob 22:45

Sem vse, kar si želiš ljubica. Morda sva pa pasle kaj skupaj, saj ti ne bi vedela, iz prebranega, tudi ne zmoreš izločiti bistva.

Vidiš morda se motim o tebi, očitno nisi sposobna niti voditi sama sebe, kaj šele podjetja.

Zapri sprednja svoja vrata.

Nikomur s svojim najedanjem tukaj ne koristiš.  Še najmanj pa avtorju. Nimaš nič drugega pametnega sicer za počet, kot najedat izbranim sodelujočim na MON?

pometaj ti svoj prag, 02.11.2022 ob 22:51

Zapri sprednja svoja vrata.

Nikomur s svojim najedanjem tukaj ne koristiš.  Še najmanj pa avtorju. Nimaš nič drugega pametnega sicer za počet, kot najedat izbranim sodelujočim na MON?

Ja ljubica zdaj še pisat ne znaš več dobro? Se ti že malce megli? Si malce preveč popila ?

Pa vidve sta sli cisto na nek drug level. Pa bom kot outsider napisala.

To, kar ti mislis, da ne relacija empat in narcis, ni to, kar si dozivela ti. To, da sama ppstavis diagnozo je ucinek googla. Sami googl mojstri. In doktorji. In, so luknje. Zvenis kot odvisnik, res. Dejstvo je, da takrat ti je pasalo. Biti z alfo. Da je imel trenutke, ko je bil odvisen od tebe. Kje so bili tu vmes otroci, te ni zanimalo. Ja, si opravila svojo “nalogo” ampak ne iz empatije. Ampak bila si v slizbi moza.

In zdaj krivis njega, za svoje slabe odlocitve. Vsak trenutek si imela moznost reci NE. Vsak trenutek si imrla moznost spremenit svojo usodo. In usodo otrok. Pa nisi. In za to ni kriv on. Sama si. To, kar je njegova bivsa naredila, ti nisi. In, zdaj je on kriv. Ampak on je samo to, kar je.

Pusti google. In empate. In narcise. Psihologi z namenom studirajo usmerjeno toliko let. In imajo se izpite.

Osredotoci se nase. Prevzami krivdo. Predihaj. In si daj priloznost. Ker res zvenis kot oni pijanci na zdravljenju. Vsi drugi so krivi za njihov polom. In na vsak stavek imajo izgovor.

Tole lepljrnje nalepk (diagnoz) je res povsem brez smisla. Oz. bi imelo smisel, če bi nrkomu pomagalo v smislu uvida v to, s čim ima opravka in istreznejše prilagoditve razmeram, ter ustreznejši izbiri vedenj in ravnanj. V tem črno-belem duhu pa žal predstavlja samo nadaljevanje igre, vztrajanje v dramskem trikotniku (glej: Games people play) in podaljševanje lastne agonije.

To, da je drugi alkoholik, narkoman, bolnik z rakom, imbecil, narcis, borderline, histrionik, ali zgolj “peechka” je neka okoliščina, ki nam lahko služi v predvidevanjih in sama po sebi ni opravičilo za naša nespametna vedenja in/ali ravnanja.

Tu je pomembno zgolj, koliko je vsak zase (bil) dejaven pri onemogočanju vzvodov čustvenega, statusnega in materialnega zlorabljanja. Kako (samo-)zaščitno je ravnal? Vse ostalo je bolj ali manj irelevantno.

P.S.: se opravičujem za tipkarske napake. Upam, da je vseeno berljivo, oz. razumljivo.

Norica717, 03.11.2022 ob 06:20

Pa vidve sta sli cisto na nek drug level. Pa bom kot outsider napisala.

To, kar ti mislis, da ne relacija empat in narcis, ni to, kar si dozivela ti. To, da sama ppstavis diagnozo je ucinek googla. Sami googl mojstri. In doktorji. In, so luknje. Zvenis kot odvisnik, res. Dejstvo je, da takrat ti je pasalo. Biti z alfo. Da je imel trenutke, ko je bil odvisen od tebe. Kje so bili tu vmes otroci, te ni zanimalo. Ja, si opravila svojo “nalogo” ampak ne iz empatije. Ampak bila si v slizbi moza.

In zdaj krivis njega, za svoje slabe odlocitve. Vsak trenutek si imela moznost reci NE. Vsak trenutek si imrla moznost spremenit svojo usodo. In usodo otrok. Pa nisi. In za to ni kriv on. Sama si. To, kar je njegova bivsa naredila, ti nisi. In, zdaj je on kriv. Ampak on je samo to, kar je.

Pusti google. In empate. In narcise. Psihologi z namenom studirajo usmerjeno toliko let. In imajo se izpite.

Osredotoci se nase. Prevzami krivdo. Predihaj. In si daj priloznost. Ker res zvenis kot oni pijanci na zdravljenju. Vsi drugi so krivi za njihov polom. In na vsak stavek imajo izgovor.

Daj ti kvazi internet socioterapevtka – ssaj i kot šlogarica na daljavo 🙂 kako lahko ti človeku napišeš to, kar si – pa ga niti ne poznaš, niti se nisi z njim v živo pogovorila, niti živela  v tistem okolju, sobivala z osebamim da bi lahko sodila in pisala take monade, kot jih.

MON kavč teoretičarke, ki delijo neumne nasvete, ko same pojma nimajo, še manj pa enakih življenskih izkušenj. Ohladi se tudi ti preko tipkovnice.

si samo samooklicana psihoterapevtka, 03.11.2022 ob 13:46

Daj ti kvazi internet socioterapevtka – ssaj i kot šlogarica na daljavo 🙂 kako lahko ti človeku napišeš to, kar si – pa ga niti ne poznaš, niti se nisi z njim v živo pogovorila, niti živela  v tistem okolju, sobivala z osebamim da bi lahko sodila in pisala take monade, kot jih.

MON kavč teoretičarke, ki delijo neumne nasvete, ko same pojma nimajo, še manj pa enakih življenskih izkušenj. Ohladi se tudi ti preko tipkovnice.

Ne rabim tebe spoznat osebno, da vidim, da imas vse karakteristike odvisneza. Na zalost je moja mama zivela in delovala kot ti. Bila je izvrsten ucitelj. Kaksna ne smem biti. In cesa ne smem poceti.

Sicer off topics, ker ste zagrizle v to avtorico, namesto da bi odgovarjale avtorju.

vendar ti debatnokrožkarica Norica 717 ki delaš neke samozaključke, nimaš pojma za ta primer.

Če bi prebrala pozorno njene navedbe, bi znala razbrati, da  je avtorica napisala, da tip ni imel nič na začetku zveze. Njente -zato ne piši, da ji je pasalo na začetku, da ga je ona ulovila, da je šla na karkoli, ker se iz zapisanega to razbere, da to ni res.

Na enaki ravni sta prišla unadva v zvezo, imela oba svoji zaposlitvi, pa še podjetja sta ustanovila v času zveze.  To lahko naredijo družno le uspešni ljudje, ne pa luzerja ali šleparji v stilu sladkorni očka in sponzoriranka.

Problem je bil, ker se je tip prodal poslovnemu botru za denar, ( tega očitno ne prepoznaš, ker ne poznaš te scene – kaj to pomeni v teh gospodarskih krogih), okusil žmoht nastavljanja njega na položaje in posledično slave določene prepoznavnosti, ko se je morda napisal kak članek v medijih, predvsem to, čigav učenec je ( ponavadi tako gre) – in tako zaničeval in popolnoma zanemaril družino in moralne vrednote, ker ga je odneslo.  Tao pa dva ne moreta več funkcionirati v neki družini, ki naj bi bila nedotakljiva, torej zasebnost ločena. In ja, tak tip je kriv – ker se ni zmogel upreti skušnjavi nastavljanja, stolčkanja, ker ga je zasvojil denar, določen svet, ki je nedosegljiv in nemoralen drugim moralnim ljudem,  nemoralen svet in posledično njegova nemoralna dejanja koneckoncev tudi članom njegove družine. Zato take družine razpadejo -veliko napoložajancev moških ima razbite družine – ker jo uspejo imeti samo določeno obdobje in dokler jim je dovolj dobra fasada za javnost. Tukaj je krivda na strani takega načrtnega zavajevalca, ki praktično to izvaja za lastno korist in zadovoljevanje samo svojih potreb ( beri: denar, položaj, nastolčkanost – ko se ni treba takemu niti  potruditi,  spisati kakšnega CVja in hoditi na razgovore,  da bi prišel do zaposlitve pošteno, po pošteni poti; kot to počnemo ostali državljani pošteno s še z ostalimi sokandidati za delovna mesta, ko si iščemo zaposlitev – takim nastavljencem tega ni treba, samo pridejo in res dajo komolce na mizo in jih drgnejo po navodilih tistega, ki jih je nastavil – so njihova lutka v rokah – ne gre za zavist v tem primeru,  da smo si na jasnem,  ker tako biti nastavljen na delovno mesto je nepošteno dejanje; amšak vsakega takega partnerja od takega  nastavljenca je upravičeno  strah, ko uvidi, kam, v kakšne kroge  se proda njegov partner, v kaj ga potegne – ko se popolnoma spremeni, ni več moralen pri svojih dejanjih tudi doma za stenami ne, hodi tudi po robu zakona zaradi navodil njegovega učitelja, ker mora delati po njegovih navodilih, saj ga je on nastavil in ga nastavlja na stolčke -to gre za ljudi, ki se vrtijo na stolčkih uprav podjetij, na stolčkih nadzornih svetov podjetij,  kjer jih imajo nastavljeni določeni lobisti iz določenih političnih krogov, ker mora določena politična srenja obvladovati določene pozicije gospodarskih družb; kjer se obračajo mioijonski posli, kjer se lahko in se pretakajo provizije za dobro sklenjene posle, tudi še kako lahko  nezakonito, tudi  na račune podjetij davčnih ciprskih oaz, ko je posledično potem povezano delovanje takih tudi lahko z gospodarskim kriminalom, ipd – in je problem, ko taka oseba praktično živi dvojno, trojno in nemoralno življenje, ker moralno “zagazi”..  Pojam nimaš).

Verjetno jo je dobil na lepe besede na začetku -piše, da je bil tudi že 1x prej poročen, s ponovitvenim vzorcem, ki ga je prikrival – to pa je alarm, ki ga taki spretno prikrivajo, dokler jim ratuje, ko jim njihov izbran življenski sopotnik podrejeno sledi in deluje zanj, za njegovo korist – ker mora, ker ga tak tako tudi usmerja, saj od njega potrebuje korist, ker se s tem hrani, uživa, ko ima vse pod svojo oblastniško kontrolo – tako doma, kot na delovnem mestu. Ker samo to rabi tak določeno življensko obdobje, za takega je družina dostikrat tudi samo kulisa, da navzven deluje oh in sploh, da ga tudi javnost gladi – samo to potrebuje, da je gladen in hvaljen. V sebi pa se zaveda, da je na nepošten nastavljen celo na delovno mesto, na katerem nadrejeno po navodilih  dirigira drugim. in to ga še dodatno zasvoji, mu dviguje ego.

Taki znajo, ker so strenirani. Namerno. Si poiščejo tako žrtev za svojega partnerja, podredijo, dokler jim to ugaja ali pa dokler jih partner ne pogrunta – takrat pa nastopi problem, ko se partner temu upre. Tak ne izbira med osebami , ki so zaposlene za tekočim trakom, niti takimi, ki niso sposobne živet tudi brez njega 200 dni na leto, ker je on poslovno s kovčki naokrog, partner pa praktično slamnati mož ali žena, sam doma z otrci, saj on ja dela kariero. Ko je enkrat tak vpet v kolesje določenih zaprtih vodilnih krogov, ga potegne noter, ga zasvoji, mu dopaminsko zasvoji možgane z denarjem, položajem, ukazovanjem drugim, podrejanjem si drugih – tudi doma. To so svojevrstni psihopati.  Ker morajo biti za tako delovanje in pozicije, morajo biti rojeni za taka dela. Ker normalen, moralen človek tega ne more početi, niti ne bi izdržal.

Norica717, 03.11.2022 ob 14:08

Ne rabim tebe spoznat osebno, da vidim, da imas vse karakteristike odvisneza. Na zalost je moja mama zivela in delovala kot ti. Bila je izvrsten ucitelj. Kaksna ne smem biti. In cesa ne smem poceti.

Evo jo – spet pod drugim vzdevkom – stara najedajoča forumašica, polna sama sebe, ki analizira druge preko njihovih zapisov, pa je niti ne prosijo za to.  Je nazaj :).   Slovenska Karen 🙂

Na daljavo dela psihoanalize monovcev, pa pojma nima. Samo da se hrani s svojim natipkom  na MON in napaja na podeljenih življenskih izkušnjah in zgodbah drugih – to je njena duševna hrana.   Samooklicana psihoterapevtka. Koliko dobi plačano, sponzorirano za to?

spregledana436, 03.11.2022 ob 14:17

Evo jo – spet pod drugim vzdevkom – stara najedajoča forumašica, polna sama sebe, ki analizira druge preko njihovih zapisov, pa je niti ne prosijo za to.  Je nazaj :).   Slovenska Karen 🙂

Na daljavo dela psihoanalize monovcev, pa pojma nima. Samo da se hrani s svojim natipkom  na MON in napaja na podeljenih življenskih izkušnjah in zgodbah drugih – to je njena duševna hrana.   Samooklicana psihoterapevtka. Koliko dobi plačano, sponzorirano za to?

Zanimivo. Tudi jaz sem pomislila, da mi je ta psihoterapevtski slog poznan. Tudi jaz sem imela nekoga v mislih s tega foruma. Ne upam si napisat starega nicka.

imerože99, 03.11.2022 ob 15:40

Zanimivo. Tudi jaz sem pomislila, da mi je ta psihoterapevtski slog poznan. Tudi jaz sem imela nekoga v mislih s tega foruma. Ne upam si napisat starega nicka.

😉 drži.

Pa koliko osebnosti imas ti? 7 v 1? 12 v 1? Ni cudno, da te je pustil. Mu je vseeno bilo prevec zensk v eni. Vsi imajo mejo.

Zrela za umobolnico ali pobegla iz nje.

Norica717, 03.11.2022 ob 18:46

Pa koliko osebnosti imas ti? 7 v 1? 12 v 1? Ni cudno, da te je pustil. Mu je vseeno bilo prevec zensk v eni. Vsi imajo mejo.

Zagotovo ima samo eno -ti pa jih imaš vsaj sedem. Tudi  Ma dai si namreč : ti.

Gnojiš po temi in se norčuješ iz drugih. Koliko ti plačajo, koliko dobiš plačano , daj pošteno, da se boš lahko v ogledalo sploh še pogledala.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close