Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ločitev in odvetnik

Ločitev in odvetnik

Z ženo se ločujeva. 16 let zakona, 3 otroci. Grozi, da bo od mene lahko več “pobrala”, ker me bo kao tožila za varanje. Je to sploh mogoče?Mi zna kdo svetovati dobrega odvetnika za ločitev? Če je možno na goriškem ali v Ljubljani? Nočem, da bi me nategnila kot psa.

Nina Šibila

Dej a se res ne morta sama zment? tok let sta bla skp, zdej pa nau šlo? A dej no

Odgovor na objavo uporabnika
doktor, 01.11.2022 ob 10:31

Z ženo se ločujeva. 16 let zakona, 3 otroci. Grozi, da bo od mene lahko več “pobrala”, ker me bo kao tožila za varanje. Je to sploh mogoče?Mi zna kdo svetovati dobrega odvetnika za ločitev? Če je možno na goriškem ali v Ljubljani? Nočem, da bi me nategnila kot psa.

Za varanje te ne more tožit, ker na sodišču to nobenega dosti ne briga, zakaj se ločujeta.Imam pa eno vprašanje: Si res varal? Ker če si res to delal ob ženi in treh otrocih, potem bi ti jih jaz krepko napela, če bi bila tvoja mama.Ker se to ne dela.Najprej se ločiš, potem si izbereš drugo.Ker ob treh otrocih, če si pravi družinski oče, NI časa za druge ženske!

Provokacija. Nekdo hoče izvedeti, kdo zastopa nasprotno stran. Prozorno.

idesi, 01.11.2022 ob 10:57

Provokacija. Nekdo hoče izvedeti, kdo zastopa nasprotno stran. Prozorno.

Desi, ti ves čas prežiš na monu, ce bo kaj zate?

Desi, 01.11.2022 ob 10:58

Desi, ti ves čas prežiš na monu, ce bo kaj zate?

Priznam, da ne razumem konteksta vprašanja. Lahko pojasniš?

Odličen odvetnik s odličnimi referencami…

Odvetniška zbornica: Nič ni narobe, če odvetniki od pravno neukih (povprečnih) ljudi zahtevajo plačilo računa, ki ga sploh ni potrebno plačati, in ob tem grozijo

Marlenka327, 01.11.2022 ob 10:53

Za varanje te ne more tožit, ker na sodišču to nobenega dosti ne briga, zakaj se ločujeta.Imam pa eno vprašanje: Si res varal? Ker če si res to delal ob ženi in treh otrocih, potem bi ti jih jaz krepko napela, če bi bila tvoja mama.Ker se to ne dela.Najprej se ločiš, potem si izbereš drugo.Ker ob treh otrocih, če si pravi družinski oče, NI časa za druge ženske!

A sem koga vprašal za moralno sodbo?

Ona preveč buli u tv ti pa u druge

Telenovela, 01.11.2022 ob 11:36

Ona preveč buli u tv ti pa u druge

Je škoda, da tega ni pri nas, če bi moški vedeli, da jih žena lahko obere do gat, bi se prej ločili. Tako pa vlečejo nezvestobo, skoke čez plot in afere v nedogled.

Bi se število teh zmanjšalo, žena, bi pa tudi dobila zadoščenje.

Kako se potem deli, če na sodišču ne upoštevajo varanja, zanemarjanja otrok in podobnih stvari?

Na sodišču se odvijajo štirje vzporedni, medsebojno nepovezani procesi:

– razveza zakonske zveze

– dodelitev otrok v varstvo in skrb

– odmera preživnine

– delitev premoženja

Glede na to, da sprašuješ o slednjem, gre zadeva v Sloveniji (pusti ameriške filme na stran), da velja predpostavka, da se premoženje deli pol-pol, razen če ena stran – na lastnen predlog – uspešno dokaže, da je prispevala znatno več.

P.S.: pri delitvi se najprej razdeli vse dolgove, ki so nastali v času trajanja zakonske zveze, šele nato preostalo premoženje.

kako se potem deli, 01.11.2022 ob 12:17

Kako se potem deli, če na sodišču ne upoštevajo varanja, zanemarjanja otrok in podobnih stvari?

Odvetnik, ki se ukvarja z ločitvami ti bo to najbolj znal povedat. Kakšni so zakoni, kaj velja, kaj ne.

odvetnik, 01.11.2022 ob 12:29

Odvetnik, ki se ukvarja z ločitvami ti bo to najbolj znal povedat. Kakšni so zakoni, kaj velja, kaj ne.

Sprašuje za odvetnika?

doktor, 01.11.2022 ob 11:31

A sem koga vprašal za moralno sodbo?

..in, kaj potem,.če nisi – kot starš je še kako rpav, da ‘spraši rit’, pa ceprav odraslemu otroku, kar mu gre…seevda, če ni sam iste ‘sorte’ kot.potoomec..

..marlenka327 in odg.doktor..(komentar se n ti dve.mnenji nanasa, v kolikor citiranje zataji)

Pri nas je tako, da se premoženje deli na pol, kljub temu da eden od zakoncev vlaga vse v to, drugi ga pa ves čas krade in skriva denar pred njim, kot je bilo že velikokrat opisano tu.  Potem pa nekateri cucki plačajo, drugi pa vzamejo pravico v svoje roke in imamo vsak mesec v črni kroniki take dogodke.

Moralna sodba? Zakaj pa ne! Zame ni normalen, kdor vara! Poniglavo, zahrbtno dejanje je to! Pijanec redi gostilničarjeve otroke, babjek pa ljubico.Otroci doma pa čakajo očeta, da jim bo pokazal, kako se živi življenje.

citat:Moralna sodba? Zakaj pa ne! Zame ni normalen, kdor vara! Poniglavo, zahrbtno dejanje je to! Pijanec redi gostilničarjeve otroke, babjek pa ljubico.Otroci doma pa čakajo očeta, da jim bo pokazal, kako se živi življenje.

marlenka, ne moraliziraj.

Fama je, da nekje 70 odstotkov moskih vara. To trdijo zenske. Pozabljajo pa, da moski za varanje potrebuje, bogseusmili, zensko.

Torej? Nehajte moralizirat in iscite resitve zakonov. Ne same, skupaj z nami, moskimi!

Marlenka327, 01.11.2022 ob 14:13

Moralna sodba? Zakaj pa ne! Zame ni normalen, kdor vara! Poniglavo, zahrbtno dejanje je to! Pijanec redi gostilničarjeve otroke, babjek pa ljubico.Otroci doma pa čakajo očeta, da jim bo pokazal, kako se živi življenje.

Se strinjam. Očitno egoista samo material po glavi vseka. Jaz bi ga olupla do zadnjega in vse podarila nemočnim. Govnač se ob družini s tremi otroci gre jebat okol. Egoist. Kje si pa čas našel? Na nočni? Se ti je kakšna sestra/administratorka javla za 2.ženo?

Ko ste že vgriznili: Ali obtožba “varanja” sploh pomeni, da je do tega tudi zares prišlo, torej utemeljena? ?

idesi, 01.11.2022 ob 14:36

Ko ste že vgriznili: Ali obtožba “varanja” sploh pomeni, da je do tega tudi zares prišlo, torej utemeljena? ?

In če je, si se česa naučil?

Zakaj provokacija?

Se dogaja. Jaz sem morala zamenjati kar dva odvetnika v treh letih, ker  ju je bivši podkupil. Procesi še trajajo, nič še ni zaključenega, se pa končno zadeva odvija pravično in pošteno.

Nekateri odvetniki so izjemno lakomni denarja, kuvert in podkupnin, ko ga zavohajo – magari na nasprotni strani. Pa ne samo tisti, ki obravnavajo primere gospodarskega kriminala – tudi tisti na družinskih, ločitve, oja.

Je pa pravici zadoščeno, ko jih odkriješ, greš by the book po zakonodaji ( tudi za njih velja, ne smejo imet lepljivih in grabežljivih prstov), ker imaš dokaze in ko so za to potem tudi ustrezno sankcionirani.

Gonil se je kot pes  zdaj ga pa skrbi, da ga bo nategnila kot psa 🙂 Mogoce ti bo pa  vsec, gle

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close